HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2641 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:41

Nem akarok senkit le ill. rábeszélni, de 15 km-t 30mW-os Avaya/Orinoco kártyával gond nélkül át lehet lőni.

Szerkesztette: VKP 2005. 02. 08. 22:41 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2642 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 07:40

Idézet: y911 - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 21:53

Tökéletes a számításod 0.48dB 1m H155 kábel csillapítása.
De azt nem értem, hogy a szoba közepén is annyi a térerő?

A kábel vesztesége akkora, hogy a cucc saját antennája is kb. ugyanazt tudja produkálni

#2643 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 07:52

Idézet: Buch - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 21:59

Hi

Lehet, hogy nem ide kellene irnom, de a fentiek szerint sok embert érdekel a relative nagy távok átlövése. Nekem van 2 db 54M bridge-m eladó(fejlődött az infrastruktúrám... :) )

B

Nagy távok átlövése: három dolog kell hozzá, viszonylagos rádiócsönd, jó antenna, rálátás + Fresnel zóna. . Az erősítő nem sokat javít általában, mert sok zajt visz be a linkbe. A maximális link 2,4-en jelenleg 100km felett van, de a gyakorlatilag használható link kb. 20-30 km lehet. És azt azért tudni kell, hogy itt már minden büntet, amitt nem oprimálisan csinálsz. 

#2644 Felhasználó inaktív   Rammm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 10:02

Idézet: y911 - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 20:38

Légyszi mondjatok egy IP-t ahol korrekt eredményeket kapok.
Vagy vmit félreértettem.

Hi !

Ha még mindíg a csomagveszteség a kérdésed akkor megmagyarázom neked coppermine szösszenetét  ;)
Ha belső hálóra akarod megnézni akkor (start menü, futtat, cmd +enter után) ping 'a ruter ipcíme' -t
Külső hálónál én javaslom a ping hwsw.hu -t használatát, mert  ez "korrekt ipcím"

A cmd ablakban írni fogja neked a ping időket, és egyéb dolgokat...
ha nyomsz egy CTRL+C kombinációt, akkor ad egy összesített statisztokát, amiben benne lesz az elveszett csomagok száma is. Én legalább 2-300 ping adatai alapán mondanék 'eredményt' !

Sorry, ha nagyon szájbarágós voltam :D , de ez alapján biztos menni fog bárkinek ...

Rammm
ASUS A7N8X-E Deluxe 2.0, AMD Barton 2500+ @ 3200+ + Volcano 12, 2*512 MB Samsung Dual Channel RAM (200MHz), Gf4Ti4200@4600, Fujitsu x192, Samsung 120 GB SATA 7200rpm, a többi nem lényeg :)

#2645 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 10:15

:up:
Sziasztok!
Este belebuheráltam a routert egy IP55-ös műanyag dobozkába szinte hermetikusan zár/a fedélen gumitömítés körbe/+kibéleltem egy kis szivaccsal és tökéletesen műxik este is,hajnalban is.
Másik:
A wireless védelmem WPA-PSK.A megosztókulcs 23 karakter hosszú.Olvastam hogy ez sem nyújt tökéletes védelmet a hackerek ellen,mert van már WPA-PSK-hoz is jelszófeltörő.Ez a jelszófeltörő állítólag 20 karakteres megosztókulcsot megfejthet.Van félnivalóm hogy meghekkelik a routerem-et?/eddig a router logjában 4 ismeretlen MAC címet láttam,de ha kitörlöm őket ujból és ujból próbálkoznak :confused: /

#2646 Felhasználó inaktív   rholas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 10:41

HI

Linksys WRT54GS Router+AP hoz keresek olyan atalakitot,
amivel RP-SMA antennat ra tudom kotni.

Koszi

#2647 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 11:51

Nem hinném, hogy be fogja, nem ad le az sok wattnyi hőt, de segít valamit. Túl meleg nem lesz ott, az biztos.

nálam is padlástérbe van az acces point és a router is, a napokban azért elég cidri volt fent is, és semmi hibajelenség nem volt.
ablak mellett vannak, igaz hogy szigetet a padlástér, de fűtés nincs.0-10c fok körül ingázik a hőmérséklet, de a cuccok jól bírják.
hátha segít a véleményem:-)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2648 Felhasználó inaktív   y911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 14:57

Idézet: Rammm - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:02

Hi !

Ha még mindíg a csomagveszteség a kérdésed akkor megmagyarázom neked coppermine szösszenetét  ;)
Ha belső hálóra akarod megnézni akkor (start menü, futtat, cmd +enter után) ping 'a ruter ipcíme' -t
Külső hálónál én javaslom a ping hwsw.hu -t használatát, mert  ez "korrekt ipcím"

ha nyomsz egy CTRL+C kombinációt, akkor ad egy összesített statisztokát, amiben benne lesz az elveszett csomagok száma is. Én legalább 2-300 ping adatai alapán mondanék 'eredményt' !

Sorry, ha nagyon szájbarágós voltam :D , de ez alapján biztos menni fog bárkinek ...

Rammm

Hi!

Semmi gond a szájbarágással. Én is így gondoltam, de az volt a gyanús, hogy
a saját routerem pingelésénél nekem mindig 1ms volt az érték.
Ezt azért nem nagyon akartam publikálni, mert gondoltam kiröhögtök, hogy
a mazsola a saját routerét kopogtatja és büszke az eredményére. Este kipróbálom,
megnézem a csomagveszteséget is és közzé teszem az eredményt ha nem zavarja
a törzsvendégeket.
A világnak szüksége van a szerény zsenikre,
olyan kevesen maradtunk.

#2649 Felhasználó inaktív   y911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:04

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 8:40

A kábel vesztesége akkora, hogy a cucc saját antennája is kb. ugyanazt tudja produkálni

De az SMC kártya saját antennával nem igen akarta látni a hálót.
Nem vagyok profi a rádiózásban, de úgy számítottam, hogy az ant. 13-14dBi nyeresége
a kábel 10dB vesztesége még mindig jobb, mint a szobában 2dBi antenna, ami nem is lát
rá a másik antennára.
olyan kevesen maradtunk.

#2650 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:47

Idézet: rholas - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 10:41

HI

Linksys WRT54GS Router+AP hoz keresek olyan atalakitot,
amivel RP-SMA antennat ra tudom kotni.

Koszi

Irj priv-ba, megpróbálok segíteni....

#2651 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:10

Hi!

Kellene egy Ap. Kettő van egy árban (Dlink dwl-700 és trendnet) Nem tudja valaki, melyiknek nagyobb a vételi érzékenysége?

Most egy DWL-650-es PCMCIA kártya plusz yagi kombinációval megy a net (kissé gányolt anennakábel , ki lesz cserélve jó csatira) Ez elvileg u.a. a chipset ami a DWL-900as AP-ben van. 
Vajon a DWL-900-as jobb vételben, mint a DWL-700? Nem sok adatot talátam róla...

#2652 Felhasználó inaktív   Buch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:06

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 8:52

Nagy távok átlövése: három dolog kell hozzá, viszonylagos rádiócsönd, jó antenna, rálátás + Fresnel zóna. . Az erősítő nem sokat javít általában, mert sok zajt visz be a linkbe. A maximális link 2,4-en jelenleg 100km felett van, de a gyakorlatilag használható link kb. 20-30 km lehet. És azt azért tudni kell, hogy itt már minden büntet, amitt nem oprimálisan csinálsz. 

Az én általam gondolt(és akire reagáltam pont ilyen volt) táv 300-500m. Ezért irtam a relative szót... :). Erre a távra egy kártya már kevés, de a bridge-t pont jó. + nem internet, hanem gépek game-ra kötése volt a cél, amire megint jó a bridge.
Más. Ha egy kis településen nincs sem DSL, kábel, stb. Egy "tag" béreltvonalat kér a magának, és azt szétosztja a többi "tagnak" :cool: . Ez szabálytalanság, vagy sem? Nem az etikai oldalról :) , hanem "internetszólgáltatási" szemszögből nézve... Nem feltétlen internet, inkább egy községi intranet lebegne a levegőben. Szabálytalanság e?

#2653 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 18:59

Én ha padláson tartanám az AP-mat, akkor bizony fűteném...

Fogsz egy dobozt, és szépen ki kell feszegetni benne hálószerűen ellenállásokat. Ezeknek adni egy kis szuflát, és készen is van a fűtés. Szépen méretezni kell őket az adott feszre és kész. Mehet az AP tépjáról is, ha végzel egy kis mérést, hogy mennyit zabál az AP, és mennyi tartalék van még a tápban. Ha nincs tartalék 1000Ft-ért lehet kapni 500mA-es tápot. 12V-al hajtva ez már 6W! Ez több mint elég szerintem. Esetleg a tápokat is be lehet pakolni az AP mellé a dobozba, és jön még 1-2 W.

#2654 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:23

házilag készített valaki "jobb minőségű" antennát?
mert ugye a parabola 15+fa és lehet nem is lesz jó. szerintetek egy "konzervdoboz" antenna 90 cm-es tányérba mennyire kivitelezhető?
készített ilyet valaki. ha igen hol találok fasza lerást róla?

#2655 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:56

Én dobtam össze biquadot 90cm-es parabolával. Ment jól. 10-20 perc alatt megvan.

Most vettem a wlan-ok.hu ról Orion yagit, belenéztem... Eléggé gagyi.
1 centi széles, kb 40 centi hosszú nyákra vannak felforrasztva a réz direktorok. Majd gyártok párat ez alapján :)

#2656 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:11

Idézet: bundas - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 20:56

Én dobtam össze biquadot 90cm-es parabolával. Ment jól. 10-20 perc alatt megvan.

Most vettem a wlan-ok.hu ról Orion yagit, belenéztem... Eléggé gagyi.
1 centi széles, kb 40 centi hosszú nyákra vannak felforrasztva a réz direktorok. Majd gyártok párat ez alapján :)

:)  :)
millen távra működött?

fényképezd le a "belét" méretezd le hátha csinálna más is :)

#2657 Felhasználó inaktív   Mephistó11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 20:12

mármint a yaginak

#2658 Felhasználó inaktív   y911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:53

Idézet: Rammm - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:02

Rammm

Ezt sikerült mérnem. Szerintem nem rossz!

Csatolt fájl:

olyan kevesen maradtunk.

#2659 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 22:56

Idézet: y911 - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 21:53

Ezt sikerült mérnem. Szerintem nem rossz!

Szerinted jó, szerintem meg sz*r. Ha nem volt semmi adatforgalom a ping mellett, akkor ez siralmas.
Azért az, mert az a 200körüli max az igencsak sok a 17-hez képest. Szóval lagos a dolog.

Szerkesztette: VKP 2005. 02. 09. 22:58 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2660 Felhasználó inaktív   Szabacs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 00:46

Sziasztok

Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne antennát elhozni letétbe? Nem lenne jó móka, hogy lepengetem és nem jó. Esetleg ajánlat is jöhet, hogy milyet érdemes. Sima router-PCI konnekt, lakáson belül.

köszi

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.