HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2281 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:25

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 13:18

Én is rajzolok...

Az alábbi rajzon próbáltam ábrázolni a szitut. A-ból kéne átlőni B-be. "A" épület kicsit magasabban van, de a rálátás nem tökéletes. Lehetnek be-belógó tetők. Érdemes próbálkozni ilyen esetben? S, ha igen, mivel? Esetleg megoldani valami nagy csővel a lehető legmagasabbra tenni a cuccokat?

Mind ket helyen a tetore kirakni egy 6-es aludur rudat 50-60mm atmerovel, annak a tetejebe ket Yagi antenna minima 16-18dbi, kozvetlen alajuk egy 200x200x60 as MUI-es doboz amibe megy egy AP illetve egy Vevo pld D-Link DWL-900AP+ illetve egy DWL-810+ mindegyikhez UTP + 220V kabelt felviszed es 0,5M antenna kabelel megoldva. A rudhoz kell kifeszito es egy ket lepcsofok ami lehet bilincs.
Csatornakat fikszre allitani MAC/IP cim szerinti szures fiksz IP cimekkel dolgozni. A lejovo kabelhez ahonna menne a net egy sima router a masik oldalon nem szukseges csak ha tob gep van.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2282 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 07:43

Idézet: WaqWarYou - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 13:18

Én is rajzolok...

Az alábbi rajzon próbáltam ábrázolni a szitut. A-ból kéne átlőni B-be. "A" épület kicsit magasabban van, de a rálátás nem tökéletes. Lehetnek be-belógó tetők. Érdemes próbálkozni ilyen esetben? S, ha igen, mivel? Esetleg megoldani valami nagy csővel a lehető legmagasabbra tenni a cuccokat?

Valamennyi esélyed van, ha nem is sok. A legjobb egy szegmenssugárzó az egyik oldalra, a másikra egy panel; így vszínűleg összeszed annyit a visszavert jelekből, ami elég egy jó linkhez...

#2283 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 07:45

Idézet: fiffer - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 14:57

Sziasztok!

Nekem kb 150m -re kellene átvinnem a netet, kb olyan fellálásban, mint WaqWarYou előző rajzában, csak kicsit durvább szintkülönbséggel, vastag falakkal.

Az érdekesség az, hogy ahonnan a netre tudnék csatlakozni, oda nem akarok PC-t(vagy bármilyen szervert) alkalmazni, csak mintha egy hosszú vezeték érne el a netelérési ponttól az én PC-mig.
Jobban érzékeltetve a helyzetet, ha lenne egy kb. 300m-es vezetékem, egyik felét a hálózati csatlakozóba, másik felét - légvonalban kb 150m -re lévő - a PC-mbe castlakoztatnám, elvileg ez nekem megfelelne, de a terepviszonyok, stb... sajna nem engedik ezt a hosszú kábelvezetést.

Tehát "szimplán " messze vagyok a gépemmel a fali dugasztól:)

Valószínű egy antennát is fel kell dobnom a tetőre (bár nem vagyok teljesen biztos benne), de a szintkülönbség vagy 20m(ahonnan jönne az egy panelnak a 4. emelete, ahova menne az egy családi ház, ami egy elég nagy meredekségű lejtőn helyezkedik el. Erről a 4. emeletről még éppen látni a családi ház tetejét, nem tudom ez jó, vagy rossz jel:)

További bonyodalom, hogy a családi házban 2 PC-re, egymástől függetlenül kellene szétosztani a netet(egyik ne legyen a másik szervere), bár ha valaki leírná nekem, hogy lehet kizárólag az én gépemre átvinni az netet, már az is nagy haladás lenne számomra. Sajna nem vagyok tisztában azzal, hogy milyen messzire milyen sebességekben képesek ezek a HW-ek a infót továbbítani(nálam kb 150m és vastag falak)

Előre láthatóan 30-40 ezer forint lenne rászánva, és örülnék, ha folyamatosan min. 500kbyte/sec átvitel meglenne.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Ennyiből nem tudod megoldani, ami kéne: 3 AP, ebből egy kliens üzemmódban, pusz két antenna és kábelek..

#2284 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 09:39

Eddig úgy néz ki hogy 2 AP - a gépem, és a netcsati közt - lenne, és egy switch osztana a családiban. Egy VPN hálózatra kell felcsatlakozni vele.

Nem tudom, hogy kell-e majd antenna. Ha veszek egy rádiós hálókártyát, az elég lenne a feladat megoldásához? (gondolopm ehhez nem lehet külső antennát csatlakoztazni)

#2285 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 22:38

Idézet: fiffer - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 9:39

Eddig úgy néz ki hogy 2 AP - a gépem, és a netcsati közt - lenne, és egy switch osztana a családiban. Egy VPN hálózatra kell felcsatlakozni vele.

Nem tudom, hogy kell-e majd antenna. Ha veszek egy rádiós hálókártyát, az elég lenne a feladat megoldásához? (gondolopm ehhez nem lehet külső antennát csatlakoztazni)

A hálókártyára is tehetsz antennát, de ökörszabályként arra vigyázz, hogy a H-155 hossza ne legyen több 4-5 m-nél. A "lenti" háznál AP a padlásra, rövid kábel, végére egy YAGI (2k+fa); kábel 112 Ft/m +FA, + csatik, 4-500Ft/db + szerelés. AP -10-2X Ft, a kártya 5-15eFt..... bár sztem jobban jársz 2 AP-vel, ami tud AP kliens vagy bridge üzemmódot is....

#2286 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:24

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 9:10

Szia!

YAGI antennát hol lehet kapni 2eFt+Áfáért?
És milyen paraméterei vannak, hány dbi-s antenna nyeresége van?

Üdv!

Jah, ez érdekes lenne. Normális yagit 8-10 rugó alatt nem találsz szvsz.
www.kevenet.hu

#2287 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 20:34

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 10:10

Szia!

YAGI antennát hol lehet kapni 2eFt+Áfáért?
És milyen paraméterei vannak, hány dbi-s antenna nyeresége van?

Üdv!

www.wlan-ok.hu    12 dBi --- 2 eFt +FA.... A paramétereit is megtalálod ott... 16 dBi  szintén jó áron...

#2288 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 20:39

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 19:24

Jah, ez érdekes lenne. Normális yagit 8-10 rugó alatt nem találsz szvsz.

Vagy mégis?

#2289 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 21:46

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 19:39

Vagy mégis?

Mégsem. Az első normális yagi ott is 8+fa. A 12-est nem sorolom ebbe a kategóriába. De ha józanul belegondolsz, hogy mi az, amit Lengyelországból úgy tudsz behozni, hogy utána 2kért add kiskerben, akkor nem is várhatsz el től komoly dolgokat. Szal yagi >=8k+fa.
www.kevenet.hu

#2290 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 20:56

Idézet: mip - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 21:46

Mégsem. Az első normális yagi ott is 8+fa. A 12-est nem sorolom ebbe a kategóriába. De ha józanul belegondolsz, hogy mi az, amit Lengyelországból úgy tudsz behozni, hogy utána 2kért add kiskerben, akkor nem is várhatsz el től komoly dolgokat. Szal yagi >=8k+fa.

16dBi 5eFt alatt

#2291 Felhasználó inaktív   A.Jani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 25. 19:26

Sziasztok!

Nagy nagy gondban vagyok. vásároltam egy iSMC7004VWBR v.2, meg hozzá 2db SMC2802W-s háló kártyát.Ez idáig ment de innen aztán teljesen meg vagyok lőve mert azt hogy beépítettem,bedugtam, drivereker feltelepítettem,az ment.Viszont a beállításaikhoz nagyon de nagyon nem értek(mondhatni kínai).A hálózatok teljesen kimaradtak az életemből.
A lényeg az hogy két gépet szeretnék összekötni és a netet megosztani.
A gyermekeimnek szeretnék örömet okozni hogy tudjanak hálóztban játszani.

A lényeg, ha kérhetem teljesen láma nyelven elkéne mondani mit s hogyan kell csinálnom. de az a magoldás is jó hogyha küld valaki egy telefonszámot amin felhívhatom es úgy segít (nembaj ha sokáig tart)csak működjön.
Nagyon hálás lennék bármilyen tanácsért, linkért,segítségért.
elöre is köszönök minden segítő szándékot.

Egy láma           
Halott ember ritkán táncol....

#2292 Felhasználó inaktív   Rammm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 20:59

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek !

off
Lehet, hogy volt szó már ebben a nem kis terjedelmű fórumban az én gondommal kapcsolatban is, de -elnézést mindenkitől- nem volt türelmem végigolvasni 78 oldalt, bár 3-4 még ment de a többi nem...
on

Adott egy X-micro XWL-GRIX Wlan 11g router (esetleg érdekelne erről is vélemény ha van valakinek). Jelen pillanatban ezt használom én a netezésre, és a megosztásra egy panel lakás 4. emeletén. Kérdésem az volna, hogy meg tudom osztani a net-et (csak DSL megosztás a lényeg) a földszinti lakóval, aki azonos lépcsőházban lakik velem, tehát kb 16-20m a távolság közben 4 plafonnal, vagy mindenféleképp ki kell rakni majd az antennákat az ablakokba ? (A készüléken nem levehető botantenna van) Egy ilyen hálózatban hány aktív gép ajánlatos egyszerre ?

Esetleg egy költséghatékony WiFi kártya is érdekelne ha valakinek bevált valamely márka/típus

Előre is köszönve a segítséget: Rammm
ASUS A7N8X-E Deluxe 2.0, AMD Barton 2500+ @ 3200+ + Volcano 12, 2*512 MB Samsung Dual Channel RAM (200MHz), Gf4Ti4200@4600, Fujitsu x192, Samsung 120 GB SATA 7200rpm, a többi nem lényeg :)

#2293 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 14:12

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 19:56

16dBi 5eFt alatt

A megadott linken ezt http://www.wlan-ok.hu/index.php?cat=16 találtam. Itt a 15dbi-s yagi 8+fa. Ha tudsz valami, amit mi nem, plz írd le.
www.kevenet.hu

#2294 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 16:01

Idézet: Rammm - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 20:59

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek !

off
Lehet, hogy volt szó már ebben a nem kis terjedelmű fórumban az én gondommal kapcsolatban is, de -elnézést mindenkitől- nem volt türelmem végigolvasni 78 oldalt, bár 3-4 még ment de a többi nem...
on

Adott egy X-micro XWL-GRIX Wlan 11g router (esetleg érdekelne erről is vélemény ha van valakinek). Jelen pillanatban ezt használom én a netezésre, és a megosztásra egy panel lakás 4. emeletén. Kérdésem az volna, hogy meg tudom osztani a net-et (csak DSL megosztás a lényeg) a földszinti lakóval, aki azonos lépcsőházban lakik velem, tehát kb 16-20m a távolság közben 4 plafonnal, vagy mindenféleképp ki kell rakni majd az antennákat az ablakokba ? (A készüléken nem levehető botantenna van) Egy ilyen hálózatban hány aktív gép ajánlatos egyszerre ?

Esetleg egy költséghatékony WiFi kártya is érdekelne ha valakinek bevált valamely márka/típus

Előre is köszönve a segítséget: Rammm

Leviszed a gepedet ha van benne wlan kartya es ellenorzod. Ha nem latja ablak. De ennel a tipusnal nem fog menni ha nem leveheto az anetennaja vagy nincs csatlakozo rajta. Megbuheralhato de elveszted a garit es kerdes mukodni e fog utana. Ha nem gond ajanlott UTP kabel egyszerubb es olcsobb.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2295 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 22:39

Sziasztok!

A következő jelenséggel fordulnék hozzátok, hátha tapasztalt már valaki ilyet:
WLAN, 11mbites hálózat, DI-614-es router, DWL-510-es kártya. Távolság circa 10 méter, közte egy betonfal. A probléma a következő lenne: gyakran nekiáll nagyon ugrálni a link minősége; ilyenkor 11mbit helyett 5,5-2 mbitet ír ki a kapcsolat tulajdonságánál. Ilyenkor router lekapcs-visszakapcs, és általában helyreáll. Szerintetek mitől lehet ez? (ez csak úgy egyik napról a másikra csinálja, amikor rájön a dolog).

üdv

-C0pp3rM!n3-

#2296 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 13:02

Idézet: fcseh - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 7:48

Szia!

Bocsi, hogy ilyet mondok de a D-Link ugy szar ahogy van!!!!
Kb. 3 áévvel ezelőtt volt a kezemben egy D-Link 22Mbit/s AP és egy D-Link kártya, már 5 méter távolságnál zűrök voltak a kapcsolat minőségével, 1db vasbeton fal után meg eltünt a jel!!!!
Míg a SendFar és az Avaya cuccoknál még 4-5db vasbeton fal + kb. 50-70méter távolságból is stabil állandó kapcsolat volt.
Ha olcson akarsz jó BroadBand AP-és Routert venni akkor X-Microt vegyél (kb. Br. 17-19eFt), nekem is ilyen volt idáig csak váltottam Linksys-re az egy kicsit drágább termék.

Szabaduljál meg a D-Link cuccoktól!!!

Üdv!

Ha három éve volt a kezedtben dlink cucc, akkor azért ne mondj ilyen határozott véleményt. Való igaz, hogy az ap-k nem igazán nyerők.
Tapasztalat szerint, amivel érdemes foglalkozni:
dwl 520+ pci
dwlab520 pci
dwl ag520 pci
dwl g520 pci
dwl g520+ pci
dwl 810p+ bridge
di 604 router

A többi tényleg nem sok mindenre jó.  Esetleg a dwl700ap kliens módban párszáz méteres távolságig külső antennával.

De a fentiek nem rosszak.
www.kevenet.hu

#2297 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 13:34

Asszem itt nem az AP-vel lesz a gond, hanem a kártyával...  :rolleyes:
De ha nagyon megunom, akkor eladom az egész kócerájt úgy ahogy van  :omg:

-C0pp3rM!n3-

#2298 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:48

nah, ma megejtettem egy 3.20->3.43 fw upgrade-et a routeren... hátha...  ;)

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2004. 12. 29. 00:49 -kor

#2299 Felhasználó inaktív   A.Jani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:45

Hi!

Köszönöm!

a problémám megoldódott egy jóbarátom átjött egomból es a kisujjából kirázte a történetet úgyhogy mostmár megy a gyerekeim és az én legnagyobb örömömre :hemuveg:
Halott ember ritkán táncol....

#2300 Felhasználó inaktív   Kornspitz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 14:33

Hi!
Aki töltött fel sweasoftos fw-t az tapasztalt olyat, hogy resetelte magát a router?
Nem nálam van telepítve a cuccos és nem tudom, hogy valaki manual resetelte vagy esetleg a sweasoft firmware nem elég stabil.

Köszi

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.