idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
.
.
.
Egyéb kérdés?[/quote]
Igen, lenne. Mennyiért vetted? Olcsóbb mint az általam megjelölt? Ha igen, kérem a címet) A Gigabyte az ára miatt nagyon csábító. Arról tudsz valamit? Mivel tud kevesebbet mint a Tiéd?
[ 2003. november 25.: Taurus szerkesztette a hozzászólást ]
Routert kell vennem, de milyet, és hol?
Elküldve: 2003. 11. 25. 23:32
Elküldve: 2003. 11. 26. 15:57
Vélemények a kütyüről?

"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2003. 11. 27. 23:55
Elküldve: 2003. 11. 28. 09:56
idézet:
Ezt írta Taurus:
Áhhhhh... Amikor végre elszánom magamat egy USR 8000A-ra, akkor sehol nem lehet kapni. 2-3 hétre ígérik. Ugyanez a Gigabyte GN-BR401 is. Mindenáron egy 3Com 3C857-est akarnak "rámsózni", mert az van. Viszont nem tud dinDNS-t, és nincs printerport rajta. Igaz ez utóbbi nem is kellene. A Gigabyte-ról nincs valakinek leírása?[/quote]
Figy, minek benne a dynDNS? Ezt egy csomó szolgáltató adja ingyen. Regisztrálsz, beírsz egy domaint, megnézi ip-det, azt víz. Nem értem, hogy mit értenek az alatt, hogy egy router "tudja" a dynDNS-t. Elmagyarázod nekem?
Elküldve: 2003. 11. 28. 18:03
idézet:
Ezt írta Taurus:
Igen, lenne. Mennyiért vetted? Olcsóbb mint az általam megjelölt? Ha igen, kérem a címet) A Gigabyte az ára miatt nagyon csábító. Arról tudsz valamit? Mivel tud kevesebbet mint a Tiéd?
[ 2003. november 25.: Taurus szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Áfástul 25 ezerért adják.Drága, de nekem megérte.
A Gigabyte-ról nem tudok semmit.
idézet:
Ezt írta LiGhTSaBeR:
Figy, minek benne a dynDNS? Ezt egy csomó szolgáltató adja ingyen. Regisztrálsz, beírsz egy domaint, megnézi ip-det, azt víz. Nem értem, hogy mit értenek az alatt, hogy egy router "tudja" a dynDNS-t. Elmagyarázod nekem?[/quote]
A DynDNs "tudása" azt takarja, hogy ha megszakad a kapcsolat, vagy akármiért megváltozik az IP-d, akkor a router autmatikusan beregisztrálja az új címet a DynamicDNS.org-on. (Van még pár lehetőség.)
Ez pl. DC++-nál egy áldás, hogy reconnect után nem kell elmászni a szolgáltató oldalára, hanem a te közremüködésed nélkül müködik újra.
Elküldve: 2003. 11. 29. 21:22
Volna egy kerdesem:A kozeljovoben szeretnek routert venni,de nekem nagyon fontos az hogy dc++ hasznalatanal aktiv modban tudjak lenni.Szoval az lenne a kerdesem hogy ha a beepitett tuzfalat kikapcsolom,akkor mindenfele macera nelkul mukodik az aktiv mod,(mintha nem is hasznalnek routert)vagy akkor is kulonbozo portokat kell engedelyezni,meg kulso ip cimekkel vacakolni?
Elküldve: 2003. 11. 29. 21:40
Az ára verhetetlen 10e+áfa.
Igazából tapaszatalatokat szeretnék vele kapcsolatban...
A specifikációja szerint minden tud ami nekem kell, csak ugye a megbízhatóság...
Jelenleg egy pc van router helyett linuxxal

Üdv
Godot
Elküldve: 2003. 11. 30. 16:38
idézet:
Ezt írta IThomas:
Sziasztok!
Volna egy kerdesem:A kozeljovoben szeretnek routert venni,de nekem nagyon fontos az hogy dc++ hasznalatanal aktiv modban tudjak lenni.Szoval az lenne a kerdesem hogy ha a beepitett tuzfalat kikapcsolom,akkor mindenfele macera nelkul mukodik az aktiv mod,(mintha nem is hasznalnek routert)vagy akkor is kulonbozo portokat kell engedelyezni,meg kulso ip cimekkel vacakolni?[/quote]
Erre kell a DynDNs támogatás illetve az IP-forward (avagy Virtual Server avagy DMZ) képesség.
Ha mindkettő van, akkor könnedén be lehet állítani.![]()
Elküldve: 2003. 11. 30. 17:20

Elküldve: 2003. 11. 30. 19:10
idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
Erre kell a DynDNs támogatás illetve az IP-forward (avagy Virtual Server avagy DMZ) képesség.
Ha mindkettő van, akkor könnedén be lehet állítani.[/quote]
Es akkor is hogyha a szolgaltatotol allandoan masik ip cimet kapok?Gondolom ehhez kell a dns,de gyakorlatilag hogyis lehet ezt megoldani dc++nal??Amugy D-link DI 604-est veszek szoval szerintem azzal ez kivitelezheto csak kerdes hogy hogy?Mert ugyebar aktiv modnal ker egy IP cimet meg egy port szamot.A port szam meg rendben is volna,de mivel az ip cimem az internet fele allandoan valtozik,ezert ide elvileg allandoan mast kell beirni!Vagy valamit nagyon beneztem?Orulnek neki ha egy kicsit felhomalyositanatok..![]()
Elküldve: 2003. 11. 30. 22:58
idézet:
Ezt írta IThomas:
Es akkor is hogyha a szolgaltatotol allandoan masik ip cimet kapok?Gondolom ehhez kell a dns,de gyakorlatilag hogyis lehet ezt megoldani dc++nal??Amugy D-link DI 604-est veszek szoval szerintem azzal ez kivitelezheto csak kerdes hogy hogy?Mert ugyebar aktiv modnal ker egy IP cimet meg egy port szamot.A port szam meg rendben is volna,de mivel az ip cimem az internet fele allandoan valtozik,ezert ide elvileg allandoan mast kell beirni!Vagy valamit nagyon beneztem?Orulnek neki ha egy kicsit felhomalyositanatok..[/quote]
Persze, hogy akkor is. A menete a következő.
1.) Regisztrálsz egy ingyenes DNS szolgáltatónál, lehetőleg amit támogatom a routered.
2.) A routerbe beállítod a DynDNS menüpontnál az elöbb regisztrált felhazsnálónevet, jelszót, stb. Ezzel elérted, hogy ip-váltásnál újra beregel téged.
3.) Szintén a routerbe beállítod (DMZ/Virtual server/IP forward) hogy a 411-es portot forwardolja a 192.168.x.x ip című gépre. (Érdemes kézileg beálltani az ip-t azon a gépen, ahol a dc++-t használod.)
4.) Ezek után a DC++-ban beállítod a 411 portot és a Dyndns szolgáltatótól kapott DNS nevet (xxx.dyndns.info) az IP-hez.
Ennyi, és megy aktívan.![]()
Elküldve: 2003. 12. 01. 00:46
Nekem pedig azt írhatnád le részletesen, hogy távolról hogyan tudok hozzáférni a routerhez/géphez.
[ 2003. december 01.: Taurus szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 01. 11:02
idézet:
Ezt írta Taurus:
K@csa!
Nekem pedig azt írhatnád le részletesen, hogy távolról hogyan tudok hozzáférni a routerhez/géphez.
[/quote]
Nem igazán értem, hogy mihez is akarsz hozzáférni.![]()
Elküldve: 2003. 12. 01. 12:03
idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
Nem igazán értem, hogy mihez is akarsz hozzáférni.[/quote]
Privi ment.
Elküldve: 2003. 12. 01. 12:28
idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
Persze, hogy akkor is. A menete a következő.
1.) Regisztrálsz egy ingyenes DNS szolgáltatónál, lehetőleg amit támogatom a routered.
2.) A routerbe beállítod a DynDNS menüpontnál az elöbb regisztrált felhazsnálónevet, jelszót, stb. Ezzel elérted, hogy ip-váltásnál újra beregel téged.
3.) Szintén a routerbe beállítod (DMZ/Virtual server/IP forward) hogy a 411-es portot forwardolja a 192.168.x.x ip című gépre. (Érdemes kézileg beálltani az ip-t azon a gépen, ahol a dc++-t használod.)
4.) Ezek után a DC++-ban beállítod a 411 portot és a Dyndns szolgáltatótól kapott DNS nevet (xxx.dyndns.info) az IP-hez.
Ennyi, és megy aktívan.[/quote]
Thanks!![]()
Elküldve: 2003. 12. 01. 13:35
[ 2003. december 01.: IThomas szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 01. 22:51
Nagy fájdalmam, hogy a két gép között 10Mbit/s -es a hálózat, bár mindkét gép 100-asnak írja ki.
Kérdésem: router nélkül tudok-e 100-as hálót varázsolni a két gép közé?
A két hálókártya: SNCxy55

Érdekesség, hogy a két gép között nem működött a háló csavart érpárral, csak normál UTP-vel

router nélkül tudok-e 100-as hálót varázsolni a két gép közé?
Még1x a kérdés:router nélkül tudok-e 100-as hálót varázsolni a két gép közé?
[ 2003. december 01.: EdgarPE szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 02. 00:24
idézet:
Ezt írta EdgarPE:
Nagy fájdalmam, hogy a két gép között 10Mbit/s -es a hálózat, bár mindkét gép 100-asnak írja ki.
[ 2003. december 01.: EdgarPE szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
100-at ír ki, de 10-nek méred? A picimaci lesz lassú, nem a hálózat. Nem routerfüggő, valamint normál UTPvel érdekes lenne, ha menne, szerintem megkavartad![]()
Elküldve: 2003. 12. 02. 00:42
idézet:
Ezt írta EdgarPE:
Két gép között osztom meg most itthon a netet egy winserv2003-al és két hálókártyával.
A két hálókártya: SNCxy55a ntoebookban meg EagleTech 10/100 base. Elvileg tudják a 100-at.
Érdekesség, hogy a két gép között nem működött a háló csavart érpárral, csak normál UTP-vel
router nélkül tudok-e 100-as hálót varázsolni a két gép közé?
Még1x a kérdés:router nélkül tudok-e 100-as hálót varázsolni a két gép közé?
[ 2003. december 01.: EdgarPE szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Router nélkül is megy a 100-as háló. Ha mindkét kártya tudja. Érdemes fiogyelni, hogy a combo (UTP és BNC) kártyák nem tudják a 100-ast, csak a sima UTP-sek.
Elküldve: 2003. 12. 04. 15:58
Nemrég vettünk egy D-Link DI604-es routert ( Sulinet )
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a tűzfalát állitgatni?
Ugyanis amilyen opciót találtam a tűzfal állitására, az nagyon bonyolult, valami IP tartományokat lehetett benne letiltani, meg ilyesmi.
Nem tudna valaki irni pár ötletet, hogy mit érdemes ebben beállitani ?
2 géppel használjuk otthon a netet, és erre kéne valami általános tűzfalbeállitás ...
Köszi 1000* :
Csaba