HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#221 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 02. 12:50

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Ez az ap miben különbözik a fentebb írt dsl router+ap-től? Mert árban van köztük 3ropi.
Az említett külsö antennákkal kapcsolatban van valami közelítő ár?
[/quote]

No Sikerült mindent kiprobalni:
Ez az ap nem tud route-olni nincsen benne hub sem. Szóval nem alaptalan a 3k különbség.
A menüje mint ap szerintem egészen korrekt, amit meg kell hogy valljak ennyiért nem vártam. Az adási teljesitmény pedig messze felülmújla a USR-t (nem tudom hogy ez mennyire mulik azon, hogy az utóbbi g-s szabványt is támogat.)

No a 2 ap-re az ugyanaz a ssid de különböző csatik elég jó megoldás. Nem ugrál fel a buborék amikor vált az ap-k között és elég gyorsan is átugrik. SZóval igy korrekt.

Még egy észrevétel nekem van a szobámban a gépen egy bt usb dongle. Nem semmi ahogy az a wlant zavarja. A lenti ap-re vagyok csatlakozva akkor amint átlépem a szobaajtót akkor az el is tűnik és vált át a fentire.(szerencsére az elég közel van, hogy ne tudja zavarni.)

No csak ennyi mindenkinek Boldog Új esztendőt.
Trapi
Asztali: Intel 2,6HT,1GbRam,280Gb HD,Nvidia GF4 Ti4200
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970

#222 Felhasználó inaktív   djcsabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 15:23

Hi All!

Következő témában kérném a véleményeteket! Adott két ház. Egyikbe bekötve az ADSL internet, a másik ház innen max. 120 méterre. Kiszeretnén valamilyen wireless módon osztani a netet a másik házhoz. Milyen módon és milyen eszközökkel lehetne ezt megvalósítani? A két épület levegőben látja egymást. Várom a hozzászólásokat! Köszi!

#223 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 19:47

Szia djcsabi!

Kell legalabb 2 wlan eszkoz, valoszinu, hogy ebben a tabolsagban a sajat antennaja is eleg lesz.
Vagy ethernetest, vagy usb-t javaslok, nem kell vacakolni
az antenna, meg kabel dolgokkal.
Hogy az ADSL-t mivel osztod meg, arra szinten tobb lehetosed van. pld.:
- szamitogep allando menetben osztja a netet wlan cuccal
- hw router az adsl-re, es ezt tovabbnyomni switch+ wlan eth. cuccal
- hw router+switch+wlan ap egyben eszkoz
(nehany sorral feljebb ajanlottam is egy eladot ;-) )

Tulodalra szinten vagy usb-s, vagy ethernetes.
(usb-re vigyazni, hogy az oprendszer is tamogassa, linux
eseten neha gond)

Szerintem.

#224 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 02. 23:19

idézet:
Ezt írta trapi:

Ez az ap nem tud route-olni nincsen benne hub sem. Szóval nem alaptalan a 3k különbség.
A menüje mint ap szerintem egészen korrekt, amit meg kell hogy valljak ennyiért nem vártam. Az adási teljesitmény pedig messze felülmújla a USR-t (nem tudom hogy ez mennyire mulik azon, hogy az utóbbi g-s szabványt is támogat.)

No a 2 ap-re az ugyanaz a ssid de különböző csatik elég jó megoldás. Nem ugrál fel a buborék amikor vált az ap-k között és elég gyorsan is átugrik. SZóval igy korrekt.

Még egy észrevétel nekem van a szobámban a gépen egy bt usb dongle. Nem semmi ahogy az a wlant zavarja. A lenti ap-re vagyok csatlakozva akkor amint átlépem a szobaajtót akkor az el is tűnik és vált át a fentire.(szerencsére az elég közel van, hogy ne tudja zavarni.)

Trapi
[/quote]

off/

Trapi te nem jartal 1996-tol a BME infora? Vagy egy masik Trapi vagy?

on/

#225 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 02. 23:24

idézet:
Ezt írta mozso:

off/

Trapi te nem jartal 1996-tol a BME infora? Vagy egy masik Trapi vagy?

on/
[/quote]

Hali
2000-től BME gépész...
Sorry...
Trapi

#226 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 03:52

[ 2004. január 25.: Árpi szerkesztette a hozzászólást ]
Bye.: sarpba

#227 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 04:00

#228 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 11:21

#229 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 13:16

#230 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 15:07

Sziasztok!
nincsenek csodák. :mad:
Irtam valamivel feljebb, hogy az X-micro ap elég jó vételi tulajdonságokkal rendelkezik. és milyen olcsó.
Nos ez csak félig igaz. amig az embr netezik illetve kis adatokat mozgat elég megbzható, de amikor elkezdek komolyan másolni akkor elég komoly szinten elkezd ugrálni a vétel, és max 2-mbit körül mozog az átvitel.
Az usr-nek valóban kisebb a hatótáva, viszont éppen most másolok és azért ez simán hozza az 580kbyte/sec-et, ami szintén nem valami fényes, de legalább stabil.
(remélem a hálókártya rovására irható(planet cf kártyás), és nem az ap hibája.)

Más: milyen tapasztalatok vannak a laptopok beépitett hálókártyáival, illetve azok szoftware-eivel?

Én már kicsit be vagyok rágva a standard prism software-re mert kb 2002-ben frissitették utóljára.

A másik kérdés meg az lenne, hogy mi éri meg jobban Intel PRO/wireless b szabványos adapter, vagy van broadcomm g-s? Ha minden igaz ezeket lehet berakatni a gépbe.
Melyiknek milyenek a hardware ill. software képességei?

Trapi

#231 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 16:29

idézet:
Ezt írta trapi:

Trapi
[/quote]

Arra voltam kíváncsi, hogy nem túl kevés a 3 ropi difi?
3 gép között kéne netet megosztani vele és változatlanul nem szeretnék fúrni, faragni, kábelt vezetni. Nem is tudok és kedvem sincs :)
Vajon az xmicro dslrouter sebessége kábellel milyen lehet? Két smc1255 van a gépben, ami között kábellel lesz megosztva a net.
Külső antennáról változatlanul semmi info?
Ramirisen láttam külső antennát 13+fától, valamint az antenna és az ap közé kábelt 6,5+fa (6m). Ha most ebből valóban kettő kéne, akkor nyilván cancel a dolog, marad a kábelezgetés, de legalább nem általam :)

#232 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 21:51

Hali! Először is gratulálni szeretnék mindkét topikhoz!

Lenne két kérdésem. Az elsőt a cégünk rendszergazdája sem tudta, illetve ő kért meg, hogy kérdezzek rá. Két AP nem tud egymással kommunikálni? van egy AP rajta a helyi hálóval, ennek a hatókörében lenne még egy AP, ami a körötte levő nem WiFi-s gépeknek a netet továbbosztaná. Megy az így? Nekünk nem ment, lehet, hogy csak mi voltunk a bengák?

Másik kérdés. Ha egy irányított antennának irányában vagyok, a rálátást fák zavarják, akkor mennyire lehet jó vételem? Az irányított antenna egy kb 700 m-t átlőni képes valami lesz, én közte vagyok, csak sokkal lejjebb. (Ant 3. emelet, én fsz.) Elég-e ide egy USB-s cucc, amit toldóval felviszek a tetőre, vagy kell egy külső antennás PCI vagy Picimacis kártya?

Előre is Thx az okosítást. :)

#233 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 03. 23:12

idézet:
Ezt írta Zool:
Hali! Először is gratulálni szeretnék mindkét topikhoz!

Lenne két kérdésem. Az elsőt a cégünk rendszergazdája sem tudta, illetve ő kért meg, hogy kérdezzek rá. Két AP nem tud egymással kommunikálni? van egy AP rajta a helyi hálóval, ennek a hatókörében lenne még egy AP, ami a körötte levő nem WiFi-s gépeknek a netet továbbosztaná. Megy az így? Nekünk nem ment, lehet, hogy csak mi voltunk a bengák?

Másik kérdés. Ha egy irányított antennának irányában vagyok, a rálátást fák zavarják, akkor mennyire lehet jó vételem? Az irányított antenna egy kb 700 m-t átlőni képes valami lesz, én közte vagyok, csak sokkal lejjebb. (Ant 3. emelet, én fsz.) Elég-e ide egy USB-s cucc, amit toldóval felviszek a tetőre, vagy kell egy külső antennás PCI vagy Picimacis kártya?

Előre is Thx az okosítást. :)
[/quote]

Hali lehet, hogy most nagy hülyeséget mondok, de lehet kapni wireless network bridge nevű eszközt, szerintem az hivatott ilyesmire.
Bár lehet, hogy a nagyon drága ap-k tudják.
Én igazi opciót nem találtam erre.
Talán ugy menne, hogy access point és egy számitógépben wlan kártya, ezeket összekapcsolod, és a számitógépbe teszel egy sima lan kártyát a kettőt meg xp-ben bridge-nek veted alá. Ennek gond nélkül kell menni (csak ez nem két acces point.)(bár a wired lant utána beledughatod egy másik ap-be. :)
Sorry ha kicsit zavaros voltam, de már nagyon kivagyok a sok tanulástól.
Trapi

#234 Felhasználó inaktív   Alen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 00:45

Lehet-e MAC címet módosítani, külső kapcsolódó eszközöknél pl.: DWL-900+ AP-nál.

DWL-900AP+ - Nem lehet. Legalabbis a gyari firmware-rel nincs hol...
Világhírű vonósnégyesbe keresünk elsőhegedűst, brácsást, és csellistát.

#235 Felhasználó inaktív   Alen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 01:08

Két AP nem tud egymással kommunikálni? van egy AP rajta a helyi hálóval, ennek a hatókörében lenne még egy AP, ami a körötte levő nem WiFi-s gépeknek a netet továbbosztaná. Megy az így?

Megint csak a sajat AP-m neveben beszelhetek: "Built-in AP-to-AP bridge, AP-to-multipoint bridge, wireless client bridge"... es szerintem az ujabb AP-knak is illene kivetel nelkul tudnia, nem olyan nagy ordongosseg ez...
Világhírű vonósnégyesbe keresünk elsőhegedűst, brácsást, és csellistát.

#236 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 03:29

#237 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 03:31

#238 Felhasználó inaktív   pedro555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 16:57

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.

Lakáson belül (kis lakás, max. 1 vékony tégla közfal) szeretném megosztani a rendelkezésre álló Chello kapcsolatot két gép között. Az egyik gépben van gyárilag beépített 802.11b (IBM THinkpad T41), a másikban pedig csak hagyományos, vezetékes 10/100 hálókártya van. Azt szeretném, hogy az egyik rádióhullámokkal, a másik pedig dróton keresztül tudjon rákapcsolódni a rendszerre.

Ha jól értem a dolgot, akkor a a Syslink BEFW11S4 vagy a WRT54G nevű termékei jelenthetnék a megoldást számomra. Ha minden igaz, ezek bármelyikén keresztül a wireless és a "wired" gép is egyidejűleg tudná használni a Chello kapcsolatot.

Kérdésem, hogy jól értem-e a leírások alapján ezen Syslink termékek képességeit? Valóban azt tudják-e ami nekem kell?

Kérdésem továbbá, hogy van-e olyan szempont, ami miatt mégis érdemesebb lenne a G szabványú WRT54G-t megvenni a B-s BEFW11S4 helyett, noha a wireless laptopom csak a B szabványt tudja?

Nézelődésem során megtetszettek még a US Robotics termékei, de nem tudom, van-e nekik olyan kütyüjük, ami megfelel az én céljaimnak, és ha igen, melyik ez, ki forgalmazza, mennyibe kerül, jó-e, megéri-e?

Végül, de nem utolsó sorban kérdezném, hogy hol lehet Linksys termékeket vásárolni? A cég honlapján megadottak közül néhány kisker egységet felhívtam, de teljes volt a kudarc: egyrészt nem tartanak ilyen cuccokat, másrészt állították, hogy ők még csak nem is hallottak olyanról, hogy az AP és a router funkció egy készüléken belül megoldható lenne... Remélem nem nekik van igazuk :confused:

Köszönöm a jó tanácsokat előre is,
P.

