HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2141 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 29. 15:51

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 19:08

Szia!

Milyen fajta terjedési módok vannak?
És az X-Micro XWL-11GRAG Broadband Router milyen fajtát használ?
Hogy kell állnia az antennájának? Vizszintesen vagy függölegesen?

Más.....
Több mint 8AP működik a lépcsőházunkban és bizonyos csatornákat teljes mértékben el vannak dugulva. A NetStat szerint egy szobán belül is -20dbm és -40dbm között is ingadozhat a jelszint!!!!
Normális ez igy ilyen erős zavarás mellett? Szerencsére nem mindig ilyen erős a jelingadozás.

Üdv!

van egyenes es reflektalt terjedesi mod. a legjobb az egyenes, de lakason belul gyakran reflektalt a erosebb.

ezen a savon 3 csatorna van. a tobbi marketing. a -20dBm azert eleg durva...

#2142 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 06:09

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 18:02

Szia!

Köszönöm a válaszokat, de sajnos néhány fontos kérdés megválaszolatlan maradt.
Ennél az X-Micro routernél hogyan terjednek a rádióhullámok egyenesen vagy reflektálva?
Hogyan kell állítani az antennáját, függölegesen vagy vízszintesen? Vagy teljesen mindegy?

Más.....
A -20dbm jelszint nagyon-nagyon ritka és csak szobán belül sikerült egy párszor elérnem max. 5mp erejéig.
Általában -30dbm és -40dbm között ingadozik a jelszint, mint a képpen is látható.
Természetesnek mondható ekkora jelszint ingadozás ha több AP (4-8db) is található a lépcsőházban?
Kliensoldali tesztelésre X-Micro Mini USB-t használtam Auto max. 11Mbit/s üzemmodban (b).
AP Auto max. 54Mbit/s üzemmodban volt (g).

Üdv!

a hullamok mind a ketfele uton terjednek, de hogy mit veszel az neha az antennak allasatol fugg. ha egyforman allnak akko relvileg egyenes terjedesu hullamokat vezs, ha 90 fokot zarnak ben akkor pedig visszavertet.

nem mindegy hogy all aket antenne, a legjobb az ha egyorman allnak, de ugy allitsd be ahogyaa legstabilabb a kapcsolat.

ha az x-micro-nal van ekkora ingadozas annak az az oka, hogy a 11g-s x-micro-nak ket antennaja van. egyik a nyakon a masik meg kivul. a nyakos kisebb nyeresegu, mint a kulso igy ha arrakapcsol az ap akkor kb ennyit csokken a jel. sajna a firmware nem engedi az antennak valaszatsat egyeduli megoldas az ap arnyekolasa, pl alufoliaval. ilyenkor csak a kulso antennat hasznalja.

#2143 Felhasználó inaktív   Mr. Nihil 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 30. 12:24

Üdv!

Bocs előre, lehet, hogy kicsit hosszú lesz a post, és floodolom a topicot a sirámaimmal. :)

Egy olyan problémával fordulok a közösség felé, amivel már vagy két hete szenvedek. Adott egy bizonyos intézmény 13 vadiúj számítógéppel, két külön emeleten (földszint és alagsor). Előzőleg felmértük a helyszínt egy 11 Mbites Linksys AP-vel és egy laptoppal, úgy nézett ki, hogy mindenhol elfogadható a jelerősség netmegosztáshoz, és két csomóponttal megoldható, hogy mindkét szint lefedett legyen.

Be is ruháztunk a 13 54 mbit-es SMC hálókártyára (azért épp SMC, mert eddig mindenkitől csak jót hallottam róla), egy szintén 54 mbites SMC routerre (2804WBR EU v2), a földszintre meg egy Linksys WAP54G access pointra (olcsónak és elégségesnek tűnt).

Na, itt rögtön rájöttem, hogy nem jártam eléggé körül a problémát, merthogy ugye a két cucc közé kéne egy bridge. Az SMC router firmware frissítés után szert tett egy olyan tulajdonságra, hogy képes repeaterként működni, és bridge funkciót ellátni, amennyiben a szemközti oldalon is van egy hasonló funkciót betöltő cucc, és egymásnak meg van adva a MAC-Adressük. Szóval az első kérdés a tisztelt expertekhez: elvileg annak úgy működnie kell, ha a földszintre is veszek egy olyan AP-t, amit ilyen repeater üzemmódra lehet állítani, és összekötöm patch-kábellel a WAP54G-vel? Repeater üzemmódban is képes ellátni egy AP funkcióit? (ellentétben a Linksys-szel, ami ugye vagy bridge, vagy AP.) Továbbá: tudja esetleg valaki, hogy milyen cuccok ismerik ezt a repeater üzemmódot?

De sajnos ez csak a kisebbik bajom. Az SMC routernek ugyanis finoman szólva is érdekes dolgai vannak. Amíg nem hajtottam rajta végre firmware frissítést, kb. 5 másodpercenként resetelte önmagát, mikor össze volt kötve a kábelmodemmel. (Simán bevillant rajta a 4 LAN lámpa is, ami normális reset esetén is szokott.) Firmware frissítés ezt megoldotta, viszont most meg elérhetetlenné válik a webes konfigurációs felület, amint összekötöm a routert a modemmel. Plusz, a net kb. 30 másodpercig használható, aztán úgy 30 másodpercig nem. A hálózat ilyenkor nem szakad, a jelerősség stabil, a router reagál a pingre, net viszont nincs. Ha a modemet simán egy gépre kötöm, a net stabil. Tudja valaki, vajon mi az ördög okozhatja ezt? Már a sikítófrász és az idegösszeroppanás kerülget.  :confused:

#2144 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 12:44

Idézet: Mr. Nihil - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 11:24

Üdv!

Bocs előre, lehet, hogy kicsit hosszú lesz a post, és floodolom a topicot a sirámaimmal. :)

Egy olyan problémával fordulok a közösség felé, amivel már vagy két hete szenvedek. Adott egy bizonyos intézmény 13 vadiúj számítógéppel, két külön emeleten (földszint és alagsor). Előzőleg felmértük a helyszínt egy 11 Mbites Linksys AP-vel és egy laptoppal, úgy nézett ki, hogy mindenhol elfogadható a jelerősség netmegosztáshoz, és két csomóponttal megoldható, hogy mindkét szint lefedett legyen.

Be is ruháztunk a 13 54 mbit-es SMC hálókártyára (azért épp SMC, mert eddig mindenkitől csak jót hallottam róla), egy szintén 54 mbites SMC routerre (2804WBR EU v2), a földszintre meg egy Linksys WAP54G access pointra (olcsónak és elégségesnek tűnt).

Na, itt rögtön rájöttem, hogy nem jártam eléggé körül a problémát, merthogy ugye a két cucc közé kéne egy bridge. Az SMC router firmware frissítés után szert tett egy olyan tulajdonságra, hogy képes repeaterként működni, és bridge funkciót ellátni, amennyiben a szemközti oldalon is van egy hasonló funkciót betöltő cucc, és egymásnak meg van adva a MAC-Adressük. Szóval az első kérdés a tisztelt expertekhez: elvileg annak úgy működnie kell, ha a földszintre is veszek egy olyan AP-t, amit ilyen repeater üzemmódra lehet állítani, és összekötöm patch-kábellel a WAP54G-vel? Repeater üzemmódban is képes ellátni egy AP funkcióit? (ellentétben a Linksys-szel, ami ugye vagy bridge, vagy AP.) Továbbá: tudja esetleg valaki, hogy milyen cuccok ismerik ezt a repeater üzemmódot?

De sajnos ez csak a kisebbik bajom. Az SMC routernek ugyanis finoman szólva is érdekes dolgai vannak. Amíg nem hajtottam rajta végre firmware frissítést, kb. 5 másodpercenként resetelte önmagát, mikor össze volt kötve a kábelmodemmel. (Simán bevillant rajta a 4 LAN lámpa is, ami normális reset esetén is szokott.) Firmware frissítés ezt megoldotta, viszont most meg elérhetetlenné válik a webes konfigurációs felület, amint összekötöm a routert a modemmel. Plusz, a net kb. 30 másodpercig használható, aztán úgy 30 másodpercig nem. A hálózat ilyenkor nem szakad, a jelerősség stabil, a router reagál a pingre, net viszont nincs. Ha a modemet simán egy gépre kötöm, a net stabil. Tudja valaki, vajon mi az ördög okozhatja ezt? Már a sikítófrász és az idegösszeroppanás kerülget.  :confused:

Nekem is ilyen routerem van, de semmi baj vele. Én is megcsináltam ezt a frissítést.

#2145 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 17:40

Idézet: Mr. Nihil - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 13:24

tudomásom szerint a repeater (wds) funkció arra való, hogy kiterjesztd a wlan hatótávolságát egy (vagy több) másik eszköz segítségével. de ez a funkció a wirelessre vonatkozik, tehát a kábellel összekötés nem fog menni  :(  úgy kell majd a két eszközt elhelyzned hogy azok "lássák" egymást. magyarul a második ap, továbbszórja az első jeleit! (ugyanazt az ssid-t, és csatornát kell megadni mindkettőnek - meg persze egymás mac adressétl)
--== envagyok ==--

#2146 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 20:22

Idézet: Mr. Nihil - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 13:24

Üdv!

Röviden csak annyit tudok mondani, h. SMC-nek nagy a selejtaránya, amit a fórumokon olvasottak alapján gondolok. Ha kifogsz 1 hibás darabot,  a hajad is kihullik, mégsem fogod tudni beüzemelni normálisan.

A DWL-510 -et meg visszavittem múlt héten gariba. "Bizonytalan jelvétel" néven küldték a nagykerbe, h. majd bevizsgálja (nagyon f*sza, h. ismert probléma volt, érrrrdekes h. ezt sosem kötik a barom vevö orrára, csak vigyék el ezt a szart is már).
Lehet h. javítottat kapok, v. cserélik újra. Javított sz*rt én ugyan nem veszek át, ha 1x vadiújért fizettem. De ha legalább újat hoznak, akkor ki tudom cserélni másik típusra...

#2147 Felhasználó inaktív   Mr. Nihil 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:36

Idézet: envagyok - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 18:40

tudomásom szerint a repeater (wds) funkció arra való, hogy kiterjesztd a wlan hatótávolságát egy (vagy több) másik eszköz segítségével. de ez a funkció a wirelessre vonatkozik, tehát a kábellel összekötés nem fog menni  :(  úgy kell majd a két eszközt elhelyzned hogy azok "lássák" egymást. magyarul a második ap, továbbszórja az első jeleit! (ugyanazt az ssid-t, és csatornát kell megadni mindkettőnek - meg persze egymás mac adressétl)

Ööizé. Hát ezt én valahogy úgy gondoltam, hogy a földszinti router + repeater meg az alagsori AP + repeater látja egymást, tehát létrejön a kapcsolat a két szint között. Ezután az alagsori AP + repeatert összekötöm a LAN porton keresztül a WAP54G-vel, ami így szintén bevonható a hálózatba a jobb lefedettség érdekében. Gondolom az AP + repeater a LAN porton keresztül is képes továbbítani a fentről fogadott jelet. Avagy nem, és totál rossz nyomon járok? :(

Gondoltam arra is, hogy két bridge módba állított linksys-szel oldom meg az összeköttetést a szintek között (fúrás, kábel kizárt), és aztán rányomok egy plusz AP-t kábellel a lenti bridge-üzemmódú cuccra, a fenti bridge-et meg a routerrel kábelezem össze, de az már tényleg bazinagy extrakiadás lenne. :(

A fentebb említett SMC terméket amúgy visszavittem bevizsgálásra, mivel közölték, hogy vagy ritka gyorsan megoldom a netmegosztást, vagy viszlát. Na kösz. Halál idegbe görcsöltem magam rajta így is.  :mad:

#2148 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 00:29

Idézet: Mr. Nihil - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 22:36

Ööizé. Hát ezt én valahogy úgy gondoltam, hogy a földszinti router + repeater meg az alagsori AP + repeater látja egymást, tehát létrejön a kapcsolat a két szint között. Ezután az alagsori AP + repeatert összekötöm a LAN porton keresztül a WAP54G-vel, ami így szintén bevonható a hálózatba a jobb lefedettség érdekében. Gondolom az AP + repeater a LAN porton keresztül is képes továbbítani a fentről fogadott jelet. Avagy nem, és totál rossz nyomon járok? :(

kicsit túlbonyolítod  ;)
az alagsorba elég 1 wds (repeater) képes eszköz, és az már szórja tovább a fentről jött jelet
--== envagyok ==--

#2149 Felhasználó inaktív   guillaume 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 10:56

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni. Van egy SMC2804WBR routerem, most azonban szükségessé vált egy repeater beszerzése. Először kinéztem az SMC 2870W-t de ennek az antennája nem cserélhető. A routeren Zyxel EXT105 antennákat használok, mivel a gyáriak kicsik, így valószínűleg a repeater anntennái is kicsik lennének. Milyen repeatert javasoltok, ami biztosan együtt tud működni a routeremmel és cserélhető antennái vannak?

Köszönettel

#2150 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 12:09

Idézet: guillaume - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 11:56

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni. Van egy SMC2804WBR routerem, most azonban szükségessé vált egy repeater beszerzése. Először kinéztem az SMC 2870W-t de ennek az antennája nem cserélhető. A routeren Zyxel EXT105 antennákat használok, mivel a gyáriak kicsik, így valószínűleg a repeater anntennái is kicsik lennének. Milyen repeatert javasoltok, ami biztosan együtt tud működni a routeremmel és cserélhető antennái vannak?

