HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1941 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:13

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:42

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Van egy Asus wl-500g-s wireless routerem és hozzá egy asus wl-138g  wireless kártya.Az a problémám, hogy a net nem megy vele, és a routert sem tudom elérni.Sima kábeles lannal minden ok. Asusos program pedig kiírja ,hogy connected.Ha valaki tudna segíteni a beállításokban, azt megköszönném,eléggé kezdő vagyok a wireless témában

Beallitasok
- SSID
- mod (11/54Mbit/s szabvany)

Winben
- AP ha dhcp
- mindenut IP-t atalitani DHCP-re
Az informatika atok de jo hogy van.

#1942 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 19:35

Idézet: Siposi - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 20:40

Köszi a segítséget, de ezt nem igazán értem... egy AP-nek elvileg egy LAN portja van, ugye? Ha egy portja van, akkor hogyan osztom szét vele a netet a lokális hálón? Vagy netán HUB-ra gondoltál?

Így gondoltad?:

--------->  kliens 1

ADSL-> [wlan router1]  ------------> kliens 2

--------->  kliens 3   [AP kliens mód+HUB] ->többgépes lan

Légyszi írj egy-két konkrét eszközt amivel megvalósítható lenne!

Köszi és üdv: Sipi

Üdv,
A net bejön egy wireless router WAN portjára, ez rendelkezik 4 Ethernet porttal. Ennek egyik portjára kerül az AP, a további portokra a helyi gépek és ennyi, ha jól értelmeztem a dolgot. Ha nincs összekötő kábel, akkor AP kliens üzemmódban + switch. Ajánlom a USR AP-t és router, jó áron megtalálod a www.wlan-ok.hu -n

#1943 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 19:41

Üdv!
Ma körbejártam az egész pesti pc-bazárokat és lila fogalmuk se volt mit beszélek.
Végül betértem egy kis Dohány utcai boltba és elmagyarázták azt amit te írtál.Boltosnak pont volt egy CISCO-s ismerőse,lehet hogy te vagy :D.Ugyanazt írta amit te írtál.
Lapantenna - kabel - router(bridge? :confused: ) - UTPkábel-AP - kabel - antenna és ezután a kliensek foghatják a jeleket.Akkor már csak az a kérdésem hogy Linksys és D-Link termékekből megmondanád a tipusokat ami kell ehez a konfighoz?
Káosz lakozik az elmémben annyi mindent mondtak és akartak mondani nekem,megköszönném a segítségedet.
Hank

#1944 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 20:16

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 19:41

Üdv!
Ma körbejártam az egész pesti pc-bazárokat és lila fogalmuk se volt mit beszélek.
Végül betértem egy kis Dohány utcai boltba és elmagyarázták azt amit te írtál.Boltosnak pont volt egy CISCO-s ismerőse,lehet hogy te vagy :D.Ugyanazt írta amit te írtál.
Lapantenna - kabel - router(bridge? :confused: ) - UTPkábel-AP - kabel - antenna és ezután a kliensek foghatják a jeleket.Akkor már csak az a kérdésem hogy Linksys és D-Link termékekből megmondanád a tipusokat ami kell ehez a konfighoz?
Káosz lakozik az elmémben annyi mindent mondtak és akartak mondani nekem,megköszönném a segítségedet.
Hank

Vevonek eddig a legjobban bevalt eszkoz a D-Link DWL-810+ eszkoz, AP ha D-Link akkor a DWL-900AP+ vagy 1000AP+, antenna kabel max 1m antenna lehet egy korsugarzo barmelyik. A vevokhoz ha ralatas jo eleg a gyarija.
A netmegosztashoz olcso de 3 eves garis az Edimax BR6104 sorozat alkalmas. A rendszer igy nezne ki:
- internet felol
-- lapantenna
-- antennakabel
-- D-Link DWL-810+
- UTP kabel
- Edimax BR6104
-- PC-k hez UTP
-- egy UTP a D-Link DWL900Ap+ vagy 1000AP+ hoz
--- antennakabel
--- korsugarzo (a leheto legmagasabb pontra teve de a lapantennatol tavol lehetoleg ne lassak egymast)

Tobbi gep
- DWL-810+ sajat antenna
- UTP kabel
- PC Lan kartya

AP-k nem birjak a 7*24 oras uzemet neha kiakadnak. Ez mindegyikre igaz.

Ez nem lesz "olcso" de ha valami gond van aranylag konyebb kideriteni es ha cserelni kel "csak" egy resze lesz halott.

#1945 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 23:15

Üdv!
Értem mire gondolsz és valóban nem éppen egy költséghatékony dolog.Nem lehetne valahogy kiiktatni a PC-t a körből pl így:

Lapantenna - kábel - WET11 - UTPkábel-WAP54G - kábel - antenna.

Két antenna biztosan nem látja egymást,mert az egyik (vevő) tűzfalon van,másik a lakásban lesz.Kiakarom iktatni maximálisan a kábelezést,ezért lenne jobb ha nincs PC.Nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz.Mindenre van céleszköz,csak erre nincs elérhető áron :mad:
Ha minden kötél szakad,akkor ez is jó lenne?:

Lapantenna - kábel - wi-fi-s kártya pc-ben-LAN kártya pc-ben-UTP kábel-access point-kábel-antenna

Kösz a hasznos infókat.
Kezdem átlátni a rendszert!
Hank

#1946 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 10:12

Idézet: szaki - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 18:13

Beallitasok
- SSID
- mod (11/54Mbit/s szabvany)

Winben
- AP ha dhcp
- mindenut IP-t atalitani DHCP-re

Szia!Köszönöm a segítséget,most már működik, csak xp alatt van vele valami gond,win me-vel tökéletes.Valószínű valmi az xp-vel lehet,mert már telepítéskor hibát jelez.Közben lenne még egy kérdésem, ezzel a cuccal/wl-500g és wl-138g/Mekkora a max hatótávolság?Két ház között kellene megoldani a netet, kb: kevesebb mint 50m.Rálátás nem az igazi, csak akkor ha a gyári antennát kiteszem.Hol lehet olcsón antenna hosszabbító vezetéket venni?

#1947 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 11:59

Sziasztok!

Sürgősen vennem kell egy wireless hálókártyát. PCI-os kell, 54 Mbps-es. Mégis milyet vegyek?
Az Access Point egy Apple Airport Express (asszem :D ). A gépek amik most használják laptopok, Asus 802.11g wifi-vel.
Valami olcsó, egyszerű kellene.
Ez milyen?
ASUS WL-138G

Szerkesztette: Sipi- 2004. 11. 05. 12:00 -kor

#1948 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 14:34

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 10:12

Szia!Köszönöm a segítséget,most már működik, csak xp alatt van vele valami gond,win me-vel tökéletes.Valószínű valmi az xp-vel lehet,mert már telepítéskor hibát jelez.Közben lenne még egy kérdésem, ezzel a cuccal/wl-500g és wl-138g/Mekkora a max hatótávolság?Két ház között kellene megoldani a netet, kb: kevesebb mint 50m.Rálátás nem az igazi, csak akkor ha a gyári antennát kiteszem.Hol lehet olcsón antenna hosszabbító vezetéket venni?

A hatotavolsag fugg az antennatol (sajatja, rud, Yagi, parabola) az antenna kabel hosszatol m-enkent kb 1db jelveszteseg.
50M eseteben en vagy sajat keszitesu yagi antennat hasznalnak vagy gyarit. Jobb vetel es kisebb szoras miatt zaj kisebb ezaltal. Mindenkeppen jo ha kiteszed falon kivulre, mind nalad mind a vevo oldalon megeri.
Kabelt az itt mar leirt boltban (csatlakozo tipusokra ugyelni)

#1949 Felhasználó inaktív   gabz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 05. 14:41

Sziasztok!

Nézegettem antennákat webshop-ban, midenhova a teljesítménye van kiírva xy dbi. Azt szeretném megtudni hogy lehet átszámolni a teljesítményt távolságra. Tudom, hogy a távolság függ a használt kábeltől és a jelveszteségtől meg az időjárástól is. De pl optimális körülmények között egy 15dbi-s Yagi antennával mekkora távot lehet áthidalni?

Előre is kösz.

#1950 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 15:11

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 23:15

Üdv!
Értem mire gondolsz és valóban nem éppen egy költséghatékony dolog.Nem lehetne valahogy kiiktatni a PC-t a körből pl így:

Két antenna biztosan nem látja egymást,mert az egyik (vevő) tűzfalon van,másik a lakásban lesz.Kiakarom iktatni maximálisan a kábelezést,ezért lenne jobb ha nincs PC.Nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz.Mindenre van céleszköz,csak erre nincs elérhető áron :mad:
Ha minden kötél szakad,akkor ez is jó lenne?:

Lapantenna - kábel - wi-fi-s kártya pc-ben-LAN kártya pc-ben-UTP kábel-access point-kábel-antenna

Kösz a hasznos infókat.
Kezdem átlátni a rendszert!
Hank

Akkor elertetted.

en is ezt irtam. A PC a WET11-esre csatlakozik, mivel gondolom nem egy sima atjatszot akarsz  :) 

#1951 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 16:20

Üdc Szaki!
Ha jobban belegondolok akkor valóban egy átjátszó lenne,csak a végén nem egy gép lesz kliensként,hanem 3-4.Megnyugodtam hogy nem dobok ki potyára 50 ezret az ablakon.
WET11 esetén bekell állítanom ugyanazt,mint ha egy Pci-os wi-fi kártya lenne(IP,Maszk,Átjáró,DNS,MAC adress)?
WRT54G-nél még mit kell beállítani?A klienseknél az access point beállításait kell használni?
Lesz pár gyermeteg kérdésem,fogok még fárasztani mindenkit vele! :rolleyes:
Kösz az infókat!
Hank

#1952 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 21:44

Idézet: Sipi- - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 11:59

Sziasztok!

Sürgősen vennem kell egy wireless hálókártyát. PCI-os kell, 54 Mbps-es. Mégis milyet vegyek?
Az Access Point egy Apple Airport Express (asszem :D ). A gépek amik most használják laptopok, Asus 802.11g wifi-vel.
Valami olcsó, egyszerű kellene.
Ez milyen?
ASUS WL-138G

Végül megvettem az ASUS WL-138g-t. Jól megy, csak amikor bebootol a gép, akkor először 6 Mbps-es sebességgel kapcsolódik, utánna lassan feltornázza magát 54-re.

#1953 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 03:10

hi!
kliens oldalra kellene valami 54megás cucc. Nem akarok pci kártyát, a kábel hossza miatt! Sztem 1 olyan ap-re lenne szükségem ami tudja a kliens módot (aztán levinni utp-vel). Milyen ap-t lenne érdemes? Esetleg valami más ötlet (usb-s megoldás nem annyira tetszik)?
--== envagyok ==--

#1954 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 07:45

Idézet: envagyok - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 4:10

hi!
kliens oldalra kellene valami 54megás cucc. Nem akarok pci kártyát, a kábel hossza miatt! Sztem 1 olyan ap-re lenne szükségem ami tudja a kliens módot (aztán levinni utp-vel). Milyen ap-t lenne érdemes? Esetleg valami más ötlet (usb-s megoldás nem annyira tetszik)?

US Robotics 5450 multifunkcios AP, tud klienst, bika eros (max 150 mW),  letisztult kezelofelulet, 256 bites titkositas. 2 ev gar :cool:
Nalam egy ilyen mukodik, igaz AP modban,  nagyon elegedett vagyok vele.
Irajmon tud segiteni ebben, irj privit neki.

#1955 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 12:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 23:05

Vigorból a wireless verziós nem tud UPNP-t, ami játéknál és MSN-nél hátrány lehet, marad a külön vigor, és külön LinkSys AP. Ez 20+16 rugó körül mozog. Vigorra viszont rámegy a Zyxel beltéri antenna, ami jó 3ezer pénz, növeli a hatótávot, csak a laptop bírja. Turbo mód hótmindegy, ha wlanon nem másolgatsz folyamatosan mindenfélét, és télleg csak netezésre használod.

Köszönet a válaszért! :respect:  :respect:  :respect:

Ha pontosíthatom a kérdést,
  A laptopba egy G módú PCMCIA wlan kártya kerül majd. Gondolon ennek gyártójának azonosnak kell, hogy legyen a routerével vagy nem ??? :confused:
  A router egyben egy drótos hálózat switch-jeként is szolgálna.
  A sávszélesség nem teljesen közömbös, mivel más WiFi eszközök is beléphetnek. A gond az, tudomásom szerint,  hogy a turbo G mód sávszélessége néhány méter után visszaesik a normál szintre

A külön Vigor esetében mire gondolsz? (WLAN switch, bridge?)  ha tipusszámot mondanál?
A Linksys AP mentes a Linksys router hibáitó?? Mi a véleményed egy  Robotics AP -ről.

Hálás köszönet! :)

#1956 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 15:34

Idézet: Michael - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 8:45

US Robotics 5450 multifunkcios AP, tud klienst, bika eros (max 150 mW),  letisztult kezelofelulet, 256 bites titkositas. 2 ev gar :cool:
Nalam egy ilyen mukodik, igaz AP modban,  nagyon elegedett vagyok vele.
Irajmon tud segiteni ebben, irj privit neki.

aha, köszi, monnyuk ennél valami olcsóbb megoldásra gondolok :D
--== envagyok ==--

#1957 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 22:48

Helló!

Nagy gondban vagyok, remélem tudtok segíteni. A nyáron vett SMC7004-es wlan routeremhez (11 mbit) sikerült szerezni (venni) végre egy wlan kártyát: D-Link DWL-510 (11 mbit, PCI). Még nyáron egy (ha jól emlékszem) d-link 650-el leteszteltük, akkor mindenhonnan lehetett használni a hálót, 500 kb/sec sebességgel, haverom notebookjával körbementünk a házban

Ma beszereltem ezt az 510-es kártyát (pci) és kipróbáltam a router mellett. Vitte a 480 kb/secet. Remek. A lenti szobában, ahová a gépet átraktam, viszont hol ment pár percig hol nem. Mikor tudott is csatlakozni, akkor is borzalmas 5-600 bájt/secre volt képes. (pedig a win állítása szerint a jel minősége kiváló volt általában). Attól tartok a kártya nem vmi erös adó ezért nem akar működni a dolog. Bár akkor is borzalmas, h. 2 falon nem tud átlönni házon belül.

Szóval az gvolna a kérdésem milyen kártyára cseréljem le ezt a mostanit, amivel nagyobb szerencsém lesz? Érdmes venni 54 mbiteset a 11-es routerhez? Ha tudtok segteni, válaszoljatok, mert vissza kellene vinnem a boltba (nem éppen a közelben van), és talán kicserélnék 1 másik típusra. Thx!

#1958 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 05:34

Idézet: Gábor? - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 15:04

Sziasztok!

Volna egy X-Micro mini USB adapterem, aminek szeretném a hatótávolságát megnövelni. Megpróbálok berakni egy képet róla.
a kérdésem az vóna, hogy ha egy nagy nyereségű antennát szeretnék a végére forrasztani azt hova tegyem?
A kis kék (szerintem illesztőellenállás) cuccost kiiktathatom ekkor, vagy maradjon?
Egyátalán járható út ez?

Előre is köszi a segítséget!

az a kis kek egy dielektromos antenna. annak a helyere mehet a koax.

#1959 Felhasználó inaktív   usenet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 11:05

Sziasztok!

Új vagyok ezen a topicon, olvasgattam is, de sajnos nem igazán találtam meg a kérdéseimre a választ. Vázolom a problémámat.

Budapest belvárosban szeretnék egy WLAN hálót húzni két ház között. A távolság, ha nyíl egyenes terjedést nézek, akkor mondjuk 70-80 méter, ebben az esetben azonban átmegy a jel több ház-főfalon is (tégla házak, vasbeton födémmel). Másrészt szerintem jel-visszaverődéssel kültéren max 200-250 méter a távolság, ebben az esetben csak ablakon kell közlekednie a hullámnak. Harmadik elképzelésem: ha háztetőkön hajlik a jel, akkor max 100-150 méter van az adó és a vevő között.

Az egyik végpont egy Centrino laptop lesz. A másik végpont egy WLAN router. Amit eddig kinéztem, azok emelkedő számsorrendben a következők:
Netgear WGR614
U.S.Robotics USR808054
Linksys WRT54GS
Netgear WGT624 (108)

Nem igazán tudom, mi ezek között a különbség műszakilag, adóteljesítményileg, antennailag. Annyi talán, hogy az utolsó valami két-sávos technikát használ, ezért gyorsabb/nagyobb a hatótávolsága. Nekem nem kell nagy sávszélesség, ha 5Mbitet el lehetne érni a két végpont között, azzal már kiegyeznék.

A kérdéseim:
Mi a véleményetek a távolságról? Triviális/bajos/megoldhatatlan?
Melyik a jobb protokoll erre a célra? B? G?
Melyik router a legerősebb (ha egyáltalán kell ide nagy erő)?
A Netgear egyetlen antennája előny vagy hátrány a Linksys/USR két antennájához képest? Ezek ugye irányítatlan antennák?
Az erősebb Netgear 108-as technológiája számít az én esetemben?
Melyik mennyire megbízható/bugos?
Milyen tapasztalataitok vannak ezekkel és a Chello-val való együttműködéssel kapcsolatban? ;)
Esetleg valami mást szívesebben ajánlanátok?

Köszi a segítséget!

UN

Szerkesztette: usenet 2004. 11. 07. 11:07 -kor

#1960 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 11:08

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 23:48

viszont hol ment pár percig hol nem. Mikor tudott is csatlakozni, akkor is borzalmas 5-600 bájt/secre volt képes. (pedig a win állítása szerint a jel minősége kiváló volt általában)

Ha a jel kiváló, az még csak azt jelenti, hogy APtől odáig erős. Visszafelé meg ki tudja. Ilyenkor le kell tenni fix. 1-2 megabitre, hogy megy-e, nem valami hülye egyéb miatt hajigálja el a kapcsolatot. Ha máshol a házban műxik, akkor ez van, marad az alacsonyabb sebesség.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.