HWSW Informatikai Kerekasztal: MAC address kívülről? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MAC address kívülről?

#1 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 16:58

Sziasztok!

Tud valaki megoldást arra, hogy hogyan lehet IP-ből MAC addresst megtudni neten (nem LAN-on) keresztül?

Köszi előre is!
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2 Felhasználó inaktív   Xanco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 19:09

Sehogy.

#3 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 19:29

idézet:
Ezt írta Xanco:
Sehogy.[/quote]

Na azert tulzasokba ne essunk, eleg ha tud egy azonos switchen levo shell acc-ot :)
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#4 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 19:33

Ha mákod van és van egy jó portscanner progid akkor az talán megtudja mondani az éppen használt ip-hez tartozó mac címet is. De a végeredményre ne vegyél majd mérget mert sok mindentől függhet. pl: dynamikus ip és etc......
- Az élet nagy dolgai ... -

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 19:36

idézet:
Ezt írta bugbear:
Ha mákod van és van egy jó portscanner progid[/quote]

Elég nagy mák kell, nem gondolod?
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   McDouglas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 19:54

idézet:
Ezt írta bugbear:
Ha mákod van és van egy jó portscanner progid akkor az talán megtudja mondani az éppen használt ip-hez tartozó mac címet is. De a végeredményre ne vegyél majd mérget mert sok mindentől függhet. pl: dynamikus ip és etc......[/quote]

Jol elolvastad te a topicnyito kerdeset? Es ha igen, tisztaban vagy azzal, hogy is mukodik az ARP/RARP?

#7 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 09:39

Végig gondolva (és olvasva) igazatok van. Tehát no way!

#8 Felhasználó inaktív   saldi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 09:56

Szerintem rosszul fogalmaztad meg alapvetoen a problemad, mert amit irtal, szerintem annak nincs tul nagy jelentossege (hacsak nem a masik oldal halokartya-gyartoja erdekel).

Ird le mire is szeretned hasznalni, hatha tudunk mashogy segiteni :)
42

#9 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 11:02

Köszi az eddigi hozzászólásokat!
A probléma a következő: egy csevegő programba szeretnénk megoldani a tiltást valahogy. IP alapú tiltás nem nyerő, mert egy reconnect után változik az IP. Ezért gondoltunk MAC addressre. Java alapú a kliens, és az nem sok mindenhez fér hozzá a kliensgépen. Hogyan lehetne beazonosítani a gépeket? Lehetne esetleg valamilyen adatokból checksum-ot generálni, ami egyedi? Gondoltunk még a sütikre is, de azt nem muszáj elfogadni, sőt törölni őket sem túl nehéz.
Ezek után van valami ötlet?

Köszi előre is!

idézet:
Ezt írta saldi:
Szerintem rosszul fogalmaztad meg alapvetoen a problemad, mert amit irtal, szerintem annak nincs tul nagy jelentossege (hacsak nem a masik oldal halokartya-gyartoja erdekel).

Ird le mire is szeretned hasznalni, hatha tudunk mashogy segiteni :)
[/quote]
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#10 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 11:32

idézet:
Ezt írta 1soproni:
Köszi az eddigi hozzászólásokat!
A probléma a következő: egy csevegő programba szeretnénk megoldani a tiltást valahogy. IP alapú tiltás nem nyerő, mert egy reconnect után változik az IP. Ezért gondoltunk MAC addressre. Java alapú a kliens, és az nem sok mindenhez fér hozzá a kliensgépen. Hogyan lehetne beazonosítani a gépeket? Lehetne esetleg valamilyen adatokból checksum-ot generálni, ami egyedi? Gondoltunk még a sütikre is, de azt nem muszáj elfogadni, sőt törölni őket sem túl nehéz.
Ezek után van valami ötlet?

Köszi előre is!

[/quote]

IP bol mac et megtudni, szerintem sehogy. routerrel megosztja a netet az user mar nem tudsz mit csinalni.
inkabb a registryben, vagy egy ini filet egeszits ki: amely tartalmazza a soft elso inditasanak idopontjat mmddyyyhhMiMiss

10232003123115 - honap/nap/ev/ora/perc/sec + IP t is jegyezz. ettol jobb otletem nincs

#11 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 12:22

Elég lenne a router MAC-je is.

#12 Felhasználó inaktív   Alen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 13:28

Elég lenne a router MAC-je is.

Ha az ember TCP/IP-re fejleszt, elotte nem art, ha megismerkedik a TCP/IP-vel... Mert a MAC cimnek szinte semmi koze hozza... :) ... Az egy halozatban levo szamitogepek (pl belso halo) nem IP hanem MAC alapjan azonositjak egymast. Ket gep kozott az elso csomag arrol szol, hogy "ha erre az IP cimre akarok adatot kuldeni, melyik MAC cimre kuldjem?" (ARP) ... Ha a ket gep nincs ugyanazon alhalozatban, akkor nincs ARP csomag, senkit nem erdekel a MAC cim - a kuldo gep kapasbol a gateway-enek (gw) passzolja a csomagot, hadd' foglalkozzon vele az. (Es a fogado gep innentol a gw MAC cimevel fog kommunikalni HA egy alhalozaton vannak. Ha nem , a gw tovabbpasszolja a csomagot egy masik gw-nek (innentol mar elvileg hivhatjuk route-olasnak is))

Nnos. Ha nem ugyanazon az alhalozaton van a szerver meg a kliens(ek), a szervered ugyanazt a MAC cimet fogja latni az osszes kliensnel: annak a gw-nek a MAC cimet, amelyiktol kapja a csomagokat.
Világhírű vonósnégyesbe keresünk elsőhegedűst, brácsást, és csellistát.

#13 Felhasználó inaktív   Alen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 14:13

(A dolog egyebkent ugy esetleg mukodokepes, ha nem a szerver foglalkozik a MAC cimmel, hanem a kliens... tehat a kliens bejelentkezeskor elkuldi a szokasos loginnevet, a jelszot, meg a mac cimet. Es ebbol a szerver mar meg tudja tagadni a hozzaferest. Ugy remlik java-bol is egyszeruen ki lehet termelni a MAC-et...)

#14 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 16:51

idézet:
Ezt írta Alen:
(A dolog egyebkent ugy esetleg mukodokepes, ha nem a szerver foglalkozik a MAC cimmel, hanem a kliens... tehat a kliens bejelentkezeskor elkuldi a szokasos loginnevet, a jelszot, meg a mac cimet. Es ebbol a szerver mar meg tudja tagadni a hozzaferest. Ugy remlik java-bol is egyszeruen ki lehet termelni a MAC-et...)[/quote]

Utána tudnál nézni ennek? Mert én úgy tudom, hogy annyira nem fér hozzá a java applet a géphez, hogy kinézze a MAC-et

#15 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 16:56

Ha már szerver kliens progid van akkor ki is tudod olvasni a mac címét a csatlakozni kivánó gépnek és csatlakozáskor elküldi. Te meg összehasonlíthatod amivel akarod.

#16 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 17:26

Tudsz rá valami parancsot Java-ban?

#17 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 19:01

Sajnos a Java-t nem ismerem de visual basic-ben "könnyen" megoldható. (Azért egy parancsnál több kell.)

#18 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 19:21

Szerintem félreértitek egymást. Java applet-től volt szó. Az az ami a böngészőben fut, nem egy Java-ban írt program, amit exe-be fordítanak.

#19 Felhasználó inaktív   bugbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 19:38

Ezt írta 1soproni:
idézet:
Tudsz rá valami parancsot Java-ban? [/quote]

Itt [url="http://"http://forum.java.sun.com/thread.jsp?thread=75143&forum=44&message=1465690"]egy[/url] link.
Talán te érted is ;)

#20 Felhasználó inaktív   Alen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 21:10

Mert én úgy tudom, hogy annyira nem fér hozzá a java applet a géphez, hogy kinézze a MAC-et

Eddig osszesen vagy 2 hello world-ot irtam javaban (vagy 4 eve), de hatarozottan emlekszem, hogy mar lattam ilyen java kodot... :) [Update: a gugli azt mondja, nem lathattam ilyen kodot. Legyen neki igaza. :D]

(Ez teged valoszinuleg nem vigasztal, ezert elogugliztam egy [url="http://"http://www.doomdark.org/doomdark/proj/jug/index.html"]ilyent[/url]...)

[ 2003. október 23.: Alen szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó