HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1901 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 14:08

Idézet: gyuri - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 9:46

SZia!

Hol lehet kapni ilyet ennyiért??  :confused:

Üdv: Gyuri

Én is kérdezem, mert az 5-öset veszem 3ezresért, vagy drágábban. Egy 11-es irányított meg asszem 10 rugó.
Make love not Wor.

#1902 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 14:41

Idézet: gyuri - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 8:46

SZia!

Hol lehet kapni ilyet ennyiért??  :confused:

Üdv: Gyuri

www.wlan-ok.hu  Yagi 2000, panel 2592..... 12/11dBi

#1903 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 16:13

Hi!

Én is vettem volna kapcsiból, csak marha körülményesnek tűnik.
A regisztrációt elolvasva le is mondtam róla.
Ha valakinek van eladó jó antennája normális áron az dobjon már egy PÜ-t!!!

Üdv! :respect:
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#1904 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 16:45

Idézet: JJ - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 16:13

Hi!

Én is vettem volna kapcsiból, csak marha körülményesnek tűnik.
A regisztrációt elolvasva le is mondtam róla.
Ha valakinek van eladó jó antennája normális áron az dobjon már egy PÜ-t!!!

Üdv! :respect:

A regisztráció (és a szla) Téged is véd...  Ha erre lusta vagy, vedd meg 5-ért

#1905 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 17:43

Sziasztok!

Adott: két ház, 80 m-re.
Ha veszünk két darab :Planet WL-8303 11Mbps PCI WLAN kártyát, akkor meg lehet vele oldani a LAN-os kapcsolatot??
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#1906 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:21

Idézet: Guco - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 18:43

Adott: két ház, 80 m-re.
Ha veszünk két darab :Planet WL-8303 11Mbps PCI WLAN kártyát, akkor meg lehet vele oldani a LAN-os kapcsolatot??

Igen, jó ha van rálátás, de elbír némi falat is, max. kell plusz antenna 5-10 rugóért. Kártyából az Asusra kattantam rá éppen, egész jól műxik. WL-130B.
Make love not Wor.

#1907 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 17:21

Igen, jó ha van rálátás, de elbír némi falat is, max. kell plusz antenna 5-10 rugóért. Kártyából az Asusra kattantam rá éppen, egész jól műxik. WL-130B.

Nekem nem jött be, (van két eladó darabom akcióssan!) ugrálta a jelszint rajta, meg eleve alacsony volt a jel. -pedig a user 100m-re volt a bázistól. Szal tesztelt sokáig, mert nálam már 1szer leszerepetl. Az eladási szándék pedig  :offtopic: de igaz.
www.kevenet.hu

#1908 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:10

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 19:56

Nekem nem jött be, (van két eladó darabom akcióssan!) ugrálta a jelszint rajta, meg eleve alacsony volt a jel. -pedig a user 100m-re volt a bázistól. Szal tesztelt sokáig, mert nálam már 1szer leszerepetl. Az eladási szándék pedig  :offtopic: de igaz.

Én meg wlanos usernél láttam, sokszáz méterre a bázistól, vettem egyet itthonra, megpróbálgattam, Zyxel külső antenna, aztán érdekes módon megy rendesen. Akciósba szerintem elviszem, csak occsó legyen, majd csak elfogy valakinek... Vagy offtopic mailban ledumáljuk, vehetek valami vasat is, amire becseréljük. Most XP alatt az SP2 segít a wlanos cuccokon, meglepően jól működik valami X gyártmányú Realtek chipes csoda, nincs külön utilja, 50k-s driver felrak, műxik, csá. Nézegetem még a GigaByte eszközeit, hogy pofátlanul olcsón adják, és ilyen név alatt szar cuccost még én sem láttam, tehát vagy műxeni fog, vagy itt lesz az ideje :-)
Make love not Wor.

#1909 Felhasználó inaktív   spyder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:01

sziasztok!

volna egy kérdésem (bocs, ha már volt róla szó, de eléggé láma vagyok ezen a téren)

szóval a lényeg az, hogy adott egy laptop egy usb-s belső antennás háló adapterrel.
mihez kellene nyúlnom elsősorban, ha azt szeretném elérni, hogy - tegyük fel - a duplája legyen a jelerősség, amit "befogok" a laptopos adapterrel.
cseréljem ki pcmcia-s külső antennás cuccra, vagy inkább a routerre tegyek egy nagyobb jelerősséggel bíró antennát? vagy muszáj mindkettőt? mi lenne a legegyszerűbb megoldás?

