HWSW Informatikai Kerekasztal: Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ozaki HM050 vs Genius Sw 5.1 Home Theater

#421 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:00

Idézet

Lehetne valamilyen módon 3-utas hangszórokat rákötni?
Érdemes hátsó hangszorókat 2-utasokra cserélni, olyanokra, mint amilyenek az elsők.
Genius-ról beszéltem.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerinted? :D :cool:
A frontok meg hatrakerultek :up:

tutis: hat ha veszel egy DD decodert, akkor ramegy a soundstormra is, de az dragabb, mint az A2.
Egyebkent nekem a TB Santa Cruz nagyon bejott, nem banom, hogy megvettem :up:
AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#422 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 21:18

Köszi Temes a választ ismét, de vettem egy AUDIGY 2 ZS -t :D  :D  :D
Már csak be kell lőnöm a hangfalakat, mert zenénél nem szól a mélynyomó, de valahol olvasgattam róla miért van csak most nem találom. Azt hiszem valami másik driver kellenne, valami kxproject vagy mi?
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#423 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 06:30

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 21:18

Köszi Temes a választ ismét, de vettem egy AUDIGY 2 ZS -t :D  :D  :D
Már csak be kell lőnöm a hangfalakat, mert zenénél nem szól a mélynyomó, de valahol olvasgattam róla miért van csak most nem találom. Azt hiszem valami másik driver kellenne, valami kxproject vagy mi?

A Speaker Settings-nél kapcsold be a Bass redirection-t.
gubitibi

#424 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 09:07

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 5:30

A Speaker Settings-nél kapcsold be a Bass redirection-t.

Rájöttem hogy valszeg az a bibi, be is kapcsoltam, szól is a basszus, csak akkor meg a két hátsó meg a center nem szól!

#425 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 10:31

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 10:07

Rájöttem hogy valszeg az a bibi, be is kapcsoltam, szól is a basszus, csak akkor meg a két hátsó meg a center nem szól!

Ahhoz meg a CMSS2-t kell bekapcsolni, de szeintem ne tedd.
A centert semmikeppen ne hasznald stereo forrasnal, mert agyonuti a hagzasat. Nekem Live volt, de A2 driverrel, ott nekem szolt a hatso is (center nem, szerencsere), kiveve a foobart, de az meg megoldja DSPbol.

Szerk.: En egyebkent a vagasi frekvenciat 130Hz-re allitottam (Live-on), nekem ugy volt a jo, de az a legegyszerubb, ha a subon kivul mindent lehalkitasz (esetleg szethuzod), es addig huzod a frekvenciat folfele, amig csak "brummogast" hallasz, es semmi ugymond kiveheto hangot (hangszereket, eneket, stb.)

Szerkesztette: Temes 2005. 01. 28. 10:34 -kor

AMD Barton 2500+ || Abit AN7 || CooLink U1B2 || 512MB DDR400 || Gigabyte GV-R96128D [Radeon 9600] || Maxtor 80GB 7200 RPM || Samsung 60GB 7200 RPM || Samsung 160GB 7200 RPM SATA || Pioneer DVD-106 || NEC ND-2500A@2510A|| Pinnacle PCTV PRO || Turtle Beach Santa Cruz || Samsung SyncMaster 753DF || Logitech MX500 mouse || Samsung SEM-M2A keyboard || Genius SW-5.1 HT

#426 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 13:35

Hazamegyek és kipróbálom a tanácsokat, este jelzek mire mentem. Érdekes hogy eddig nem is gondoltam arra hogy a winampból sztereó zene jön, és azt hogy is adhatna tökéletes 5.1-es hangzást?
A soundtorm 5.1-re volt belőve zenénél is, de nem nagyon tetszett a hangja, bár elfogadhatóan szólt. Megpróbálom jól beállítani a karit, mivel még csak tegnap vettem, nagyon az elején vagyok.

