HWSW Informatikai Kerekasztal: Routert kell vennem, de milyet, és hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Routert kell vennem, de milyet, és hol?

#2081 Felhasználó inaktív   123_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 22:12

Nos nekem 1x már fagyott, ez lehet hogy a piszkágatásom eredménye. Nagyon jó lenne a QoS szerűség, ha megmaradna a fix sávszélesség szabályozás lehetősége de az elszállt az uj FW-vel. Pontosabban csak az uploadot lehet beállítani, a downloadot nem, nekem ez így nem jön be sajna...megy vissza a régi

#2082 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 06. 23:17

Idézet: 123_ - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:12

Nos nekem 1x már fagyott, ez lehet hogy a piszkágatásom eredménye. Nagyon jó lenne a QoS szerűség, ha megmaradna a fix sávszélesség szabályozás lehetősége de az elszállt az uj FW-vel. Pontosabban csak az uploadot lehet beállítani, a downloadot nem, nekem ez így nem jön be sajna...megy vissza a régi

Ebbe még értelemszerűen nem kerültek be a múltkor tárgyaltak. Ha megtörténtek volna, akkor a ZyXEL egy kis garázscég lenne....

ezt a QoS dolgot kifejtenéd? Mer nem értem...
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2083 Felhasználó inaktív   12345678910 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 07. 00:27

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 23:17

Ebbe még értelemszerűen nem kerültek be a múltkor tárgyaltak. Ha megtörténtek volna, akkor a ZyXEL egy kis garázscég lenne....

ezt a QoS dolgot kifejtenéd? Mer nem értem...

Szia,

Nos, több a baj minthogy visszarakom a régi FW-t......  :(  :(  :(  Meghótt a ketyerém  :(  Visszaraktam a P-334WT_V3.60(JN.8)C0_Standard FW-t ezután már csak a power led villog, majd beáll folyamatos zöldre (vagy éppen kialszik) és semmit tovább...pfu, enyhén szólva ideges vagyok. Tudsz segíteni ennek a gyógyításában? merthogy van rajta 1 RPSMA csati, ohne gari így, viszont a router nagyon kellene. Sávszél szabályozás nélkül meg megesz a 2 szomszéd gyerek a DC++ és torrentjével. ( ideiglenesen visszakerült a D-Link 624+) (Mivel nincs se privim, sem semmi jogosultságom- részletek lentebb- csörgess meg légyszíves és visszahívlak)

Eleve így bootolt be a frissítés után, nemtom mijapitsa lett vele :(

MÁS:

:offtopic:
Kérnék 1 admint csináljon valamit a loginommal, hiába jelentkezek be, nincs se privim, sem hozzászólni nemtudok, egyáltalán semmit se tudok csinálni a loginommal a fórumon. Most csináltam megint  :reklamacio:  :think:  egy logint, mert az előzővel is csak 1 hozzászólást bírtam írni  :think: már írtam 2 napja a forumkukachwswponthu-ra, de semmi választ nem kaptam. pls help me! Lazarevics/ kopilac_kukac_gmx_pont_net

Köszönöm

#2084 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 06:53

Idézet: 12345678910 - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 1:27

Szia,

Nos, több a baj minthogy visszarakom a régi FW-t......  :(  :(  :(  Meghótt a ketyerém  :(  Visszaraktam a P-334WT_V3.60(JN.8)C0_Standard FW-t ezután már csak a power led villog, majd beáll folyamatos zöldre (vagy éppen kialszik) és semmit tovább...pfu, enyhén szólva ideges vagyok. Tudsz segíteni ennek a gyógyításában? merthogy van rajta 1 RPSMA csati, ohne gari így, viszont a router nagyon kellene. Sávszél szabályozás nélkül meg megesz a 2 szomszéd gyerek a DC++ és torrentjével. ( ideiglenesen visszakerült a D-Link 624+) (Mivel nincs se privim, sem semmi jogosultságom- részletek lentebb- csörgess meg légyszíves és visszahívlak)

Eleve így bootolt be a frissítés után, nemtom mijapitsa lett vele :(

MÁS:

Kérnék 1 admint csináljon valamit a loginommal, hiába jelentkezek be, nincs se privim, sem hozzászólni nemtudok, egyáltalán semmit se tudok csinálni a loginommal a fórumon. Most csináltam megint  :reklamacio:  :think:  egy logint, mert az előzővel is csak 1 hozzászólást bírtam írni  :think: már írtam 2 napja a forumkukachwswponthu-ra, de semmi választ nem kaptam. pls help me! Lazarevics/ kopilac_kukac_gmx_pont_net

Köszönöm

Természetesen megcsinálom. Gyere fel ma valamikor a 1025, Zöldlomb u. 48.-ba. Egy RP-SMA csati még nem a világ. Garjegyet hozz magaddal!
Mindig ellenőrizd, nincs-e újabb firmware az eszközödhöz. Ezzel időt és munkát spórolhatsz.

#2085 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 07:31

Szomorú hírem van: érdemi változást nem tapasztaltam.
Illetve annyit igen, hogy ha 5 percre állítom a WAN timeoutot, akkor már le tud kapcsolódni a hálóról 5 percnél tovább tart, hogy megteljes a log - asszem, erre a "nem tudok lekapcsolódni" dologra részben ez lehet a magyarázat.

Az órát megint névvel megadott DNS-hez próbáltam szinkronizálni, ismét késik. (egyelőre csak egy órát, de hat óra alatt ez is szép teljesítmény :) )

A kóbor packetekről még nem tudok nyilatkozni, ez valszleg holnapra marad.
"They coming to take me away HA-HAAA..." (XIV  Napoleon)

#2086 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:55

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 7:53

Természetesen megcsinálom. Gyere fel ma valamikor a 1025, Zöldlomb u. 48.-ba. Egy RP-SMA csati még nem a világ. Garjegyet hozz magaddal!

Szia,

Köszi a gyors választ, csütörtökön tudnék beugrani, lévén akkor leszek szabadnapos, és eléggé vidéki (debreceni) vagyok.

Ha Neked is jó a csütörtök akkor délelőtt valamikor meglátogatnálak:)

Elég maga a készülék és garjegy, tápot stb. vigyek magammal?

Üdv.

/OFF

Köszönöm az adminok részéről a gyors reagálást :)

/ON

#2087 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 10:02

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 10:55

Szia,

Köszi a gyors választ, csütörtökön tudnék beugrani, lévén akkor leszek szabadnapos, és eléggé vidéki (debreceni) vagyok.

Ha Neked is jó a csütörtök akkor délelőtt valamikor meglátogatnálak:)

Elég maga a készülék és garjegy, tápot stb. vigyek magammal?

Üdv.

/OFF

Köszönöm az adminok részéről a gyors reagálást :)

/ON

Hát csütörtökön tanfolyamot tartok, de gyere, majd akkor szünetet tartunk. Táp nem kell, van több mázsával belőle.

#2088 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:23

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 11:02

Hát csütörtökön tanfolyamot tartok, de gyere, majd akkor szünetet tartunk. Táp nem kell, van több mázsával belőle.

Nagyon köszönöm  :respect:  Jelentkezem ha el nem tévedek  :D  10 óra körül

#2089 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:34

Jó környéken van. Ne ijedj meg, ha már fél órája kertes házak között jársz.  :D
Üdvözlettel:
Gabi

#2090 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 11:47

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 12:34

Jó környéken van. Ne ijedj meg, ha már fél órája kertes házak között jársz.  :D

Azért a kövér rigókat ne etesd nagy elánnal... :-D

#2091 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 12:07

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 8:43

Amit találtam Planet-et az 19+fa de jelenleg nincs is :(
Ez azért még megfizethető. Monjuk a 200 azért már durva.

Linksys RV042 ?

Bár ez se  egy tíz-húszezres kategória, az igaz...

Szerkesztette: ec-1752 2006. 03. 07. 12:14 -kor

#2092 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:53

Zyxel_support! Itt vagy?

Valami igen izgalmasat találtam...
Volt egy jó kis áramszünetünk valamikor déltájban. Én már nem voltam itthon, minden gép kikapcsolva, ennek ellenére(?) amikor az áram visszajött, felmászott a netre (?= tképp érthető, elment a timeserverhez és szinkronizált egyet).
Csakhogy azóta nem dobta el a kapcsolatot, a log pedig szinte totálisan üres.
Ennyi volt benne összesen (kicsit visszafogtam a logolást):

5  03/07/2006 19:07:12  Remote Management: ICMP Ping response denied  66.155.197.222  Én címem ACCESS BLOCK 
6  03/07/2006 19:07:12  Firewall rule match: ICMP (W to W/P, rule:2, type:8, code:0)  66.155.197.222  Én címem ACCESS FORWARD 
7  03/07/2006 18:16:35  Remote Management: ICMP Ping response denied  24.81.195.186  Én címem ACCESS BLOCK 
8  03/07/2006 18:16:35  Firewall rule match: ICMP (W to W/P, rule:2, type:8, code:0)  24.81.195.186  Én címem ACCESS FORWARD 
9  03/07/2006 15:39:52  Remote Management: ICMP Ping response denied  192.195.100.29  Én címem ACCESS BLOCK 
10  03/07/2006 15:39:52  Firewall rule match: ICMP (W to W/P, rule:2, type:8, code:0)  192.195.100.29  Én címem ACCESS FORWARD 

Ez tképp mit jelent? Mi ez az ICMP ami először forwardolódik, majd blokkolódik? Nem igazán tudom értelmezni ezt a logot :(
(tegnap, de még ma délelőtt is a jelenlegi beállításokkal 5 percre állítva a timeoutot tudott diszkonnektálni)

#2093 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 20:51

Idézet: FixY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:53

Zyxel_support! Itt vagy?

Valami igen izgalmasat találtam...
Volt egy jó kis áramszünetünk valamikor déltájban. Én már nem voltam itthon, minden gép kikapcsolva, ennek ellenére(?) amikor az áram visszajött, felmászott a netre (?= tképp érthető, elment a timeserverhez és szinkronizált egyet).
Csakhogy azóta nem dobta el a kapcsolatot, a log pedig szinte totálisan üres.
Ennyi volt benne összesen (kicsit visszafogtam a logolást):

5  03/07/2006 19:07:12  Remote Management: ICMP Ping response denied  66.155.197.222  Én címem   ACCESS BLOCK 
6  03/07/2006 19:07:12  Firewall rule match: ICMP (W to W/P, rule:2, type:8, code:0)  66.155.197.222  Én címem   ACCESS FORWARD 
7  03/07/2006 18:16:35  Remote Management: ICMP Ping response denied  24.81.195.186  Én címem   ACCESS BLOCK 
8  03/07/2006 18:16:35  Firewall rule match: ICMP (W to W/P, rule:2, type:8, code:0)  24.81.195.186  Én címem   ACCESS FORWARD 
9  03/07/2006 15:39:52  Remote Management: ICMP Ping response denied  192.195.100.29  Én címem   ACCESS BLOCK 
10  03/07/2006 15:39:52  Firewall rule match: ICMP (W to W/P, rule:2, type:8, code:0)  192.195.100.29  Én címem   ACCESS FORWARD 

Ez tképp mit jelent? Mi ez az ICMP ami először forwardolódik, majd blokkolódik? Nem igazán tudom értelmezni ezt a logot :(
(tegnap, de még ma délelőtt is a jelenlegi beállításokkal 5 percre állítva a timeoutot tudott diszkonnektálni)

Ez egész pontosan ICMP type 8, Echo request message.

Amire viszont a routered nagyon helyesen nem válaszol, mert az nincs engedélyezve.
Az első valami belső címnek tűnik, ami esetleg VPN is lehet.
A második, harmadik, meg... Derítsd ki ki pingel téged.

#2094 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 22:50

Idézet: ZyXEL support - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:51

Ez egész pontosan ICMP type 8, Echo request message.

Amire viszont a routered nagyon helyesen nem válaszol, mert az nincs engedélyezve.
Az első valami belső címnek tűnik, ami esetleg VPN is lehet.
A második, harmadik, meg... Derítsd ki ki pingel téged.

1/2-re értettél :)
Azt nem tudom értelmezni, hogy miért forwardolja befelé, ha utána úgyis blokkolja...
Egyébként egyik sem VPN-es cím.
(lehet egyébként abból is, hogy a dyndns-en regisztrálva vagyok és valakik érdekesnek találták a nevet és arra küldtek egy-egy pinget... - a router egész nap online volt)

#2095 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 07:38

Idézet: FixY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 21:50

Azt nem tudom értelmezni, hogy miért forwardolja befelé, ha utána úgyis blokkolja...
(lehet egyébként abból is, hogy a dyndns-en regisztrálva vagyok és valakik érdekesnek találták a nevet és arra küldtek egy-egy pinget... - a router egész nap online volt)

Tulképpen mire akarsz rávilágitani?  :o
Nyilvánvaló, hogyha bepipáljuk az összes log lehetöséget, akkor minden "bitet" loggolni fog a router.
Mire használod a routert még a loggoláson kivül? Mert pl. van neki olyan funkciója is, hogy megosztja a net-et több gépre. Hihetetlen tudom, de tényleg van benne ilyen.
............ Nem kicsit, nagyon!

#2096 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 10:04

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 7:38

Tulképpen mire akarsz rávilágitani?  :o
Nyilvánvaló, hogyha bepipáljuk az összes log lehetöséget, akkor minden "bitet" loggolni fog a router.
Mire használod a routert még a loggoláson kivül? Mert pl. van neki olyan funkciója is, hogy megosztja a net-et több gépre. Hihetetlen tudom, de tényleg van benne ilyen.

Most pl. arra, hogy beleszólsz az életembe anélkül, hogy fogalmad lenne a téma hátteréről.  (szerk: ez :o ásítós, unott vagy csodálkozós smiley? Én az előbbiként akartam használni, de a kettőspötty o-t én úgy ismertem, hogy a csodálkozás kifejezésére szolgál(t))  :o  :o
De hogy a csökkent értelmi képességgel rendelkezők is felfogják: mi a fenéért kell egy eleve kidobásra ítélt csomagot forwardolni a belső interface-re?
Azt, hogy WAN-ról nem fogadok ping-et elég határozottan megmondtam a routernek.
Nekem rossz szokásom, ha pl. linuxon állítgatom a packet filtert, akkor az ilyen csomagokat még az érkezés helyén kihajítom.
Többiektől bocs, de kicsit irritáló ez a nagymamás hozzáállás... (*)

(*) Nagymama! És miért olyan nagy az arcoood? Mert Debiant használok! :D
(aki nem érti a finom célzást az magára vessen :) )

Szerkesztette: FixY 2006. 03. 08. 10:06 -kor

#2097 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 12:17

Idézet: FixY - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 9:04

Most pl. arra, hogy beleszólsz az életembe anélkül, hogy fogalmad lenne a téma hátteréről.  (szerk: ez :o ásítós, unott vagy csodálkozós smiley? Én az előbbiként akartam használni, de a kettőspötty o-t én úgy ismertem, hogy a csodálkozás kifejezésére szolgál(t))  :o  :o
De hogy a csökkent értelmi képességgel rendelkezők is felfogják: mi a fenéért kell egy eleve kidobásra ítélt csomagot forwardolni a belső interface-re?
Azt, hogy WAN-ról nem fogadok ping-et elég határozottan megmondtam a routernek.
Nekem rossz szokásom, ha pl. linuxon állítgatom a packet filtert, akkor az ilyen csomagokat még az érkezés helyén kihajítom.
Többiektől bocs, de kicsit irritáló ez a nagymamás hozzáállás... (*)

(*) Nagymama! És miért olyan nagy az arcoood? Mert Debiant használok! :D
(aki nem érti a finom célzást az magára vessen :) )

Természetesen elnézést, hogy beleszóltam az életedbe avval, hogy a router a logoláson kívül másra is használható esetleg.  :o
A téma hátteréröl meg valóban fogalmam sincs, én csak olvasom a fórumot és használom a routert, de elfogadom, hogy te jobban tudod ezt is. Tanits mester!  :respect:
............ Nem kicsit, nagyon!

#2098 Felhasználó inaktív   FixY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 13:24

Idézet: Munyi - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 12:17

Természetesen elnézést, hogy beleszóltam az életedbe avval, hogy a router a logoláson kívül másra is használható esetleg.  :o
A téma hátteréröl meg valóban fogalmam sincs, én csak olvasom a fórumot és használom a routert, de elfogadom, hogy te jobban tudod ezt is. Tanits mester!  :respect:

Húúú... ha tudnád, mennyire rühellem a magadfajta nagyarcokat...
Én meg szeretném felhívni a figyelmedet,  hogy ez nem a linux-flame. (vagy már onnan is kihajítottak? :D )

#2099 Felhasználó inaktív   ZyXEL support 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 14:27

Idézet: FixY - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 23:50

Mert az echo requestet beengedi, de a tűzfal miatt nem válaszol rá.
Ennyi. Ez nem okoz kárt, ennek így kell működnie.

#2100 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 16:01

IP címfeloldás másnál is lassabb lett a legújabb firmware-rel? :think: 
Vagy csak upc szórakozik?  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103