HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#1821 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:44

Arra van valakinek ötlete, hogy miért dobálja el a router a netet, ha rádugom a notit?
Üdvözlettel:
Gabi

#1822 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:51

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:33

Természetesen kompatibilis, hiszen a modem után standard Ethernet enkapszuláció van.

Höhö, volt egy adag olyan LinkSys ami egyszerűen nem működött vele... De LinkSys, ez ilyen, van amivel nem műxik, van amikor lefagy  :D
Make love not Wor.

#1823 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 13:57

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:15

Úgy mellesleg (mindenkinek szól) a P-334WT-n a WLAN lámpája miért jelez forgalmat olyankor amikor nincs bekapcsolva gépem és meg van jelölve a "hide SSID"? Ez a beállítás tudtommal arra jó, hogy kizárólag a neki szóló kérésekre reagáljon ő meg mintha broadcast jellegű üzeneteket küldözgetne időnként.

NetStumbler is megmutatja az elrejtett ssid-t.

#1824 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:01

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:57

NetStumbler is megmutatja az elrejtett ssid-t.

Valahogy kezdem úgy érezni, felejtős dolog ez a WiFi... :(
Jó, ha IT biztonságról van szó, az erősen paranoiás kategóriába tartozom, főként azért, mert tudom, hogy rengeteg számomra ismeretlen dolog van ezen a környéken.

Most is... itt ülök az asztali gépem mellett, a notesz kikapcsolva, a WLAN lámpa meg rendszeresen vibrál, mintha valakivel társalogna... (kb. 5mp-ként)
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#1825 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:44

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 13:44

Arra van valakinek ötlete, hogy miért dobálja el a router a netet, ha rádugom a notit?

Még annyi hozzá, hogy rooter is, és a gépek is kapnak IP-t, tehát csak ki nem lehet menni, meg egymás között nincs kapcsolat.
Üdvözlettel:
Gabi

#1826 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 15:59

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:44

Még annyi hozzá, hogy rooter is

router
Make love not Wor.

#1827 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:01

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:01

Most is... itt ülök az asztali gépem mellett, a notesz kikapcsolva, a WLAN lámpa meg rendszeresen vibrál, mintha valakivel társalogna... (kb. 5mp-ként)

Mert be van kapcsolva, aztán az akkor is villoghat, ha nem forgalmaz. Eszközfüggő.
Make love not Wor.

#1828 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 16:01

Mert be van kapcsolva, aztán az akkor is villoghat, ha nem forgalmaz. Eszközfüggő.

??????  :eek:
Vicces kedvű egy gyártó lehet aki ilyet csinál... Akkor mi a ****ért kell a lámpának pislognia ha forgalmaz? (mert ugye így nem tudhatom, hogy a villódzása valódi forgalmat jelez vagy csak hűti magát a lámpa ;) )
Egyébként az is érdekes, hogy pl. a desktop gép bekapcsolásakor is heves villogásba kezd a WLAN lámpa.

No meg (nem akarok senkit bántani) az is egy izgalmas dolog, hogy van egy viszonylag nagy tudású routerem épp csak a doksi közelíti a 0-t... A CLI parancsainak szintaktikáját leírták ugyan, de csak a töredékéről lehet tudni, hogy pontosan mire való.  :(
(ezek egy részét is más zyxel eszközök doksijából bányásztam elő)

#1829 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:59

router

Köszi, hogy kibökted, hogy egyszer félregépeltem, esetleg segíteni is tudsz, vagy ennyi volt a max? :think:  :omg:
Üdvözlettel:
Gabi

#1830 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:05

Nekem akkor dobja el a p334wt a netet, amikor lan-on másolok GB-nál többet, csak router restart segít.

#1831 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:01

Seemi gyakorlati forgalom, az elég neki, ha rádugom, és ott hagyom. 5-10 percen belül eldobja. :(
Üdvözlettel:
Gabi

#1832 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:56

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:01

Seemi gyakorlati forgalom, az elég neki, ha rádugom, és ott hagyom. 5-10 percen belül eldobja. :(

Firmware update-tel próbálkoztál?

#1833 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:01

A legójabb van rajta, a 8assal csinálta először. Most az a baj, hogy az azelötti nincs meg, és nem emlékszem, hogy a 7-essel, vagy a 8-assal nem csinálta korábban.
Üdvözlettel:
Gabi

#1834 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:16

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 16:09

Egyébként az is érdekes, hogy pl. a desktop gép bekapcsolásakor is heves villogásba kezd a WLAN lámpa.

Lehet a gép broadcastol, aztán azt ki kell küldeni a wan felé is. Bár SMCnél próbálgattam, abban valami külön szegmens lehet, mert ugyanolyan MAC címmel megemészt eszközt a wlanon is, meg a lanon is.
Make love not Wor.

#1835 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:16

Lehet a gép broadcastol, aztán azt ki kell küldeni a wan felé is. Bár SMCnél próbálgattam, abban valami külön szegmens lehet, mert ugyanolyan MAC címmel megemészt eszközt a wlanon is, meg a lanon is.

Hmmm... a "Hozzászól" gomb lenyomása után már nekem is eszembejutott...
(amilyen hülye vagyok, nálam a WAN és a WLAN valamiért "egy kategória", így a WAN felé tiltott kommunikációról feltételezem, hogy a WLAN felé sem mehet... néha nem ártana gondolkodni is... :) )

Az egyéb WLAN-os villogás meg valszleg annak köszönhető, hogy a noteszt többnyire hibernált állapotba kapcsolom és nem shutdown-olom, így a rooter (:p) azt hiszi, hogy még be van kapcsolva...

:offtopic: Egyébként mik ezek a csillagok a nickek alatt? Valami rémlik, de... (de ezt inkább PÜ tárgyaljuk meg, ha valaki tudja...)

#1836 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:01

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:15

Áááá, szóval még élsz? :)
Megtaláltad már a belső címet a mail-emben? ;)

Továbbra is ott tartok, hogy rendszeresen megjelenik a router belső lábának címe a logokban és a NAT kapcsolatok között a 1026-os porttal és piszokul nem értem, mit keres ott... Minden más külső kapcsolat a szolgáltatótól kapott címen jelenik meg ez az egy, a 1026-os porttal következetesen a belsővel.

Úgy mellesleg (mindenkinek szól) a P-334WT-n a WLAN lámpája miért jelez forgalmat olyankor amikor nincs bekapcsolva gépem és meg van jelölve a "hide SSID"? Ez a beállítás tudtommal arra jó, hogy kizárólag a neki szóló kérésekre reagáljon ő meg mintha broadcast jellegű üzeneteket küldözgetne időnként.

Hali,

Persze, csak nagyon el vagyok havazva, és nem nagyon érek rá ide bejönni. A problémádat nem felejtettem el, de ahhoz, hogy előrelépjünk, küldj nekem egy Ethereal logot, hogy lássam a forgalmat, és a router konfigját.

A WLAN Led akkor is jelez forgalmat, ha valaki mondjuk egy Netstumblerrel nézelődik a környéken. A Hide ESSID ilyenkor vajh keveset ér. WPA2-PSK-t neki, és akkor könnyű álmod lesz.
Ezenkívűl az AP-k időnként ún beacon frame-eket küldözgetnek, hogy a kliensek megtalááják őket. Egyébként többször elmondtam már mindenhol, hogy pont az ilyen, de céges esetekre találták ki a ZyXEL Vantage Radius servert. A 802.1x még feltörhetetlen. És ez egy cég esetében megér 130-150K HUF-ot.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1837 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:04

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:44

Esetleg nem Intel 2200BG az a kártya? Keress hozzá új drivert/szoftvert, valami bug volt azokkal a kártyákkal, több ilyen esetem is volt, a frissítés megoldotta a problémát.
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#1838 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 14:51

Höhö, volt egy adag olyan LinkSys ami egyszerűen nem működött vele... De LinkSys, ez ilyen, van amivel nem műxik, van amikor lefagy  :D

Ember!!
Én nem Linksys-ről beszélek, hanem tűzfalról...  :D

Viccet félretéve, telefon? Kell még? Szükségem lenne rá a hét vége felé egy tanfolyam miatt.

#1839 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:09

Idézet: FixY - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:01

Valahogy kezdem úgy érezni, felejtős dolog ez a WiFi... :(
Jó, ha IT biztonságról van szó, az erősen paranoiás kategóriába tartozom, főként azért, mert tudom, hogy rengeteg számomra ismeretlen dolog van ezen a környéken.

IT biztonság...

Arról én is tudnék mesélni... De otthonra nem kell 10KVA UPS, RAID 5, stb.
Elég, ha bekapcsolod a WPA2-PSK-t. Hidd el ez elég.

Az utóbbin sokat segít ha az ember elkezd utánaolvasni...
Az interneten minden ottvan. ;)

#1840 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 22:16

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 22:06

Viccet félretéve, telefon? Kell még? Szükségem lenne rá a hét vége felé egy tanfolyam miatt.

Héten viszem, éppen ma vágtam bele a szatyorba, hogy igyekszem arrafelé járni, oszt hétfővel berakódik a spoolba. Többit személyesen.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.