HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2181 Felhasználó inaktív   makimiki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 12:39

Szaiasztok
Kérdésem nagyon egyszerű !
Két gépet szeretnék wlan hálózatba ''összekötni''. (A két gép egy lakásban van.)Internet megosztás és egyebek miatt. 2 db iD-Link DWL-520+ kártyával megoldható-e ? Vagy még kell e más is?
Köszike    :respect:

#2182 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 14:37

Idézet: makimiki - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 11:39

Szaiasztok
Kérdésem nagyon egyszerű !
Két gépet szeretnék wlan hálózatba ''összekötni''. (A két gép egy lakásban van.)Internet megosztás és egyebek miatt. 2 db iD-Link DWL-520+ kártyával megoldható-e ? Vagy még kell e más is?
Köszike    :respect:

Megoldható, nem kell más.
www.kevenet.hu

#2183 Felhasználó inaktív   Godman2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:11

Elősször is köszi a válaszaitokat!
Szal a helyzet a köv.... meggondoltam magam és nem akarok város nagyságú hálózatot kiépíteni, mert az egy kicsit drága mulatság. Elősször haverokkal gondoltuk ki ezt a dolgot, de rájöttünk nem fog menni, és had ne részletezzem...
Most ott tartok, hogy a a majdnem szomszéd csajszival aki légvonalban kb 300-400m lakik tőllem, szeretnék kiépíteni valamilyen hálózatot "természetesen rádióst". Igen szertnék előfizetni adsl-re és azt megosztani. És itt jön a nagy kérdés ennek a megvalósításához egéssz pontosan mi kell? Két gép közé.
Mert ha bemegyek a boltba nem akarom azt, hogy valami drága szart rámtukmáljanak, mert sajnos én ezekhez a dolgokhoz nem értek. Szal ha lehet kérni akkor pontos leírást ezekről a dolgokról, pl milyen márkályú tipusú antenna, hálókártya router stb...
Válaszaitokat előrreis mégegyszer köszi! :respect:  :respect:  :respect:

Ui:.Ja és tisztába vagyok vele, hogy valahol már volt róla szó, mármint a kérdésemről, de mire elolvasnék mindent kifolyna a szemem. Amúgy két gép között még megcsinálom sima hálókártyákkal a kapcsolatot, de ez a wifis hálózat még ismeretlen számomra. :confused:
EP41-UD3L alaplap | IntelCore2 E8400 3Ghz | 2GB Ram 800Mhz | Geforce GTX 260 XFX 896 MB Ram
<span style='color:red'>Üdv Godman!</span>
<span style='color:green'>Ui:. Inkább költöm a pénzem gépre mint hogy lenyeljem, vagy elszívjam! ;-)</span>

#2184 Felhasználó inaktív   zcsuros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 18:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 19:02

Ezt a vindóz rebootkor is megcsinálja, eccer láttam így beragadt IP-t, hogy reboot után is hülyeség szerepelt benne, de az a dózer elég rendesen szét is volt esve...

Hát sajnos nekünk sokadik bootoláskor sem csinálta meg.

#2185 Felhasználó inaktív   makimiki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:52

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:37

Megoldható, nem kell más.

Köszönöm    :respect:

#2186 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:36

Idézet: Godman2 - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 16:11

Elősször is köszi a válaszaitokat!
Szal a helyzet a köv.... meggondoltam magam és nem akarok város nagyságú hálózatot kiépíteni, mert az egy kicsit drága mulatság. Elősször haverokkal gondoltuk ki ezt a dolgot, de rájöttünk nem fog menni, és had ne részletezzem...
Most ott tartok, hogy a a majdnem szomszéd csajszival aki légvonalban kb 300-400m lakik tőllem, szeretnék kiépíteni valamilyen hálózatot "természetesen rádióst". Igen szertnék előfizetni adsl-re és azt megosztani. És itt jön a nagy kérdés ennek a megvalósításához egéssz pontosan mi kell? Két gép közé.
Mert ha bemegyek a boltba nem akarom azt, hogy valami drága szart rámtukmáljanak, mert sajnos én ezekhez a dolgokhoz nem értek. Szal ha lehet kérni akkor pontos leírást ezekről a dolgokról, pl milyen márkályú tipusú antenna, hálókártya router stb...
Válaszaitokat előrreis mégegyszer köszi! :respect:  :respect:  :respect:

Ui:.Ja és tisztába vagyok vele, hogy valahol már volt róla szó, mármint a kérdésemről, de mire elolvasnék mindent kifolyna a szemem. Amúgy két gép között még megcsinálom sima hálókártyákkal a kapcsolatot, de ez a wifis hálózat még ismeretlen számomra. :confused:

ha rálátásod van az épületre és a környéken nincs ezerrel adó szolgáltató, akkor a következők kellenek:
Router
WLAN kártya
antenna, antenna kábel, csatik..

Ha az antenna kábelének hoszza több mint 10 m, akkor célszerűbb a cuccot a padlásra tenni és od-vissza kábelezni (felvinni az ADSL-t és lehozni az UTP-t). Ha ugyanez a túloldalon van (kártya), akkor oda is AP-t célszerű tenni, kliens üzemmódban. Két 11-14dBi közötti antenna elegendő erre a linkre.  www.wlan-ok.hu -n megkapsz mindent....

#2187 Felhasználó inaktív   Godman2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:04

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 19:36

ha rálátásod van az épületre és a környéken nincs ezerrel adó szolgáltató, akkor a következők kellenek:
Router
WLAN kártya
antenna, antenna kábel, csatik..

Ha az antenna kábelének hoszza több mint 10 m, akkor célszerűbb a cuccot a padlásra tenni és od-vissza kábelezni (felvinni az ADSL-t és lehozni az UTP-t). Ha ugyanez a túloldalon van (kártya), akkor oda is AP-t célszerű tenni, kliens üzemmódban. Két 11-14dBi közötti antenna elegendő erre a linkre.  www.wlan-ok.hu -n megkapsz mindent....

:respect:  :respect:  :respect:
EP41-UD3L alaplap | IntelCore2 E8400 3Ghz | 2GB Ram 800Mhz | Geforce GTX 260 XFX 896 MB Ram
<span style='color:red'>Üdv Godman!</span>
<span style='color:green'>Ui:. Inkább költöm a pénzem gépre mint hogy lenyeljem, vagy elszívjam! ;-)</span>

#2188 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 00:19

:offtopic:
Mivel lehet ketvallra fektetni egy APt?
Mert amikor kapcsolodni akarnak az AP hoz oriasi csomagmeretek ropkodnek. Gondolom DoS attack :down:
Bevallom egy regi Firmwarrel meg is deglett az AP, konnektorbol kihuz vissza kellet neki hogy ismet eljen.
Kocsog borsodwebesek terhelik az APt mostanaban (SSIDben uzengetek nekik csunyakat)
Megvan a MAC is, kis b*zik 100% hogy ti vagytok. Innen uzenem a baromnak ha olvassa: ne kerulj a kezem koze mert a fuled a kezedbe adom. :mad:
Sz*ros halozatot kellene osszekalapalni nem velem foglalkozni.
Lesz meg a tetu korsugarzotokra 5 W akasztva akkor sugarozd a tragya neted.
:cool:
Ha nem szalonkepes bocsesz. 

Szerkesztette: Michael 2004. 12. 07. 00:35 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 01:15

bash~$ perl -e '$a = "GET / " . "A"x250 . "\r\n\r\n" ; print $a' | nc ap 80
ezzel mar kar probalkozni baromarcu ....