#239 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 17:09

idézet:
Ezt írta pedro555:
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni.

Lakáson belül (kis lakás, max. 1 vékony tégla közfal) szeretném megosztani a rendelkezésre álló Chello kapcsolatot két gép között. Az egyik gépben van gyárilag beépített 802.11b (IBM THinkpad T41), a másikban pedig csak hagyományos, vezetékes 10/100 hálókártya van. Azt szeretném, hogy az egyik rádióhullámokkal, a másik pedig dróton keresztül tudjon rákapcsolódni a rendszerre.

Ha jól értem a dolgot, akkor a a Syslink BEFW11S4 vagy a WRT54G nevű termékei jelenthetnék a megoldást számomra. Ha minden igaz, ezek bármelyikén keresztül a wireless és a "wired" gép is egyidejűleg tudná használni a Chello kapcsolatot.

Kérdésem, hogy jól értem-e a leírások alapján ezen Syslink termékek képességeit? Valóban azt tudják-e ami nekem kell?

Kérdésem továbbá, hogy van-e olyan szempont, ami miatt mégis érdemesebb lenne a G szabványú WRT54G-t megvenni a B-s BEFW11S4 helyett, noha a wireless laptopom csak a B szabványt tudja?

Nézelődésem során megtetszettek még a US Robotics termékei, de nem tudom, van-e nekik olyan kütyüjük, ami megfelel az én céljaimnak, és ha igen, melyik ez, ki forgalmazza, mennyibe kerül, jó-e, megéri-e?

Végül, de nem utolsó sorban kérdezném, hogy hol lehet Linksys termékeket vásárolni? A cég honlapján megadottak közül néhány kisker egységet felhívtam, de teljes volt a kudarc: egyrészt nem tartanak ilyen cuccokat, másrészt állították, hogy ők még csak nem is hallottak olyanról, hogy az AP és a router funkció egy készüléken belül megoldható lenne... Remélem nem nekik van igazuk :confused:

Köszönöm a jó tanácsokat előre is,
P.
[/quote]

Hi!
Elméletileg minden gyártónak van ilyen terméke.
SMC-nek tuti van, nekem egy USR van itthon. Általában wireless broadband routernek hivják.
Amelyik forgalmazó nem tud ilyenről az vagy nagyon buta vagy lusta betelefonálni és megrendelni.
G-set akkor vegyél ha gondolkozol majd a laptopod fejlesztésén a közeljövőben.(mondjuk a T41-et egy darabig nem kell fejleszteni. :D )

#240 Felhasználó inaktív   Marci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 04. 20:47

Üdv!

Megakadtam, és segítséget szeretnék. Remélem valaki tud.
Adott egy AP (Senao) amihez hozzá szeretnék kapcsolni egy Linksys WAP11(2.6)-et, mint klienst. Az AP-n már van néhány kliens, PCI kártyán. Ezek rég hiba nélkül mennek.
A WAP11 nem akar kliensként felkúszni az AP-ra. Megadom a MAC-et, a LOG szerint a WAP11 felmegy a Senao-ra. Viszont pingelni sem tudom a Senaot(a WAP11-et természetesen tudom). A vicces, hogy a winfos munkacsoport látszik... A két pont között van forgalom. A csomagok megérkeznek, minimális az elveszett csomag. Az antenna biztos jó, mással működik. Természetesen az IP címekkel nincs gond...

Ami hiba lehet:
-A WAP11 csak WAP11-nek tud a kliense lenni...? :mad:
-Úgy ahogy van a Linksys vacak? :mad:
-Annyire gyenge a rádiója a 2.6-os WAP11-nek hogy nem megy(nincs elveszett csomag)... :mad:
-Olyan, hogy WiFi "szabvány" nem létezik?
-tök hülye vagyok...

Természetesen kicserélem ezt is egy Senao Kliens Bridge-re, de kéremszépen...
Nem zsörtölődöm.
Korábbi tapasztalata ha valakinek van lécci ossza meg velem.
Köszi
Marci

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »