Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk)
Elküldve: 2004. 01. 21. 22:17
Elküldve: 2004. 01. 22. 01:15
Tessier: Szerintem épp a szubjektivitás itt a lényeg! Valakinek a szubjektív véleményére lettem volna kíváncsi, nem a harmonikus torzításra, mert azt bárhonnét megnézem. Ha jól értelmezem a logikádat, akkor nincs is értelme semmilyen hangtechnikai eszköz tesztelésének? Mert ugye minden láncba van kötve, így egy erősítő előtt ott van pl.: egy cd lejátszó, utána hangfal és így tovább. Vagy nézzünk egy cd lejátszót, az kb. ugyanott van, mint egy hangkártya a rendszeren belül! Elég sok ilyen jellegű tesztet olvastam és ott valahogy mindig túltették magukat az általad említett logikai bukfencen! Ráaádsul ott még csak a fejhallgató sem jöhet nagyon szóba, mert a fejhallgató erősítő eléggé beleszólhat a játékba. Viszont egy ilyen teszt előtt nem árt, ha korrekten fel van sorolva, hogy milyen rendszren zajlott a tesztelés! És mindenki azt von le belőle, amit akar. Digitális kimenetekkel kapcsolatban sajnos nem vagyok nagy szakértő, tehát marad a fülem. Most egy live-om van és volt nálam valami Trust kártya és az digit kiment minőségében verte a live-ot, annal ellenére, hogy optikai volt rajta, holott sok olyan véleménnyel találkoztam már, hogy a koax jobb minőségű átvitelt eredményez (rövid útvonalon)! Bár lehet, hogy ez a live miatt van, mert ha egyszer 44,1 khz bemenetet kap és az erősítőre már 48 khz kerül, az valószínű nem éppen "bithű"
x15: Jogosnak tartom amit írtál, tény hogy felháborodásomban nem gondoltam erre!
Elküldve: 2004. 01. 22. 07:09
Amúgy jó cikk, gratula!
Üdv: Dan
Elküldve: 2004. 01. 22. 08:57
idézet:
kárpótol a lejátszás minősége: megfelelő műsorforrás -- nem MP3 -- és hangrendszer esetén kristálytiszta magasakra, szép határozott mélyekre és egyenletes, színezetlen hangra számíthatunk az első két hangszórónkból [/quote]
No, az elozoek miatt vettem en is anno terratec hangkutyut audigy szeria helyett. Es termeszetesen igaz, hogy hangkutyut is (mind minden mast is) olyat kell venni, ami kielegiti az ember felhasznalai szuksegleteit. Nalam ez a kriterium teljesult (nagyon jo hangzas, es hogy legyen optikai kimenet is), ergo teljesen elgedett vagyok a karyta teljesitmenyevel.
A 7.1-nek en ma meg nem latom amugy ertelmet, nem is vennem meg. Es mivel alig szoktam jatszani (sajnos van akinek erre nincs ideje) nalam mindig is a zenei hangzas es teljesitmeny lesz a mervado, ebben pedig IMHO, hangsulyozom IMHO nehez a terratec-et lekorozni.
Es meg valami. Lehet hogy vannak akik ilyesmi tesztek alapjan dontenek vasarlasrol, nalam nem ez a helyzet. Informativ lehet esetenkent, de nem ez dont, hanem a teljes es totalis szubjektivizmusom. Ha tenyleg valamilyen teszt-ertekelesre vagyom, akkor inkabb egy (zene-)audioval forgalkozo velemenyek dontenek nalam.
Elküldve: 2004. 01. 22. 09:29
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:14
idézet:
Ezt írta kla:
Lehet hogy csak almosabb vagyok a kelletenel, de a Jatekok oldalon ha jol latom proci terheltseg grafikonok vannak, ahol a magasabb ertek nagyobb terhelest jelent. Nos az utolso grafikonnal (ut+cod) az nforce nagyobb ertekekkel szerepel, megis "az nForce 20 százalékkal jobb teljesítményt nyújt". Valaki lecci sotetitsen fel ezugyben.
[/quote]
Abban a táblázatban FPS eredmények szerepelnek, ezért a nagyobb a jobb.
Elküldve: 2004. 01. 22. 10:52
idézet:
Ezt írta Tessier:
Abban a táblázatban FPS eredmények szerepelnek, ezért a nagyobb a jobb.[/quote]
Aha, mondom na, tobbet kene alunnomThx !
![]()
Elküldve: 2004. 01. 22. 13:29
Ez komolyabb fejhallgatók esetén is elég magas jelszintet biztosít.
Zenehallgatásra és DVD-nézésre szvsz. az Aureon Sky nagyon jó vétel.
Elküldve: 2004. 01. 22. 16:57
Hosszas tiprodas utan dontottem a Terratec Aureon mellett, es a driverek kutyauto minoseget leszamitva teljesen elegedett voltam a kartyaval. Kb 1 honappal ezelott egy kulfoldi forumon az egyik srac felemlegette, hogy a Prodigy-nak is van egy hasonlo kartyaja (annyi a kulonbseg, hogy a Prodigy koax digitalis kimenettel keszul), es annak biosa beegetheto a Terratec-be. Remego kezzel hajtottam vegre a "szentsegtorest". Azota minden szempontbol tokeletesen elegedett vagyok a kartyaval
Jatszani nem sokat jatszok vele, de az a par jatekkal, amit eddig futtatott (CMR3,Icewind Dale 2,MOHAA) soha semmi gondom nem volt...
Akkki nagyon jaccani akar, az voksoljon a Creative-re, aki viszont otthon, elerheto aron szeretne egy alsokategorias studiokartyaval csaknem azonos szintu cuccot, annak inkabb a Terratec-et javasolnam.
A mert parameterekkel kapcsolatban: egy masik forumban mar irtam, hogy nem igazan mervado az, hogy ha a kartyat loopback modszerekkel teszteli valaki. Nem mondom, hogy hulyeseg, de teljesen objektiv eredmenyt nem adhat.
Elküldve: 2004. 01. 22. 17:03
Elküldve: 2004. 01. 22. 17:33
idézet:
Ezt írta Lehel:
[url="http://"http://www.forgotten-realms.cfl.pl/other/torturecity/?pageid=aurprod"]http://www.forgotten...?pageid=aurprod[/url][/quote]
Sky vagy Space kártyával csináltad?
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:01
idézet:
Ezt írta Zoch:
Sky vagy Space kártyával csináltad?[/quote]
Aláírás: ASUS A7V333, 512MDDR333, XP1800+ Club3D Radeon 8500, Terratec Aureon Sky Ja es most mar egy Cynergy 400 is
Én
[ 2004. január 22.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:10
idézet:
Ezt írta Lehel:
[url="http://"http://www.forgotten-realms.cfl.pl/other/torturecity/?pageid=aurprod"]http://www.forgotten...?pageid=aurprod[/url][/quote]
Azannya... ezt lehet, hogy ki kellene probalni...
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:23
idézet:
Ezt írta Lehel:
A mert parameterekkel kapcsolatban: egy masik forumban mar irtam, hogy nem igazan mervado az, hogy ha a kartyat loopback modszerekkel teszteli valaki. Nem mondom, hogy hulyeseg, de teljesen objektiv eredmenyt nem adhat.[/quote]
Az eredmény teljesen objektív (teljesen mindegy hogy ugyanannak a kártyának az A/D-jére kötöm vissza, vagy egy másik, de ugyanolyan típusú A/D-vel rendelkező kártyát használok).
Az viszont tény - és ezt említettem is - hogy loopback módszerrel nem ítélhető meg külön-külön a D/A és az A/D rész, hibáik összeadódnak. Ahhoz hogy pl. csak a lejátszási képességekről nyilatkozzunk kell egy megfelelő (értsd: a tesztalanynál sokal jobb) minőségű analizátor. Ez lehetne mondjuk egy jó spektrumanalizátor, vagy egy megfelelően jobb minőségű hangkártya bemenete.
[ 2004. január 22.: Tessier szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:39
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Azannya... ezt lehet, hogy ki kellene probalni...
Krinyo[/quote]
Én is tervezem... főleg azért jó, mert ha minden igaz, visszacsinálható, ill. hiba esetén lehet újra próbálkozni.
Lehel:
Néhány kérdésem lenne:
- Fejhallgató-erősítés működik?
- Mi történik, ha 7.1-es kimenetet állítasz be az 5.1-es kártyán? (fagyás, stb...)
- Az Aureon-on ugyebár TOSLINK (optikai) SPDIF van, a Prodigyn koax. Adódik ebből probléma? (mondjuk én nem használom, de sose lehet tudni...)
- Kernel Streaming-et nem próbáltad véletlenül? (pl. foobar2000)
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:42
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:45
idézet:
Ezt írta Krinyo:
A leiras csak a Space-rol szol, Sky eseten nem forsziroznam a dolgot... vagy felreertettem valamit?
Krinyo[/quote]
Lehelnek úgy néz ki, azzal megy. Az oldalon meg ez a cikk címe:idézet:
How to convert a Terratec Aureon Space/Sky into an Audiotrak Prodigy 7.1[/quote]
:confused:
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:46
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:52
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 22. 19:10

Súgó
A téma zárva.