#2190 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 03:46

Idézet: Michael - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 23:19

:offtopic:
Mivel lehet ketvallra fektetni egy APt?
Mert amikor kapcsolodni akarnak az AP hoz oriasi csomagmeretek ropkodnek. Gondolom DoS attack :down:
Bevallom egy regi Firmwarrel meg is deglett az AP, konnektorbol kihuz vissza kellet neki hogy ismet eljen.
Kocsog borsodwebesek terhelik az APt mostanaban (SSIDben uzengetek nekik csunyakat)
Megvan a MAC is, kis b*zik 100% hogy ti vagytok. Innen uzenem a baromnak ha olvassa: ne kerulj a kezem koze mert a fuled a kezedbe adom. :mad:
Sz*ros halozatot kellene osszekalapalni nem velem foglalkozni.
Lesz meg a tetu korsugarzotokra 5 W akasztva akkor sugarozd a tragya neted.
:cool:
Ha nem szalonkepes bocsesz. 

bing-el altalaban ki lehet utni az ap-kat. az x-micro-t speciel nem mert van benne fileter es eldobalja az ilyen csomagokat. mac szurest nem tudsz csinalni?

a bw egyebkent eleg tirpak ceg. a belvarosban van egy adojuk ami olyan, hogy barmerre forgatod a biquad-ot -40..60dBm a jelszintjuk. pedig az ado valahol az avason van ami onnan ~2km

nem akarok tanacsot adni, de pl kismet-el megnezed milyen ip-t hasznal az ap vagy mi a gateway aztan elkezded bingelni. ha nem uti ki akkor is annyira belassul a halojuk, hogy mindenki reklamalni fog.

a hif-el meg nem erdemes paradezni ket het alatt senkivel se tudtam beszelni, pedig nem is modtam mit akarok...

#2191 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 09:07

Idézet: aurum - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 3:46

bing-el altalaban ki lehet utni az ap-kat. az x-micro-t speciel nem mert van benne fileter es eldobalja az ilyen csomagokat. mac szurest nem tudsz csinalni?

a bw egyebkent eleg tirpak ceg. a belvarosban van egy adojuk ami olyan, hogy barmerre forgatod a biquad-ot -40..60dBm a jelszintjuk. pedig az ado valahol az avason van ami onnan ~2km

nem akarok tanacsot adni, de pl kismet-el megnezed milyen ip-t hasznal az ap vagy mi a gateway aztan elkezded bingelni. ha nem uti ki akkor is annyira belassul a halojuk, hogy mindenki reklamalni fog.

a hif-el meg nem erdemes paradezni ket het alatt senkivel se tudtam beszelni, pedig nem is modtam mit akarok...

Koszi a tanacsot.
MAC szures be van allitva, ezert nem ertem az egeszet, hogyan tud egyaltalan kapcsolodni.
Bar csak egy figyelmezteto ablak jelenik meg, hogy egy xy-xy MAC addressu PC akar csatlakozni.
A tegnapi incidens utan beleirtam a legujabb firmwaret. Utana mar nem tudott szorakozni.
Azert nem volt benne a legujabb mert ezzzel a regivel majdnem duplaja volt a masolasi sebesseg..
Ugy nez ki a biztonsag rovassara, mert a bingelesre megdolt mint a sztalinszobor.

Talaltam egy jo kis iromanyt, ahol ennek az AP nak (ezen firmwarevel amit hasznaltam)  pontosan ezt a hibajat hozzak ki, hogy DoSal megfektetheto eleg konnyen.
Utobbi 2 hetben lattam hogy probalkoznak, most mar 1000% hogy ok, mert a MAC address elso 5 tagja full megegyezik az adojuk macjevel, ugy nezem senao val jatszanak.
Remelem vegso elkeseredesukben mar nem tudnak mit csinalni, es nagyon bizom benne hogy kitakarodnak Nyekladhazarol. Reszemrol mindenkinek az ADSLt ajanlom, es tuzzel vassal irtani fogom minden leendo BWs elofizetot. Ha harc hat legyen harc. Ezekutan felmegyek es lefenykepezem nektek a meno tornyot, rohogjetek egy jot..

#2192 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 15:10

Wlan router-t szeretnék vásárolni adsl megosztáshoz ezt néztem ki:

Trendnet

Pci Trendnet

körübelül 35m távolságot kéne áthidalni 2db vékony falon át vélemény? Esetleg vennem kéne egy antennát is?

Szerkesztette: alltech 66 2004. 12. 07. 15:23 -kor

Conroe 3,8ghz + R2900XT + 4giga ram + 22" Tft + Watercooling

#2193 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:15

ha jóltom a TrendNet amcsi, úgyhgy nem ilyen Planet meg STLab szintű. Ami az antennat illeti, kérdés, hogy mennyire vékonyak a falak.

-C0pp3rM!n3-

#2194 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:21

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:15

ha jóltom a TrendNet amcsi, úgyhgy nem ilyen Planet meg STLab szintű. Ami az antennat illeti, kérdés, hogy mennyire vékonyak a falak.

-C0pp3rM!n3-

Nemtudom,hogy számít az hogy üveges az ablak? mert az :D kb 40cm de lemérem ha otthon leszek az a legegyszerűbb!

#2195 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:24

ezek radiohullamok... nem fény :Đ

-C0pp3rM!n3-

#2196 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 16:36

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 17:24

ezek radiohullamok... nem fény :Đ

-C0pp3rM!n3-

ok ebben igazad van de az ablak "csak" pár centi vastag... vagy még mindig rosszul gondolom? :)

#2197 Felhasználó inaktív   alltech 66 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 18:28

Még volna egy olyan kérdésem is hogy ezeket a routereket milyen programmal lehet korlátozni?(Netlimiteren kívül)
pl:1ik gépen játszok neten a másik gépen meg webezik vki..,vagy a 2. gépen megy a letöltés de nemakarom,hogy elvegye az egész sávszélességet) 1megabites Tvnet adsl lenne az internetkapcsolat.

#2198 Felhasználó inaktív   cuzi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 20:21

Segítség kellene!

Kb 1 hónapja gond nélkül működik nálam egy X micro 11Mbs wireless DSL router. Vevő oldalon egy X micro 11Mbs USB key vevő van.  Egyszer csak az történt, hogy nem tudok wireless kapcsolódni a routerhez.
3 külön gépre volt installálva a Wireless USB vevő. Egyik gépre dugva sem megy, így a sw beállítás hiba kizárva. Sajna csak ez az egy vevőm van, így nem tudom kideríteni, hogy a router szállt el, vagy az USB-s vevő.
Mindent factory defaultra állítva sem megy, 1 m távolságból sem.

Látja a wireless pointot (routert) a gép, ki is írja a AP nevét stb... De amikor azt mondom connect, nem képes kapcsolódni.
A winXP-s driver még azt is mondja, hogy esetleg interferencia stb egyebek miatt nem jön létre a kapcsolat.

Beállítási hiba kizárva, mivel mindent defaultra állítottam. Egyszerűen fizikailag nem tud létrejönni a connect, noha a vevő megtalálja a routert, mint AP-t.

A router, és a vevő is garis. Csak most melyiket vigyem vissza, szerintetek mi szállt el????

Sajos nincs a közelemben már wireless hálózat, így nem tudom tesztelni a vevőt.
Valamilyen szinten működik amind a 2 oldal, hisz a vevő felismeri a hálózat jelenlétét. (tehát a router ad, az USB key vesz, de a connect már nem megy)

Köszi előre is.
cuzi

#2199 Felhasználó inaktív   cuzi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 21:13

Még valami.

Ha megnézem a router statistics panelt, akkor a WLAN kommunikációnál a sent packets nem nulla, ellenben a received packets mellett 0 áll.
Ezek szerint a router adó funkciója elvileg jó, ellenben semmi jelet nem vesz.
Az USB key veszi is a jelet, hisz látja az AP-t.
Tehát vagy az USB key nem ad normálisan ( vagy a router nem veszi az amúgy kiadott jelet).

Szerintem az USB-s biszbasz hibája lesz...
cuzi

#2200 Felhasználó inaktív   Hawaiian-surfer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 08. 09:37

behoztam a munkahelyemre a routert.

Az egyik kollégámnak van egy Wifi-s palmtopja.
Az gond nélkül connectált.
Tehát jó volt a sejtésem. Az USB-s WLAN cucc a rossz.
Tapasztalt e már valaki hasonlót?

Majd visszaviszem gariba.
Aloha from North Shore Oah'u Hawai'i!

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112