HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1721 Felhasználó inaktív   gyurcimano 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 30. 20:41

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy PDA-n (IPAQ 3660) hogyan tudnék a netstumblerhez hasonló progit futtatni. A ministumbler nem megy. A mikros kártya a gépben senao ext2-es.

Előre is köszönöm!

#1722 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 30. 22:05

Srácok qur*a nagy baj van! Mi a fene lehet ez???

GRAFIKON

Szóval ez egy ping ellenőrző progi, grafikont rajzol a válaszidőkről! Nagyon marhára szabályos időközönként jönnek ezek a TÖBB EZRES PINGEK!!! Mi okozhatja?

Amúgy látjátok nagyon alacsonyak a pingek, ha nem lennének csúcsok: stabil 2-3 ms állandóan, de mik ezek a hegyóriások? Eddig ilyen nem volt! 1-2 napja jöttek...

Ja bocs: ez wlanon van! Egy wap11 és egy dwl700 tart egymással kapcsolatot, és egy a wap11-el lanon lévő géppel pingeltem a wlanost...

Szerkesztette: calibra 2004. 09. 30. 22:11 -kor

#1723 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 22:10

Nem írtad, hogy ez min van, dróton, wirelessen... nézz szét blaster megy egyéb férgek ügyben.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1724 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 22:13

Idézet: VKP - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 23:10

Nem írtad, hogy ez min van, dróton, wirelessen... nézz szét blaster megy egyéb férgek ügyben.

Most volt féregirtás, tűzfalazás, minden ok ilyen téren...

#1725 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 30. 22:41

Nézzétek meg, ilyen szokott lenni: most is ilyen, de ezek a csúcsok néha-néha előjönnek(csak 1-2 napja)!

Éppen elkaptam, ahogy beindul a kapcsolat
Folyamatos terhelés nélküli kapcsolat

Esetleg egy zavaró másik AP, ami ilyen időközönként ad, mint amilyen gyakran a csúcsok vannak???

Mert 2 hónapig voltam a 11-en. Előjöttek halott pingek, és az átlagos terhelés nélküli 15 körül volt.
Aztán 1 hete áttértem az 1-esre. Tök szép mint ebben a két grafikonban. De ezek a csúcsok???

Szerkesztette: calibra 2004. 09. 30. 22:43 -kor

#1726 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 07:52

Idézet: calibra - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 21:41

Nézzétek meg, ilyen szokott lenni: most is ilyen, de ezek a csúcsok néha-néha előjönnek(csak 1-2 napja)!

Éppen elkaptam, ahogy beindul a kapcsolat
Folyamatos terhelés nélküli kapcsolat

Esetleg egy zavaró másik AP, ami ilyen időközönként ad, mint amilyen gyakran a csúcsok vannak???

Mert 2 hónapig voltam a 11-en. Előjöttek halott pingek, és az átlagos terhelés nélküli 15 körül volt.
Aztán 1 hete áttértem az 1-esre. Tök szép mint ebben a két grafikonban. De ezek a csúcsok???

A zavarás nem csak ap lehet, lehet ad-hoc is, amit sajna nem látsz (bár van progi, ami látja), vagy lehet analóg 2,4-es rádió.
Mindezek mellett szerintem nem zavarás, hanem forgalmi háttere van a dolognak. Érdemes lenne egy dometer szerű forgalmi grafikont tenni a pinges alá (fölé) és megnézni, a csúcsok alatt van-e forgalom.
www.kevenet.hu

#1727 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 14:23

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 8:52

A zavarás nem csak ap lehet, lehet ad-hoc is, amit sajna nem látsz (bár van progi, ami látja), vagy lehet analóg 2,4-es rádió.
Mindezek mellett szerintem nem zavarás, hanem forgalmi háttere van a dolognak. Érdemes lenne egy dometer szerű forgalmi grafikont tenni a pinges alá (fölé) és megnézni, a csúcsok alatt van-e forgalom.

Nem láttam semmi forgalmat "szabad szemmel"  :D
Magyarul nem villogott a switch, amivel az az egyetlen wlanos kliens bejön a lanba az apn keresztül!

Igaz attól még bombázhatta csak az apt, de sztem bejött volna a swithchre is, láttam volna!
Egyébként azon a gépen van tűzfal (Kerio), nem lehet gond!

Amúgy engem az a rohadt nagy szabályossága zavar ezeknek a csúcsoknak! Marhára szabályos időközönként, és ugyanolyan csúcsokat generál!

Mikor ftp-vel másolok uezen wlanon akkor sincsenek ilyen baromi nagy csúcsok! Én még életemben nem láttam ekkora pingeket! 2000 !!!!!!!! ?????? Nagy terhelésnél is max 20-30-ra megy föl.

Én arra gyanakszom, hogy egy vmilyen nagyfrekis eszköz ilyen szabályos időközönként ad

Estleg nem tudja vki, hogy az apk hogyan adogatnak alaphelyzetben? Milyen időközönként?

Köszi

#1728 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 20:14

Idézet: gyurcimano - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 19:41

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy PDA-n (IPAQ 3660) hogyan tudnék a netstumblerhez hasonló progit futtatni. A ministumbler nem megy. A mikros kártya a gépben senao ext2-es.

Előre is köszönöm!

Szia!

Keresd a ministumbler regebbi verziojat. Hatha.
Nekem jordana 720-on a ministumbler 0.3.23 muxik, a 0.4.0 nem.

#1729 Felhasználó inaktív   freemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 21:21

Új wlan router, WAN portba bedugom a kábelt a dsl modemből és nem érzékelik egymást, nem gyuladnak ki a ledek, probáltam crosslink kábellel is, ugysem jó. viszont a modem és a router is érzékeli a kábelt, ha a router egy másik portjába dugom a kábelt.

Rossz a router WAN portja?

Szerkesztette: freemil 2004. 10. 01. 21:32 -kor

#1730 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 06:32

Idézet: freemil - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 21:21

Új wlan router, WAN portba bedugom a kábelt a dsl modemből és nem érzékelik egymást, nem gyuladnak ki a ledek, probáltam crosslink kábellel is, ugysem jó. viszont a modem és a router is érzékeli a kábelt, ha a router egy másik portjába dugom a kábelt.

Rossz a router WAN portja?

milzen router?

#1731 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 02. 07:30

Kicsit talán :offtopic: , de feltételezem, hogy vagytok itt szolgáltatói oldalról is.
https://forum.hwsw.h...showtopic=70969
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1732 Felhasználó inaktív   freemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 12:12

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 5:32

milzen router?

us robotics 808054

megy az ap része rendesen, tudtam telepiteni a w kártyákat, megy a lan része is, mindkét modon hozzáférek a routerhez configjához.

De a WAN port az nem megy, fizikailag sem érzékelik egymást a modemmel, se másik routerrel a WAN porton keresztul, viszont más portokon van fizikai érzékelés.

#1733 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 02. 15:00

Idézet: freemil - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 12:12

us robotics 808054

megy az ap része rendesen, tudtam telepiteni a w kártyákat, megy a lan része is, mindkét modon hozzáférek a routerhez configjához.

De a WAN port az nem megy, fizikailag sem érzékelik egymást a modemmel, se másik routerrel a WAN porton keresztul, viszont más portokon van fizikai érzékelés.

mit ír a logja? Authentication failure?

#1734 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 06:23

Idézet: KomiZ - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 19:14

Szia!

Keresd a ministumbler regebbi verziojat. Hatha.
Nekem jordana 720-on a ministumbler 0.3.23 muxik, a 0.4.0 nem.

a drivereken is mulik, a regebbiekkel altalaban megy.

#1735 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 09:09

Sziasztok!
Megoldható-e az, hogy a haver műholdas (dunaweb) net hozzáférését használjam, amikor ő nincs otthon vagy neki nem kell a net?
Létetik olyan eszköz amivel az ő mac adress-ét tudom szimulálni, hogy a szolgáltató ne vegye észre?
Egyáltalán kivitelezhető-e a dolog?
Légyszi segítsetek nem vagyok otthon a témában.
Köszönöm!
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#1736 Felhasználó inaktív   sydbourne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 11:04

Sziasztok,
Elozoleg volt egy kerdesem a Linksys BEF11S4+WUSB11adapterek bekotesevel,beuzemelesevel kapcsolatban(3 gep kozott internet megosztas), nos sikerult felelesztenem, a telepites vegigfutott,  a klines gepek latjak ha kiadom a 192.168.1.1 ipt tudom a router settingseket alligani azonban az internetezni nem tudok roluk.

Az elso kerdesem az lenne:
Volt egy kis problemam azzal hogy nem volt kabelem a gepethernet es router koze csak a router-dsl modem koze mivel a router csomagja ezt a kabelt tartalmazta csak(amit nem igazan ertek miert?) es megprobaltam
ugy installalni a routert hogy a gepen radios kartya volt(azon a gepen amin a dsl-modem) a telepites el is indult egy olyan bokkenovel ha a radios halo mukodott akkor nem volt internet, ha a halozati adaptert (vagy a routert) kikapcsoltam akkor volt net??
Mi okozhatja ezt a hibat? Megoldhato ilyen uton vagy csinaljam vezetekkel ,igazabol nem okoz problemat
ha vezetekkel kell csak kivancsi lennek hogy mi volt az problema oka? (mellesleg marad egy spare USB adapterem).

A kerdesem az lenne hogyan kell,mit kell? a klienseken beallitani(radios WUSB11 Linksys kartyaval vannak ellatva) hogy lassak is az internetet?
Minden jonak tunik az atjarot latjak, az ipt a dhcp leosztja nekik, de biztos kifelejtettem valamit a sorbol...
:think: ???

A valaszt elore is nagyon koszonom , Syd

#1737 Felhasználó inaktív   freemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 12:06

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. okt. 2., szombat - 14:00

mit ír a logja? Authentication failure?

System started

WAN: Auto Dialup                                                        Try to establish PPPoE line

AP mode Ready : Channel : 11 SSD : USR8054

Wireless PC connected                                              00-80-......................

PPPoE Retry Fail                                                          Disconnect PPPoE line

Manual Dialup                                                              Try to establish PPPoE line

PPPoE Retry Fail                                                        Disconnect PPPoE line

Szerkesztette: freemil 2004. 10. 03. 12:21 -kor

#1738 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 12:48

Idézet: sydbourne - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 10:04

Sziasztok,
Elozoleg volt egy kerdesem a Linksys BEF11S4+WUSB11adapterek bekotesevel,beuzemelesevel kapcsolatban(3 gep kozott internet megosztas), nos sikerult felelesztenem, a telepites vegigfutott,  a klines gepek latjak ha kiadom a 192.168.1.1 ipt tudom a router settingseket alligani azonban az internetezni nem tudok roluk.

Az elso kerdesem az lenne:
Volt egy kis problemam azzal hogy nem volt kabelem a gepethernet es router koze csak a router-dsl modem koze mivel a router csomagja ezt a kabelt tartalmazta csak(amit nem igazan ertek miert?) es megprobaltam
ugy installalni a routert hogy a gepen radios kartya volt(azon a gepen amin a dsl-modem) a telepites el is indult egy olyan bokkenovel ha a radios halo mukodott akkor nem volt internet, ha a halozati adaptert (vagy a routert) kikapcsoltam akkor volt net??
Mi okozhatja ezt a hibat? Megoldhato ilyen uton vagy csinaljam vezetekkel ,igazabol nem okoz problemat
ha vezetekkel kell csak kivancsi lennek hogy mi volt az problema oka? (mellesleg marad egy spare USB adapterem).

A kerdesem az lenne hogyan kell,mit kell? a klienseken beallitani(radios WUSB11 Linksys kartyaval vannak ellatva) hogy lassak is az internetet?
Minden jonak tunik az atjarot latjak, az ipt a dhcp leosztja nekik, de biztos kifelejtettem valamit a sorbol...
:think: ???

A valaszt elore is nagyon koszonom , Syd

Ha a kliensek látják a routert és konfigolni is tudod azt, akkor az internetet is "látniuk" kellene. Ha nem akkor a routeren kell beállítani dolgokat. A kliensek jól vannak így, szerintem.

#1739 Felhasználó inaktív   balu000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 03. 15:28

Sziasztok,
Próbáltam informálódni a témában, de még mindig nem tiszta a kép, előre is bocsánat a zöldfülű kérdésekért.

Barátommal szeretnénk WLAN-t csinálni, a két ház között a távolság cirka 200-250méter, a háztetőkről (ahol az antennák lennének akadály nélkül lehet egymást látni. Első kérdésem: az antenna lehet egy ablaküveg mögött, az nem nefolyásol semmit, ugye?

Mind a kettőnknél van egy otthoni lan dsl routerrel, amire a gépek vannak kötve. A célunk, hogy a két otthoni lan gépei lássák egymást, net-megosztás nem érdekel.

Jelenlegi ismereteim szerint kellene vennünk fejenként egy access pointot, ezt rákötni a routerre, és az AP-ra egy kültéri antennát. Ezzel a verzióval az a baj, hogy egy vagyonba kerül: egy AP kb 35+fa..

Vagy az is megoldás lenne, ha a routereket lecserélnénk pl egy ilyenre: SMC7804WBRA és erre kötnénk az antennát? Ebben az esetben a notebook-omat egy sima USB-s WLAN kártyával rá tudnám csatlakoztatni a hálózatra, ugye?

Árban leginkább előnyös megoldás érdekelne. Előre is köszönöm mindenkinek.

#1740 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 16:55

Idézet: balu000 - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 14:28

Sziasztok,
Próbáltam informálódni a témában, de még mindig nem tiszta a kép, előre is bocsánat a zöldfülű kérdésekért.

Barátommal szeretnénk WLAN-t csinálni, a két ház között a távolság cirka 200-250méter, a háztetőkről (ahol az antennák lennének akadály nélkül lehet egymást látni. Első kérdésem: az antenna lehet egy ablaküveg mögött, az nem nefolyásol semmit, ugye?

Mind a kettőnknél van egy otthoni lan dsl routerrel, amire a gépek vannak kötve. A célunk, hogy a két otthoni lan gépei lássák egymást, net-megosztás nem érdekel.

Jelenlegi ismereteim szerint kellene vennünk fejenként egy access pointot, ezt rákötni a routerre, és az AP-ra egy kültéri antennát. Ezzel a verzióval az a baj, hogy egy vagyonba kerül: egy AP kb 35+fa..

Vagy az is megoldás lenne, ha a routereket lecserélnénk pl egy ilyenre: SMC7804WBRA és erre kötnénk az antennát? Ebben az esetben a notebook-omat egy sima USB-s WLAN kártyával rá tudnám csatlakoztatni a hálózatra, ugye?

Árban leginkább előnyös megoldás érdekelne. Előre is köszönöm mindenkinek.

Szerintem is egy-egy AP kell nektek. AP-t már bruttó 17e-ért is kapsz.
Plusz a csatlakozók, kábelek, antennák. AP-ként +3000Ft. Durván egy negyvenesből ki lehetne hozni az egészet.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.