HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1741 Felhasználó inaktív   balu000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 03. 20:19

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 17:55

Szerintem is egy-egy AP kell nektek. AP-t már bruttó 17e-ért is kapsz.
Plusz a csatlakozók, kábelek, antennák. AP-ként +3000Ft. Durván egy negyvenesből ki lehetne hozni az egészet.

Valami pontos típust tudsz mondani? AP-ra és antennára gondolok most épp.

Még1 kérdés: ezek után ha otthonra akarok rádiós hálót, akkor csak annyit kell tennem, hogy lecserélem a dsl routerem egy olyanra amiben az is van?

Köszi

#1742 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 03. 21:31

Idézet: balu000 - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 19:19

Valami pontos típust tudsz mondani? AP-ra és antennára gondolok most épp.

Még1 kérdés: ezek után ha otthonra akarok rádiós hálót, akkor csak annyit kell tennem, hogy lecserélem a dsl routerem egy olyanra amiben az is van?

Köszi

Ap-k mondjuk Linksys WAP11 17.000 (11Mbit/sec) vagy D-Link DWL 900AP+ 17.500 (22Mbit/sec) vagy Linksys WAP54G 21.000 (54Mbit/sec). (Bruttó árak, www.depo.hu)
Oldalanként csatlakozók kb. 2500 Ft; házi biquad antenna kb. 300 Ft. Kábel hossztól függ.
Antennát vehetsz boltban is, kb. 6-7000-nél kezdődnek.
Ha már van egy AP-d akkor a routert nem kell lecserélni WLAN-osra.

#1743 Felhasználó inaktív   sydbourne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 23:07

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 13:48

Ha a kliensek látják a routert és konfigolni is tudod azt, akkor az internetet is "látniuk" kellene. Ha nem akkor a routeren kell beállítani dolgokat. A kliensek jól vannak így, szerintem.

OK, mit kell beallitani?,:think: mivel a gepek nem latjak a internetet(az egyik kliensen van egy dial-up internetkapcsolat? azt toroljem ki?) amikor beirok egy internetcimet akkor csak ures lap es semmi az explorerben meg hibauzenet sincs.
szval valakinek otlet?

#1744 Felhasználó inaktív   scratch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 23:19

Sziasztok!

Most tervezek venni egy D-Link DI-824VUP router -t, és hozzá 2db D-Link DWL-G520 PCI adaptert, plusz a notebook -ba egy D-Link DWL-G650 adaptert.
A cél egy 768/128 -as DSL kapcsolat megosztása a gépek között vezetékmentesen, tehát 3db PC csatlakozna hozzá.

De lenne pár kérdésem:
- Ez a router egyszerre max. hány PC -t képes kezelni Wirless összeköttetéssel?
- Mennyire stabil a kapcsolat? 60m épületen belül van megadva a leírásába, ezt gond nélkül tudja is? Nem fog megszakadni állandóan? Nekem csak 10-15m lenne a távolság légvonalba, viszont a router a földszinten lenne, PC -k pedig az emeleten is. Az emelet padlója pedig ~30cm beton, a falak vékonyabb Ytong téglák.
- Ha csak 1db PC használja, és ő kapja meg az összes sávszélességet, tehát jelen esetben a 768/128 -at, ezt a sebességet a router tudja továbbitani a PC -re, vagy ekkora sebességre nem képes (Wirless kapcsolattal)?

Sajnos nem rég találtam a fórumra, elkezdtem olvasni, és sok helyen a téma után nézni, de csak nagyobb a káosz. :( Ma délután kellene vennem valami router -t, ha nem is WLAN -t, akkor kábeleset, de a WLAN előnyben, mert nem kell csúnya kábelekkel rondítani a házat. :)
Ha nem is D-Link -et, de mit ajánlanátok, ami fontos, hogy USB print szerver, és tűzfal legyen benne.

Szerkesztette: scratch 2004. 10. 03. 23:26 -kor

Intel Pentium 4-F [Prescott] 3.2GHz, Hyper-Threading Technology, 1MB L2 cache, 800MHz FSB - ASUS P4C800-E Deluxe - 1,5GB Samsung, PC3200, 400MHz RAM - ASUS V9570/TD - 160GB Samsung, 7200rpm, 8MB cache, Serial ATA HDD - Pioneer DVD-120S - Pioneer DVR-108 - Sony 1,44MB floppy - Leadtek TV2000 XP Expert - Cooler Master Centurion 1 CAC-T01 - Cooler Master RS-350-AMSP - APC Smart-UPS SC620I - Sony SDM-X72 TFT - Jazz Dolby Digital 5.1 - MSI USB Bluetooth - Premier I-Fone

#1745 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 07:40

Idézet: JJ - Dátum: 2004. okt. 3., vasárnap - 8:09

Sziasztok!
Megoldható-e az, hogy a haver műholdas (dunaweb) net hozzáférését használjam, amikor ő nincs otthon vagy neki nem kell a net?
Létetik olyan eszköz amivel az ő mac adress-ét tudom szimulálni, hogy a szolgáltató ne vegye észre?
Egyáltalán kivitelezhető-e a dolog?
Légyszi segítsetek nem vagyok otthon a témában.
Köszönöm!

A Dunaweb legjobb tudomásom szerint nem foglalkozik műholdas kommunikációval, viszont foglalkozik vezeték bélküli internet szolgátlatással. Ezt elvben 1 mac klónozással be tudod csapni.
www.kevenet.hu

#1746 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 11:37

Köszi!

Igazad van helytelenül fogalmaztam.
Vezetéknélküli net.

Köszi!
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#1747 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 12:57

Hi all!

Az lenne a kérdésem, hogy pl a Linksys wlan beállításainál szeerepel egy olyan:

1. Basic Rates
2. Transmission rates

Mindkettőt lehet 1-2, és 1-2-5.5-11 -re állítani!

Mi a kettő közt a különbség, mire valók?
Nyilván a kommunikáció sebességét állítja, de miért két féle jellemzővel?

Köszi

#1748 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 15:36

Idézet: calibra - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 11:57

Hi all!

Az lenne a kérdésem, hogy pl a Linksys wlan beállításainál szeerepel egy olyan:

1. Basic Rates
2. Transmission rates

Mindkettőt lehet 1-2, és 1-2-5.5-11 -re állítani!

Mi a kettő közt a különbség, mire valók?
Nyilván a kommunikáció sebességét állítja, de miért két féle jellemzővel?

Köszi

A transmit rates az adott kliens sebessége(i)
A basic rates olyan sebesség, amit minden az adott ap-hez kapcsolódó kliens tud (általáben 1)

Ennyi amit én tudok, részemről a transmit 1-11, basic 2 beállítást szoktam erőltetni.
www.kevenet.hu

#1749 Felhasználó inaktív   kisssanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 04. 20:55

Sziasztok! A véleményetek érdekelne a következővel kapcsolatban:
A munkahelyemen mikrohullámos internet van a szolgáltató légvonalban kb 2 km, tanyasi szabad környezetben. A cégünknél egy kb 50*70-es grid atenna van felszerelve, meg egy Vialan 1590-es AP. Szeretném ezt az internet hozzáférést használni külvárosi otthonomban. A toronytól nézve az eltérés a munkahelyem és az otthonom között kb 10-15 fok. Elég jók itthon a viszonyok, hiszen elég ritkán vannak házak a nagy telkek miatt, és a szolgáltató torony és köztem egyetlen út van a tóloldalán pár házzal, de alacsonyak, és egy hatalmas mező, elszortan fákkal. Az otthonomtól a víztorony, amin a szolgáltató antennája van légvonalban 1700-1800 m, házam kéménye kb 8 méter magasra nyúlik. Minél kisebb befektetéssel szeretném az asztali gépemre megvalósítani a netelérést (a jelszót ismerem).
Gondolom szükséges egy külső antenna, na meg egy VLAN kártya se árt a gépembe. Na de melyikből milyen és mennyiért? Egyáltalán megoldható?
A Netre azért nem akarok előfizetni, mert 45e a csatlakozásidíj, meg 5e a havidíj, havidíj nélkül olcsóbb lenne  :) .
Csak nemrég kezdtem foglakozni a VLAN témával, úgyhogy érthető segítségeket kérek!!!

Előre is KÖSZI.

#1750 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:06

Idézet: kisssanyi - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 19:55

A munkahelyemen mikrohullámos internet van a szolgáltató légvonalban kb 2 km, tanyasi szabad környezetben. A cégünknél egy kb 50*70-es grid atenna van felszerelve, meg egy Vialan 1590-es AP. Szeretném ezt az internet hozzáférést használni külvárosi otthonomban. A toronytól nézve az eltérés a munkahelyem és az otthonom között kb 10-15 fok. Elég jók itthon a viszonyok, hiszen elég ritkán vannak házak a nagy telkek miatt, és a szolgáltató torony és köztem egyetlen út van a tóloldalán pár házzal, de alacsonyak, és egy hatalmas mező, elszortan fákkal. Az otthonomtól a víztorony, amin a szolgáltató antennája van légvonalban 1700-1800 m, házam kéménye kb 8 méter magasra nyúlik. Minél kisebb befektetéssel szeretném az asztali gépemre megvalósítani a netelérést (a jelszót ismerem).
Gondolom szükséges egy külső antenna, na meg egy VLAN kártya se árt a gépembe. Na de melyikből milyen és mennyiért? Egyáltalán megoldható?
A Netre azért nem akarok előfizetni, mert 45e a csatlakozásidíj, meg 5e a havidíj, havidíj nélkül olcsóbb lenne  :) .
Csak nemrég kezdtem foglakozni a VLAN témával, úgyhogy érthető segítségeket kérek!!!

Előre is KÖSZI.

Wlan.

A tetőre yagi antenna, ez kb 12-14k. A gépbe pci wireless kártya, amin tudsz mac-et hamisítani (=>linux), vagy wireless bridge, ami tud mac klónozást. A bridge lesz a járható út, úgyhogy számoljunk rá 22-25k-t. Még mindig meg kell küzdened a problémával, hogy 1, a viasta ap-t estel lelődd ,reggel bekapcsold úgy, hogy senki ne vegye észre a cégnél. 2, Kell egy router, ami szintén tud mac klónt. Ez kb 10k alaphangon. Az 1-2m-es kábel kb 3k körül lesz az antennához.
Tehát ha minden feltétel adott (te vagy a rendszergazda, vagy valaki nagyon ügyes a cégnél), akkor 47k-ból meg tudod oldani, hogy legyen egy hackelt neted, amin spórolsz 5k-t, amíg be nem buksz vele a cégnél vagy a szolgáltatónál.
Biztos, hogy jó ötlet?
Jó, persze most mondhatod, hogy én a szolgáltató oldaláról vagyok (ami igaz), és direkt kerekítem a dolgokat rossz irányba (ami viszont nem igaz). Szvsz nem érdemes.
www.kevenet.hu

#1751 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:15

Ha én lennék a rencergazda, akkor továbblőném magamnak a netet és kész, de mivel cégnek mindig kell, ki tudja mi lóg rajt ez a "helyette használom" dolog ez valahogy nem biznisz. Annyit meg úgyis elkölt cuccra, amennyi a beugró.
Make love not Wor.

#1752 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:23

Egy olyan kérdésem lenne, ami már biztos ezerszer volt, ezért bocs:

A WLAN-os routerek, illetve a PCI-os w-lan kártyák saját kis antennái kb hány méterre jók a gyakorlatban? Hosszabbíthatóak ezek az antennák? Arra gondolok, hogy kábellel lehet e őket hosszabbítani. Kb. 200-250m-re lévő helyeket akarok összekötni, teljes rálátás van (semmi sincs útba). Mindenképp kell külső nagyobb antenna?

Szokványos dologra kell: egy meglévő ADSL-t kellene így megosztani.
Az egyik végpontra terveztem egy WLAN-os routert, ebbe az ADSL, meg az ottani gép, a másik végpontnál a gépbe egy sima PCI-os Wlan kártyát antennával. Vagy mindkét oldalra kell valami AP "féleség"?

Köszi.

#1753 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:33

Idézet: Joci - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 20:23

Egy olyan kérdésem lenne, ami már biztos ezerszer volt, ezért bocs:

A WLAN-os routerek, illetve a PCI-os w-lan kártyák saját kis antennái kb hány méterre jók a gyakorlatban? Hosszabbíthatóak ezek az antennák? Arra gondolok, hogy kábellel lehet e őket hosszabbítani. Kb. 200-250m-re lévő helyeket akarok összekötni, teljes rálátás van (semmi sincs útba). Mindenképp kell külső nagyobb antenna?

Szokványos dologra kell: egy meglévő ADSL-t kellene így megosztani.
Az egyik végpontra terveztem egy WLAN-os routert, ebbe az ADSL, meg az ottani gép, a másik végpontnál a gépbe egy sima PCI-os Wlan kártyát antennával. Vagy mindkét oldalra kell valami AP "féleség"?

Köszi.

Jól terveztél, nálam is ilyen a felállás.
Külső antenna mindenképpen kell, ha stabil kapcsolatot szeretnél.
Hogy hosszabítható-e az a router és a kártya típusától függ, de 99%, hogy igen.
A gyárilag megadott távolságok akkor valósak, ha nem hosszabbítod a roter ill. kártya saját antennáját. Márpedig ha a router ás a kártyás gép a lakásban van, akkor ki kell vezetni az antennát a tetőre, vagy valahova. Ekkor már másik antenna fog kelleni, mert a kábelen elveszik a jel egy része.
Próbálj visszaolvasni a topicban (tudom hosszú), sokkal okosabb leszel e téren.

Szerkesztette: Kenderice 2004. 10. 04. 21:34 -kor

#1754 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 04. 21:37

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 22:33

Jól terveztél, nálam is ilyen a felállás.
Külső antenna mindenképpen kell, ha stabil kapcsolatot szeretnél.
Hogy hosszabítható-e az a router és a kártya típusától függ, de 99%, hogy igen.
A gyárilag megadott távolságok akkor valósak, ha nem hosszabbítod a roter ill. kártya saját antennáját. Márpedig ha a router ás a kártyás gép a lakásban van, akkor ki kell vezetni az antennát a tetőre, vagy valahova. Ekkor már másik antenna fog kelleni, mert a kábelen elveszik a jel egy része.
Próbálj visszaolvasni a topicban (tudom hosszú), sokkal okosabb leszel e téren.

Köszi. Igen, én is úgy gondolom, hogy antenna mindenképp kell. Ezek az ablaknál lennének kihelyezve (erkély oldalára).

Annyit még tudsz segíteni, vagyis elmondani, hogy te milyen eszközöket használsz? Antennák is érdekelnének. Jöhet privátba is, ha gondolod, és ha van időd :)

Köszi.

És nekiállok olvasgatni, amint lesz több időm :(

#1755 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 03:24

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 16:36

A transmit rates az adott kliens sebessége(i)
A basic rates olyan sebesség, amit minden az adott ap-hez kapcsolódó kliens tud (általáben 1)

Ennyi amit én tudok, részemről a transmit 1-11, basic 2 beállítást szoktam erőltetni.

OK értem, köszi.

Ezek szerint a transmission maga a kapcsolódási sebesség, a basic pedig egy tájékoztató jellegű dolog az ap számára ? OK

#1756 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 05:30

Idézet: kisssanyi - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 19:55

Előre is KÖSZI.

ez igy nem fog mukodni.

#1757 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:26

Hi!
Mondjatok légyszi valami használható progit amivel lehet korlátozni, ill. beállítani a hálózatra csatlakozott felhasználók sávszélességét.
Esetleg link is jó lenne, mert egyenlőre nem nagyon találtam ilyet.
Köszönöm szépen!
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:

#1758 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:32

Idézet: JJ - Dátum: 2004. okt. 5., kedd - 13:26

Hi!
Mondjatok légyszi valami használható progit amivel lehet korlátozni, ill. beállítani a hálózatra csatlakozott felhasználók sávszélességét.
Esetleg link is jó lenne, mert egyenlőre nem nagyon találtam ilyet.
Köszönöm szépen!

Ilyen programokat szerintem csak a kliensgépeken lehet futtatni. Vagy veszel egy sávszélkorlátozós routert aranyáron.

#1759 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:32

Sziasztok!

Egy épülő társasházban szeretnénk valamilyen saját WLAN hálózatot kialakítani.
Adott mondjuk egy magánszemély által vásárolt 768-s ADSL vonal.
Ezt szeretnénk min. 2 lakás között megosztani.
A társasház paraméterei: 4 emelet + tetőtér.
Az ADSL vonal és így a WLAN router a 3. emeleten lenne.
Ezt a jelet kellene első körben a tetőtérre feljuttatni.
Milyen AP jöhetne szóba? Senao, linksys ...??

Segítségüket előre is köszönöm!

Üdv.: Gyuri

#1760 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 14:41

affffene!!!!!!!!

Azt hittem meg lehet valahogy oldani, egy egyszerű progival.
Esetleg ha valaki mégis ismerne ilyet az sikítson már légyszi! :D

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.