HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec (The Official Unofficial Owners Club) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec (The Official Unofficial Owners Club)

#41 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 14. 14:29

segítségeteket kérném, tudnék most venni használtan egy DMX Xfire 1024-es hangkarit.Kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes még ilyent vennem, egy Abit AU10-est cserélnék le rá.Nem igen ismerem a kártyát ezért kérdzlek titeket, mi a véleményetek?
Ja most egy 2.1-es hangrendszerem van és az is marad.

#42 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 16:19

Terratec fanok! Segítséget kérnék, mint a céget még nem ismerő, de vályt fülü user:

Terratec SoundSystem SiXPack 5.1
Láttam, már feljebb pedzegette a témát valaki.
Állítólag a kártyesznek van digitális (OPTIKAI) ki-bemenete. Ez TOS-LINK? Opto kábellel frankón összekapcsolható pl. egy MiniDisc recorderrel?

Ezek után már nem is igen érdekel az analóg kimenet minősége, optikaiban biztos szuper lehet.

Állítólag ez a kártya 8.900 Ft-ért megvehető.
Ez ugye a SoundBlaster Live! 5.1 árában van és olcsóbb az Audigy-nél is. Ha azt vesszük, hogy a Creative alapban hurka kategóriás, (hang+zajgenerátorral megáldott) 'hang'(?) kártya árában, vagy olcsóbban megvehető egy -látalanban is- MINŐSÉGI darab, akkor nem értem, hogy ez hogy lehet?

Engem leginkább a hangminőség, r-go jel-zaj viszony érdekelne, ha vannak adataitot erről, szívesen várom azokat.

(Epilig)
(
A sztereónál több csatorna varázslatai nem gerjesztenek be túlzottan, zene hallgatásra nem vagyok hajlandó lecserélni a bevált szerereo végfokomat egy térhangzású erősítőre, ami ráadásul -effektive több végfok azonos, vagy nem sokkal magasabb árért- félő (biztos!), hogy rosszabbul is szólna, még akkor is, ha annak csak szereto üzemmódját hallgatnám. Mielőtt még bárki megpróbálna ezért lehurrogni hozzáteszem, hogy elképzelehtő, hogy van több hangszórós csili-vili végfok kategóriában jó cucc, csak az árban szvsz. kb. 2-300 ezer lenne, már ami hangzásban elérné a mostani, kb. 60 ezres nagyságú végfokom hangját, ennyiért meg bocs, de nem kell.
)

#43 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 18:24

idézet:
Ezt írta MadWhite:
Terratec fanok! Segítséget kérnék, mint a céget még nem ismerő, de vályt fülü user:

Állítólag a kártyesznek van digitális (OPTIKAI) ki-bemenete. Ez TOS-LINK? Opto kábellel frankón összekapcsolható pl. egy MiniDisc recorderrel?

Ezek után már nem is igen érdekel az analóg kimenet minősége, optikaiban biztos szuper lehet.

Ez ugye a SoundBlaster Live! 5.1 árában van és olcsóbb az Audigy-nél is. Ha azt vesszük, hogy a Creative alapban hurka kategóriás, (hang+zajgenerátorral megáldott) 'hang'(?) kártya árában, vagy olcsóbban megvehető egy -látalanban is- MINŐSÉGI darab, akkor nem értem, hogy ez hogy lehet?

Engem leginkább a hangminőség, r-go jel-zaj viszony érdekelne, ha vannak adataitot erről, szívesen várom azokat...
[/quote]

Hali!

Ha Te ezt a típust meg tudod venni ezért az árért, akkor nincs mit gondolkodni a döntésen. A dolog szépséghibája csak az, hogy ez a kártya 20k fölött kezdődik bruttóban.
Én is ilyet szerettem volna, főleg a külön fejhallgató csatlakozó miatt, de inkább egy Aureon Fun 5.1 mellett döntöttem, ez kerül 8900+fa-ba.

Az alaplapi AC97-el sehogy sem tudtam megszólaltatni a mélnyomóját az 5.1 cuccomnak, utána egy SB Live 5.1-et vettem, azzal meg a magyar XP nem állt jó viszonyban és fagyott vele, ezután döntöttem a fent említett kártya mellett.

Lenne is egy kérdésem hirtelen (már valahol olvastam hasonló problémáról).
Ugye van a Control panel-je a kártyának és van egy olyan lehetőség ahol hangsémákat lehet betölteni (pl. mintha koncert teremben lennél, vagy egy barlangban meg ilyeneket) na én ha ezt bekapcsolom akkor nem veszek észre változást. A Fun-hoz pedig ha jól láttam még nem adtak ki új drviert, pedig ez a lehetőség mind a két korábban említett hangkártyával működött.
Ötlet?

