HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1341 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:29

Sziasztok.
olyan problémával fordulok hozzátok hogy vettem egy ST-Lab 4 portos routert és következő a gond
a netes oldalán minden nulla
alhálózati maszk ip minden
hiába nyomok rá hogy connenct semmi reakció továbbra is nulla
a belső hálózati része az tökéletes dhcp ilyesmi megy minden normálisan
a modem is tuti jó mert azzal netezek ;)
elsőre olyan mintha nem tudna a router a modemmel komunikálni.
kábel is tuti jó
hiába próbáltam össze vissza resetelni meg kábel kibe huzogatni :D
semmi
ötletek várok :think:

#1342 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:42

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 23:12

Erről jut eszembe, hogy múltkor Jahno 1 perc alatt győzött meg telefonban, hogy ha olyan "extra" igényeim vannak,

Meg 2 független lan-t tud kezelni, esetleg vlanok, mert fizikailag a portjaim sebességkorlátozás... Pár hülyeség jó benne. 2200E-nél mondjuk utáltam, hogy kivették belőle az snmp-t, de mivel sosem használtam, így végül is nem dráma.

Ami érdekes, hogy amikor kijött egy security bug a Netgearra, akkor ugyanaz a bug végigzúzta a Repotec/Micronet/STLab dolgokat, Vigorra meg marhára nem jött ki még semmilyen bug. Többinél viszont ha követi az ember, hogy mennyi idő alatt van update, akkor kiderül, hogy nagyon nem érdemes ezekkel a márkákkal kezdeni, főleg ha net felől exploitolható a dolog és csak 1-2 hónap múlva van update.

LinkSysnél meg weben ott a friss firmware, a link amire kattintasz az mondjuk 2.3-as. Fileneve már 2.4-es, readme.txt-ben 1.9-es featurékat emleget, felrakás után meg kiderül, hogy régebbi, mint amivel gyárilag megvetted. Könyörgöm vazzeg, én ehhez öreg vagyok.

Amúgy sokszáz darab után meg van az első döglött Vigorunk, amiből kiszállt a mérőfüst  :( Arányaiban ha a saját hibája, akkor még mindig alig 1%-os meghibásodási arányban vagyunk, ellentétben a többi cucc 20-70%-os hibaarányaival. Bár a Dlink604 szerintem üti a 99%-ot is :-)

Nomeg az első "noname" routerek nem bírtak 1 megabitnél többet natolni, aztán amikor emelték az ADSLeket, akkor szépen belassultak, meg döglöttek megfelé, amiért az ADSL szolgáltatónak volt az annya, de csak kevesen tudtuk, hogy a router tehet róla. Vigor akkor már több 10 megabitet tudott precízen natolni, belső lanok közt meg jó 5 megabitet direktben... Azért ja.

Vigort bedugom, oszt addig megy, míg user el nem bassza a szolgáltatója oldalán a jelszavát, utána újra be kell állítani, megfagyni egy sem fagyott, teszi a dolgát dupla áron és kész.
Make love not Wor.

#1343 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:44

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:29

olyan problémával fordulok hozzátok hogy vettem egy ST-Lab 4 portos routert és következő a gond

hiába nyomok rá hogy connenct semmi reakció továbbra is nulla
a belső hálózati része az tökéletes dhcp ilyesmi megy minden normálisan

ADSL loginneved / jelszavad jól van beírva?
Make love not Wor.

#1344 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:44

ADSL loginneved / jelszavad jól van beírva?

igen minden loginnév jelszó ilyesmi minden ok

#1345 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 11:04

Milyen sorrendben kéne le resetelni a dolgokat hogy biztos működjön
először modem bekapcs aztán meg a router bekapcs vagy mi a sorrend vagy számít egyáltalán?

#1346 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 11:44

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:04

Milyen sorrendben kéne le resetelni a dolgokat hogy biztos működjön
először modem bekapcs aztán meg a router bekapcs vagy mi a sorrend vagy számít egyáltalán?

Elsőnek a modem, aztán megvárni míg nagyjából észhez tér, aztán a router.
Make love not Wor.

#1347 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 13:25

köszi
megpróbálom így is bár szerintem nem ettől nem megy a dolog
ha van ötlet várom

#1348 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 14:02

Sziasztok!

Felhívnám az Urak figyelmét, hogy a múlt havi Computer Panorámában és egy ehavi, nemsokára megjelenő újság szerint is a ZyXEL Prestige 334WT a tesztgyőztes.

A kütyü néhány fícsőrje:

125 Mbit G+ wireless (256 bit WEP, WPA, WPA2, 802.1x
TMSS- Trend Micro Security Services vírus és spam szűrés
Állapotkövető SPI tűzfal
OTIST (One-Touch Intelligent Security Technology)
Sávszélesség-menedzsment
WMM QoS
AnyIP
Content filter (tartalomszűrés)
Parental control (szülői felügyelet)
2 VPN

és 20 ezer körül van, némely MM-ban már láttam.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1349 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 23:42

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 14:02

és 20 ezer körül van, némely MM-ban már láttam.

Az a baj, hogy nem merek kockáztatni, de ennyiért lehet kipróbálok egyet. Világéletemben Zyxelbuzi voltam, szerintem nem sok embernek van a polcán 2400-es Zyxel modemtől az Omni.net LCD-sig egy szép széria, de mióta kvázi betörtek a SoHo piacra, azóta valahogy csúnyábban nézek rá.

Legfeljebb beruházok egyre, oszt próbálgatok, de akadtak itt a topikon már félreértések a Zyxelekkel, viszont hálózatom le kell szeparálni, oda jól jöhet a sávszél management, meg QOS, de TZ-170 alatt eddig működni még nem láttam ilyesmit...
Make love not Wor.

#1350 Felhasználó inaktív   KT4V 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 0:42

Az a baj, hogy nem merek kockáztatni, de ennyiért lehet kipróbálok egyet. Világéletemben Zyxelbuzi voltam, .........

Na akkor vegyél csak gyorsan egyet !!!
Nyúzzad, aztán várom a váleményt!  ;)
Jó lenne már átbillennem a vásárláshoz szükséges döntésem
holtpontján, mert ez a helybentoporgás már-már töketlenkedés !  :think:

#1351 Felhasználó inaktív   KT4V 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:11

Ja igen:
Csellóhoz ill. WebStarhoz kellene a routernek megbízhatóan kapcsolódnia !

#1352 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 20:06

Ok, remélhetőleg szerdán napközben, de legkésőbb csütörtök reggel berakom a mostani helyett.

Na, tegnap délután sikerült lecserélni az Airport Express-t a Draytek Vigor2100VG-re. Először nem működött, pár percel később jöttem rá, hogy a patch panelban rossz helyre dugtam a kábelt :)
Az Apple cuccos meg egyelőre ment a fiókba, majd valamelyik nap kirakom a tárgyalóba, jó lesz a vendégeknek, így nem kell a saját hálónkra engedni a külsős embereket.
Sok tapasztalatot nem tudok róla mondani, majd pár hónap múlva.
Felraktam rá a legfrissebb firmware-t, tűzfalat beállítottam, hogy mindent fogjon meg és kész.
Tesztelési célból felraktam az egyik gépre a saját syslog szerver progiját, ahhoz kapcsolódva tud rá logolni rengeteg minent (melyik ip-ről, hova, milyen portra, tűzfalat, stb.).
A beállítófelület web-es, de van hozzá saját progi is.
Majd valamelyik nap ki lesz rakva a folyosóra a falra, egyelőre még az asztalon van.

Szerkesztette: Sipi- 2005. 11. 03. 10:23 -kor

#1353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:41

Idézet: KT4V - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:04

Na akkor vegyél csak gyorsan egyet !!!
Nyúzzad, aztán várom a váleményt!  ;)
Jó lenne már átbillennem a vásárláshoz szükséges döntésem
holtpontján, mert ez a helybentoporgás már-már töketlenkedés !  :think:

Ha gyorsan veszek, akkor abból jó nem sül ki. Anno a LinkSys-t is így vettem, oszt ment a baszakodás a fagyások miatt, meg nem jött le a startlap, ilyesmik.

Ezzel meg szopjon a halál. Akkor láttam 1-2 cégnél Vigort, meg kolléga is rábólintott, hogy baszod, ez igen jó. Megvettük, azóta is mennek, kollégának jár a sör. Ha beszopik, akko seggberúgás, és full garis ügyintézés jár, szóval ilyen szempontból kell 1-1 cuccost is szakérteni.

Én ugye usereknek szolgálok ki.... Aztán amikor usernél ott volt 1 darab wlanos gép, meg 1 darab LinkSys AP, oszt néha szakad, akkor mit tudok csinálni? Kimegyek, éppen akkor nem szakad. Vajon mi lehet a rossz? Pöcsölés, kiautózás, estébé, ilyenkor érdemes fullra cserélni a cuccost, vagy user legközelebb már nyűgösebb lesz, és mehetünk megint. Tehát laptop+új AP+új hálókártya, aztán inkább kicseréljük az egészet, ha maradék mégis műxik otthon stabilan, akkor lehet bolhán eladni occsóért.

Nahh, ezek nem hiányzanak nekem, a kísérletezgetésekhez is öreg vagyok, hogy mi mivel nem megy, csak mire rászokik az ember egy cuccra, arra ki is megy a divatból. Lásd Vigor USB-s kliens, tejesen jó, bementem, hogy akkor adjatok még 5-öt, erre az utolsó darabot meg is kaptam az országból.
Make love not Wor.

#1354 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:41

Ha gyorsan veszek, akkor abból jó nem sül ki. Anno a LinkSys-t is így vettem, oszt ment a baszakodás a fagyások miatt, meg nem jött le a startlap, ilyesmik.

Ezzel meg szopjon a halál. Akkor láttam 1-2 cégnél Vigort, meg kolléga is rábólintott, hogy baszod, ez igen jó. Megvettük, azóta is mennek, kollégának jár a sör. Ha beszopik, akko seggberúgás, és full garis ügyintézés jár, szóval ilyen szempontból kell 1-1 cuccost is szakérteni.

Én ugye usereknek szolgálok ki.... Aztán amikor usernél ott volt 1 darab wlanos gép, meg 1 darab LinkSys AP, oszt néha szakad, akkor mit tudok csinálni? Kimegyek, éppen akkor nem szakad. Vajon mi lehet a rossz? Pöcsölés, kiautózás, estébé, ilyenkor érdemes fullra cserélni a cuccost, vagy user legközelebb már nyűgösebb lesz, és mehetünk megint. Tehát laptop+új AP+új hálókártya, aztán inkább kicseréljük az egészet, ha maradék mégis műxik otthon stabilan, akkor lehet bolhán eladni occsóért.

Nahh, ezek nem hiányzanak nekem, a kísérletezgetésekhez is öreg vagyok, hogy mi mivel nem megy, csak mire rászokik az ember egy cuccra, arra ki is megy a divatból. Lásd Vigor USB-s kliens, tejesen jó, bementem, hogy akkor adjatok még 5-öt, erre az utolsó darabot meg is kaptam az országból.

Ha AM-es Jahno vagy az indexről, akkor van egy ajánlatom. Adok kölcsönbe egyet kipróbálni egy hétig.
Miccólsz?
Csak egy személyi vagy egy céges pöcsét kell hozzá.

keress meg.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1355 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 11:16

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 11:10

Ha AM-es Jahno vagy az indexről, akkor van egy ajánlatom. Adok kölcsönbe egyet kipróbálni egy hétig.

Pedig azon a topikon rossz hírem van  :D Írtam egy mailot, legfeljebb a Vigor stringet vagy Zyxelre cserélem a hozzászólásaimban, vagy nem.

Köszi a lehetőséget, 3-ra ott is vagyok a cuccért  :cool:
Make love not Wor.

#1356 Felhasználó inaktív   KT4V 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:16

Köszi a lehetőséget, 3-ra ott is vagyok a cuccért  :cool:

Na, ez gyorsan ment !  :cool:

Akkor egy hetet még én is kibírok!
Jahno, ettől függetlenül melyik Vigor (hosszú távra):
2100VG, 2200VG, 2900VG ???

Köszi !

#1357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 12:59

Idézet: KT4V - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:50

Jahno, ettől függetlenül melyik Vigor (hosszú távra):
2100VG, 2200VG, 2900VG ???

Ebben a sorrendben :-)

A 2900VG ugye 2 antennás, wlanos, voipot támogat, szóval csak bele kell dugni egy analóg készüléket, aztán neophone, amihez benzinkúton meg postán lehet kártyát venni, aztán már műkösik is...

Előzőek meg szép designosak, csak egy antennával a Vigort sem tartanám sokra wireless lan terén, a másodikat jó meghagyni "sakkozni", ha idővel messzebb kellene lőni, vagy valami.

Hümmm. Meg is lesem az árát, de útközben lehet, hogy még Zyxelnél is meggyőznek valamivel  :D
Make love not Wor.

#1358 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:59

Ebben a sorrendben :-)

A 2900VG ugye 2 antennás, wlanos, voipot támogat, szóval csak bele kell dugni egy analóg készüléket, aztán neophone, amihez benzinkúton meg postán lehet kártyát venni, aztán már műkösik is...

Előzőek meg szép designosak, csak egy antennával a Vigort sem tartanám sokra wireless lan terén, a másodikat jó meghagyni "sakkozni", ha idővel messzebb kellene lőni, vagy valami.

Hümmm. Meg is lesem az árát, de útközben lehet, hogy még Zyxelnél is meggyőznek valamivel  :D

2100VG is tud voip-t, rajta van a két telefon port és még kábelt is adnak hozzá :)

#1359 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:13

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 13:02

2100VG is tud voip-t, rajta van a két telefon port és még kábelt is adnak hozzá :)

Akkor marad érvnek a VPN tudás, ipsec/3des, meg a második antenna. Mindez meg 50 rugó. Minnyá meglesem a 2100-asod árát is, kezdtek felcsigázni, úgyis lesz otthonra most voipos telefon, csak valaki konfigolja fel már nekem itt jó drágán a központot :-)
Make love not Wor.

#1360 Felhasználó inaktív   KT4V 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 13:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 13:59

..... de útközben lehet, hogy még Zyxelnél is meggyőznek valamivel  :D

Akkor már csak az a kérdés, hogy az árának a feléből mennyit engednek!  :D

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +