HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#381 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 25. 15:24

Idézet

Jobb alsó kép: a keresztváltó. Egy darab 4,7uF-os kondi. Egészségetekre

Hat igen, ezert raktam en ezeket a hangszorokat hatra, es a ket "normalisabbat" (lasd lentebb) a helyere.

Idézet

Ok, a mélyeket a ládában választják le...legalábbis reméljük.

Kiprobaltam ezzel ugy, hogy az AC3 front bemenetere kotottem stereo (2.0) modban a hangkartyat, tehat a melyet is kikuldtem ra, es a hangfalakbol semmi melyhang nem jott ki (pedig van benne annyi, ami egy panelt elbontana :D), szoval le van valasztva.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#382 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 17:59

Sziasztok!
Most lettem en is Genius SW 5.1 tulaj :) Lenne is egyből kérdésem.
Audigy 1-es hangkártyám van, és az összekötés érdekelne.
Kissebb nagyobb nehézségek árán most sikerült. A hangfalba a Din csatlakozoval, a hangkártyába pedig 3 jackkal.  Ami nem világos, hogy a hangkártyán be lehet állitani, hogy digitális kimeneten keresztül menjen. Ekkor hogy kéne össtzekötni? És van-e egyáltalán értelme?
Más hogyan oldotta meg?

#383 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 19:22

Idézet: Dikri - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 17:59

Sziasztok!
Most lettem en is Genius SW 5.1 tulaj :) Lenne is egyből kérdésem.
Audigy 1-es hangkártyám van, és az összekötés érdekelne.
Kissebb nagyobb nehézségek árán most sikerült. A hangfalba a Din csatlakozoval, a hangkártyába pedig 3 jackkal.  Ami nem világos, hogy a hangkártyán be lehet állitani, hogy digitális kimeneten keresztül menjen. Ekkor hogy kéne össtzekötni? És van-e egyáltalán értelme?
Más hogyan oldotta meg?

A digitális kimenet kihasználásához digitális bemenettel (dekóderrel) rendelkező erősítőre vagy hangfalra lenne szükséged, a Genius nem ilyen. Az árát tekintve pedig egy külön dekóder megvásárlása nem kifizetődő... Az Audigy analóg kimenete nem tudom milyen, a Live!-ét ócsárolják, nekem ez is megfelel :).
A DIN - 3*jack összekötés van szerintem legtöbbünknél, teljesen jó, így tudod használni.

#384 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 11:52

Köszi a felhomályosítást :)
De lenne még1 kérdésem. Testnél, a center helyett a mélynyomó szolal meg. Mit csinálok rosszul?
és még1 kérdés. Audigy1 beállitásánál mi a bass redirection ill AC3 decode?

#385 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 12:01

Ehh de láma vagyok :) Megvan a bibi.
Be volt dugva a "kis kábel" (jack apa >jack anya). Nem tudtam leforditani rendesen, hogy mi volt ráírva, ezért bedugtam, hogy kiprobáljam :) Aztán persze elfelejtettem.

Ha jol értem akkor azt irja, hogy ha gyengének találnám a mélyeket akkor használjam. És gondolom ilyenkor a centert is a subra keveri. És ha nincs bedugva ez a kis kábel, akkor pedig a bass redirectionnal tudom beüzemelni a subot.
Jól gondolom ?

AC3 decode viszont továbbra is érdekelne, bár ez itt elég offtopic.

#386 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:38

Idézet: Dikri - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 12:01

Ha jol értem akkor azt irja, hogy ha gyengének találnám a mélyeket akkor használjam. És gondolom ilyenkor a centert is a subra keveri. És ha nincs bedugva ez a kis kábel, akkor pedig a bass redirectionnal tudom beüzemelni a subot.
Jól gondolom ?

Majdnem. A hangkártyákon úgy oldották meg a center/sub kimenetet, hogy csak egy sztereo jack dugót használtak. Csak egyesekhez nem jutott el az információ, hogy a "bal" vagy "jobb" oldalon melyik-melyik csatorna menjen...:Đ Szóval hangkártyánként ÉS meghajtó-programtól függően változhat a center/sub csatlakozó kiosztása. Soundstorm alaplapi hangkártyánál pl. szoftverből lehet cserélni a közép/mély csatlakozóbeli elhelyezését.
Ha fordítva van bekötve, akkor a subra megy a center teljes frekvenciasávú jele, ami igen csúnyán tud szólni, mivel a mélynyomókat nem beszédhangra találták ki... S fordítva: a centeren a robbanások effektjei kerülnek kikeverésre a dialógusok helyett, torzul a "mozis térhatás", észrevehetően rossz lesz az érzés (halk lesz a beszéd pl.).
Tehát a kábel akkor kell, ha a tesztnél a "sszentör" a mélyből szól, és nem lehet szoftverből állítani. :D
A bass redirection gyakorlatilag aktivizálja a sub kimenetet, enélkül nem fog szólni, kábeltől függetlenül mindig legyen bepipálva (itt kell beállítani a vágási frekvenciát is, nálam 89Hz-en van, KX driverrel).

AC-3 meg  :think: . Kikeveri az AC-3-as hangsávval rendelkező filmeket?

#387 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 09:59

Ha jol emlexem (bar nem bizos, valahol olvastam), a DTS (vagy a Dolby?) szabvany 130 (asszem) Hz-et ajanl vagasi frekvencianak. Nekem most vagy 120 vagy 130 Hz-en van, igy jo az Live-on Au2 driverrel. De az ALC650-en meg le kellett huzni 60 Hz-re, szoval amit a driverben latsz frekvenciat, azt nem kell szentirasnak venni.
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#388 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 01:40

Hi, szenvedek a geniusommal+7n400pro2 alaplapon (nforce2) alaplapi hangjának (valamilyen realtek codec van rajta:D, de nforce driverrel használva) összehozásán...
Eddig minden "tökéletes" volt, csak minden indítás után újra be kellett menni az nv mixerben a mély bekapcsolásához, de utána remekül ment...
Most is működik a dolog, jelzi a "VU kijelző", hogy megy jel a mélye, de az szinte nem is hallatszik..., holott eddig jó volt...
Semmilyen fiztikai károsodás nem érte a cuccot, PDA-t rákötöttem, arról normálisan megy a mély, de a windows kiszúrt velem nagyon:(

#389 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 01:47

Idézet: AMD rula - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 2:40

Hi, szenvedek a geniusommal+7n400pro2 alaplapon (nforce2) alaplapi hangjának (valamilyen realtek codec van rajta:D, de nforce driverrel használva) összehozásán...
Eddig minden "tökéletes" volt, csak minden indítás után újra be kellett menni az nv mixerben a mély bekapcsolásához, de utána remekül ment...
Most is működik a dolog, jelzi a "VU kijelző", hogy megy jel a mélye, de az szinte nem is hallatszik..., holott eddig jó volt...
Semmilyen fiztikai károsodás nem érte a cuccot, PDA-t rákötöttem, arról normálisan megy a mély, de a windows kiszúrt velem nagyon:(

Sok óra vesződés után asszem megvan a hiba, meg van törve a mélynyomó kábele... :(:(:(
Lehet valahol kapni ilyen kábelt geniushoz, ami a PC-től megy a mélybe?

Szerkesztette: AMD rula 2004. 12. 13. 01:55 -kor

#390 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 15:26

Idézet: AMD rula - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 1:47

Sok óra vesződés után asszem megvan a hiba, meg van törve a mélynyomó kábele... :(:(:(
Lehet valahol kapni ilyen kábelt geniushoz, ami a PC-től megy a mélybe?

Érdeklődtél már náluk?

G.Network Kft. 1139 Budapest Teve u.9/c
Tel.:239-7020,21 Fax:452-0720

Amúgy ha kapni nem is, építeni biztosan lehet...;)

#391 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 20:31

Idézet: lazac - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 16:26

Érdeklődtél már náluk?