#427 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 16:52

ne hasznalj winampot.
hasznalj foobart. szebben szol :)

#428 Felhasználó inaktív   Temes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 16:56

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 17:52

ne hasznalj winampot.
hasznalj foobart. szebben szol :)

Ez relativ, kinek mi tetszik.
De a foobar tenyleg jobb :D

#429 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:59

Na sikerült beállítani (CMSS) - szól minden - bár a finomhangolások még hátravannak - és az első tapasztalatok örömteljesek.
Aki csak alsó kategóriás hangkártyát használ,annak üzenem hogy mindenképp hallgasson meg egy ilyen vagy ehhez hasonló tudású karit egy ilyen hangfalszettel. Ég és föld a külömbség. A szoba szó szerint megtellik hanggal.

A foobarból mi a legújabb verzió?

#430 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:07

Van egy kis gáz. :think:  Finomhangoltam zenehallgatás közben a kártyát, és a EAX beállításoknál, ahol be lehet állítani hogy milyen távol szóljon a hang meg milyen szögben, egyet állítottam az első hangszórón és rögtön el kezdett gerjedni. De valami zavaróan búg. Na egyből kikapcs, restart, ugyanaz.Driver uninstall-install, ugyanaz. Kivettem a hangkarit és észrevettem hogyha a ház fémrészéhez ér a hangkari fém része, akkor gerjed. De hát ugye nem lehet ugye betenni hogy ne érjen fémrészhez, mivel ott a lefogatórész, ami fém. Visszatettem a hangkarit, persze mindent újra beállítottam az alapoktól, de megvan alapjáraton a gerjedés. Zene közben nem lehet észrevenni, de alapon fél hangerőnél már zavaró. Aztán rájöttem hogy a hangfallal lehet a hiba, mivel a soundstromnál is ugyanúgy búgott.
Amikor nincs bekapcsolva a gép csak a hangfal, akkor csak az alapzúgása van, amit csak nagy hangerőn lehet hallani. De amint bekapcsolom a gépet, és ahogy indul a windows, hangosan elkezd gerjedni a hangfal, ami ezelőtt ugye nem volt.
HELP PLEASE!!!!!!!

#431 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:29

Idézet: tutis - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 11:07

Van egy kis gáz. :think:  Finomhangoltam zenehallgatás közben a kártyát, és a EAX beállításoknál, ahol be lehet állítani hogy milyen távol szóljon a hang meg milyen szögben, egyet állítottam az első hangszórón és rögtön el kezdett gerjedni. De valami zavaróan búg. Na egyből kikapcs, restart, ugyanaz.Driver uninstall-install, ugyanaz. Kivettem a hangkarit és észrevettem hogyha a ház fémrészéhez ér a hangkari fém része, akkor gerjed. De hát ugye nem lehet ugye betenni hogy ne érjen fémrészhez, mivel ott a lefogatórész, ami fém. Visszatettem a hangkarit, persze mindent újra beállítottam az alapoktól, de megvan alapjáraton a gerjedés. Zene közben nem lehet észrevenni, de alapon fél hangerőnél már zavaró. Aztán rájöttem hogy a hangfallal lehet a hiba, mivel a soundstromnál is ugyanúgy búgott.
Amikor nincs bekapcsolva a gép csak a hangfal, akkor csak az alapzúgása van, amit csak nagy hangerőn lehet hallani. De amint bekapcsolom a gépet, és ahogy indul a windows, hangosan elkezd gerjedni a hangfal, ami ezelőtt ugye nem volt.
HELP PLEASE!!!!!!!

VALAKI SEGÍTSEN PLEASE!!!!

#432 Felhasználó inaktív   Snupy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 17:24

Üdv!

nemrég vettem egy Ozaki Homme HM030 Q3 5.1est, hát előszőr tetszett nagyon, de kezdek rájönni, hogy nem azt a hangzást adja, ami kell nekem.
Leginkább a mélynyomóval van gondom, az mintha késésben lenne a többi hangfallhoz képest, és igen torz hangot ad ki. Az alapzaj nálam is megvan sajnos, ez kicsit zavaró...
Most még szerzek egy jobb hangkártyát, ahol külön kimenet van a sub/center, hátsó, meg elsőknek, mert a mostani kártyámon csak 1 kimenet van.
De én sem nagyon ajánlom, és asszem le is cserélem majd egy geniusra.
Ami kérdésem lenne, hogy mi a különbség a Hangfal Genius SW-5.1 Home Theater SW-HF és a Hangfal Genius SW-5.1 Home Theater Deluxe Wood Speaker System között?  a delux az 30K, azaz ahol néztem, ott 5el több mint a másik.
Thx előre is a válaszokat!

#433 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:38

Na végre megoldódott a gerjedés-problémám. És ezúttal mindenkinek akinek gerjed a hangfala,egy lehetséges megoldás: Nekem össze volt kötve a tv-vel is a hangfal,és ezáltal gerjedt. Csak kihúztam az összekötőkábelt, és megszűnt a gerjedés!!! :D  :D  :D  :D  :D  :D

#434 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 06:23

Idézet: tutis - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:38

Na végre megoldódott a gerjedés-problémám. És ezúttal mindenkinek akinek gerjed a hangfala,egy lehetséges megoldás: Nekem össze volt kötve a tv-vel is a hangfal,és ezáltal gerjedt. Csak kihúztam az összekötőkábelt, és megszűnt a gerjedés!!! :D  :D  :D  :D  :D  :D  

az nem gerjedes hanem foldhurok. a tv antenna kabelebe kell tenni ket kondit es akkor nem lesz.

en is gondlokozom egy ilyen genius cucc beujjutasan, de hogyan tudom digi forrasbol eteteni? mit kel hozza vennem meg+? olyan 10..15m tav van/lesz  a pc meg a hangfal kozott es oda nemigen tudnek esztetekusan 5 koaxot lerakni. a digi meg menne, mert a taviranyito vezetekeben meg van egy szabad erpar. sblive!-al alsa-val taplanam kulonben.

#435 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 16:10

Idézet

az nem gerjedes hanem foldhurok. a tv antenna kabelebe kell tenni ket kondit es akkor nem lesz.

Akkor nalam a zugas mitol van?

KEP:
TV - komponens kabel - DVD
TV - rca kabel - PC

HANG:
DVD - 6 rca kabel - Genius 5.1
PC - 7polusu cucc - Genius 5.1

NINCS semmifele TV antenna kabel. :)
Raadasul ugyanabbol az aljzatbol kapjak a tapot. Nyista foldhurok. :)

(reszletesebb leiras fentebb)

Szerkesztette: Kunó 2005. 02. 15. 16:11 -kor

#436 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 19:18

Idézet: Kunó - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:10

Akkor nalam a zugas mitol van?

KEP:
TV - komponens kabel - DVD
TV - rca kabel - PC

HANG:
DVD - 6 rca kabel - Genius 5.1
PC - 7polusu cucc - Genius 5.1

NINCS semmifele TV antenna kabel. :)
Raadasul ugyanabbol az aljzatbol kapjak a tapot. Nyista foldhurok. :)

(reszletesebb leiras fentebb)

ez nem foldhurok. probaltad ,megcserelni a pc-t dvd-t?

#437 Felhasználó inaktív   Kunó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 20:56

Nincs hozza kabelem, meg nincs lelkierom szetforrasztgatni a gyari kabelt... :)
Ugy fogom megoldani, hogy veszek kapcsolot, es azt kotom be a gepbol jovo kabelre.
Ahogy a katalogusokat nezegettem, nincs 7 utas, ugyhogy egy 3-as es egy 4-es kapcsoloval kell megoldanom.

jobb otlet?

#438 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 20:46

Idézet: aurum - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 5:23

en is gondlokozom egy ilyen genius cucc beujjutasan, de hogyan tudom digi forrasbol eteteni? mit kel hozza vennem meg+? olyan 10..15m tav van/lesz  a pc meg a hangfal kozott es oda nemigen tudnek esztetekusan 5 koaxot lerakni. a digi meg menne, mert a taviranyito vezetekeben meg van egy szabad erpar. sblive!-al alsa-val taplanam kulonben.

és hogy oldjam ezt meg?

#439 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 20:52

Idézet: tutis - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 20:46

és hogy oldjam ezt meg?

mér kéne 5 koax?
A digi jel 1 koaxon megy!
Sztem 10-15 méter még megoldható de lehet kéne valmai erősítő féleség!

Üdv

#440 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 20:11

EZT HALGASSÁTOK!!!
Állítólag szépen szól a Geniuson...
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +