HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk)

#1 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 09:41

A [url="http://"https://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=872&oldal=1"]Terratec Aureon Space 7.1[/url] hangkártya tesztjével kapcsolatos hozzászólásokat ebbe a fórumba várjuk.

#2 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 09:54

Kép
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#3 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 10:38

Hat az tetszik, hogy attol meg hogy 7.1 es Terratec, nem lett ez a mindentvero uberkartya. :)
while (!sleep) sheep++;

#4 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 10:49

Nem semmi!
T2K eddigi beirasai alpjan ez a kartya nonplus ultra a verhetetlen,ami mogott az audigy 2 egy szanalom.Hat ezek utan en pont forditva latom.Hiaba jo a hangminoseg ha a driverek miatt a leirasotok alapjan HASZNALHATATLAN...
A bass redirect hianya nagyon gaz,az ujrainditgatasok meg nagyobb gaz... :(
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#5 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 10:52

A konklúzióval teljesen egyet értek, hiszen a 7.1 csatornát elsősorban filmnézés esetén lehet élvezni, az pedig számomra nem egyeztethető össze a PC előtti kuporgással. Ha estleg a játékok többsége is támogatná ezt a módot akkor talán, de akkor is megfontolandó, hogy mennyivel több az 7.1 az 5.1-nél pl. egy fps játék közben...

#6 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 10:58

Semennyivel. :) Szerintem a PC-s 3D fejhallgatora valo, nem hangszorokra.

Krinyo

#7 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:23

En azert a hangminoseg tesztekben szivesen latnek egy Live!-ot meg egy Audigy-t meg egy Audigy2-t. Igy onmagaban ezek az ertekek elegge a levegoben lognak...

Fiery

#8 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:28

idézet:
Ezt írta Fiery:
En azert a hangminoseg tesztekben szivesen latnek egy Live!-ot meg egy Audigy-t meg egy Audigy2-t. Igy onmagaban ezek az ertekek elegge a levegoben lognak...

Fiery
[/quote]

korabbi hozzaszolas. mongy nem rmaaval tesztelve. de jobb is.

egy masik forras:
[url="http://"http://www.xbitlabs.com/articles/multimedia/display/revolution71_9.html"]http://www.xbitlabs....lution71_9.html[/url] [url="http://"http://www.xbitlabs.com/articles/multimedia/display/creative-audigy2-zs_11.html"]http://www.xbitlabs....igy2-zs_11.html[/url]

Kép
Kép

ez alapjan dontse el mindenki maga, hogy tortent e erdemi valtozas.

#9 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:31

Szep. Tudtommal ez (98dB) a maximum, ami elerheto ilyen mintaveteli frekinel es felbontasnal...

Krinyo

#10 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:51

Me'g mindig messze vagyunk az M Audio-tol :)

Fiery

#11 Felhasználó inaktív   Tessier 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:58

M-Audio Revolution:
[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/m-audio-revolution71/index.html"]Digit-Life[/url]

Audigy2:
[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/creative-audigy2-platinum-ex/index.html"]Digit-Life[/url]

Bár ezekben nem line-out -> line-in átkötés eredményei vannak, hanem Lynx Two a digitalizáló, illetve a forrás.

Az xbit M-Audio eredményei azért kicsit durvának tűnnek, én egy picit kételkedem (hacsak nem A súlyozású).

#12 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 13:57

idézet:
Ezt írta IThomas:
Nem semmi!
T2K eddigi beirasai alpjan ez a kartya nonplus ultra a verhetetlen,ami mogott az audigy 2 egy szanalom.Hat ezek utan en pont forditva latom.Hiaba jo a hangminoseg ha a driverek miatt a leirasotok alapjan HASZNALHATATLAN...
A bass redirect hianya nagyon gaz,az ujrainditgatasok meg nagyobb gaz... :(
[/quote]

No igen, ez az ujraindítgatási história sajnos az én DMXemnnél is fenáll. :(
A 5.1-es lejátszással is akadnak gondok. Vannak filmek, melyeknél az istennek nem tudom az LFE-t megszólaltani, más filmeknél meg csont nélkül, gyönyörűen szól.

Szóval morognak az Audigy tulajok, hogy milyen szarok a driverek, csak vigasztalásul: a Terratecnél sem fenékig tejfel a driver dolog. :(
Az viszont kétségtelen, hogy piszok jó a hangminőség. Le a kalappal.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#13 Felhasználó inaktív   kcsaba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 15:41

A proci terhelés résznél szívesen látnék egy AUDIGY2 ZS kártyát is,mert számomra úgy tűnik,hogy az azon található DSP nagyon tud.Az EAX-ot agyonszerkesztve se harap bele a prociba.

#14 Felhasználó inaktív   Albertka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 16:25

Kicsit kétkedve olvastam el ezt a cikket... Nem sikerült napirendre térnem még mindig afelett, hogy egy hangkártya teszt elsősorban miért puszta adatokra, grafikonokra, procihasználatokra, egyéb plussz szolgáltatások minőségére épül. Könyörgöm egy hangkártyát azért vesz az ember, hogy hallgassa!!! Egy legalább 6 oldalas cikkben jó ha van 5 sor írva az általa produkált hangminőségéről... Mi lett volna, ha a cikk első pár oldalán csak arról lenne szó, hogy különböző zeneművekkel, játékokkal - természetesen szubjektíven - mit produkál a kártya és csak utána jöttek volna a SZERINTEM másodrangú műszaki adatok!
Sőt, ha jól emlékszem egy kumma betű nincs írva a hangkártya digitális kimenetéről! Pedig egyre elterjedtebb, hogy közvetlenül kötik a kártyát házimozi erősítőre ill. küldő DAC-ra! Sajnos a saját rendszremen tapasztalom, hogy igencsak van külömbség a digitális kimenetek között :(
Örültem volna, ha a hangjának fényében is össze lett volna hasonlítva más kártyákkal, mert ki az aki bárgyú aki nem azért vesz meg egy hangkártyát, hogy hallgassa?
Ígérem utolsó észrevétel :)! Ha jól emlékszem létezik egy Aureon 5.1 sky, ami csak a kimenetek számában és durván bruttó 6-7 ezerrel tér tér el a tesztelt modelltől. Ilyen megközelítésből erre a kártyára is könnyen lehetett volna valamilyen konklúziót levonni, főleg, hogy jópár ezressel olcsóbb!

#15 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 16:54

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Szep. Tudtommal ez (98dB) a maximum, ami elerheto ilyen mintaveteli frekinel es felbontasnal...[/quote]
En ugy tudtam/tanultam, hogy +1 bit felbontas az +6dB-t jelent.

Ezek szerint 16x6=96dB lenne a maximum, nem tudom, hogyan jott akkor ki arra a M-Audio kartyara 99dB.

Aureon 7.1 Kartya: Terratec hozza a formajat, ismet egy jo minosegu hardver, szokasos Terratec szintu driverekkel... :(

Meg mindig azt mondom, hogy szeretnem, ha kiadnak a SoundStorm-ot kulon hangkartya formaban, rendes, nem Realtek DAC-kal...
De ennek nem tul nagy az eselye. :(

#16 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 17:06

idézet:
Ezt írta nyunyu:

En ugy tudtam/tanultam, hogy +1 bit felbontas az +6dB-t jelent.

Ezek szerint 16x6=96dB lenne a maximum, nem tudom, hogyan jott akkor ki arra a M-Audio kartyara 99dB.

Aureon 7.1 Kartya: Terratec hozza a formajat, ismet egy jo minosegu hardver, szokasos Terratec szintu driverekkel... :(

Meg mindig azt mondom, hogy szeretnem, ha kiadnak a SoundStorm-ot kulon hangkartya formaban, rendes, nem Realtek DAC-kal...
De ennek nem tul nagy az eselye. :(
[/quote]

Na igen, ez valoban erdekes. Ugye +1 bit az ketszeres informacio, 20*log(2) az meg 6. Igy a M-Audio kartyajanak mar csak a _kvantalasi zaja_ is kevesebb, mint -98 dB. Hm?

[ 2004. január 21.: Emvy szerkesztette a hozzászólást ]
while (!sleep) sheep++;

#17 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 18:48

"Egy legalább 6 oldalas cikkben jó ha van 5 sor írva az általa produkált hangminőségéről..."

Total szubjektiv. Szerintem a muszaki adatok, tapasztalatok tobbet mondanak egy ilyen szintu hangkartyarol.

Krinyo

#18 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 18:50

Nekem Aureon Sky van, és bizony engem is zavar az equalizer hiánya, még akkor is, ha a winamp-pal rá lehet segíteni. Sok letöltött mp3-mam csak 128 Kbit/sec-es, és bizony először nagyon méeges voltam, hogy tompa a hangja. Aztán a saját 256-os grabbelésemnél már javult a helyzet, így sikerült megnyugodnom. Igen, a Control Panel nálam is fapados, én is többet vártam volna.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#19 Felhasználó inaktív   Tessier 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 19:46

Albertka:
Az általad puszta adatoknak minősített grafikonok azért igen sokat elárulnak egy hangkártya - vagy bármilyen hangrendszer - objektív teljesítőképességéről.
Kevés annyira szubjektív, egyénenként változó érzékszerv van, mint a fülünk - elképesztő különbségek akadnak már a frekvencia érzékenység terén is, s ez nem csak a kortól függ.
Ráadásul nem a hangkártyát, hanem az arra kötött hangszórót hallgatod - erősítő/hangfal rendszer esetében ez messze-messze többet számít, mint a kártya, valamennyire fair összehasonlítást csak jó minőségű fejhallgatón lehet elképzelni. De még akkor is ott a füled.
A digitális kimenetek között - amennyiben a hangkártya újramintavételezés nélkül, tehát bithűen kiadja a lábain amit a PCI buszon megkapott - pedig nincs különbség.

99 dB ügy: 16 biten az elvi, nem súlyozott dinamika tartomány: 20*log65536 = 96.33 dB. Azt most meg nem mondom, hogy egy 1 kHz-es mérőjel esetén az A súlyozás ezen mennyit dob, de az a majd' 100 azért gyanús.

[ 2004. január 21.: Tessier szerkesztette a hozzászólást ]

#20 Felhasználó inaktív   x15 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:49

Udv!

idézet:
Ezt írta Albertka:

Könyörgöm egy hangkártyát azért vesz az ember, hogy hallgassa!!!
[/quote]
Szerintem a felhasznalok nagy resze vegyes felhasznalasra veszi a hangkartyat a gepbe.
Kicsi CD, DVD, MP3, es egy kis jatek is belefer.
Nos, jatekra a kartya total alkalmatlan, pl. nezd meg mit csinal egy komplexebb robbanas elott a gep...
A masik, amirol a cikk szolt, a ritkan frissitett, es eleg nehezkes es keveset tudo driverek.

Amit en tennek hozza, az a kezdetleges linuxos driver, alsa alatt van mar valami beta, de a full tamogatas...

Szoval ezek miatt kellett megvalnom sorban masodik terratec kartyamtol, es minden elvemmel ellenkezve venni egy Au2-t.
Az legalabb megy, es a jatekok alatt is hihetetlen hangokra kepes hardverbol.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó