Vezetek nelkuli LAN
Elküldve: 2005. 02. 05. 11:27
Van egy hálózat itthon, az emeleten sima 8 portos switch, és a pincében egy linuxos rooter. Ide jó lenne valami olyan eszköz, ami elég erős, hogy akár a kertből is tudjam használni a PDA-t. Valahogy úgy érzem, hogy egy rádiós rooter felesleges lenne (mivel úgysem rooternek használnám), nincs valami olcsóbb megoldás?
Második hálózat az apámnál lenne, itt egy D-Link 604-es rooter van, amibe egy darab PC csatlakozik csak.
Fogalmam sincs, hogy mi az, ami nekem kellene, egyik boltban ajánlották, hogy adjam el a D-Link rootert, és helyette egy vezeték nélkülit vegyek, mert árban kb ugyanaz, mint egy AP (sima bridge nem elég nekem?) Ha ez szertintetek jó ötlet, akkor pontosan milyet vegyek? Nem vagyok képben a sebességekkel sem.
Elküldve: 2005. 02. 05. 15:37
tud valaki egy par jo szot mondani a TRENDnet TEW-411BRPplus routerrol ? Vennem , de
gondoltam elotte velemenyt hallgatok-olvasok (meg vezetekest
Elküldve: 2005. 02. 05. 15:42
Sikerült kiépitenem a wifi hálózatot!
Egy nagy kérdésem azonban még van!
Hogyan tudom azt egcsinálni, hogy csak az a 3 gép mennyen rajta amit én engedélyezek?
Most akárki kapcsolódhatna rá.
Eszköszök: Linksys WAP54G WRT54G
Azt meglehet-e csinálni, hogy 1 gép csak hálüzatot lássa a netet ne???
Hogyan lehet limitálni hogy a gépek mennyi netet kapjanak??
Előre is köszönöm szépen.
Elküldve: 2005. 02. 05. 15:51
Idézet: Sanyesz82 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 14:42
Sikerült kiépitenem a wifi hálózatot!
Egy nagy kérdésem azonban még van!
Hogyan tudom azt egcsinálni, hogy csak az a 3 gép mennyen rajta amit én engedélyezek?
Most akárki kapcsolódhatna rá.
Eszköszök: Linksys WAP54G WRT54G
Azt meglehet-e csinálni, hogy 1 gép csak hálüzatot lássa a netet ne???
Hogyan lehet limitálni hogy a gépek mennyi netet kapjanak??
Előre is köszönöm szépen.
1: Mac filter
2: nem adsz meg gatewayt a gépen
3: azzal a routerrel sehogy
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 02. 05. 15:52
Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:27
Van egy hálózat itthon, az emeleten sima 8 portos switch, és a pincében egy linuxos rooter. Ide jó lenne valami olyan eszköz, ami elég erős, hogy akár a kertből is tudjam használni a PDA-t. Valahogy úgy érzem, hogy egy rádiós rooter felesleges lenne (mivel úgysem rooternek használnám), nincs valami olcsóbb megoldás?
Második hálózat az apámnál lenne, itt egy D-Link 604-es rooter van, amibe egy darab PC csatlakozik csak.
Fogalmam sincs, hogy mi az, ami nekem kellene, egyik boltban ajánlották, hogy adjam el a D-Link rootert, és helyette egy vezeték nélkülit vegyek, mert árban kb ugyanaz, mint egy AP (sima bridge nem elég nekem?) Ha ez szertintetek jó ötlet, akkor pontosan milyet vegyek? Nem vagyok képben a sebességekkel sem.
Van sajat dokoloja, ez USB csatlakozathato a PC-hez ha otthoni PC kozott kell kapcsolat arra az a legjobb megoldas + nem kell semmit venni.
Ha maszkalni szertnel otthon mikozben hasznalod es kell e-mail, web akkor kell csak egy sima AP.
Elküldve: 2005. 02. 05. 15:59
Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:59
RG58-as kábel. Hallottam, hogy a H155-ös kábel jobb lenne, de elvileg ez is 50 Ohm-os.
Szerinted jó ez a kábel?
Elküldve: 2005. 02. 05. 16:02
Ehhez pontosan milyen apa és anya csatlakozó kell a meghosszabbításhoz??
Csak mert ezen a www.wlan-ok.hu -n van egy csomó fajta csatlakozó.
Elküldve: 2005. 02. 05. 17:41
Idézet: Guco - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 14:59
Szerinted jó ez a kábel?
Ha rövidebb mint 20cm.... nem ajánlott, inkább áldozz picit többet H155-re
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2005. 02. 05. 18:01
Idézet: szaki - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:52
Ha maszkalni szertnel otthon mikozben hasznalod es kell e-mail, web akkor kell csak egy sima AP.
mindenképp vezeték nélkülire gondotam. apámnál ráadásul van úgy, hogy a másik helységből kellene használni.
Kinéztem a D-Link 514-es rootert, ez jó?
Itthonra milyen relatív olcsó AP-t javasoltok?
Elküldve: 2005. 02. 05. 19:17
Idézet: Guco - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:59
Szerinted jó ez a kábel?
max. 1 m RG-58....
Elküldve: 2005. 02. 05. 19:18
Idézet: Guco - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 16:02
Ehhez pontosan milyen apa és anya csatlakozó kell a meghosszabbításhoz??
Csak mert ezen a www.wlan-ok.hu -n van egy csomó fajta csatlakozó.
tegyél be fényképet róla, nem ismerem a trendnet kártyáját... vszínűleg RPSMA
Elküldve: 2005. 02. 05. 20:51
Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 14:34
m.
Kösz a felajánlást, de a kérdésem elméleti jellegű, mivel már meg van az AP és megy is.
Csak az elméleti háttér homályos. azaz, hogy mit csinál egy AP konkrétan a mélyben?
Elküldve: 2005. 02. 06. 08:32
Idézet: PeC - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:27
Nos, nézegetve az eszközöket, végül egy D-Link DI-514 rooter, és egy D-Link DWL-700AP AP-t néztem ki. Ezek akkor nem egymással, hanem az AP itthon, a rooter a cégnél lenne. Szerintetek jók ezek, meg merjem venni?
Elküldve: 2005. 02. 06. 17:50
A helyzet a köv:
Linksys WAP 11 (2.8 hw vers.): volt régebben egy 2.6-os, azzal az történt, hogy minden ment rendben, és egyszer rácsavartam mégegy antennát diversity módban. Addig egy kliens lógott a másik antennán, és nagyon szépen ment. Aztán elkezdett panaszkodni a kliens, hogy vmi nem kóser. Lekaptam azt a második antennát, és még mindig panaszkodott a kliens. Ezután vissza gariba, és adtak cseredarabot, de vissza nem szóltak, hogy mi van: azóta nálam maradt, már tuti marad is.
Gyönyörűen ment a kapcsolat, de most is rácsavartam egy másik antennát, és diversity-ben járattam. Kliens elkezd panaszkodni, hogy nem megy. Na erre lecsavarom, és már megy is neki, de nagyon hasonló jelenséget tapasztalok, mint az előző cserekor: pingek elég sűrűn halnak meg
Azon a plussz antennán én lógtam a szobában, de minden marha jó volt. Tehát a plussz antenna már csak nem lehet ludas!? Amúgy az ugyanaz a darab, mint régebben. Mi lehet a baj?
Minden antennám saját gyártású biquad. (össz 3)
Vigyem megint vissza, ha mégjobban leromlik az ap? Hülyének néznek!? Meg a rendszerükben is bent van a csere, tehát látják, hogy volt már 1 csere...
szerk: az előző cserekor egyébként olyasmi volt, hogy a két antenna megszüntetése után egy darabig ment, aztán kezdett leromlani, és végül meghalt. Igaz egy dlink 520+ os karival meg szobában ment, de messzebbről dwl700-al kliens módban meg nem.
Köszi
szerk2: most néztem: most az a helyzet, hogy a pingek marha nagyok a régi állapothoz képest. Semmi nem változott a beállításokon
Szerkesztette: calibra 2005. 02. 06. 18:21 -kor
Elküldve: 2005. 02. 06. 23:19
Gondoltam megosztom tapasztalataimat veletek az általam összerakott rendszerről, hátha
vkinek ez még jól jön.
A rendszer chello-t oszt meg egy SMC2804WBR V.2-es router segítségével.
Az én gépemben SMC2802W PCI kártya van. Alapesetben nem látták egymást a távolság és az akadályok
miatt. Mind a két helyre csináltam egy ilyen antennát.
Az egyik oldalon 15m H155-ös kábel van a másikon 18m.
Az SMA csatikat is magam tettem rá szerszám nélkül.
A két antenna szemre össze lett fordítva. (Távolság 100-150m)
A rendszer tökéletesen működik.
olyan kevesen maradtunk.
Elküldve: 2005. 02. 06. 23:56
Idézet: y911 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 23:19
Gondoltam megosztom tapasztalataimat veletek az általam összerakott rendszerről, hátha
vkinek ez még jól jön.
A rendszer chello-t oszt meg egy SMC2804WBR V.2-es router segítségével.
Az én gépemben SMC2802W PCI kártya van. Alapesetben nem látták egymást a távolság és az akadályok
miatt. Mind a két helyre csináltam egy ilyen antennát.
Az egyik oldalon 15m H155-ös kábel van a másikon 18m.
Az SMA csatikat is magam tettem rá szerszám nélkül.
A két antenna szemre össze lett fordítva. (Távolság 100-150m)
A rendszer tökéletesen működik.
Ez azert nem semmi, 15 es 18 m H-155 ?
Jelszintet es csomagvesztest nezd meg azert, nehogy kesobb meglepetesek erjenek.
Gratula..
Elküldve: 2005. 02. 07. 00:51
van egy di 514es wless routerem, csak volna vele egy kis problemam..
hogyha a wless resz bevan kapcsolva akkor nem csatlakozik fel a netre (connection timeout: 10)
ha meg kikapcsolom a wless reszt, akkor meg mukodik a net...
ez mitol lehet??? valakinek van valami otlete?
(kb egy napot mukdott ugy hogy a wless resz is bevolt kapcsolva,,,)
valaszokat elore is koszi
Elküldve: 2005. 02. 07. 08:54
Idézet: shark7 - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 0:51
van egy di 514es wless routerem, csak volna vele egy kis problemam..
hogyha a wless resz bevan kapcsolva akkor nem csatlakozik fel a netre (connection timeout: 10)
ha meg kikapcsolom a wless reszt, akkor meg mukodik a net...
ez mitol lehet??? valakinek van valami otlete?
(kb egy napot mukdott ugy hogy a wless resz is bevolt kapcsolva,,,)
valaszokat elore is koszi
Eleg erdekes problema, plane hogy mukodott egy darabig.
Probalj rajta egy full resetet csinalni, ha ezzel sem megy akkor egy firmware fissitest.
ftp://ftp.dlink.hu/R...i514_fw_102.zip
Ezt talatam hozza 1.02.
Elküldve: 2005. 02. 07. 22:12
Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 0:56
Jelszintet es csomagvesztest nezd meg azert, nehogy kesobb meglepetesek erjenek.
Gratula..
Ja és a 18m-es kábel meg is van toldva SMA-val,mert nem ért
ki a megfelelő helyre.
Néztem a jelszintet is Network stumbler-ral is. Signal/Noise -60dBm.
Megnézem a csomagvesztést is csak mond meg légyszi mivel
olyan kevesen maradtunk.
Elküldve: 2005. 02. 07. 22:45

Súgó
A téma zárva.