HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Aureon Space 7.1 hangkártya tesztje (cikk)

#61 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 29. 16:51

mi a fenenek kell cdkabel 2004ben winxphez?? nem adatfolyamkent megy mar jo ideje??? legalabbis en mar evek ota nem hasznalok ilyesmit...

#62 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 00:08

idézet:
Ezt írta IThomas:

Ez aztan a felhasznalobarat hozzaallas.Gratula Terratec :(
Ezt az M-audiot itthon is lehet kapni?Ha igen mennyiert?Kivancsi lennek annak milyenek a szoftverjei..
[/quote]

Kicsit késői válasz (jobb későn, mint soha).

Az M-Audio kareszek a Light Computerben kaphatók. A Revolution 7.1 ára 34.000 bruttó (nem sokkal drágább az Aureon-nál vagy a dobozos Audigy2-nél). Kapható a külső USB-s változata is.

A szoftverei jók, mint írták, a változtatások után nem kell újraindítani a rendszert. 10 sávos EQ-e ennek sincs, amit hiányolok mert az előző FortissimoIII 7.1-nek volt (pedig az "csak" egy megvadított CS4624-re épült). Ez valamennyire ellensúlyozható a MPlayer saját EQ-vel, de ez nem az igazi. A hardveres/szoftveres hangok mennyisége sem állítható.

Nem kell jumpereket dugdosni a füles erősítő aktiválásához (mint a TT-nél), egyszerűen bedugod a megfelelő aljzatba és a Quick Switch Settings-ben beállítod a fülhallgató használatot. Ami a kártya érdekessége: nincsenek rajta CD/AUX/SP-DIF bemenetek a nyákon felül, magyarul nem kell analóg/digitális kábellel összekötni a CD/DVD kimenetet a hangkártyával. A kommunikáció teljes egészében a PCI buszon keresztül történik.

A hangminősége jó (mondjuk inkább csak metált hallgatok, most pl. Sonata Arctica-t), a játékokkal nincs problémája (az A3D 3.0-t már itt is beüzemeltem). Sajna AdvancedEAX nincs (és a történtek fényében már nem is lesz).

Jár mellé WinDVD4.0, némi zeneszerkesztő program és egy játék (Pro Skater3).

#63 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 09:02

idézet:
Ezt írta Kosh Naranek:

Nem kell jumpereket dugdosni a füles erősítő aktiválásához (mint a TT-nél), egyszerűen bedugod a megfelelő aljzatba és a Quick Switch Settings-ben beállítod a fülhallgató használatot. Ami a kártya érdekessége: nincsenek rajta CD/AUX/SP-DIF bemenetek a nyákon felül, magyarul nem kell analóg/digitális kábellel összekötni a CD/DVD kimenetet a hangkártyával. A kommunikáció teljes egészében a PCI buszon keresztül történik.
[/quote]

Ezeket mind tudja a Terratec Aureon is...

#64 Felhasználó inaktív   x15 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 31. 09:47

idézet:
Ezt írta Kosh Naranek:

A szoftverei jók, mint írták, a változtatások után nem kell újraindítani a rendszert. 10 sávos EQ-e ennek sincs, amit hiányolok mert az előző FortissimoIII 7.1-nek volt (pedig az "csak" egy megvadított CS4624-re épült). Ez valamennyire ellensúlyozható a MPlayer saját EQ-vel, de ez nem az igazi. A hardveres/szoftveres hangok mennyisége sem állítható.
[/quote]

Persze, mert a cs4624-nek van egy 250mips-es sajat processzora. Nem tudom, hogy a CirrusLogic mikor kepes produkalnia egy 24/192-es hasonlo tudasu ic-t.
Mondjuk 700-1000mips-es kontrollerrel :-)

[ 2004. január 31.: x15 szerkesztette a hozzászólást ]

#65 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 14:41

na skacok! volt szerencsem kiprobalni az összes Terratec kartyat! Amit mondhatok: 7.1 Space CSAK az 7.1-ben ter el az 5.1 Sky-tól, úgyhogy maximálisan egyetertek a korábban szóló kollégával, hogy a cikk konklúziójában meg kellett volna említeni ezt a FONTOS dolgot, mivel az 5.1 Sky nal minden rendben működik!

A Sensaura nélkül a hangminőség elsőosztályú, pl. direkt ezért vettem egy profi Sennheiser fejhallgatót, és még a szar zenéket is élvezettel lehet hallgatni! Nem a grafikonok szamítanak, hanem, hogy kristálytisztán szól, és sokkal dinamikusabban, mint a többi kártyák, és erre nincsen egzakt mérőszám! Digitális képességekben, pedig a TT kártyák az egyik legjobbak, és valóban, ha hazimozizni akarsz, akkor digitális/optikai utat kell választani!!!

Másik! a Sensaurás újraindítás sokkal kisebb probléma, mint a mindenszart feltelpito - és utána eltávoltíthatatatlan progik!!! - Creative "szeretetcsomagok". Valamint, Sensaura nem az az opció, amit az ember allandoan kapcsolgatna, szóval nyögvenyelősen, de belefér az újraindítás. Az Aureon USB-s kártyájuknál pl. NEM kell újraindítani a gépet, ha a Sensaurát kapcsolgatjuk!

Hamar itt tartunk: arra is érdemes máskor kitérni, mielőtt lehúzzuk a kártyát, hogy pl. telepítésnél EGYSZERSEM kell újraindítani a gépet!

Konklúzió: házimozizáshoz, pl laptop mellé Aureon USB-t javaslok, multimédia PC zéshez, zene+game+film, Aureon 5.1 Sky, inkább zenélgetni, másolgatni bakelitről lemezről, komolyabb hobbi felhasználáshoz pedig DMX6 Fire!

Space 7.1 pedig CSAK akkor javasolt sztem, ha már van 7.1 szetted (pl. kaptad ajándékba.. :D ) és van rajta digi bemenet, de mondjuk 7.1 szettnél több, mint vszinű, hogy lesz rajta!
lethal.df
DEATH FELLOWS
_ _ _ _ _ ____ _  _  _  _  _

Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
  Abit IC-7
  TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#66 Felhasználó inaktív   USA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 31. 14:44

ja, majdnem elfelejtettem.. :)

a controll paneljebe, most komolyan mit akartok még??? monden benne van! ok, equalizer nincs, mivel azt barmelyik zenelejátszóban van, valamint akérmilyen furcsa, de EZEK A KÁRTYÁK EQ nélkül is tökéletesen szólnak!! télleg! próbálgattam erősítőn, valamint lejátszókban, és igazából alaphelyzetben szólt a legkiegyensúlyozottabban!
lethal.df
DEATH FELLOWS

Intel P4 2.6C HT @ 3200 MHz (frost by GT Turbine)
  Abit IC-7
  TYAN Tachyon G9800 Pro-M (def) (silent frost by GT Northpole)
  Samsung DDR400 1 GB
  TERRATEC DMX 6fire

#67 Felhasználó inaktív   r.s.wernair 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 02. 17:39

Nekem dmx6 van, audigy1ről váltottam kb fél éve.
A kreatívhoz képest ÉL a hang, tisztább, (szárazabb, biztonságosabb ) :) , eq nem kell.

A TT nem színez érzetre a hangon, ha mégis eq kell ott az erősítő/esetleg a lejátszóprogi.

Velem 1x-re vett haver is TT-t, neki u.ez volt a véleménye.
Az aureon-t nem hallottam, de gondolom hangminőség terén (lejátszáskor) az is kifogástalan.

[ 2004. február 02.: r.s.wernair szerkesztette a hozzászólást ]

#68 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 07:51

Tegnap este óta én is Terratec tulaj vagyok :)

Bár a kari még nincs a gépben, már sajna nem volt idő beledobni :(

Valszeg az első dolog a Prodigisítés lesz :)

Azért kérdeznék is: Mi hír az EAX3 támogatásos pletykákról?
Az még a Creative beolvasztós akciója előtt volt ... tudtok róla valamit?
"Live Fast! Die Young!"

#69 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:48

Van uj driver az audiotrak prodigy kartyahoz, az ujitasok:

1. DirectWIRE 3.0 added.
2. Digital Output monitoring added.
3. Hardware security protection added - This driver will not work with non-Audiotrak authorised products.
4. Sensaura update - V3511d.
[url="http://"http://www.audiotrak.net/atbbs/view.php?id=driver&page=1&sn1=&divpage=1&category=4&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=28"]Link[/url]

Kiprobalna valaki hogy muxik-e az atflashelt aureon kartyan?

Krinyo

[ 2004. február 05.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#70 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 15:49

idézet:
Ezt írta Krinyo:
Kiprobalna valaki hogy muxik-e az atflashelt aureon kartyan?

Krinyo
[/quote]

Igen. :cool:

Semmi gond nem volt a telepítéskor; a Control Panel használható; programok közül egyelőre csak a foobar-t és a Winamp5-öt próbáltam - működnek. Az alany egy Aureon Sky.

[ 2004. február 06.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#71 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 17:14

És egy kis meglepi ... :)

Nekem egy Aureon Sky @ Audiotrak Prodigy van az új driverrel ...

Nézzétek meg lécci ti is, de a Jedi Academy EAX Advanced HD-t ír :)

A Call of Duty-ban pedig választhatok :
EAX 1
EAX 2
EAX 3 :)

Akkor mégi engedélyezték a driverben? :)
"Live Fast! Die Young!"

#72 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 06. 18:08

A prodigy drivereivel működik a digi kimenet?

#73 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 11:18

Azt sajna nemtom :(

Nincs digierőlködőm!

Játszik valamelyikőtök a Call of Duty-val, esetleg a SW: Jedi Academy-vel?

Eredeti driverrel is választható az EAX3? Felesleges örülök itt magamnak?
"Live Fast! Die Young!"

#74 Felhasználó inaktív   Tessier 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 16:50

És ha Call of Duty-ban EAX3-ra kapcsolod úgy is marad?

Egyébként próbáld ki a [url="http://"http://audio.rightmark.org/downloads/rm3ds1.01-en.exe"]Righmtark 3D audio[/url]-t, ha ebben is megy, az biztató.

#75 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 13:43

idézet:
Ezt írta Krinyo:
"Egy legalább 6 oldalas cikkben jó ha van 5 sor írva az általa produkált hangminőségéről..."

Total szubjektiv. Szerintem a muszaki adatok, tapasztalatok tobbet mondanak egy ilyen szintu hangkartyarol.

Krinyo
[/quote]

Persze. Illetve mégsem. Ha a műszaki adatokat szakember méri, akkor a hangot is mérhetné egy szakember. Füllel. Nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne egy zenetanárt évente 1-2-3 alkalommal oda csábítani.
Tudjátok volt egyszer egy Hi-Fi Mozaik nevű újság...
Ott megmérték a műszaki adatokat egy szakemberrel, és MEGHALGATTÁK.
Ugyanis nem egyszer, és nem kétszer az a valamilyen készülék volt kellemesebb a fülnek, amelyik a mérések szerint rosszabb volt.
Példa:
Nekem most is mx300-asom van. Nem véletlenül...

#76 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 14:34

Nnna ezért mondtam, hogy nézze meg más is :(

SW:KOTOR már nem engedi az EAX3-at, Rihtmarkot kipróbáltam, istenkirály, eszméletlen jól pozicionál ez a kari ...

Viszont EAX3-at nem engedi :(

Ezzel szemben COD megy EAX3-al (Csak valszeg nem használja ...) És Jedi Academy is kiírja hogy EAX Andvanced HD ...

Szóval úgy veszem nincs EAX3 ... remélem hogy csak "még" nincs :)

Váltottam egy-két levelet azzal a sráccal aki az EEPROM flast írta, Ő azt mondta hogy a driverben már benne van csak le van tiltva jogi okokból :(

Remélem engedélyezik hamarosan :D
"Live Fast! Die Young!"

#77 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 17:55

idézet:
Ugyanis nem egyszer, és nem kétszer az a valamilyen készülék volt kellemesebb a fülnek, amelyik a mérések szerint rosszabb volt.[/quote]

Annak az adott fulnek. Mas meg mas hangzast tart jobbnak. Ez meg mindig teljesen szubjektiv.

Krinyo

#78 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 08:51

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Annak az adott fulnek. Mas meg mas hangzast tart jobbnak. Ez meg mindig teljesen szubjektiv.

Krinyo
[/quote]

Persze. de egy szakmabeli éleményére az OKOS ember azért csak ad valamennyire...
Mintahogy a monitorokat is MEGNÉZIk szemre is, nemcsak az alapján vesz valaki moncsit, és SZEREPEL a tesztekben a képminősége, semminthogy csak a műszaki adatok alapján döntenénk.
Mellesleg a a processzorokat sem csak a benne rejlő tranzisztorok száma alapján veszi meg valaki. Bár az nem annyira szubjektív, na de ha az autóra gondolok, azt sem mindenki a lóerő alapján veszi meg, és tesztelik elötte.
Csak ennyit akartam mondani.

Ui: Végül is az adott terméket az én felfogásom szerint abból a nézőpontból kell/-ene/ megvizsgálni, amire használják... Hangszórót, hangkütyüt fülre, moncsit szemre, autót kényelemre. És természetesen a műszaki tartalom legalább ilyen fontos, de nem kizárólagos.

#79 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 11:02

Lehet akarmilyen szakmabeli, audiophile az illeto, ha nekem teljesen mas az izlesem, mas hang tetszik. Megveszem az altala ajanlott cuccot, hazaviszem es egy kis ido mulva elkuldom melegebb eghajlatra, mert nem tudom hallgatni a szettet... ez miert jo?

Krinyo

#80 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 12:40

Hát egy hozzáértő elsősorban az eredeti hanghoz képest jellemzi a géphangot. Vagyis, ha valaki sohasem hall élőzenét, annak kár is a kritikákat elolvasnia. Ennek ellenére a véleményemet fenntartom, hogy az adott terméket a felhasználás szempontjából IS meg kéne vizsgálni.
tedd a szívedre a kezed, vettél már monitort tisztán a technikai jellemzők alapján? Biztos hogy nem. És hangkütyüt?

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó