HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1381 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 12:24

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 10:16

és mindez mennyibe jönne ki? mondjuk alsó hangon?

Szerintem 60ezer...
Make love not Wor.

#1382 Felhasználó inaktív   Jozso_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 13:02

Hali,
Mit javasoltok, kellene egy router, ami adsl-t osztana. Legyen benne usb port, mert rádugnék egy usb rack-et. wifi sávszél 108 megabit, legyen úgy 25 k körül az ára. Ddns-t ismernie kell.

Ja, és ne legyen dlink, mert azt már kicsit unom, hogy elinditok egy bittorrentet, vagy emult és a dlink router megfexik.
athlon 2400, 1gb ram, gf 6600

#1383 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 13:51

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 20:13

SMC-2804WBRPG 54Mbps Wireless BR Router 4x10/100 + 1 WAN (802.11b/g) + USB

SMC Barricade Broadband (ADSL/Kábel) Router. 4x10/100 UTP Switch + 1 WAN port + 54Mbps (802.11b/g) Wireless access point +firewall + USB Printerszerver . Levehető antenna, SMA csatlakozó.

17 010  Ft  + FA

Még egy kérdés jutott eszembe az elöző hozzászólás nyomán:
ddns.
most no-ip.com a cím, de tud-e ilyet az smc?

Most egy d-link di624 van. Annál jobb, vagy rosszabb?
Ez kerülne egy másik helyre ahol nincs nyomtató, az új meg jönne ide.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 18:50

Hümm, Zyxel cucc fogásra masszív, dekoratív. Hátránya, hogy nem leszedhető a wlan antenna, valamint csak egy darab van benne. Teljesítményéről meg majd nyilatkozom. Aztán alján a gyári címkén ott van a default IPje, meg jelszava... Setup viszont addig nem enged tovább, míg meg nem változtatod. Eddig biztató :-)

Előző cuccait is lesegettem, hogy irodából nem vágnak ki vele, hogy "yááááj, tschúnya", hanem szépen fel lehet rakni a falra. LinkSys csak próbálkozik a rendes falraszerelhető verzióval, Vigorból szintén csak az új voipos cuccok vannak ilyen kivitelben.
Make love not Wor.

#1385 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:47

Másik topikra megírogattam, de akkor ide is:

Zyxel érdekel még valakit, vagy kussoljak? Ha nyomom sorban a wizardot, akkor WPA-SPK be van kapcsolva alapban...

Megváltoztattam a WAN opciókat, amitől nem indult újra. Ezt sem szoktam meg kommerszebb daraboknál. Amúgy menrt közben lehet benne nyelvet cserélni, legördülő menüből akár spanyolul is beszél.

Anyám, vannak előre deklarált servicék, hogy IRC, ICQ, FTP, WEB, telnet, blablabla, szépen be lehet kattintani, hogy melyik napon, óra perctől/óra percig mit szűrjön, melyik IPre... Ugyanígy activeX szűrése, cookies, java, web proxy, pronó, blablabla.

Ugyanúgy content filterben url-re, és weben a szavakra bír szűrni, belső lanos IPnek meg plusz 2 darab IP-t lehet megadni, közte kattintgatni, hogy melyik közt engedem az átjárást. Ezt most élesben nem tudom kipróbálni, nincs kéznél gép, de csak működik.

Egyelőre defaultban pld. wan felé az ssh kimegy, de broadcast, meg netbiosos cuccok már nem. Aztán szívok, mert nem bírom engedélyezni az IPnyomtatómat, de mindjárt megoldom.

Beszerzési lehetőség meg nálam  :D
Make love not Wor.

#1386 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:03

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Make love not Wor.

#1387 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 20:03

Nagyon beindultál rá.... :)  pedig többször írtam, hogy kategóriájában a legjobbak egyike

#1388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 21:48

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 20:11

Nagyon beindultál rá.... :)  pedig többször írtam, hogy kategóriájában a legjobbak egyike

Tudod hányan mondták nekem a 604-esre is ugyanezt? De most megfogtak, ezt nem bírom lefikázni  :D Bízzunk benne, hogy tartós is lesz, utánajárok...
Make love not Wor.

#1389 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 07:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 18:47

Másik topikra megírogattam, de akkor ide is:

Zyxel érdekel még valakit, vagy kussoljak? Ha nyomom sorban a wizardot, akkor WPA-SPK be van kapcsolva alapban...

Megváltoztattam a WAN opciókat, amitől nem indult újra. Ezt sem szoktam meg kommerszebb daraboknál. Amúgy menrt közben lehet benne nyelvet cserélni, legördülő menüből akár spanyolul is beszél.

Anyám, vannak előre deklarált servicék, hogy IRC, ICQ, FTP, WEB, telnet, blablabla, szépen be lehet kattintani, hogy melyik napon, óra perctől/óra percig mit szűrjön, melyik IPre... Ugyanígy activeX szűrése, cookies, java, web proxy, pronó, blablabla.

Ugyanúgy content filterben url-re, és weben a szavakra bír szűrni, belső lanos IPnek meg plusz 2 darab IP-t lehet megadni, közte kattintgatni, hogy melyik közt engedem az átjárást. Ezt most élesben nem tudom kipróbálni, nincs kéznél gép, de csak működik.

Egyelőre defaultban pld. wan felé az ssh kimegy, de broadcast, meg netbiosos cuccok már nem. Aztán szívok, mert nem bírom engedélyezni az IPnyomtatómat, de mindjárt megoldom.

Beszerzési lehetőség meg nálam  :D

És még a telnetes lehetöségeit nem is láttad!  ;)  (Gondolom.)
............ Nem kicsit, nagyon!

#1390 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 07:57

Gyerünk Jahno, heréld még tovább ne kíméld!!!!
Nekem most perpill 357 óra 11 perc blabla mp uptime, némi áramszünet miatt sajnos.
2 madzagos és 2 rádiós klienssel. TMSS és BWMGMT on.

Szerkesztette: Munyi 2005. 11. 07. 08:00 -kor

............ Nem kicsit, nagyon!

#1391 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:54

Asus routerek milyenek?
wl-500g dlux

Nem profi szemmel kéretik nézni, mert nyilván van jobb ennél, de amire szükségem van, azt tudja.
És árban sem 50k körül mocorog. (a +1 usb az meg hab a tortána amire vinyot/webcamerat tudok tenni)
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1392 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:31

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:54

Asus routerek milyenek?
wl-500g dlux

Nem profi szemmel kéretik nézni, mert nyilván van jobb ennél, de amire szükségem van, azt tudja.
És árban sem 50k körül mocorog. (a +1 usb az meg hab a tortána amire vinyot/webcamerat tudok tenni)

Ezt azért nem kapkodnám el..... Az USB-vel már sokan szívtak, néhány kivételtől eltekintve fel is adták. A habra ne számítsál túl intenzíven.... :)

#1393 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:06

Jahno....

Akkor már csak halkan jegyzem meg, hogy a neked kölcsönadott routert két rosszból raktam össze. Abból a kettőből ami a magyar piacon eddig meghibásodott. Abból az egyiknek magasfeszt adott valaki a WAN portjára...

Képzeld el, mi lenne ha zsírújat kaptál volna...
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1394 Felhasználó inaktív   KT4V 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 06:48

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 0:06

Jahno....

Akkor már csak halkan jegyzem meg, hogy a neked kölcsönadott routert két rosszból raktam össze. Abból a kettőből ami a magyar piacon eddig meghibásodott. Abból az egyiknek magasfeszt adott valaki a WAN portjára...

Képzeld el, mi lenne ha zsírújat kaptál volna...

Akkor halkan kérdezem:

Mennyivel jobb a zsírúj, mint a kettőből összerakott működő ?
Mennyivel tud többet, mást, gyorsabban ?
Vagy csak fényesebb ?

#1395 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 08:33

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 23:06

Akkor már csak halkan jegyzem meg, hogy a neked kölcsönadott routert két rosszból raktam össze. Abból a

Éreztem ám, hogy ez egy javított vacak  :D

Amúgy mindegy, ha ilyenben kimegy a végfok, aztán szakszerűen kicserléik, attól én még simán megvenném, nem lesz az rosszabb, legalább már be van járatva. Meg le lehet alkudni felére, hiszen használtjavítottátverés, hőőőőj  :cool:
Make love not Wor.

#1396 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 18:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 9:33

Éreztem ám, hogy ez egy javított vacak  :D

Amúgy mindegy, ha ilyenben kimegy a végfok, aztán szakszerűen kicserléik, attól én még simán megvenném, nem lesz az rosszabb, legalább már be van járatva. Meg le lehet alkudni felére, hiszen használtjavítottátverés, hőőőőj  :cool:

:D
Jahno: nézegettem ezt a routert. Hmm, nyamnyam.
Nemrossz.
Lehet az lesz a következő router.
Dlinket meg eladom.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1397 Felhasználó inaktív   boedi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 08. 23:41

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Kicsit nagyon Lamer vagyok.
Otthoni használatra szeretnék egy új routert venni.
Amit rákötnék az egy Pc és egy PDA WIFI-n keresztül. (802.11b)
Egyenlőre nem sejtem, hogy lenne olyan eszközöm, amire 802.11g-s wifi kellen, de semmi sem kizárt.
Először is kérdée, ez lefelé komppatibilis? (gyanítom, vagyis inkább remélem)
A cél az lenne, hogyha a nagygépen melózok, a kicsin is lehessen ezt-azt netelni.
Mindneképp kellene egy jó tűzfal bele, mert a pda-n megoldani gondolom nehezebb...
Azonkívül nem tudom az mennyir alap, hogy a két gép lássa egymást a belső hálózaton.
Ez ott lenne igény, hogy mondjuk valamilyen letöltési parancsot ki tudjak adni a pda-ról, de a célként meg tudjak adni hálózati helyet is (praktikusan  aPC-t)
Nyomtatószerverség nem kell, és a WIFI hatótávolsága is max néhány10 méter kell legyen.
Az egészéert meg egy max 20-25K HUF-ot gondoltam (Bruttyo)
Azonkívül szeretnék érdeklődni, hogy ezek a sok-sok rövidítésekés beállítási módokk hol vannak kifejtve lámereknek is érthető módon.
Sajnos nagyon nehezen tudom eldönteni magam mire is van szükségem. Szívesen utánaolvasnék ennek
Köszönöm a válaszokat.
Bödi

#1398 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 09:29

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:21

...
A beállítófelület web-es, de van hozzá saját progi is.
Majd valamelyik nap ki lesz rakva a folyosóra a falra, egyelőre még az asztalon van.

Na, a Vigor200VG kikerült a folyosóra, a falra tegnap este.
Olvasgattam a draytek.com-on a faq-ot és kiderült, hogy a webes és a saját programos beállítási lehetőséget csak az alapbeállításokra jók, az apróbb beállításokat már telnet-en keresztül lehet beállítani (pl. fix dhcp bejegyzés, dhcp megújítási idő, stb.).
Tud port forwardot (1 port), open portokat (port tartományok forwardolása) és DMZ-t is.
Tűzfalat is agyon lehet konfigolni: url tartalom szűrés, DoS védelem, szűrni lehet a letölthető cuccokat (java, activex, exe-k, stb.),  és mindezeket időszakokhoz lehet kötni (pl. icq-t 9-től délután 5-ig szűröm, utána nem).
Tud dinamikus dns nevet bejegyezni a következőkhöz: dyndns.com, no-ip.com, dtdns.com, changeip.com, dynamic-nameserver.com és a ddns.com.cn-hez.
Van rajta egy led ami villog ha a pop3-as fiókba új levél érkezett (be kell állítani, hogy milyen fiókot ellenőrízze). Ennek aztán nem látom sok értelmét :)
Tud voip-t, ebbe nem folytam bele, nem aktuális nálunk.
Vezetéknélküli hálózatoknál tud wds-t, titkosításban wep, wpa-psk, wpa2. Viszont olyat nem láttam eddig benne, hogy pl. radius szerveren keresztül auth-oljon.
Egyébként még syslog-ol, időt szinkronizál megadott szerverhez, megadott időközönként, távmenedzsmenthez meg lehet adni, hogy honnan érhető el.
Routing táblát telneten keresztül lehet normálisan piszkálni, ha valaki egyéni szabályokat akar bele.
És még sok - számomra ismeretlen - telneten keresztül konfigolható beállítás van :)

#1399 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 09:59

Idézet: boedi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:41

Az egészéert meg egy max 20-25K HUF-ot gondoltam

Nyomsz egy page up-ot, itt istenítünk párat éppen.
Make love not Wor.

#1400 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:20

Szasztok!

Nem tudja valaki, hogy Szegeden hol lehet smc routereket venni?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.