Köszönettel

sztem bármilyen más repeater képes eszközzel együtt kellene hogy működjön...
vegyél még 1 2804-est, vagy linksys wrt54g-t, azzal biztos megy együtt mert azt próbáltam.
mondjuk ezek routerek, neked meg elég lenne 1 sima ap ami tud repeatert, szét kell nézni...
--== envagyok ==--

#2151 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 13:55

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 10:55

Szia!

Ha teljesen becsomagolom alufóliába, az nem vágja tönkre a routert?
Nem fog túlmelegedni, hiszen a szellőzök le lesznek árnyékolva?

Mikor jön ki hozzá az új fw. van róla infód?

Üdv!

elvileg nem. hogy mikor jon ki nem tudom nekem junius magassagaban igertek utoljara.

#2152 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 20:00

Sziasztok !
Bocsánat, hogy olvasás nélkül kérdezek, de sürgős a dolog !
Adott egy asztali gép ADSL hozzáféréssel és 2 LAN 10/100 csatlakozóval plussz egy laptop WiFi képességekkel. Azt kéne kivitelezni, hogy az ADSL kapcsolatot mindkét gépről el lehessen érni, vagyis kell egy router, de jó lenne a WiFi-t is kihasználni és így mobillá tenni a laptopot teljesen -legalábbis lakáson belül- vagyis aza sztali gép LAN-osan kapcsolódna a routerhez, a laptop pedig WiFi-vel. Ezzel kivitelezhető lenne a dolog: Linksys WRT54G ?
Másik kérdés: a 2 gép így látja is egymást, ugye ? Tehát lehet egyikről a másikra másolni, nyomtatni, stb. ?

A SpeedBooster funkció mit takar valójában ? Árban +3.5k, nem egy nagy összeg, de van valami értelme ?
Köszi előre is !

Szerkesztette: iljicSke 2004. 12. 01. 20:01 -kor

I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2153 Felhasználó inaktív   Godman2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 23:18

Hi All!

Az előttem szóló szavaival élve, én is olvasás nélkűl tennék fel egy kérdést, mert mire elolvasnám az összes hozzászólást, addigra lehet kifejlesztik és ólcsón hozzájutok...  ;) remélem így is...

Kérdésem a következő... lehetséges e, hogy két számítógépet vagy akár többet is, összekötni valami rádióhullámon pl. vannak ezek a rádiós lan kártyák vagy mi a szösz és ezeknek valami úton módon megnövelni az adó vevő távolságát. Vagy érdekelne saját készítésű dolgog is, vagy ha van leírás róla nekem az is jó. De minimum 1,5-2 km körzetet lefedjen vagy akár többet. Ilyen létezik? Vagy lehet csinálni valahogy? Ha volna gyors netem akkor nem volna gáz, de mivel nincs és még árban se megfelelő a szolgáltatássuk "Hungarotel :down: " , így jó lenne valami más komunikációt kiépíteni a haverokközt.
Remélem nem valami nagy hülyeséget kérdeztem. Ha vannak ötleteitek akkor azt megköszönném. 

Válaszaitokat előrre is köszi!
EP41-UD3L alaplap | IntelCore2 E8400 3Ghz | 2GB Ram 800Mhz | Geforce GTX 260 XFX 896 MB Ram
<span style='color:red'>Üdv Godman!</span>
<span style='color:green'>Ui:. Inkább költöm a pénzem gépre mint hogy lenyeljem, vagy elszívjam! ;-)</span>

#2154 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 00:20

Idézet: Godman2 - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 0:18

Hi All!

Az előttem szóló szavaival élve, én is olvasás nélkűl tennék fel egy kérdést, mert mire elolvasnám az összes hozzászólást, addigra lehet kifejlesztik és ólcsón hozzájutok...  ;) remélem így is...

Kérdésem a következő... lehetséges e, hogy két számítógépet vagy akár többet is, összekötni valami rádióhullámon pl. vannak ezek a rádiós lan kártyák vagy mi a szösz és ezeknek valami úton módon megnövelni az adó vevő távolságát. Vagy érdekelne saját készítésű dolgog is, vagy ha van leírás róla nekem az is jó. De minimum 1,5-2 km körzetet lefedjen vagy akár többet. Ilyen létezik? Vagy lehet csinálni valahogy? Ha volna gyors netem akkor nem volna gáz, de mivel nincs és még árban se megfelelő a szolgáltatássuk "Hungarotel :down: " , így jó lenne valami más komunikációt kiépíteni a haverokközt.
Remélem nem valami nagy hülyeséget kérdeztem. Ha vannak ötleteitek akkor azt megköszönném. 

Haverod előfizet Adsl-re, vesztek egy rádiós routert mondjuk egy us.robotics-ot/20k/ Ezen van 4 sima utp-re való csatlakozó és wireless.Vesztek ehhez valamilyen antennát mondjuk panelt/Omni/13dbm-eset/ha nincs akadály(betonfal,stb.../ ezt kiteszi a haverod a tetőre,ablakba stb.. Ti is kiraktok ilyen antennákat, ráforditjátok arra a házra ahol arouter van és kész ezzal,ha van rálátás akkor 5km távolságra is lehet vele sugározni.Rádiós lanból meg pci-osat vegyél leszerelhető külső antennásat+külső antennás routert.

#2155 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 00:28

Idézet: iljicSke - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 21:00

Sziasztok !
Bocsánat, hogy olvasás nélkül kérdezek, de sürgős a dolog !
Adott egy asztali gép ADSL hozzáféréssel és 2 LAN 10/100 csatlakozóval plussz egy laptop WiFi képességekkel. Azt kéne kivitelezni, hogy az ADSL kapcsolatot mindkét gépről el lehessen érni, vagyis kell egy router, de jó lenne a WiFi-t is kihasználni és így mobillá tenni a laptopot teljesen -legalábbis lakáson belül- vagyis aza sztali gép LAN-osan kapcsolódna a routerhez, a laptop pedig WiFi-vel. Ezzel kivitelezhető lenne a dolog: Linksys WRT54G ?
Másik kérdés: a 2 gép így látja is egymást, ugye ? Tehát lehet egyikről a másikra másolni, nyomtatni, stb. ?

A SpeedBooster funkció mit takar valójában ? Árban +3.5k, nem egy nagy összeg, de van valami értelme ?
Köszi előre is !

igen ezzel megoldható,de nem láttam,hogy levehető-e az antanna,de valószínűleg levehető ,és rpsma csatlakozású

#2156 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 01:09

Idézet: Godman2 - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 23:18

Hi All!

A www.wlan-ok.hu -n szívesen segítenek, van mindenük ami kell....

#2157 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 08:05

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 1:28

igen ezzel megoldható,de nem láttam,hogy levehető-e az antanna,de valószínűleg levehető ,és rpsma csatlakozású

Miért kell, hogy levehető legyen ? Az rpsma csatlakozás micsoda ?  :think:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2158 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 09:12

Idézet: csiro - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 19:49

Sziasztok!

Beleolvasgattam a topikba, nagyon sok hasznos információt találtam, amely alapján szeretnék egy WLAN összeköttetést építeni. Néhány dologra nem találtam választ, ebben kérném segítségeteket mielőtt belevágnék.
A tervezett eszközök:
-D-Link DI-514 router
-D-Link DWL-510 kártya
-Orion 11-P panelantennák.
Az áthidalandó távolság ~200m, családi házak közt. A házak közt van rálátás, csak a gépek vannak a házak ellentétes oldalain. A routernél megoldható, hogy a ház olyan pontjára tegyem, hogy viszonylag rövid legyen az antannakábel (az UTP lesz hosszabb de az nem gond), viszont a "másik oldalon" a gépben van a kártya, amit nem szokás emiatt mondjuk a tetőtéri WC-be telepíteni. Tehát a kérdésem az, hogy milyen hosszú lehet az antennakábel a kártya (vagy a router) és az antenna között?
A másik kérdésem, hogy az emlitett antenna és kártya/router közé milyen antennakábel milyen csatlakozókkal kell?

A válaszokat előre is köszönöm!

Nos a hálózat kiépítésre került, igaz nem általam. Ugyanis nem voltam biztos bent, hogy működni fog, így inkább megegyeztem egy szakemberrel. A helyszíni felmérés után 30-40e közötti összeget mondott. DI-514 routert és DWL-510 kártyát hozott, saját készítésű biquad antennákkal, és (ami engem meglepett) közönséges - TV-hez használatos - koax kábellel. Szereléssel együtt 3 óra alatt mindennel kész volt, az egész 32e-be került. A kapcsolat folyamatosan "kiváló" illetve "nagyon jó".

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

#2159 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 09:27

"közönséges - TV-hez használatos - koax kábellel."

Akkor tényleg szakember lehetett.

#2160 Felhasználó inaktív   csiro 

• Újonc
  • Pipa