Sziasztok!
Most tervezek venni egy D-Link DI-824VUP router -t, és hozzá 2db D-Link DWL-G520 PCI adaptert, plusz a notebook -ba egy D-Link DWL-G650 adaptert.
A cél egy 768/128 -as DSL kapcsolat megosztása a gépek között vezetékmentesen, tehát 3db PC csatlakozna hozzá.
De lenne pár kérdésem:
- Ez a router egyszerre max. hány PC -t képes kezelni Wirless összeköttetéssel?
- Mennyire stabil a kapcsolat? 60m épületen belül van megadva a leírásába, ezt gond nélkül tudja is? Nem fog megszakadni állandóan? Nekem csak 10-15m lenne a távolság légvonalba, viszont a router a földszinten lenne, PC -k pedig az emeleten is. Az emelet padlója pedig ~30cm beton, a falak vékonyabb Ytong téglák.
- Ha csak 1db PC használja, és ő kapja meg az összes sávszélességet, tehát jelen esetben a 768/128 -at, ezt a sebességet a router tudja továbbitani a PC -re, vagy ekkora sebességre nem képes (Wirless kapcsolattal)?
Sajnos nem rég találtam a fórumra, elkezdtem olvasni, és sok helyen a téma után nézni, de csak nagyobb a káosz.

Ma délután kellene vennem valami router -t, ha nem is WLAN -t, akkor kábeleset, de a WLAN előnyben, mert nem kell csúnya kábelekkel rondítani a házat.

Ha nem is D-Link -et, de mit ajánlanátok, ami fontos, hogy USB print szerver, és tűzfal legyen benne.
Szerkesztette: scratch 2004. 10. 03. 23:26 -kor