HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk)

#41 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 22. 19:15

idézet:
Ezt írta mathias:
De miért jó beleégetni a prodigy biosat? Jobb lesz a hangja? Vagy fel lehet rakni a prodigy driverét?[/quote]

Utóbbi :)

#42 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 08:40

Ugy latom az eeprom egetes csak a vendor ID-t allitja at, szal a Windows Prodigy-nek fogja felismerni a kartyat es elfogadja a drivere is. Nem irja at a teljes eepromot, csak az elso par byte-ot...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#43 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 11:14

idézet:
Ezt írta Tessier:

Az eredmény teljesen objektív (teljesen mindegy hogy ugyanannak a kártyának az A/D-jére kötöm vissza, vagy egy másik, de ugyanolyan típusú A/D-vel rendelkező kártyát használok).
Az viszont tény - és ezt említettem is - hogy loopback módszerrel nem ítélhető meg külön-külön a D/A és az A/D rész, hibáik összeadódnak. Ahhoz hogy pl. csak a lejátszási képességekről nyilatkozzunk kell egy megfelelő (értsd: a tesztalanynál sokal jobb) minőségű analizátor. Ez lehetne mondjuk egy jó spektrumanalizátor, vagy egy megfelelően jobb minőségű hangkártya bemenete.

[ 2004. január 22.: Tessier szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

kimondhatatlan nicku forumtarsunk, anno azt is fejtegette, hogy a loopback mar csak azert sem mervado minden esetben, mert az ad es a da kiegesziti egymast: tehat egymas hibait is palastoljak (komplementer). de ezt majd az okosabbak megmondjak :)

en is azert szavazok a creativera, mert ket kriteriumom van a hangkartyakkal kapcsolatban: kompatibilitas (a megbizhatatlan vackokkal ki lehet kergetni a vilagbol), es a hangminoseg (pontosabban meg az ar is). az elso hangkartyaim vasarlasakor, 93ban, egy eletre elegem lett a kompatibilis szarokbol (mongy akkor a dos alatti nativ dolgok kicsit masok voltak, mint most drvbol). azota mar volt parfele creative kartyam. lehet szidni a supportjat, de szvsz meg mindig jobb mint a legtobb egyeb gyartoe. parhuzamosan, vagy helyette hasznaltam egyeb kartyakat is (gravisek, tb quad) de ilyen szempontbol sokkal tobb nyug volt veluk. egy oem a2t mindent egybe veve (ar, hangminoseg, drv) meg mindig nagyon jo vetelnek tartom.

#44 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 11:49

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Ugy latom az eeprom egetes csak a vendor ID-t allitja at, szal a Windows Prodigy-nek fogja felismerni a kartyat es elfogadja a drivere is. Nem irja at a teljes eepromot, csak az elso par byte-ot...

Krinyo
[/quote]

Igen, ennyit tesz. Utana siman fel lehet zuzni a Prodigy drivert, es megszabadulsz az ujrainditgatastol (2 kartyakent installalodik fel, egy Prodigy 7.1 es egy Sensaura kartyakent). A fejhallgato erosito ugyanugy muxik. Gyakorlatilag a ket kartya
Digi-Out-ot meg nem probaltam, de tekintve, hogy az a Envy chiptol teljesen fuggetlen kulso hardware egyseg, elvileg gond nem lehet vele.
Mivel csak egy regi Tesla Erolkodom, meg egy fulesem van a X.1-et sem probaltam ki.

Nalam stabil. Amugy ha szetneztek a guglin tennap leltem valahol egy osszehasonlito tesztet a ket kartya kozott, a prodigy driverei egy kicsit lassabbak a jatekoknal, mint a Sky, de stabilak, es nem bugosak.
Csupa regi cucc

#45 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 11:53

[url="http://"http://www.hothardware.com/hh_files/S&V/aureon_vs_prodigy.shtml"]http://www.hothardwa...s_prodigy.shtml[/url]
Csupa regi cucc

#46 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 12:03

A kartya a Prodigy driverrel 6 csatornaval jelenik meg, tehat a driver problema nelkul kezeli a Sky-t is...

Kernel streaming... Sajnos errol semmit nem tudok ;).
Csupa regi cucc

#47 Felhasználó inaktív   r.s.wernair 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 23. 15:51

Nekem van 1 dmx6-om és az új driver-rel bevezették a restartos remekbeszabott fícsört :mad:

Úgyhogy marad az eggyel régebbi meghajtó, annál nincs restart, és MŰKÖDIK IS.
Miért kell az újraindítás? :confused:

(Azon kívül hogy leszedi a hw accel-t minre ha sensaura off, egyébként meg full-ra rakja. Ezt persze "kézzel" is meg lehet tenni minden további rebutulás nélkül.)

#48 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 19:42

Az újraindítós feature-ről annyit, hogy anno leveleztem a Terratec supporttal és közölték, hogy ez meg is marad örökre :(

#49 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 20:33

idézet:
Ezt írta saen:
Az újraindítós feature-ről annyit, hogy anno leveleztem a Terratec supporttal és közölték, hogy ez meg is marad örökre :([/quote]

Ez aztan a felhasznalobarat hozzaallas.Gratula Terratec :(
Ezt az M-audiot itthon is lehet kapni?Ha igen mennyiert?Kivancsi lennek annak milyenek a szoftverjei..
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#50 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 20:40

idézet:
Ezt írta IThomas:

Ez aztan a felhasznalobarat hozzaallas.Gratula Terratec :(
Ezt az M-audiot itthon is lehet kapni?Ha igen mennyiert?Kivancsi lennek annak milyenek a szoftverjei..
[/quote]

Lehet kapni, emlékeim szerint 33k netto körül van. Valamelyik topicban már volt link a forgalmazó weboldalára.

#51 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 20:40

Megcsináltam a konverziót (Aureon Sky -> Prodigy 7.1), minden nagyon jól működik. Kb. 10 percet vett igénybe, bootfloppy-készítéssel együtt.

Hát, kicsit színvonalasabb a drivere és a társuló lehetőségek (Native Sound Processor, DirectWire), bár a Sky kezelőpaneljének grafikája jóval kifinomultabb.

:cool:

#52 Felhasználó inaktív   Borely 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 19:48

[QUOTE]Ezt írta Lehel:
[QB]

Digi-Out-ot meg nem probaltam, de tekintve, hogy az a Envy chiptol teljesen fuggetlen kulso hardware egyseg, elvileg gond nem lehet vele.

Ha kipróbáltad, írd már le légyszíves, hogy működik.e.

#53 Felhasználó inaktív   x15 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 24. 21:48

idézet:
Ezt írta Emvy:

Na igen, ez valoban erdekes. Ugye +1 bit az ketszeres informacio, 20*log(2) az meg 6. Igy a M-Audio kartyajanak mar csak a _kvantalasi zaja_ is kevesebb, mint -98 dB. Hm?

[ 2004. január 21.: Emvy szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Lehet, hogy tulmintavetelez?
Az oreg Yamaha CD-m 16x-os tulmintavetelezest csinal a doksi szerint, es sokkal jobban szol, mint a mai bitstream-es cd-k.

#54 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 11:31

a 20LOg-os keplet csak a "kozonseges", linearis atalakitokra igaz. De az A/D D/A atalakitoknak tobb valfaja is van (nem akarom beegetni magam, de ha valaki nagyon-nagyon kivancsi ra, akkor megprobalom elokaparni egyetemi jegyzeteimet), amelyek az atalakitas soran a kvantalasi zajteljesitmeny nagy reszet az ember szamara nem hallhato tartomanyba "toljak at". Az SB es a kommersz gyartok csatarsoraban "tundoklo" AC97 codec az "egyszeru" velfajba tartozik (ez lathato is a kulso egyseggel vegzett hangkartyateszteknel is, mert pl. a Sky-Space vonalon az Aureon harmonikus torzitasa csaknem fele az Audigy-nak).

Loopback teszt. Oszinten? Az Audigy a loopback teszteken kitunoen szerepel, am amikor kulso spektrumanalizatort kotottek ra, rogvest kiderul, hogy a D/A konverter simitoszuroje nem rendelkezik vmi "szep" frekvenciamenettel. Ebbol varhato az is, hogy a fazistorzitasa sem lesz valami jo... Nem fogom azt mondani ra, hogy sz*r, mert egy atlagos PC-s hangszetten a ket kartya kozott csak az hall kulonbseget, aki hallani akar, mivelhogy a cucc torzitasa sokszorosa a kartyakenak. Igy aztan velemenyem szerint kinek a pap, kinek a papne, jatekra az SB eri meg jobban, hazistudiozasra a Terra. Ettol fuggetlenul en szemely szerint SB-t soha nem vennek, amig van masik alternativa, de ez csak tisztelges a Gravis es a Aureal hangkartyaim emleke elott :).

A digitalis kimenetet nem tudom tesztelni, mert nincs (es ara miatt nem is lesz) mivel :(...
Csupa regi cucc

#55 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 26. 18:09

idézet:
Nem fogom azt mondani ra, hogy sz*r, mert egy atlagos PC-s hangszetten a ket kartya kozott csak az hall kulonbseget, aki hallani akar, mivelhogy a cucc torzitasa sokszorosa a kartyakenak. Igy aztan velemenyem szerint kinek a pap, kinek a papne, jatekra az SB eri meg jobban, hazistudiozasra a Terra. Ettol fuggetlenul en szemely szerint SB-t soha nem vennek, amig van masik alternativa, de ez csak tisztelges a Gravis es a Aureal hangkartyaim emleke elott.[/quote]

Az uj motorban ide raknam a :up:-ot, de igy csak a Kép marad. :) Jol beszeltel testvir, ennel jobban en sem mondhattam volna. :)

Krinyo

#56 Felhasználó inaktív   Cuc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 11:51

idézet:
Ezt írta Lehel:
egy atlagos PC-s hangszetten a ket kartya kozott csak az hall kulonbseget, aki hallani akar, mivelhogy a cucc torzitasa sokszorosa a kartyakenak. Igy aztan velemenyem szerint kinek a pap, kinek a papne, jatekra az SB eri meg jobban, hazistudiozasra a Terra.[/quote]

Jaja, meg tudom er?síteni. Nekem az 5.1-es változat van egy Gigabyte 845PE alaplapban, és nem nagyon vagyok megelégedve vele. Fülhallgatóval hallgatva (fülhallgató er?sít? kikapcsolva), kikapcsolt Line In-el is belehallatszik a scrollozás, egér mozgás... Gyakran pattogások, percegések hallatszanak bel?le. Én vegyes felhasználásra vettem: jó min?ség? zene/DVD lejátszásra, meg játékra is. Ebb?l a játék részt el lehet felejteni, ha a Sensaura be van kapcsolva nagyon sok játékban eszméletlenül dadog a rendszer. Zenehallgatáskor meg a fent említett zajok miatt eléggé idegesít?. Amúgy elég szép hangja van tényleg.

Most ott állok, hogy le szeretném cserélni Audigy2-re. Annak a MIDI lehet?ségei is sokkal jobbak. A hangmin?sége meg annyival nem lehet rosszabb.

#57 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 12:19

Ne csak a line-in-t kapcsold ki, hanem a mikrofont, a CD-t, az AUX-ot is.
Egyébként földelt konnektorban van a gép?

#58 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:23

Egy ilyen hangkartya mar nem szed fel ennyi zajt a gepbol, nezz korul a foldeles es a tap kornyeken.

Krinyo

#59 Felhasználó inaktív   Tessier 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 28. 18:48

Így van, az Aureon gyakorlatilag nem szedett össze a gép zajából semmit, más lesz ott a gond.

#60 Felhasználó inaktív   Lehel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 14:53

idézet:
Ezt írta Tessier:
Így van, az Aureon gyakorlatilag nem szedett össze a gép zajából semmit, más lesz ott a gond.[/quote]

Nalam is zajos. Pl. ha kohogok azt hallom. Az eger mozgatasat is, igaz, ahhoz mar csapkodnom kell vele az asztalt :))). Ha fejhallgat oerosito be van kapcsolva, akkor van a megszokott erositozaj, de az az igazsag, hogy a kartya line-out-ja annyira

AD1: dhk->trafo = max
AD2: dhk->videokartya = max
AD3: osztott megszakitas nem rulez, ez okozhat akadozast!!!!

Hogy oszinte legyek nekem az elmult 8 honapban, miota az enyem a kartya egyedul a winampos belassulast tapasztaltam, a regi terra driverrel. Miota prodigynak alcazom a kartyat, azota soha semmilyen gondom nem volt vele...

Pattogas-serceges valszleg foldeletlen elektromos halozat, vagy rossz foldpont miatt lehet. A cd kabel egy egyszeru drot, kitunoen muxszik antennakent (plane egy kevesbe arnyekolt alaplap eseteben) a balso zorejek osszeszedesere.
Csupa regi cucc

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.