G.Network Kft. 1139 Budapest Teve u.9/c
Tel.:239-7020,21 Fax:452-0720

Amúgy ha kapni nem is, építeni biztosan lehet...;)

Itt valami érdekesebb dolog lesz, mintha valami kontaktos lenne, de igazából meg semmi... :D
Ha kiszedem a gépet a helyéről, megmozgatom kábelt, akkor minden jó. Elkezedem visszatolni a helyére, és ugyanúgy elmegy a mély...
Kipróbáltam az alaplapi mic és a külön hátlapi kivezetést is, ugyanaz a probléma, viszont kipróbálta úgy, hogy a sub/center részét kihúztam a kábelnak és rca átalakítóval kötöttwem be a mélynyomó rca-s ac3 bemenetér... akjkor is hátratolom, a mély meghal... :D
De most igazgattam a kábelt, jelenlegjó, de nagyon zavar a probléma... :D

U.i: Köszi a címet.:D

#392 Felhasználó inaktív   CLiOBOY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 25. 20:20

Hi, all!

Nekem is Genius Home Theater-em van, naon tuti kis cucc... De most egy olyan dolog érdekelne, h létezik-e olyan átalakító okosság, ami a "coaxial digital out"-ot (mert az asztali lejátszómon csak ilyen van, meg persze a sima szeteró, de most nem az a kérdés) úgy tudja átalakítani, h abból utána 6 db rca jöjjön ki, mert ugye a ki Geniusomra csak ilyen módon tudom rákötni 5.1-ben... Tehát, ha nem lett volna világos: a DVD lejátszó koaxiális digit kimenetére szeretnék valami olyasmit applikálni, ami ezt a digitális jelet 6 csatornára bontja, majd ezt 6 rca-val a hangcucchoz tudom csatlakoztatni. Vagy marad a sima 2.0 csatlakozás?  :(

PLZ, segítsen, aki tud! :rolleyes:

Előre is 1000 THX a fáradozásotokat! (Ja, és ha hülyeséget kérdeztem, akkor se nagyon szúrjatok le, OK?  :think: )
CLiOBOY

#393 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 03:11

Kerdes, Genius-szal kapcs:

jo dolog lecserelni ezt az irto gagyi, cinezett vegu, arnyekolatlan, ultravekony kabeleket a hangszorokhoz valami ertelmesebbre?

valaki megtette mar? eredmeny?

#394 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 15. 21:01

Kérdés: A SoundBlaster Audigy LS OEM elég lenne a Genius SW-5.1 Surround Home Theater  DHT510 -hez?
Nem akarok semmi különlegeset csak hogy nagyon szépen szóljon. Most egy Abit NF7-es lapom van, és az alaplapi soundstrom hangkarival megy. Észrevehető lenne a külömbség ha vennék egy ilyen hangkarit?

Szerkesztette: tutis 2005. 01. 15. 21:35 -kor

Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#395 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 17:46

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 15., szombat - 20:01

Kérdés: A SoundBlaster Audigy LS OEM elég lenne a Genius SW-5.1 Surround Home Theater  DHT510 -hez?
Nem akarok semmi különlegeset csak hogy nagyon szépen szóljon. Most egy Abit NF7-es lapom van, és az alaplapi soundstrom hangkarival megy. Észrevehető lenne a külömbség ha vennék egy ilyen hangkarit?

ja és egyéb alternatíva?

#396 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 21:59

Egy audigy2 mindenkeppen jobban szol az alaplapi hangkartyaknal, javasolt a megvetele.
Ha vajtfulu vagy, hallani fogod a kulonbseget, en a Live-Audig2 csere utan leginkabb a tisztasaga tunt fel, a hangok szebben szoltak.
Ha nem vagy vajtfulu, es 128kbps mp3-akat akarsz hallagatni, akkor jo az alaplai is.

#397 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 08:00

köszi a választ, csak én nem audigy 2-őt akrok venni hanem csak az egyet.Az milyen lenne?

#398 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 16:59

felesleges.

Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 ZS/ 7,1 csatorna  11.360 / 14.200
Creative Labs Sound Blaster Audigy Player         8.680 / 10.850

Kb a Platinum-ban is ennyi az arkulonbseg.
Inkabb sporolj egy kicsit.

#399 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 18:32

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 15:59

felesleges.

Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 ZS/ 7,1 csatorna     11.360 / 14.200
Creative Labs Sound Blaster Audigy Player                   8.680 / 10.850

Kb a Platinum-ban is ennyi az arkulonbseg.
Inkabb sporolj egy kicsit.

Ezek az árak honnan vannak?

#400 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 19:21

www.depo.hu

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +