HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#801 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 23:48

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 23:25

És akkor most mindezek fényében, ár-teljesítmény viszonylatában mit érdemes venni manapság, ha 2 max 4 eszköz lenne rácsatlakoztatva?

Nekem Repotec 3014 bevált, 2 gépre, meg volt nyúzva 7 géppel is(switch-el), azt is bírta. Eredetileg 2014-et akartam ,de már égen-földön nincs, állítólag 3014 se lesz már sokáig.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#802 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 23:49

Idézet: freeone - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 0:48

Nekem Repotec 3014 bevált, 2 gépre, meg volt nyúzva 7 géppel is(switch-el), azt is bírta. Eredetileg 2014-et akartam ,de már égen-földön nincs, állítólag 3014 se lesz már sokáig.

Köszi. Ennek van valami web oldala? Tűzfalként is használod?
Mother always says, Sharing is Good

#803 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 23:56

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 23:49

Köszi. Ennek van valami web oldala? Tűzfalként is használod?

Tűzfalként megy, de nekem az nem kell. Vpn-t is tud, weboldala: Repotec.com. A 3014-et legutóbb már nem találtam fenn. A leírása aszem még fennvan.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#804 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:37

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 0:25

És akkor most mindezek fényében, ár-teljesítmény viszonylatában mit érdemes venni manapság, ha 2 max 4 eszköz lenne rácsatlakoztatva?

Zyxel 334, vagy a WT.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#805 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 16:31

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:37

Zyxel 334, vagy a WT.

Udv.

Mennyire hasznalhato a forgalom szabalyzo resze 2-3 gep eseten?

#806 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 01:59

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 9:37

Zyxel 334, vagy a WT.

hali zyxel prestige 334 wireless-et szeretbék. ho árulják?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#807 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 06:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 2:59

RRC a forgalmazó (többek között), szerintem bárki hoz neked onnan ha kell (19+áfa a nagyker ára).
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#808 Felhasználó inaktív   Bear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 09:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 2:59

Vagy a következő oldalon: wlan-ok.hu
i7 3770/ASROCK Z77 P4/Corsair Vengeance 1600Mhz 12GB/27''+19"TFT/Kingstone 120GB SSD,3TB/Chieftek CTG400 /Logitech MX-5500+ Performance MX egér / X-FI Platinum/Genius HT-5.1,Leadtek TV Exp/Canon MG5250/ APC SU750

#809 Felhasználó inaktív   pityke76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 16. 17:16

Szia Nutvalk! Egy kérdésem lenne hozzád olvastam hogy te a wrt54g-ről váltottál a 334wt-re, wireless hatótávolságban milyen a linksyshez képest van erről tapasztalatod?

#810 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 16:50

hi prestige 324 ujrainditas utan villog a powerled, majd elalszik, com csatijan a kovetkezot kopi:

ůyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy                                             
Copyright © 1994 - 2003 ZyXEL Co
Romfile data i

kuka?
Per Aspera Ad Astra

#811 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:13

Idézet: pityke76 - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 18:16

Szia Nutvalk! Egy kérdésem lenne hozzád olvastam hogy te a wrt54g-ről váltottál a 334wt-re, wireless hatótávolságban milyen a linksyshez képest van erről tapasztalatod?

Na igen.. Nálam nincs túl nagy rálátás a routerre, egész pontosan három falon át lövöm át a WLAN-t, éppen ezért a felépített kapcsolat sem mondható atomstabilnak. Hatótávolságot nem tudtam mérni, mert mindkét router ezen belül esett, de míg a WRT54G-vel átlag 24MBit sebességet ír, és 1200kb/s sebességel tudok fájlokat másolni, a 334WT-vel 5MBiT az átlag, és mióta megemelték 2MBiT-re az ADSL-t, néha annak maximumát sem tudom elérni.. Egyébként sikerült szereznem egy működő Linksys-t, és most azt használom, úgyhogy a Zyxel-t el is adnám, ha valakit érdekel. De a tapasztalataimról bővebben majd írok a Linksys-es topicban..

#812 Felhasználó inaktív   Szabacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 00:35

Szia nutvalk

Engem lehet érdekelne a Zyxel. Ár?

thx

#813 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:03

Sziasztok, engem az érdekelne,  hogy a mistralban kapható surecom, micronet routerek jók, érdemes olyat venni?

#814 Felhasználó inaktív   pityke76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:44

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:13

Na igen.. Nálam nincs túl nagy rálátás a routerre, egész pontosan három falon át lövöm át a WLAN-t, éppen ezért a felépített kapcsolat sem mondható atomstabilnak. Hatótávolságot nem tudtam mérni, mert mindkét router ezen belül esett, de míg a WRT54G-vel átlag 24MBit sebességet ír, és 1200kb/s sebességel tudok fájlokat másolni, a 334WT-vel 5MBiT az átlag, és mióta megemelték 2MBiT-re az ADSL-t, néha annak maximumát sem tudom elérni.. Egyébként sikerült szereznem egy működő Linksys-t, és most azt használom, úgyhogy a Zyxel-t el is adnám, ha valakit érdekel. De a tapasztalataimról bővebben majd írok a Linksys-es topicban..

Köszönöm a választ!

#815 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:54

Idézet: Szabacs - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 1:35

Szia nutvalk

Engem lehet érdekelne a Zyxel. Ár?

thx

20000. a többit majd priviben..

#816 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:55

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:13

Szia,

QOS resze melyiknek sikerult jobban a Linksysnek vagy a Zyxel nek?

#817 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:07

Idézet: YceBear - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:55

Szia,

QOS resze melyiknek sikerult jobban a Linksysnek vagy a Zyxel nek?

Nemtom mennyire vágod a témát, de a Linksysről tudni kell, hogy gyári firmware-el eléggé butácska, és a Zyxel simán veri. Viszont ha felteszel rá egy módosított firmware-t, akkor egy kis linuxot kapsz, annak minden előnyével és hátrányával (van ilyen?  :D ). És akkor itt jön a képbe a hozzáértés, mint szorzó. Ha zsírprofi vagy az iptablesben és ismered a tc összes parancsát/paraméterét, akkor gyakorlatilag bármit be tudsz állítani, hiszen a kernelbe már beleépítették az l7filter-t mely alkalmazás szinten tud különbséget tenni a csomagok között, ezen kívül az "Intermediate Queueing Device"-t - ami két virtuális hálózati interface.

#818 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:13

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 11:07

Nemtom mennyire vágod a témát, de a Linksysről tudni kell, hogy gyári firmware-el eléggé butácska, és a Zyxel simán veri. Viszont ha felteszel rá egy módosított firmware-t, akkor egy kis linuxot kapsz, annak minden előnyével és hátrányával (van ilyen?  :D ). És akkor itt jön a képbe a hozzáértés, mint szorzó. Ha zsírprofi vagy az iptablesben és ismered a tc összes parancsát/paraméterét, akkor gyakorlatilag bármit be tudsz állítani, hiszen a kernelbe már beleépítették az l7filter-t mely alkalmazás szinten tud különbséget tenni a csomagok között, ezen kívül az "Intermediate Queueing Device"-t - ami két virtuális hálózati interface.

Koszi a valaszt

Ilyen szinten nem nagyon vagyok jaratos  :) mert Linux eddig csak 1x fordult elo nalam Live eval CD formatumban, viszont sosem keso tanulni. Akkor egynelore maradok a Zyxel nel, es keritek valami regebbi gepet Linuxot tanulmanyozni.

#819 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:27

Annyira azért nem kell zsírprofinak lenni a Linuxhoz, szerencsére.:)
A Linksys QoS-e szerény véleményem szerint profibb, még akkor is ha csak az alapban használható lehetöségeket használod. A már említett alkalmazás szintü csomagkezeséssel pedig egyszerüen csodákat lehet tenni.
............ Nem kicsit, nagyon!

#820 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 12:40

Idézet: Munyi - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 12:27

Annyira azért nem kell zsírprofinak lenni a Linuxhoz, szerencsére.:)
A Linksys QoS-e szerény véleményem szerint profibb, még akkor is ha csak az alapban használható lehetöségeket használod. A már említett alkalmazás szintü csomagkezeséssel pedig egyszerüen csodákat lehet tenni.

Ezzel vitatkoznék - bár abban egyetértek, hogy néha jobb lehet a Linksys féle megoldás - de nézzünk inkább egy példát:

Tételezzük fel hogy igazságosan 2 részre szeretnél osztani egy 2048/192-es ADSL-t, hogy 2 db hozzáférést kapj, egyenként 1024/96 sávszéllel..
- Zyxellel ez 4 szabály, Linksyssel örökkévalóság.. :)

Akkor a másik tipikus eset, apuka szeretne zavartalanul webezni, míg fiacskája dc-zik
- Mindkettővel egyszerűen megoldható

Netán apuka ssh-t használ, és szüksége lenne garantált sávszélre?
- Zyxellel egyszerű, lekorlátozod a másik ip le és feltöltését, Linksyssel ismét kudarc

Szal röviden összefoglalva: a Zyxel sávszélességet és prioritást kezel, viszont nem tud alkalmazások közt különbséget tenni, a Linksys meg csak prioritást osztogat az alkalmazások között, nem tud sávszélt kezelni.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.