Ja, amúgy a kártyával meg vagyok elégedve.

#44 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 15. 09:11

idézet:
Ezt írta BigBear:
Köszi mindenkinek!

Nekem is öröm a Terratec - klubhoz tartozni! :)

Jó ez a kártya!

( Bár most, hogy megvan, azon jár néha az agyam, hogy nem lenne-e jobb a 7.1 Space, annak ellenére, hogy se pénzem, se szükségem nincs rá, de hát mindig elégedetlen az ember - legalábbis én ilyen vagyok... én hülyeségem... Bár ha azt vettem volna, akkor meg egy még drágább/extrább kéne... )

Na, még1x: szuper a kártya!
[/quote]

grat, driver hiba volt, a technikus csavoval leveleztunk, es szoros bugrepotot kuldtunk, ugyhogy a fagyasok és az egyeb kellemetlensegek vegre megszuntek az uj driverrel..DE! :) neked hogy lett center? nekem analog hangfalak vannak, es nincs centerem CSAK a driver speaker tesztjeben, vagy pl a Sensaura 3D playerben, ott is van, DE PowerDVD ben mar nincs...minden van, tok jol szol, csak a center nem!

Ja de huje vagyok, dehogynem, :) csak kiba halkan! :( na ez mitol lehet?

Ja, amugy most beszeltem a CeBITen veluk, es LESZ hamarosan 7.1 hangfal szett! :)
lethal.df
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _  _  _  _  _

Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
  Abit IC-7
  TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#45 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 15. 09:21

Szia!

Nekem volt ilyen karttyam, es enis Mini Disc felvetelre hasznaltam, az optikai kimetene, ezert is vettem akkoriban ezt a kartyat! :)

TOS linkje van, S/PDIF. nekem szerencsere adtak a recorderhez egy ilyen kabelt, szovla nincs ilyen gondom... :) Nyugodtan megveheted, plane ennyiert. A Live nem ellenfel... :) plane, ha nem szereted, ha a geped mindig fagy, es a driver mindent sz*rt feltelepit kerdezes nelkul... :)

a hangminosege eszmeletlen jo, en amikor valtottam kartyakat, DMX 6 Firew, aureon, nem nagyon vettem eszre kuolonbseget. Ja talan az tudna a legjobban femjelezni a minoseget, hogy a kartya miatt vettem Sennheiser fejhallgatot, hogy igazan tisztan tudjam hallgatni a hangjait! :)

idézet:
Ezt írta MadWhite:

Engem leginkább a hangminőség, r-go jel-zaj viszony érdekelne, ha vannak adataitot erről, szívesen várom azokat.

(Epilig)
(
A sztereónál több csatorna varázslatai nem gerjesztenek be túlzottan, zene hallgatásra nem vagyok hajlandó lecserélni a bevált szerereo végfokomat egy térhangzású erősítőre, ami ráadásul -effektive több végfok azonos, vagy nem sokkal magasabb árért- félő (biztos!), hogy rosszabbul is szólna, még akkor is, ha annak csak szereto üzemmódját hallgatnám. Mielőtt még bárki megpróbálna ezért lehurrogni hozzáteszem, hogy elképzelehtő, hogy van több hangszórós csili-vili végfok kategóriában jó cucc, csak az árban szvsz. kb. 2-300 ezer lenne, már ami hangzásban elérné a mostani, kb. 60 ezres nagyságú végfokom hangját, ennyiért meg bocs, de nem kell.
)
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#46 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 16. 01:07

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:

grat, driver hiba volt, a technikus csavoval leveleztunk, es szoros bugrepotot kuldtunk, ugyhogy a fagyasok és az egyeb kellemetlensegek vegre megszuntek az uj driverrel..DE! :) neked hogy lett center? nekem analog hangfalak vannak, es nincs centerem CSAK a driver speaker tesztjeben, vagy pl a Sensaura 3D playerben, ott is van, DE PowerDVD ben mar nincs...minden van, tok jol szol, csak a center nem!

Ja de huje vagyok, dehogynem, :) csak kiba halkan! :( na ez mitol lehet?

Ja, amugy most beszeltem a CeBITen veluk, es LESZ hamarosan 7.1 hangfal szett! :)
[/quote]

Jó kérdés ez a "hogy lett center?" . Nemtom. A control panelban beállítottam szépen a 6 csatornát, és van. Zoomplayert használok mindenféle filmhez, meg az AC3 filter 0.63b-t, s ott meg vagy 3/2+LFE 5.1 channel-t állítok be, vagy spdif-et. (Inkább az utóbbi, a dekódolást rábízom a Yamaha erőlködőre, az a biztos meg szép meg jó.)

Most megnéztem a powerdvd-t (CyberLink PowerDVD XP Deluxe v4.0.2417) is, ott is van 6 csatorna szépen.

Bár jó lenne, ha mindig lenne center, mert egyébként ha zenét játszok le vagy ilyesmi akkor tényleg nincs. (Csak akkor van, ha spdif-en megy a hang és valami effektet benyomok erőlködőn - 5 channel stereo, v. surround akármik, mert ha analógon megy a hang - 6 channel mode,- akkor csak erősíti a csatornákat de semmi csiribi nem megy rá a hangra.)
42

#47 Felhasználó inaktív   Mr.A 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 16. 01:44

Nekem is Terratec-em van (DMX Fire 1024), csak eg ygondom van vele.

Amikor optikain veszek fel a minidiscre (mzr700), nem veszi eszre a szamok kozti szunetet, igy kezzel kell utana beloni a lemezt. Van akinek ez mukodik?

(CSinaltam teszteket, probaltam lepauzalni a winampot, a cdlejatszot, a barmit, de ezt sem vette szunetnek... )

Egyszer sikerult eletre lehelni, de az tesom winme-jen volt, osdi driverekkel.

Otlet?

[ 2003. március 17.: Én, azaz Mr.A szerkesztette a hozzászólást ]

#48 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 16. 19:13

ez nekem is problema volt...

de mult heten vhogy mukodott..a driver latta hogy ra van kotve az "anlage" bealitota magat 41khz re, mivel lp2 vel vettem fel, es utana megnyomtam a minidiscen, hogy rec, es CSAK akkor indult el a felvetel, amikor musicmatchel is elinditottam a lejatszast... es lam csoda 26 szamot szepen felvette kulon-kulon.. :)

nem tom mitol fugg, mert maskor nekem is szaraksdzik, de ez a minidisk miatt van.. :( ott be van termeszetesen allitva a "sinc REC".

idézet:
Ezt írta Én, azaz Mr.A:
Nekem is Terratec-em van (DMX Fire 1024), csak eg ygondom van vele.

Amikor optikain veszek fel a minidiscre (mzr700), nem veszi eszre a szamok kozti szunetet, igy kezzel kell utana beloni a lemezt. Van akinek ez mukodik?

(CSinaltam teszteket, probaltam lepauzalni a winampot, a cdlejatszot, a barmit, de ezt sem vette szunetnek... )

Egyszer sikerult eletre lehelni, de az tesom winme-jen volt, osdi driverekkel.

Otlet?
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#49 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 11:20

Sziasztok!

Volna egy kis problámám a kareszommal. Érdekes módon csak most vettem észre, hogy nincsenek rendszerhangok!! :D :( Ugyanis megvettem az alant látható 5.1-es hangrendszert és nekiálltam keményen tesztelni. Előzőleg a 2.1-es rendszert nem is kapcsoltam be mindig csak zenélés és játék kezdetekor. A TERRATECem kb. 5 hete van meg.

Szóval, ha a digit kimenetet használom csak apró recsegések hallhatók a hangszórókbol mikor bejelentkezik a win stb. Ezek ugye 22kHz ill 11kHz-es wavok. Kiprobáltam Winamppal egy olyan mp3-at, ami 22kHz-es. Szinén nincs hang! Ha pause-t nyomok és ujra inditom ezt a bizonyos mp3-at már van hang de olyan mintha felgyorsitva hallgatnánk egy magnót.

Line out-on van rendszerhang, de ez a bizonyos felgyorsulás (ez ugye a mintavételezésből adódik) ott is jelentkezik. Érdekes még az is, ha elinditok egy normális 44.1kHz-es zenét és utána rögtön a 22kHz-est akkor jó. :confused:

Bocs ha egy kicsit zavaros, de mi a franc lehet ez?? A win-t ujra telepittettem de nem segitett. :(

Driver hiba? Rossz a kártyám?
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#50 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 11:25

idézet:
Ezt írta rol33:
segítségeteket kérném, tudnék most venni használtan egy DMX Xfire 1024-es hangkarit.Kérdésem az lenne, hogy szerintetek érdemes még ilyent vennem, egy Abit AU10-est cserélnék le rá.Nem igen ismerem a kártyát ezért kérdzlek titeket, mi a véleményetek?
Ja most egy 2.1-es hangrendszerem van és az is marad.
[/quote]

nos, mivel még válszt nem kaptam vegyek vagy ne vegyek?

#51 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 13:56

sztem Aureon Fun, vagy Sky most a legjobb vetel...vagy persze SixPack 5.1 :)

idézet:
Ezt írta rol33:

nos, mivel még válszt nem kaptam vegyek vagy ne vegyek?
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#52 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 14:00

az uj driverrel probaltad mar?
es kikapcsolt Sensaura mellett?

idézet:
Ezt írta Colonel Brett Shaw:
Sziasztok!

Volna egy kis problámám a kareszommal. Érdekes módon csak most vettem észre, hogy nincsenek rendszerhangok!! :D :( Ugyanis megvettem az alant látható 5.1-es hangrendszert és nekiálltam keményen tesztelni. Előzőleg a 2.1-es rendszert nem is kapcsoltam be mindig csak zenélés és játék kezdetekor. A TERRATECem kb. 5 hete van meg.

Szóval, ha a digit kimenetet használom csak apró recsegések hallhatók a hangszórókbol mikor bejelentkezik a win stb. Ezek ugye 22kHz ill 11kHz-es wavok. Kiprobáltam Winamppal egy olyan mp3-at, ami 22kHz-es. Szinén nincs hang! Ha pause-t nyomok és ujra inditom ezt a bizonyos mp3-at már van hang de olyan mintha felgyorsitva hallgatnánk egy magnót.

Line out-on van rendszerhang, de ez a bizonyos felgyorsulás (ez ugye a mintavételezésből adódik) ott is jelentkezik. Érdekes még az is, ha elinditok egy normális 44.1kHz-es zenét és utána rögtön a 22kHz-est akkor jó. :confused:

Bocs ha egy kicsit zavaros, de mi a franc lehet ez?? A win-t ujra telepittettem de nem segitett. :(

Driver hiba? Rossz a kártyám?
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#53 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 14:15

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
sztem Aureon Fun, vagy Sky most a legjobb vetel...vagy persze SixPack 5.1 :)

[/quote]

ok, de 10k lenne az ára, amiket írtál azok mennyibe kerülnek?

#54 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 14:27

idézet:
Ezt írta rol33:

ok, de 10k lenne az ára, amiket írtál azok mennyibe kerülnek?
[/quote]

az Aureon Fun ujjonnan 8valamennyi + fa, és tobbet tud, mint a 1024
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#55 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 14:43

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
az uj driverrel probaltad mar?
es kikapcsolt Sensaura mellett?

[/quote]

A Sensaura ki volt kapcsolva, de a driver még a régi. Ugyanis nem tudtam, hogy van uj. :) Gondolom letölthető, mindjárt utánanézek.

Köszi.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#56 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 14:58

nekem ezt Aureon kartyanal csinalta, de a regi driverrel!

(Senasaura aktivalasa utan felgyorsitott, vagy lelassitott hang, rendszer hangok, recsegtek, de az uj driverrel semmi gond!)

idézet:

A Sensaura ki volt kapcsolva, de a driver még a régi. Ugyanis nem tudtam, hogy van uj. :) Gondolom letölthető, mindjárt utánanézek.

Köszi.
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#57 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 15:08

idézet:
Ezt írta Lethal Gene:
nekem ezt Aureon kartyanal csinalta, de a regi driverrel!

(Senasaura aktivalasa utan felgyorsitott, vagy lelassitott hang, rendszer hangok, recsegtek, de az uj driverrel semmi gond!)

[/quote]

Hali-gali!

No leszipkáztam a hivatalos oldalról a WDM drivereket meg az uj controlpanel-t. :) Remélem jó lesz, otthon kiderül. (A melóhelyről netezek)

Ez 2002.nov.-i. A kareszt használtan vettem, a srác valamikor 2002.januárjában vette. Tehát elég régi driver lehetett a telepitőlemezen. Egy kicsit megnyugodtam, bizti jó lesz. :D

#58 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 15:48

remeljuk a legjobbakat! :)

idézet:

Hali-gali!

No leszipkáztam a hivatalos oldalról a WDM drivereket meg az uj controlpanel-t. :) Remélem jó lesz, otthon kiderül. (A melóhelyről netezek)

Ez 2002.nov.-i. A kareszt használtan vettem, a srác valamikor 2002.januárjában vette. Tehát elég régi driver lehetett a telepitőlemezen. Egy kicsit megnyugodtam, bizti jó lesz. :D
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#59 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 10:01

Azt hiszem a jo oreg Turtle Beach Santa Cruz nyugdijba vonul, atadta helyet egy Terratec Aureon 7.1 Space-nek. :)

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#60 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 13:38

Isten hozott a klubban! :)

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Azt hiszem a jo oreg Turtle Beach Santa Cruz nyugdijba vonul, atadta helyet egy Terratec Aureon 7.1 Space-nek. :)

Krinyo
[/quote]
lethal.df
DEATH FELLOWS

Abit IC-7
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »