HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1521 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 19:33

Idézet: mardosó önkétely - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 20:10

Jó, de ebben az esetben nem világos az analóg telefon vonalunk. Nem kekeckedni akarok, de ha jól értelmeztem, akkor az Annex B eszközök ISDN vonalahoz valók. Ezek szerint a 'Matáv' egyik dobozában útközben a központ és a végkészülék között van valamilyen átalakító, ami ISDN vonalról hagyományos analógra konvertál. Így van? És ekkor a splitter is Annex B legyen?

Üdv!

mardosó önkétely

Nem egészen. Az analóg eszközök spektrumát az ISDN is lefedi, és mivel így egyszerűbb a logisztika, csak Annex B eszközt vesznek. Azt, hogy Annex B vagy Annex A, a központi DSLAM, vagy ha úgy tetszik az ADSL switch határozza meg.

Másszóval analóg és ISDN vonalon is lehet alkalmazni az ANNEX B-t, de csak analógon az ANNEX A-t.
A splittered legyen analóg, (ANNEX A), és ha Matáv területen vagy, akkor a modem ANNEX B.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1522 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 13:08

Hali!

20eFt-ig van olyan router, ami tudja gépenként a sávszélesség szabályzást?

#1523 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:22

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 14:14

Mennyiért?

Nem a mediamarktban, hanem az astoriánál 9900+áfa! Zyxel P334.

#1524 Felhasználó inaktív   ntOM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 20:05

viszont az nem WT hanem a sima. Most vettem a médiában 26-ért a P334WT-t. Kezdhetem átolvasni a topikot hogy értsek is valamit

#1525 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 20:18

Idézet: OTomi - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 14:22

Nem a mediamarktban, hanem az astoriánál 9900+áfa! Zyxel P334.

És ott hol ha szabad kérdezni?
Mert nem nagyon ismerek ott számtech üzletet.

Szerkesztette: Munyi 2005. 11. 28. 20:19 -kor

............ Nem kicsit, nagyon!

#1526 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 23:37

Idézet: ntOM - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 20:05

viszont az nem WT hanem a sima. Most vettem a médiában 26-ért a P334WT-t. Kezdhetem átolvasni a topikot hogy értsek is valamit

Firmware frissítéssel kezd, utána már jóval szebb és jobb a kezelőfelület :)
Gratulálok a vételhez :)

#1527 Felhasználó inaktív   OTomi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 09:38

Idézet: Munyi - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 21:18

És ott hol ha szabad kérdezni?
Mert nem nagyon ismerek ott számtech üzletet.

"c-enter" kft. a Kazinczy utcában, megrendeltem náluk, visszaigazolták, holnap megyek érte. Remélem tényleg lesz is!  :)

#1528 Felhasználó inaktív   ATM_automata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 13:20

Sziasztok!

Lenne 2 kérdésem:

1.
Portforward és port triggering: Mi a különbség a kettő között pontosan, és melyiket milyen esetben érdemes használni. (a port forwardot ismerem, a triggert nem)

2.
MSN messengeres gép edimax router mögött. A kapcsolat él, szöveges chat és videó megy. A hang kapcsolat látszólag felépül, de nem hallani semmit, amit a másik fél mikrofonja küld. A másik félnél az aqualézer jelzi, hogy megy a hang, a messenger jelzi, hogy a kapcsolat él.

Ötlet? Port forwardot állítottam be az alapján amit a http://www.portforward.com/ on láttam.
P4P800 Deluxe, P4 2.8~3.1. 1GB Kingstone DDR 400, SB Audigy2 Zs, ASUS N6600GT Top AGP 128MB, NEC-3540, Microsoft Laser mouse 6000, X-Ray Thunder, Chieftec Delta, CaseTek 1018, BenQ, Genius Webcam, stb

#1529 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 16:12

Idézet: ATM_automata - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 14:20

Portforward és port triggering: Mi a különbség a kettő között pontosan, és melyiket milyen esetben érdemes használni. (a port forwardot ismerem, a triggert nem)

A port triggering egy 'dinamikus' port forward. 

Vagyis ha bizonyos - előre beállított portokra - megy kifele kapcsolat egy gépről, akkor befele forwardolja ahhoz a géphez a kívánt portokat.

http://www.dslreports.com/forum/remark,102...ip,16;mode=flat

#1530 Felhasználó inaktív   Metalgear 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:31

Tisztelt fórumozók, Jahno, Zyxel support, köszönettel tartozom mert-e fórumot végigolvasva egy Zyxell 334 tulaja lettem. Egy hete van netem, ez az első kérésem légyszi ne nevessetek ki. A routeren keresztül 3 gép kap netet, amik eddig helyi hálózatban voltak, tartalmuk meg volt osztva.
Hogyan oszthatom meg őket, hogy biztos legyek benne, hogy a net-felől nem látszódnak?

Segítségeteket előre is köszönöm! A Portforwardinggal meg fogok küzdeni

#1531 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:32

Idézet: Metalgear - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 9:31

Tisztelt fórumozók, Jahno, Zyxel support, köszönettel tartozom mert-e fórumot végigolvasva egy Zyxell 334 tulaja lettem. Egy hete van netem, ez az első kérésem légyszi ne nevessetek ki. A routeren keresztül 3 gép kap netet, amik eddig helyi hálózatban voltak, tartalmuk meg volt osztva.
Hogyan oszthatom meg őket, hogy biztos legyek benne, hogy a net-felől nem látszódnak?

Nem kell semmit állítanod, a win-es megosztások alapból nincsenek kiengedve a p334-en (meg a többin sem szerintem)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1532 Felhasználó inaktív   ATM_automata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:47

Szerintem se látszanak a megosztásaid a neten, mivel nincs mi alapján hivatkozni rájuk...logikusan...hisz a \\192.168.1.1\d vagy hasonló azonosítás nem műkődik, mivel gyakorlatilag 1 publikus IP mögött több géped található.

Ha látni akarnád őket, akkor vagy port forwardot vagy vpn-t kellene alkalmazni (elképzelésem szerint).
P4P800 Deluxe, P4 2.8~3.1. 1GB Kingstone DDR 400, SB Audigy2 Zs, ASUS N6600GT Top AGP 128MB, NEC-3540, Microsoft Laser mouse 6000, X-Ray Thunder, Chieftec Delta, CaseTek 1018, BenQ, Genius Webcam, stb

#1533 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:53

Csak egyféle módon látszanának ezek a megosztások, ha a tűzfaladat kinyitnád a megfelelő portokon.
Mivel alapból minden WAN->LAN forgalom blokkolt, és minden LAN->WAN forgalom megengedett, nem kell ilyentől tartanod. Csak az a forgalom megy be a hélózatodba, amelynek az előzmény az volt, hogy te egy belülről kifele történő kérést indítottál. Ezeken a portokon vissza is megy a kért adat.
De azért van benne tűzfal, hogy az ilyentől ne tarts.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1534 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:59

Idézet: Metalgear - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 9:31

Ha nem kezdessz el direkt lépéseket tenni azért hogy látszanak, akkor nem fognak.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1535 Felhasználó inaktív   mitabrev 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 14:56

Hello!

Itthon szeretném megosztani a netet két gép között és ehhez kellene vennem egy routert. Nem fontos, hogy wireless legyen, mert úgyis kábellel használnám. Viszont elég fontos lenne, hogy fekete legyen, mert a gépemen is minden fekete.

Tudna valaki ajánlani valamit?

#1536 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:01

Idézet: mitabrev - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 15:56

Hello!

Itthon szeretném megosztani a netet két gép között és ehhez kellene vennem egy routert. Nem fontos, hogy wireless legyen, mert úgyis kábellel használnám. Viszont elég fontos lenne, hogy fekete legyen, mert a gépemen is minden fekete.

ZyXEL P335 + fekete spray:-P

#1537 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:08

Az én gépem is fekete, és sokkal jobban mutat rajta az ezüst router, mitha egy másik fekete lenne. Ha nem egyforma feketék, akkor nem illenek össze. :smoker:
Üdvözlettel:
Gabi

#1538 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 15:51

Idézet: mitabrev - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 14:56

Hello!

US Robotics?
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1539 Felhasználó inaktív   Metalgear 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:09

Köszönöm a gyors hozzászólásokat, de sajnos nem tudtam megoldani!
Eddig a három gép egy switch-el volt megosztva, és zonealarmot használtam, ami külön kezelte a netes és a helyi hálózatot. Elég volt az ip címek beírása, és hogy azonos munkacsoportba tartozzanak a gépek, így gond nélkül tudtunk egymáshoz másolgatni, vagy a vnc-vel besegíteni.
Most viszont hiába állitottam be fixre az ip-címeket  (192.168.1.*stb,azonosra az alhálókat,állítottam átjárónak a routert (192.168.1.1),és töltöttem ki az elsődleges,és másodlagos DNS kiszolgálókat, a helyi hálózat gépei nem látják egymás tartalmát. A zyxel leírása sajnos nem segít túl sokat, mert csak szavakat tudok lefordítgatni belőle,és elég szakmai-nak tűnik a dolog, én meg csak egy mükedvelő szobafestő vagyok aki régóta, és kitartóan babrálja a gépét.

Légyszi adjatok tanácsot hogy hol keressem a megoldást! Örülnék bármilyen magyar nyelvű információnak is a zyxellel kapcsolatban. (itt komolyan végigolvastam mind az 51 oldalt)

:respect: köszönöm!

#1540 Felhasználó inaktív   ATM_automata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:03

Én azzal kezdeném, hogy leszedném az összes gépről a zonalarmot. Ez sokat segíthet, mert szerintem konfigurációs gond lehet, blokkolhatja simán a forgalamat.

Aztán ha a gépekben jól állítod be az ip-ket akkor mennie kell. Átjárónak ugyebár a router ipjét (192.168.1.akármi, - én spec jobban szeretem, ha a végéről jönnek az aktív eszközök címei, a gépek címei meg előlről - ), szerintem dns-nek is azt add meg.

A gépeket ellenőrizd, hogy azonos munkacsoportba vannak-e...esetleg mindet berakhatod egy újba. Aztán érdemes még beállítani a hálókártyák sebességét és duplexitását annak megfelelően, hogy a router mit tud, mert az okosok azt mondják, hogy olyan nincs, hogy egy hálókártya auton-legyen :-)

Szerintem kezdetnek ennyi.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.