HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#2021 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 19:33

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:10

Fixy,

A konfigodban azt láttam, hogy RFC-t használtál time serverként. Megteszed, hogy átállsz NTP-re?
Én ezt használom minden ZyXEL eszközben, és soha nem volt 1 perc késés sem.

195.13.23.5

Csak, hogy kiszűrjük ezt is.

Eredetileg ntp volt és a kfki-s szerver.
Most csak azért volt ez az RFC-s izé, mert a windows-ból szedtem a szerver címét.
Ugye nem kell részletezni, hogy M$ szervertől tisztességes ntp választ nem remélhettem? ;)
De O.K., beállítom arra a címre amit írtál.
(mellesleg pár órája még pontos volt, néhány mp eltéréssel)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#2022 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:24

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 18:33

Eredetileg ntp volt és a kfki-s szerver.
Most csak azért volt ez az RFC-s izé, mert a windows-ból szedtem a szerver címét.
Ugye nem kell részletezni, hogy M$ szervertől tisztességes ntp választ nem remélhettem? ;)
De O.K., beállítom arra a címre amit írtál.
(mellesleg pár órája még pontos volt, néhány mp eltéréssel)

480 óra uptime és pontos idő. Persze 24 óránként frissíti a time-b.nist.gov NTP szerverről.
Nekem nailed-up van mivel nem zavar, mert nem időalapú az internetszolgáltatásom.
A memória 50%-ot pedig kár ragozni, gondolom mindenki minimális erőfeszítéssel rájött, hogy megosztott memóriahasználatot lát amiből az oprendszer alapból lefoglal valamennyit.

#2023 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:26

Mondjuk én meghagytam a régi firmware-t, gondoltam előbb megvárom mit tapasztaltok  :)

#2024 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:30

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:24

Nekem nailed-up van mivel nem zavar, mert nem időalapú az internetszolgáltatásom.
A memória 50%-ot pedig kár ragozni, gondolom mindenki minimális erőfeszítéssel rájött, hogy megosztott memóriahasználatot lát amiből az oprendszer alapból lefoglal valamennyit.

Nailed up: minek logolja egész nap a különböző broadcastokat, vírusos gépek próbálkozásait, ha egyszer úgysem használom?

Memória: én továbbra sem értem. Mire kellett volna rájönni?
Azt megszoktam, hogy sok op.rendszer a disk cache-t szabad memóriának tekinti, mivel dinamikusan tologatja a méretét, de itt ugye nincs diszk.
Szóval továbbra sem tudom felfogni, hogy miért jó az 50% szabad memória.
Ha kifejtenéd kicsit bővebben...

#2025 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 09:08

Nem jó, ennyi az alap és kész. Ebből kell kiindulni, ha ennél több akkor kell az okát keresni.
Az oprendszer ennyit használ alapban a memóriából - mobiltelefonoknál, palmtop-oknál is hasonlóan történnek ezek a dolgok.

#2026 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 09:19

Visszaigazolták a:

DNS kereséseket,
Status ablak frissítést, ezek a köv fw-ben orvosolva lesznek.

A Fixy telnet-ügye nem replikálható.

Fixy, arra kérnélek, próbáld meg két szűz XP géppel. Nekem sem produkálja.

Ja, és ne írd át a portcímeket.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2027 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 10:16

Én visszaraktam az előző FWt.
Kissé át kellett a konfigot írni, de most sokkal gyorsabb a netem, mert a CPU sem megy 20% fölé.
Üdvözlettel:
Gabi

#2028 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 11:24

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 9:19

Visszaigazolták a:

DNS kereséseket,
Status ablak frissítést, ezek a köv fw-ben orvosolva lesznek.

A Fixy telnet-ügye nem replikálható.

Fixy, arra kérnélek, próbáld meg két szűz XP géppel. Nekem sem produkálja.

Ja, és ne írd át a portcímeket.

Izé... két szűz windows ki van csukva. Nincs felesleges gépem amivel kipróbálhatnám. Két szűz FreeBSD-ről lehet szó.
Portokat miért ne írjam át? (paranoia üzemmód on ;) )

Ja! Hogy próbáltad reprodukálni? Két drótos eszközzel vagy egy drótos-egy wifi?
Nálam az utóbbi a problémás és mondom: független a használt protokolltól - illetve annyiban nem, hogy UDP-n még nem találkoztam vele csak TCP-n.

Este ha lesz még lelkierőm, akkor megpróbálom, hogy nem kapcsolok be windowst, csak BSD-t.
Aztán megnézem.

#2029 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 00:09

No ez már a vicc kategória:
Ugye esélyem sincs "szűz" XP-vel próbálkozni, marad ami van.
VPN kikapcs, IE bezár, kicsit várok, majd elindítom a notebookon az Etherealt és lesem a bejövő forgalmat.
Ezzel egyidejűleg a desktop gépről rámegyek a routerre, ott meg nézem az enet2 csatorna forgalmát.
Finoman szólva nem teljes az egyezés :)
A router trace funkciója szerint érkeznek csomagok különböző web szerverektől a notebookom IP címére és ha lehet hinni a sys trcp és sys trcd párosnak, akkor ki is mennek az éterbe, ellenben a notebookon az Etherealban már nem látszik minden. Persze, vannak broadcastok, kulcscserék és hasonlók amik megjönnek, de rengeteg olyan packet megy ki a rádión amit a notebook nem fogad.
Olyan a driver, hogy promiscuous módban nem engedi működni az Etherealt, így kénytelen vagyok csak azt nézni amit a gép valóban fogad...

Más téma, hogy közben a hülye vindóz meg teleszemeteli a broadcast üzeneteivel és DNS kéréseivel a LAN-t amíg be van kapcsolva.

#2030 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 00:32

Melyik márka a legjobb?  :lama:

dlink? USR? Netgear? etc?

thx

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 01. 00:33 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2031 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 00:47

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:32

Melyik márka a legjobb?  :lama:

dlink? USR? Netgear? etc?

Ezek elég haloványak. Mondom, Vigor, nagyobb Zyxel, Senao, meg társai. Persze ezeket már pénzért adják, nincs legjobb, mert alkalmazás, valamint igény kérdése a dolog. Tehát maradnék az etc típusnál, az nekem bejött  :D
Make love not Wor.

#2032 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 07:49

Idézet: FixY - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:09

No ez már a vicc kategória:
Ugye esélyem sincs "szűz" XP-vel próbálkozni, marad ami van.
VPN kikapcs, IE bezár, kicsit várok, majd elindítom a notebookon az Etherealt és lesem a bejövő forgalmat.
Ezzel egyidejűleg a desktop gépről rámegyek a routerre, ott meg nézem az enet2 csatorna forgalmát.
Finoman szólva nem teljes az egyezés :)
A router trace funkciója szerint érkeznek csomagok különböző web szerverektől a notebookom IP címére és ha lehet hinni a sys trcp és sys trcd párosnak, akkor ki is mennek az éterbe, ellenben a notebookon az Etherealban már nem látszik minden. Persze, vannak broadcastok, kulcscserék és hasonlók amik megjönnek, de rengeteg olyan packet megy ki a rádión amit a notebook nem fogad.
Olyan a driver, hogy promiscuous módban nem engedi működni az Etherealt, így kénytelen vagyok csak azt nézni amit a gép valóban fogad...

Más téma, hogy közben a hülye vindóz meg teleszemeteli a broadcast üzeneteivel és DNS kéréseivel a LAN-t amíg be van kapcsolva.

És tényleg vicces... ma reggel ugyanis elmaradt a szokásos WLAN led vibráció...
Igaz, tegnap este nem próbálkoztam két LAN-on lévő gép közötti kommunikációval.

#2033 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 07:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:47

Ezek elég haloványak. Mondom, Vigor, nagyobb Zyxel, Senao, meg társai. Persze ezeket már pénzért adják, nincs legjobb, mert alkalmazás, valamint igény kérdése a dolog. Tehát maradnék az etc típusnál, az nekem bejött  :D

Jahno, az USR nem olyan rossz.
WIFI ben probaltam par cuccat, az AP 5450 kifejezetten jo (bar az ara is)
Egy baja van, nagy ivben tojnak a supportra, a regebbi eszkozeik tamogatasara.
pl: Van egy publikus, tamadhato pontja a wifi routeruknek, 8054 kb 1 eves az utolso elerheto FW.
valszeg mar nem is fogjak javitani.
3-4 evente van tipusvaltas, en ezt ugy latom, ezutan elvarjak hogy vegyek uj cuccot mivel csak az supportaljak. lasd maxG

#2034 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 15:56

Étem.

De ha nem olyan jók ezek a dlink netgear stb, akkor mért van olyan nagy brandjük? Mért megy jól a cégeiknek?
Bocs a kicsit izé kérdésért, de...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2035 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 16:06

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 16:56

Étem.

De ha nem olyan jók ezek a dlink netgear stb, akkor mért van olyan nagy brandjük? Mért megy jól a cégeiknek?
Bocs a kicsit izé kérdésért, de...

Hát az azért túlzás, hogy "megy nekik", de küzdenek a konkurenciával és megmaradnak.
Hogy miért? Mert Magyarországon az emberek azt nézik, hogy melyik eszköz kerül 2 forinttal kevesebbe, és azt veszik. Nem az a fontos, hogy hosszútávon jót vegyen jó áron, hanem a kezdeti befektetés legyen minél kevesebb.

És ők ebben jók. Olcsó, viszonylag elfogadható minőség, de korántsem kielégítő.
Szerintem engem igazolnak a fórumon irogatók is.
Továbbra is fenntartom, hogy idáig Zyxelből, az a két darab 334WT lett kicserélve, amiből aztán mégis csináltam 1 jót.

Ez azért nem olyan rossz arány. Pontos számokat nem tudok, de több ezer darab elment már.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2036 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 16:09

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 10:16

Én visszaraktam az előző FWt.
Kissé át kellett a konfigot írni, de most sokkal gyorsabb a netem, mert a CPU sem megy 20% fölé.

Most csak a notit nem tudom rárakni, mert egy idő után eldobja a nete, de belső háló marad. Valamit, valamiért. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#2037 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 17:14

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. Mar. 1., Wednesday - 16:06

Hát az azért túlzás, hogy "megy nekik", de küzdenek a konkurenciával és megmaradnak.
Hogy miért? Mert Magyarországon az emberek azt nézik, hogy melyik eszköz kerül 2 forinttal kevesebbe, és azt veszik. Nem az a fontos, hogy hosszútávon jót vegyen jó áron, hanem a kezdeti befektetés legyen minél kevesebb.

És ők ebben jók. Olcsó, viszonylag elfogadható minőség, de korántsem kielégítő.
Szerintem engem igazolnak a fórumon irogatók is.
Továbbra is fenntartom, hogy idáig Zyxelből, az a két darab 334WT lett kicserélve, amiből aztán mégis csináltam 1 jót.

Ez azért nem olyan rossz arány. Pontos számokat nem tudok, de több ezer darab elment már.

Értem.

Akkor laptopmagazin nemtudta mit tesztel?

Jah, vmi nem kínait tudtuk mondani Vigoron kívül?
THX

ps: Linksysről, BUFFALOról mi a vélemyény?

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 01. 17:37 -kor

#2038 Felhasználó inaktív   fgege 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 01. 18:41

Kedves Mindenki!

Edimax és Surecom WLAN router között kellene döntenem... Mindkettő ára 13000Ft körül van. Kellene még USB-s WLAN adapter is, az is Surecom vagy Edimax (az pedig 5000Ft kb.).
Milyet vegyek? (Edimax-ot láttam már, de Surecomhoz még nem volt szerencsém)

Nagyon köszi!

#2039 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:09

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 16:14

Akkor laptopmagazin nemtudta mit tesztel?

Jah, vmi nem kínait tudtuk mondani Vigoron kívül?
THX

ps: Linksysről, BUFFALOról mi a vélemyény?

Sok magazin azt teszteli aki nála hirdet, aki a legtöbbet hirdeti az a tesztgyőztes. Vagy figyeli az eladási adatokat és az alapján választja ki a tesztalanyait. Ha 1 márka nincs széles körben terítve az országban nehezen kerül be.

Szerintem MINDEN made in China 1-2 dolog Taiwan, Singapur, Malay. És ez nem csak ma van így.

Linksys: én most cserélem le az összes ilyen AP-met. Még tesztelem hogy felügyelet nélküli AP clientnek jó-e  :mad:

#2040 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:44

Tudtok (megfizethető áron) olyan routert aminek 2 WAN bemenete van? gondolom alkalmas szávszélesség növelésére

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.