(sajnos nemtudok konkrét adatokat mondani, mert egy ismerősöm kért meg erre. az elmondása szerint egy két szintes házban mászkál a laptopjával és némelyik helyiségben nagyon karcsú az átviteli sebesség)

#1910 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:46

Idézet: spyder - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 22:01

szóval a lényeg az, hogy adott egy laptop egy usb-s belső antennás háló adapterrel.

ismerősöm kért meg erre. az elmondása szerint egy két szintes házban mászkál a laptopjával és némelyik helyiségben nagyon karcsú az átviteli sebesség)

Most akkor USB-s, vagy belső/beépített? Nomost. Annak a háznak van kiszolgáló személyzete, laptopnak meg rendszergazdája, tessék megkérdezni. Hiába adsz az egyik oldalon izomból, ha laptop befogja, jelerősség kiváló, de csatlakozni nem bír, mert visszafelé gyengén ad. Ez a két összetevő van, épületben lehet jobban elosztani a rendszer, plafonra lesugárzót, oldalakra beltéri szektorsugárzót, és egyből jobb a tényállás. Persze ebbe user nem pofázhat bele. Laptopra megpróbálhat erősebb külső USB-s cuccost akasztani, háha jobb lesz, de akkor plusz egy eszközzel többet kell cipelnie. Senaora azt mondják, hogy egész jó, aztán majd lesz valahogy.
Make love not Wor.

#1911 Felhasználó inaktív   spyder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 15:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:46

Most akkor USB-s, vagy belső/beépített? Nomost. Annak a háznak van kiszolgáló személyzete, laptopnak meg rendszergazdája, tessék megkérdezni. Hiába adsz az egyik oldalon izomból, ha laptop befogja, jelerősség kiváló, de csatlakozni nem bír, mert visszafelé gyengén ad.

USB-s kütyü van bedugva a laptopba, a gépben nincs beépített wifi.
és mivel ezen az usb-s cuccon nincs kiálló antenna, ezért gondolom belső beépített antennája van, ami nyilván karcsúbb (vajon mennyivel?), mint egy külső kihajthatós antennás cucc. (pcmcia-s kártyán láttam ilyet). a kérdés az, hogy érdemes-e lecserélni az usb-st egy ilyen külső antennás pcmcia-ra, vagy a routerre tegyünk fel egy nagyobb antennát, vagy mindkettő.
honnan lehet azt megtudni, hogy a router simán bírná, csak az usb-s cucc ad visszafelé gyengén, vagy a router (valami dual gyári antennás dlink) is gyengén sugároz ehhez az alapterületű házhoz mérten?

amúgy nincs itt semmiféle kiszolgáló személyzet meg rendszergazda, egy magánszemélyről van szó csak épp egy ~300m2-es vityillója van.

#1912 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 15:28

Idézet: spyder - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 16:02

amúgy nincs itt semmiféle kiszolgáló személyzet meg rendszergazda, egy magánszemélyről van szó csak épp egy ~300m2-es vityillója van.

Ez a fajta USB-s kütyü valóban gyenge, gipszkartonhoz való, nem házba.

Vityillót 10 rugóért felmérjük, hogy hol mekkora a térerő, aztán adunk akánlatot a cuccra. De egy külső antennás cucc mindenképpen erősebb lesz, én ilyen helyre viszek 1-2 laptopot, meg gépet, aztán ki lehet találni, DLinkre meg 3 rugó egy jobb antenna, az mindenképpen jól jön.
Make love not Wor.

#1913 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 16:54

Idézet: spyder - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 15:02

és mivel ezen az usb-s cuccon nincs kiálló antenna, ezért gondolom belső beépített antennája van, ami nyilván karcsúbb (vajon mennyivel?), mint egy külső kihajthatós antennás cucc. (pcmcia-s kártyán láttam ilyet). a kérdés az, hogy érdemes-e lecserélni az usb-st egy ilyen külső antennás pcmcia-ra, vagy a routerre tegyünk fel egy nagyobb antennát, vagy mindkettő.
honnan lehet azt megtudni, hogy a router simán bírná, csak az usb-s cucc ad visszafelé gyengén, vagy a router (valami dual gyári antennás dlink) is gyengén sugároz ehhez az alapterületű házhoz mérten?

A nyomortanya kiválóan besugározható USR AP-val, ha ADSL-hez kell, elé kell tenni egy gagyi routert. A PCI és a PC card is elég izmos hozzá.

#1914 Felhasználó inaktív   spyder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 22:12

kösz a válaszokat mind2töknek.
asszem akkor 1előre maradok annál, hogy beficcen egy pcmcia kártya a laptopba és teszünk
a routerre eggyel nagyobb antennát, aztán meglátjuk.

#1915 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 04:51

Idézet: spyder - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:01

sziasztok!

volna egy kérdésem (bocs, ha már volt róla szó, de eléggé láma vagyok ezen a téren)

mihez kellene nyúlnom elsősorban, ha azt szeretném elérni, hogy - tegyük fel - a duplája legyen a jelerősség, amit "befogok" a laptopos adapterrel.
cseréljem ki pcmcia-s külső antennás cuccra, vagy inkább a routerre tegyek egy nagyobb jelerősséggel bíró antennát? vagy muszáj mindkettőt? mi lenne a legegyszerűbb megoldás?

(sajnos nemtudok konkrét adatokat mondani, mert egy ismerősöm kért meg erre. az elmondása szerint egy két szintes házban mászkál a laptopjával és némelyik helyiségben nagyon karcsú az átviteli sebesség)

ketfele korsugarzot szoktak adni a pci-is wlan karytakhoz vagy rovid szurket vagy hosszabb feketet. ezek atlaban 2.2dB nyereseguek, illetve a hosszabb feketek kozott van 5dB gyeresegu is. ami meg az ilyen kis cuccokban van jobb esetben is 0 nyereseguek. szoval ha raaplikasz egy ilyen antennat akkor majdnem dupla jelszintet kapsz.

#1916 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 04:58

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 5:43

Akkor miért lehet bármelyik antennás boltban offszet-et kapn, és miért kell nagyítóval keresni a prímest? És miért van ,hogy azonos tükörméretnél a primes messze nagyobb nyereséget ad?

azert van offset mert, mint irtam mar azt hasznaljak muholdvetere. a primfokuszost meg csak am-microhoz is abbol kevesebbet csinalnak,  kisuzemben ezert dragabb.

mi az a messze nagyobb? hany dB?? az en mereseim szerint 2..3dB-el jobb az offset, biquad-al taplava.

#1917 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 08:20

Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 3:58

azert van offset mert, mint irtam mar azt hasznaljak muholdvetere. a primfokuszost meg csak am-microhoz is abbol kevesebbet csinalnak,  kisuzemben ezert dragabb.

mi az a messze nagyobb? hany dB?? az en mereseim szerint 2..3dB-el jobb az offset, biquad-al taplava.

Akkor használd.
www.kevenet.hu

#1918 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 08:27

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 7:20

Akkor használd.

na ez aztan megalapozott erv...

#1919 Felhasználó inaktív   dvdmen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 09:00

sziasztok
segitségeteket kérném. adott egy WLAN hálozat ehez kapcsolódik a saját hálózatom egy SMC Wireless Router WAN portjára csatlakoztatott bridge-n keresztül. a problémám a következő, csak a saját hálózatom gépeit látom, a külső gépeket nem.
előre is köszi
*

#1920 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 11:30

Sziasztok!A véleményeteket kérném ezekről a cuccokról: SMC 7004 vwbr Wireless router+SMC 2602W PCI Wireless hálókártya+ még egy hálókártya mondjuk: HÁLÓZATI KÁRTYA MICRONET SP906BB WIRELESS 11MBIT  Két lakás között kellene megosztani a netet/2 gép kapcsolódna a hálóhoz/+lan kb:100m a távolság/téglafal,rálátás?/.Ezek így megfelelőek a célra, vagy kell valami kiegészítő?És érdemes ilyen konfigot venni?És esetleg kb árat is írhatnátok,ha tudtok.És erről mi a véleményetek: HÁLÓZAT - DSL ROUTER X-MICRO 4 PORT + WIRELESS

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.