HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2241 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:32

azt hiszem hogy nekem leginkább 2 switch kéne, amikbe utpvel csatlakoznak a gépek, és a 2 switch között kell wireless kapcsolat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2242 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:56

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:32

azt hiszem hogy nekem leginkább 2 switch kéne, amikbe utpvel csatlakoznak a gépek, és a 2 switch között kell wireless kapcsolat.

rájöttem ám hogy ezeket wireless bridge-nek hívják.
60-70ezer ft. és kettő kell.
szóval marad a kábelezés.

ja és jól elbeszélgetek magamban :D

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 15. 16:59 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2243 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 22:43

fcseh: köszi, de ebből is kettő kell > 50ezer. plusz még switch

kábelezés meg rájöttem hogy elég 1 kábel, azt meg 22ezerét megcsinálják

#2244 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 06:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 15:23

sziasztok.

elég kezdő vagyok a témában, ezért kéne kis segítség.
cégnél, ahol dolgozgatok, most költöznek másik irodába, épületen belül. 2 iroda között így is 120 méter utp van, most új helyre költözésnél gépenként (5 gép) 22ezer ft lenne  a végpont kiépítés... és itt jutott eszembe a wlan.

2 irodát kell összekötni, kb 70-80 méterre lehetnek (de lehet hogy 100), nincs köztük semmi épület, tökéletes optikai rálátás van...
át lehet lőni ekkora távot mindenféle extra antenna... nélkül?
vagy ha nem akkor milyen antenna kell, és az kb mennyi pénz lenne?

másik, hogy azt se tudom milyen eszköz kell nekem.

egyik irodába bejön a net, ezt kéne a két iroda között elosztani (router) + a két helyen lévő 4-4 gépet (de bővítés várható egyik helyen) kell helyi hálóba összekötni.
van valami olyan router/switch amiben van wlan cucc, és 4-5 utp csati is?

ami jelenleg van: 16 portos switch + 4 portos router. jó lenne, ha ezeket fel lehetne használni, de ha feleslegessé válnak az se gond.

minden 5let érdekel, pénz és minőség is számít. lehetőleg 54mbites kapcsolat kéne.
ha valami nem tiszta, akkor szóljatok :)

22k-bol inkabb huzzatok utp-t az 54g-s wlan nem osszemerheto a full duplex 100Mbit-es utp-vel. se sebeseg se megbizhatoseg de koltsegek tekinteteben sem.

wlan-nak akkor van ertelme ha mozigni kell vagy 2..300m-nel meszebb van a ket cucc.

#2245 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:10

nem tudom mennyire gyors/megbízható az 54g wlan.
2 iroda között néha 1-1 word dokumentumot tolnak át hálón, és 512 kbites net van megosztva. erre elég lenne imho :)

de végülis tényleg jobb 1 db kábel 22ezerért...
csak tegnap köcsög hálózatépítő addig magyarázott arról hogy 5 kábel kell 100 rongyért, hogy azt sokalltam. aztán este jöttem rá, hogy ha 1 wlan elég lenne, akkor 1 kábel is elég :)

#2246 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 10:10

nem tudom mennyire gyors/megbízható az 54g wlan.
2 iroda között néha 1-1 word dokumentumot tolnak át hálón, és 512 kbites net van megosztva. erre elég lenne imho :)

de végülis tényleg jobb 1 db kábel 22ezerért...
csak tegnap köcsög hálózatépítő addig magyarázott arról hogy 5 kábel kell 100 rongyért, hogy azt sokalltam. aztán este jöttem rá, hogy ha 1 wlan elég lenne, akkor 1 kábel is elég :)

imho keress egy megbizhatobb ceget. nagyon palira akar venni, ha 5 kabel akar behuzni egy +router/switch helyett.

#2247 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:24

szerencsére nem engem, hanem céget.
és ott senki se ért hozzá, hogy mi és hogy kéne...
és cég azt csinálja amit mondok, és ha látják hogy mennyit spóroltam nekik, az csak nekem jó :D

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 16. 11:24 -kor

#2248 Felhasználó inaktív   valaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:28

Üdv!

A kérdés nem tartozik a témához mégis....
A kérdésem a következő lenne: hogy tudom azt beállítani, hogy ne csak rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó tudjon internetezni, hanem a vendég felhasználó is?

Segítséget előre is kösz!

#2249 Felhasználó inaktív   WaqWarYou 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 11:41

Idézet: valaki - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 12:28

Üdv!

A kérdés nem tartozik a témához mégis....
A kérdésem a következő lenne: hogy tudom azt beállítani, hogy ne csak rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználó tudjon internetezni, hanem a vendég felhasználó is?

Segítséget előre is kösz!

Hát ez itt eléggé  :offtopic:

De: a tárcsázóban, ott, ahol a név meg a jelszó is van, alul be lehet pipálni, hogy mindenki használhatja ezt a kapcsolatot. (Bérelt vonalnál ne keress ilyet! Se csellónál :))
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"

#2250 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:13

Hali!

Szerintetek mennyi a még tűrhető packet loss?
Sokat keresgéltem a neten, de végül nem kaptam rá semmilyen normális választ arra, hogy mennyi a még megengedhető pack loss (%-ban), aminél még stabilnak mondható a kapcsolat. Nálam most így 4% környékén van, az AP egy emelettel alattam van, a kapcsolatnál a jel erőssége általában 80-90% de a link quality ugrál 50-90 közt, átlag úgy 60 környéke. DLink a kártya és az AP is.

üdv

-C0pp3rM!n3-

#2251 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:24

Van itt egy erdekes kis video a Netstumbler es a Kismet osszeveteserol.
(Angol) ~ 38 min

http://www2.lpbn.org...WIRED061302h.rm
Realplayer szukseges neki. :up:

#2252 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:23

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 14:13

Hali!

Sokat keresgéltem a neten, de végül nem kaptam rá semmilyen normális választ arra, hogy mennyi a még megengedhető pack loss (%-ban), aminél még stabilnak mondható a kapcsolat. Nálam most így 4% környékén van, az AP egy emelettel alattam van, a kapcsolatnál a jel erőssége általában 80-90% de a link quality ugrál 50-90 közt, átlag úgy 60 környéke. DLink a kártya és az AP is.

üdv

-C0pp3rM!n3-

Akkor idegeskedj ha 10% fole maszik 100 as csomag pingnel.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2253 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 00:01

Kalandos dolgok történtek, meg kell adni, miután nekiálltam szórakozni a beállításokkal mind a routeren, mind a kártyán. Először elértem azt, hogy 10-20%-os lett a csomagveszteség, aztán hiába állítgattam a csatornákat, próbáltam trükközni velük, a végén valami miatt az egész annyira belassult, hogy felhoztam a router a géphez, odaraktam kb 20 centire pci-os kártya antennájához, és még úgy is volt 10%-os packet loss-om  :eek: fogtam a kártyát, kivettem a pci foglalatból, kifújtam a gépet :) aztán visszaraktam. kártya driver reinstall, aztán próba: 1ms-es pingek, no loss.. levittem a routert a helyére, 1 ms-es ping-ek, no loss... namost valaki mondja meg nekem, hogy mi a fenétől történhetett ez??? mert én még reális magyarázatot nem találtam rá :mad:  :omg:  :think:

üdv

-C0pp3rM!n3-

#2254 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 04:55

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 13:13

Hali!

üdv

-C0pp3rM!n3-

attol fugg hol nezed. mac szinten imho soha nem megy 30..50% ala. tcp/ip szinten 0..5% elfogadhato.

#2255 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 04:57

Idézet: Coppermine - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 23:01

Kalandos dolgok történtek, meg kell adni, miután nekiálltam szórakozni a beállításokkal mind a routeren, mind a kártyán. Először elértem azt, hogy 10-20%-os lett a csomagveszteség, aztán hiába állítgattam a csatornákat, próbáltam trükközni velük, a végén valami miatt az egész annyira belassult, hogy felhoztam a router a géphez, odaraktam kb 20 centire pci-os kártya antennájához, és még úgy is volt 10%-os packet loss-om  :eek: fogtam a kártyát, kivettem a pci foglalatból, kifújtam a gépet :) aztán visszaraktam. kártya driver reinstall, aztán próba: 1ms-es pingek, no loss.. levittem a routert a helyére, 1 ms-es ping-ek, no loss... namost valaki mondja meg nekem, hogy mi a fenétől történhetett ez??? mert én még reális magyarázatot nem találtam rá :mad:  :omg:  :think:

üdv

-C0pp3rM!n3-

bizonyos karyztak hajlamosak ilyen viselkedesre. talan es enable/disable is eleg lett volna esetlge eg y on/off.

#2256 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:48

Hello!

Van egy hp zd7000 notebookom, benne egy Broadcom wifi vezerlo. Kb 2 honappal ezelott meg gond nelkul muxott, utana jo darabig nem hasznaltam a wifi reszt, kb 1 hettel ezelottig. Szukseg volt ra, bekapcs, es konstatalom, hogy nem latja az AP-omat (DWL-700).. aztan szepen kiderult, hogy semilyen AP-ot nem lat meg... Driver frissit, eszkozkezeloben kitorol, ujra fel, semmi valtozas.. eszembe jutott, hogy kozben felpakoltam egy MSI BT USB kulcsot, uninst, semmi valtozas... Ugy tunik, mintha muxene, csak eppen semmivel nem teremt semmi fele kapcsolatot..  (op: XP eng SP2)

Van vkinek vmi otlete?

Elore is koszi!

#2257 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:55

Idézet: aurum - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 3:57

bizonyos karyztak hajlamosak ilyen viselkedesre. talan es enable/disable is eleg lett volna esetlge eg y on/off.

próbáltam, de valahogy nem kultiválta a dolgot. :)
nemtom mi váltotta ki ezt belőle... monnyuk nekem egyéni szoc problémám, hogy a netes játék közben (főleg CS  :respect: ) megjelenik a packet loss, akkor az eléggé szép laggokat művel, ráadásul torlódnak csomagok, amiket nem tud elküldeni a szerver felé... szal élvezhetetlen lesz a gama.. tudom-tudom, ehez wired hálózat kellene, de valahogy nincs kedvem behúzni kábeleket az egész házban összevissza...  :rolleyes:

thx a replyket.

üdv

-C0pp3rM!n3-

#2258 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:50

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 7:48

Hello!

Van egy hp zd7000 notebookom, benne egy Broadcom wifi vezerlo. Kb 2 honappal ezelott meg gond nelkul muxott, utana jo darabig nem hasznaltam a wifi reszt, kb 1 hettel ezelottig. Szukseg volt ra, bekapcs, es konstatalom, hogy nem latja az AP-omat (DWL-700).. aztan szepen kiderult, hogy semilyen AP-ot nem lat meg... Driver frissit, eszkozkezeloben kitorol, ujra fel, semmi valtozas.. eszembe jutott, hogy kozben felpakoltam egy MSI BT USB kulcsot, uninst, semmi valtozas... Ugy tunik, mintha muxene, csak eppen semmivel nem teremt semmi fele kapcsolatot..  (op: XP eng SP2)

Van vkinek vmi otlete?

Elore is koszi!

SP2-t nem közben tetted fel?
Nekem felrakás után a WLAN PCMCIA kártyák nem működtek a ThinkPad-ban.
Le kellet szednem, és most működik.

#2259 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 12:11

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 11:50

SP2-t nem közben tetted fel?
Nekem felrakás után a WLAN PCMCIA kártyák nem működtek a ThinkPad-ban.
Le kellet szednem, és most működik.

Nem, az 1etlen komolyabb valtozas az MSI BT volt...
Lehet, hogy veszek egy nagy levegot, es csinalok egy XP reinstalt, de ezt jobban szeretnem elkerulni, mert egyebkent minden muxik.
Nincs vmi diag progi (nem netsrumbler, hanem vmi fizikai diag) amivel lehetne vhogy tesztelni?
Esetleg nincs valamelyik kolleganak ilyen kartya a hp/compaq notijaban, aki par sorert hajlando lenne egy probat tenni? (es lehetoleg nem Bivalybasznadon :-))  )
Koszi!

#2260 Felhasználó inaktív   Smoky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 17:25

Sziasztok !!!
Szeretnék felteni egy-két kérdést , tudom ez már unalmas de HELP!!!
Na most elöszőr is Szeretnék össze hozni 2gépet fájl megosztás és JÁTÉK céljára.
A két gép 350m-re van egymástól, tiszta rálátást az egyik helyen egy külső antenna alkalmazásával oldható meg.
Lehetcséges-e egyáltalán ilyen hálozaton játszani?   
Milyen wiereles eszközök kellenek hozzá ha olcson és egyszerüen , de biztos kapcsolatot akarok kiépíteni.
Linkeket  örömmel fogadok.

Azt hallotam hogy a PCI eszközök sokkal gyengébb mW-tta rendelkeznek mint az acces pointok, de két AP-t nem egyszerü össze kapcsolni Windows alatt, és nem is erre való. Hiába erősebben  addnak az AP-tok. Igaz?

Elöre is köszi.
:respect:

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »