HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2741 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 19. 16:16

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 9:56

látom sok szó esik itt a kliens, bridge módokról, hátha valaki segítségére leszek

én még nem láttam olyat, ahol kliens módhoz mac adress kellett volna (persze attól még lehet ilyen), amelyik ap tudja a kliens módot, ott egyszerűen be kell lőni a szokásos dolgokat amit 1 kártyánál is kell (ssid, titkosítás stb.)

Pedig van :)
Pl a dlink dwl-700. Ott a mac-ot meg a titkosítást kell beállítani. Az SSID-t, és a csatornát lehet a defaulton hagyni. Így összetalált a Di-514-es routerrel.

#2742 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 16:22

Hali!
A konfiguráció a következő:
Adott egy AP, ahová PPPoE kapcsolatot lehet kiépíteni.
Ehhez kliens módban csatlakozna egy X eszköz.
Az X eszközhöz UTP-n csatlakozna egy SMC WBRP-G wlan router.
Ez az SMC cucc építené ki a PPPoE kapcsolatot az AP irányába az X eszközön keresztül, valamint NAT-olna, tovább osztaná a kapcsoaltot.

Amit tudok, az az, hogy az X-nek tudni kell kliens módban üzemelni, valamint úgy kellene működnie, mint egy L2 bridge a wireless és az UTP alapú hálózat között.

Milyen eszköz lehet az X?  :think:
Dlink DWL 2000+ AP jó lenne? (nyilván akkor semmilyen funkcióját nem használnám, csak azt, hogy kliens módban is tud üzemelni)
Vagy esetlek valami olcsóbb eszköz is megtenné? :confused: 

Üdv, Oli

#2743 Felhasználó inaktív   Jozi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 19. 18:44

Sziasztok!
Egy kis seitseg kellene.
Teljesen kezdo vagyok temaban, bar mar vagy 2 hete olvasgatok forumokat errol.
Ket gepet akarnek osszekotni sima ad-hoc modban ami 1,2 km-re van egymastol ralatas van.
Kineztem a Linksys WMP54G -t.
Kb 10-10 meter antennakabel kell majd(H-500 gondolom jo lesz), a 2 biquad-ot is meg tudom csinalni, ha kell meg parabolatanyerra is raszerelem.
Szerintetek mekkora sebesseget tudok kihozni ezzel, ha egyaltalan mukodni fog?
Linksys WMP54G -bol  3 fele verziorol is olvastam, mik a kulombsegek?
* Linksys WMP54G
* Linksys WMP54G v2
* Linksys WMP54GS  SpeedBooster technológiával
Erdemes megvenni a dragabbat vagy nem lessz semmi elonye?

Valaszaitokat elore is koszonom !
Udv Jozi 

#2744 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 21:14

Hi!

Két kis LAN-t mivel lehet vezeték nélkül egy LAN-ná összekapcsolni? Az egyik LAN-ra egy sima AP, a másikra pedig egy AP kliens módban (pl. D-Link DWL-700AP), vagy egy AP PtP bridge módban (DWL-900AP+), vagy egy bridge (DWL-810+) ?
Ha jól tudom a D-Link DWL-700AP-nak van repeater üzemmódja is. Ebben az üzemmódjában az UTP csatlakozójára is továbbítja azt, amit az antennáján vesz?

A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!

#2745 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 23:38

Idézet: BoZo - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 21:14

Hi!

Két kis LAN-t mivel lehet vezeték nélkül egy LAN-ná összekapcsolni? Az egyik LAN-ra egy sima AP, a másikra pedig egy AP kliens módban (pl. D-Link DWL-700AP), vagy egy AP PtP bridge módban (DWL-900AP+), vagy egy bridge (DWL-810+) ?
Ha jól tudom a D-Link DWL-700AP-nak van repeater üzemmódja is. Ebben az üzemmódjában az UTP csatlakozójára is továbbítja azt, amit az antennáján vesz?

A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!

Az AP-AP kliens vagy bridge-bridge üzemmóddal is összeköthetsz LAN-okat. A repeter üzemmód értelmezése (és paraméterei) eszközönként változnak, de általában a sebesség jelentős degradációjával járnak. 

#2746 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 00:40

Sziasztok,
én is elég kezdő vagyok WLAN témában, és olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek arra van esély, hogy egy suliban, ahol az emeleten van 1 számtech terem, és ha az 1-ik gépbe bedugnék egy USB-s WLAN adaptert, az elég ahhoz, hogy mondjuk 2-3 notebook-ot 'kiszolgáljon', a sebesség nem fontos, csak a lényeg, hogy legyen valami hálózat :)
és a notebookok, nem ugyanabban a terembe lennének, de azon a folyosón, rálátás nincs , a fal meg vékony...

válasazitokat előre is köszönöm,

vadaszg

#2747 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 03:00

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 5:34

Tavolsagokkal a mai eszkozokel nem lenne gond, viszont rengeteg parametertol fugg hova erdemes telepiteni az AP-t hogy az mindenkinek jo legyen (ralatas szempontjabol)
A kliens reszen milyen eszkozok kellenek...  ez is egy helyszini szemle alapjan derulne ki mivel erosen arbefolyasolo tenyezo, hogy pl. AP kliens kell vagy eleg egy kartya is.
Jo lenne egy sematikus abra ki merre helyezkedik el, (ez az antenna telepitesre vonatkozik, szektor vagy korsugarzo kell) hogy pontosan latnank mi a helyzet.

Sziasztok! (re :) )

Michael köszi a hozzászólást, felraktam egy képet arról,hogy hova is lenne ez az egész.

Itt a kép arról,hogy hova kellene telepíteni a WLAN-t!!

Mekkora beruházással járna ez kb.?

(a képet nem linkként akartam berakni,de ha IMG-vel raktam akkor csak kis piros x jelent meg :( )

Szerkesztette: Bao 2005. 02. 20. 03:11 -kor

COMPAL CQ12 : 15.1" SXGA+ (1400x1050) TFT LCD[Samsung 171s 17" TFT külső monitor],ATI RadeOn 9000 64MB DDR , Intel P4 2.4 GHz , 512 MB DDR memória , Toshiba 40 GB merevlemez (5400 RPM 8 MB cache) , Toshiba DVD/CDRW combo , 56K modem , 10/100 LAN , Firewire , 3 x USB 2.0, SD/MMC kártyaolvasó, Infra, S-Video out, PCMCIA Type II

#2748 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 08:00

Re:

Most,hogy egész éjjel a fórumot böngésztem egy-két apróság kitisztult,de sajna még..... :confused:
Ha megnézitek a linkemet ( előző hozzászólás) akkor ott jól látszik az egyes emberkék elhelyezkedése.
Szóval..gondolom le kell tennünk 1 dsl-routert (54-est) a kék pontra (de milyen típust érdemes?).
Ehhez simán kábelesen vagy egy wifi-s kártyával tudna elvileg csatlakozni a falszomszéd srác (táv max 10 méter 1 fal).
1.wireless felhasználó: ~55 méterre van, ő az erkélyéről full rálát a router-re.(Kell antenna,vagy elég lenne egy 54-es PCMCIA kártya)
2.wireless felhasználó: ~145 méter, ha berak a gépébe 1db DLINK DWL520+ -t és vásárol mondjuk egy YAGI M-15-öt (+kábelez 4-5 métert=igy már ugy tudná fordítani az antennát, hogy rálásson) akkor ez elég?Vagy kell AP?
3.wireless felhasználó: ~265 méter, ugyanaz a szitu mint a 2.-nál vagy??

Remélem igy már pontosabban sikerült vázolnom a szitut és tud v.ki segíteni (egy össz. költség számításban is :) )

(gondolom a router-es emberhez is kell egy YAGI  M-15 cucc??)
COMPAL CQ12 : 15.1" SXGA+ (1400x1050) TFT LCD[Samsung 171s 17" TFT külső monitor],ATI RadeOn 9000 64MB DDR , Intel P4 2.4 GHz , 512 MB DDR memória , Toshiba 40 GB merevlemez (5400 RPM 8 MB cache) , Toshiba DVD/CDRW combo , 56K modem , 10/100 LAN , Firewire , 3 x USB 2.0, SD/MMC kártyaolvasó, Infra, S-Video out, PCMCIA Type II

#2749 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 09:10

Idézet: Bao - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 8:00

Re:

Most,hogy egész éjjel a fórumot böngésztem egy-két apróság kitisztult,de sajna még..... :confused:
Ha megnézitek a linkemet ( előző hozzászólás) akkor ott jól látszik az egyes emberkék elhelyezkedése.
Szóval..gondolom le kell tennünk 1 dsl-routert (54-est) a kék pontra (de milyen típust érdemes?).
Ehhez simán kábelesen vagy egy wifi-s kártyával tudna elvileg csatlakozni a falszomszéd srác (táv max 10 méter 1 fal).
1.wireless felhasználó: ~55 méterre van, ő az erkélyéről full rálát a router-re.(Kell antenna,vagy elég lenne egy 54-es PCMCIA kártya)
2.wireless felhasználó: ~145 méter, ha berak a gépébe 1db DLINK DWL520+ -t és vásárol mondjuk egy YAGI M-15-öt (+kábelez 4-5 métert=igy már ugy tudná fordítani az antennát, hogy rálásson) akkor ez elég?Vagy kell AP?
3.wireless felhasználó: ~265 méter, ugyanaz a szitu mint a 2.-nál vagy??

Remélem igy már pontosabban sikerült vázolnom a szitut és tud v.ki segíteni (egy össz. költség számításban is :) )

(gondolom a router-es emberhez is kell egy YAGI  M-15 cucc??)

Szia

A "rajzon" eldobtam az agyam:) ilyen "sematikus" abrat meg nem lattam, mivel butykolted a kepet?
Egesz jol latod a helyzetet.
Vegyuk a klienseket balrol jobbra A-B-C nek, a routert v (sugarzo helyet) vegyu R nek
R-A es R-C kozotti szog durvan 110' lehet ide erdemes lenne egy:

Orion 19-S szektorsugárzó antennat venni, ami ilyen parameterekkel rendelkezik.

# Nyereség (gain): 19 dBi
# Frekvencia tartomány (frequency range): 2400-2500 MHz
# Horizontális nyílásszög (horizontal beam width): 130 °
# Vertikális nyílásszög (vertical beam width): 6 °
# Impedancia (impedance): 50 Ω
# VSWR: 1,4
# Méretek (dimensions): 1100x100x25 mm
# Súly (weight): 2,5 kg
# Rögzítés: 32-51 mm
Ara:  17504 Ft + ÁFA

Routerl es kabeles kliens..

USR 8054 Access Point + Router
22000 Ft + ÁFA

# 802.11g szabvány támogatása
# Akár 100 Mbps sebesség a U.S. Robotics ACcelerator technológia segítségével
# Elsőrendű biztonság - 256 bites WEP, 802.1x hitelesítés, Wi-Fi Protected Access (WPA), stb.
# 2 dB nyereségű antenna, kb. 130 méteres hatótávolság
# A hozzáférési pont négy terméket tartalmaz egyben:

* 802.11g Wireless Turbo Access Point
    * 4-portos Ethernet switch (kapcsoló)
    * Router (útválasztó)
    * Speciális tűzfal

En US Robotics eszkozokkel epitettem itthon halot, nagyon meg vagyok vele elegedve, de ettol meg valszthatsz D-linket , Zyxelt, X-Microt, Senaot.
Csak Linksyst ne. ezert kapok a pofamra.. :D

"A" kliens
Irod, hogy erkelyrol ralat, es hogy PCMCIA,
Ha laptoppal akarja hasznalni akkor ok, PCMCIA altlaban azon van Desktop PCn nem igazan.
Ha csak eliras volt akkor PCI kartya kell a gepebe.
Ahogy irtad  M -15 Yagi +csati+ kabel + PCI Wireless kartya (H-155 max 8-10 m) tehat ebbe a hosszba kellene belefernie PC es antenna. Mivel nem nagy tavrol van szo, talan nem koveznek meg ha azt mondom lehet tobb is a kabelhossz.

A Kartya ismet lehet

U.S. Robotics 5416 PCI kártya
12000 Ft + ÁFA

# 802.11g szabvány támogatása
# Akár 100 Mbps sebesség a U.S. Robotics ACcelerator technológia segítségével
# Elsőrendű biztonság - 256 bites WEP, 802.1x hitelesítés, Wi-Fi Protected Access (WPA), stb.
# Hálózatkezelés - a termék Site Survey (helyszínfelmérő) funkcióval rendelkezik, amely megkönnyíti a legközelebbi hozzáférési pont megtalálását, és egyszerűsíti a vezeték nélküli hálózati konfigurációt
# Levehető antenna - a fordított polaritású SMA csatlakozóval szerelt dipólantenna könnyen levehető a megnövelt teljesítményre történő feljavításhoz vagy cseréhez

YAGI M-15
3664 Ft + ÁFA

# Nyereség: 14 dBi
# Horizontális nyílásszög: 28°
# Vertikális nyílásszög: 28°
# Impedencia: 50 ohm
# Méretek: 220x50x130 mm
# Rögzítés: 45-50 mm
B es C kliens

Itt megint a PC es antenna kozti tavolsagtol fugg kell-e AP.
Irod, hogy 4-5  m ez tokeletes lenne.
Ugyan az a szituacio mint "A" kliensnel.
Ezt neked kell latni, ha tobb mint 7-8 m akkor sajnos AP kellene.
Yagi M-15 eleg lehet .

Vegul ha osszeszamolod (klienseknel) csak kartyaval szamolunk akkor:

U.S. Robotics 5416 PCI kártya          12000 Ft + ÁFA
+ kabel  H-155 KOAX kábel                  112 Ft + ÁFA /meterenkent ertendo
+ csatlakozok
1 db RPSMA dugó H-155-höz              400 Ft + ÁFA
1 db RPTNC dugó H-155-höz (Yagihoz) 416 Ft + ÁFA
1 db  YAGI M-15                              3664 Ft + ÁFA

Routernel irtam

USR 8054 Access Point + Router      22000 Ft + ÁFA
+ kabel  H-155 KOAX kábel              112 Ft + ÁFA /meterenkent ertendo
+ csatlakozok
1 db RPSMA dugó H-155-höz                400 Ft + ÁFA
N-female dugó H-155-höz                    512 Ft + ÁFA
Orion 19-S szektorsugárzó            17504 Ft + ÁFA           
Horizontalisan 130'

B es C kliensnel nezzetek meg eleg e a max 7-8 m, ez az ami fontos.
Mert ha nem az AP nak hely kell a padlason + 240 V vagy ha lapostetos az epulet akkor egy vizmentes doboz itt mar bonyolodik a helyzet.
Igy valtozhat az ar is mert egy  U.S. Robotics 5450 Többfunkciós Access Point 29600 Ft + ÁFA (klienst tud)

A www. wlan-ok.hu es Irajmon (irj neki privit) tud segiteni.

#2750 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 21:02

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 22:38

Az AP-AP kliens vagy bridge-bridge üzemmóddal is összeköthetsz LAN-okat.

Köszi a választ!
Még mindig van kérdésem:
Mi a különbség két LAN AP-AP kliens és bridge-bridge összekapcsolása között?
AP - AP PtP bridge is alkalmas két LAN eggyé kapcsolásához?

#2751 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 22:40

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 8:10

A "rajzon" eldobtam az agyam:) ilyen "sematikus" abrat meg nem lattam, mivel butykolted a kepet?

A "sematikus" ábra már megvolt fél évvel ezelőttről. Archicad 8.1-el készült.(építész vagyok és csináltunk egy látványtervet egy lakópark építéséhez amire rákerült az egész lakótelep is, és ebből vágtam ki azt a részletet ami minket érint...aztán kis PS-al a pöttyöket stb.. :D )Hasznos volt az is,hogy egy melévő síkbeli helyszínrajzról gyorsan megtudtam határozni a pontos távolságokat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nagyon köszi Michael,hogy ennyi energiát fektéttél bele, és ilyen részletesen választ adtál a kérdéseimre. :up:

A PCMCIA nem volt elírás, laptoppal lenne használva (én lennék ez a kliens), bár most erősen gondolkodom,hogy veszek v.mi szutyok asztali gépet (minden integrált  :) ) ugyanis minden periféra meglenne hozzá otthon és akkor azon mehetne a letöltés hét közben.
Amugy ide mindenképp kell külső antenna?Csak mert 55 méter nem olyan nagy táv full rálátással és esetleg valahogy kilogathatnám a teraszajtom sarkába az eszköz kis antennáját (ahogy régebben ezt a bluetooth-al is tettem) és akkor esetleg tudnám venni az "adást" az ORION 19-s-ről.?? :confused:
"A" kliens ezzel v.hogy akkor meg is oldódna. (más nem YAGI-zok én is)

"B"és "C" kliensnek ez teljesen jó megoldás lenne amit javasoltál. Midössze annyi a kérdésem (mivel a srácok erősen árérzékenyek :) ),hogy az általad ajánlott kártya helyett nem elegenő egy D-LINK DWL-G520+ PCI kártya?(v.mivel olcsóbb) Nagy különbség van a két eszköz között?
A kábelezésnél szerintem (számolgattuk) max 10méter lenne a kártya és a YAGI-k közötti távolság.
AP-t nem igazán szeretnénk telepíteni, eléggé megdobná a költségeket.

A routerrel kapcsolatban csak annyi lenne a kérdésem,hogy: gondolom célszerű ha minél kisebb a távolság a router és az ORION 19-s között,mármint ha mondjuk felkötözzük a padlásra a taréjszelemenre :D akkor csak egy-két métert kellene vezetékeznünk az antennáig!?Vagy ez nem szükséges? Bár ez a megoldás abból a szempontból is kedvező lenne, hogy igy a falszomszéd srác is könnyedén le tudná húzni a kábelt a padlásról (közös légterű padlás)?!
Ha jól fogom akkor a routerre ez a két ember a switch-en keresztül simán kábellel tudna csatlakozni?!

Lassan össze is áll a dolog... :)

Még az lenne fontos,hogy miként tudjuk korlátozni egymás közt a netet? Mármint,hogy mindenki egyenlő részt kapjon az 1500k-ból. Csak mindenki a saját gépén magának (letöltő programban stb..??), vagy ez a routeren beállítható?Utóbbi jobb lenne.(Azon a típuson amit ajánlottál?,vagy milyen típusu kellene,hogy ezt tudjuk szabályozni?)

Megbeszéltük a srácokkal,hogy annyi lóvét gyors összedobunk (pénteken mennék akkor a WLAN-OK-hoz a cuccért mondjuk),hogy az ORION egy YAGI meg a router+1PCI meg legyen és akkor ki is tudnánk próbálni a legtávolabbi embertől. :cool:
& ha minden ok akkor beruháznánk a többit is hirtelen.

Ha nem menne igy AP nélkül akkor változna a felállás és lehet,hogy a két távolabbi ember kiesne, a routert áthelyeznénk egy másik archoz (ha a "sematikus" ábrát nézed akkor a fekete téglalap jobb felső sarkához kerülne)

"sematikus" ábra

oda kötnénk meg az ADSL-t és igy "A" kliens valamint kék és sárga pötty is  wireless csatlakozna rá.Itt tuti nem lenne semmi gáz,mert a szög is lemenne 110'-ról 75'-ra és a távolságok lényegesen lecsökkennének.Mindenkinek full-full rálátása lenne...se egy kis fa semmi..
Ennél a szitunál csak az a kérdés,hogy "kék" és "sárga" pöttynek (falszomszédok,közös házgerinc) szüksége lenne -e 2db YAGI-ra vagy le tudnánk osztani valahogy egyről???

Szóval....egyenlőre ez a szitu, de már így is lényegesen előrébb járok a kérdés megoldásában (THX  :respect: Michael) , mint egy héttel ezelőtt... :)

Köszi mindent még1x, légyszíves segíts még a most felvetett kérdéseim megválaszolásában és akkor már biztos elég közel kerülök a célhoz...

#2752 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:53

"A PCMCIA nem volt elírás, laptoppal lenne használva (én lennék ez a kliens), bár most erősen gondolkodom,hogy veszek v.mi szutyok asztali gépet (minden integrált  :) ) ugyanis minden periféra meglenne hozzá otthon és akkor azon mehetne a letöltés hét közben.
Amugy ide mindenképp kell külső antenna?Csak mert 55 méter nem olyan nagy táv full rálátással és esetleg valahogy kilogathatnám a teraszajtom sarkába az eszköz kis antennáját (ahogy régebben ezt a bluetooth-al is tettem) és akkor esetleg tudnám venni az "adást" az ORION 19-s-ről.?? :confused:
"A" kliens ezzel v.hogy akkor meg is oldódna. (más nem YAGI-zok én is)"

Igen, tudnad venni az adst de itt ketiranyu a kommunikacio, ha nem tudsz erosen adni nem biztos hogy felepul a link. Plane ha fodem, vagy fal is kozrejatszik.
Ha asztali gepen gondolkozol, mindenkepen javaslom az M 15 felszereleset, tapasztaltam, hogy a kartya antennaja, (hiaba van kivezetve ablakon kivul) nem tud teljeserteku linket kialakitani.
Azt a 3-4 e Ft ot nem erdemes lesporolni.
"B" es "C" kliens
A kábelezésnél szerintem (számolgattuk) max 10méter lenne a kártya és a YAGI-k közötti távolság."

Kicsit sok, de ha minden kotel szakad akkor ok de akkor az M 19 Yagit tegyetek fel nem sokkal dragabb es vabn rajta durvan 4 db nyereseg. Jo minosegu csatlakozokkal, es kabelt intezzetek.
Kartya lehet DLink is, de akkor az 54 Mbitest valasszatok vagy a 108 ast.
D-LINK DWL-G520+ 2,4GHz 54Mbps PCI Wireless
vagy
D-LINK DWL-G520 2,4GHz 108Mbps Wireless PCI
de ugy latom nehogy olcsobb lene hanem dragabb.
"A routerrel kapcsolatban csak annyi lenne a kérdésem,hogy: gondolom célszerű ha minél kisebb a távolság a router és az ORION 19-s között,..."
Igy van,  a routernek keszitetek egy tartot minel kozelebb ahhoz a ponthoz ahol az antenna van de meg teto alatt. Arra ugyelni kell, hogy a +50 C fole ne nagyon emelkedjen a homerseklete a routernek (gyarban ennyit szavatolnak)  Nekem egy nyarat kibirt, de jobbnak lattam lehozni a szobamba..
Paratartalom megint csak befolyasolhatja a mukodest.
A Router 4 portos switch is egyben tehat 4 en meg ra tudtok vezetekkel kapcsolodni.

"Ha nem menne igy AP nélkül akkor változna a felállás és lehet,hogy a két távolabbi ember kiesne"
Szerintem menni fog.
Ha kesz lesz a halo egy MAC szurest, es egy 40-50 jegyu WPA-PSK mindenkeppen tegyetek fel vedelem gyanant.
Ha penteken mentek, elotte egy privatot irj irajmonnak.

#2753 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:08

Orion yagikról annyit, hogy iszonyatosan gagyik. Tettem is fel régebben képeket elrettentésnek :)

10-20 perc alatt utánépíthetőek, és akár jobb paraméterekkel is (igényes szerelés stb) Kell 1m 2mm-es rézdrót (50ft?), plusz nyák vagy 10mm.es rézcső. stb.

#2754 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:11

:offtopic:

Idézet: bundas - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:08

Orion yagikról annyit, hogy iszonyatosan gagyik. Tettem is fel régebben képeket elrettentésnek :)

10-20 perc alatt utánépíthetőek, és akár jobb paraméterekkel is (igényes szerelés stb) Kell 1m 2mm-es rézdrót (50ft?), plusz nyák vagy 10mm.es rézcső. stb.

Osszedobod neki ennyiert?
Nalatod...

Itt azt kell megfizetni, hogy besetalsz egy boltba (vagy otthon a fotelbol) es megveszed.
Aki barkacs tipus ugyis megcsinalja, de kinek van ehhez energiaja, ideje hogy tesztelje, mert eleg pontosan kell dolgozni. Vagy nem igy van?
Mellesleg ilyen tavra boven jok ezek a cuccok...
Epito jellegu es segitokesz hozzaszolast vart...
Most majd az kovetkezik, hogy "gyartsunk APt", itt nem az antenna a huzos... :confused:

Szerkesztette: Michael 2005. 02. 22. 13:15 -kor

#2755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:43

Ne röhögjetek, tudom én is hogy hülyeség, és értelme annál is kevesebb, de T. Vevővel nem akarok sokat vitatkozni.

Szóval. Izééé...

Van-e olyan accesspoint, amin gigabites port van?

Komolyan. Típus kellene, meg ha tudtok akkor kb. árat.
Make love not Wor.

#2756 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 15:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 12:43

Ne röhögjetek, tudom én is hogy hülyeség, és értelme annál is kevesebb, de T. Vevővel nem akarok sokat vitatkozni.

Szóval. Izééé...

Pedig nagy valószínűséggel vitatkozni fogsz vele... vagy eladni neki egy egy sima ap-t, mintha gigabites lenne... én átnyálaztam a netet különféle keresőkkel, de semmi. El kéne olvasni a szabványt, de szerintem nem lesz benne gigabites rész, lévén, hogy semmi értelme.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2757 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 16:24

Ha AP routerrol van szo akkor van ertelme, de ha sima AP akkor nem.
En sem talalkoztam meg ilyennel.

#2758 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 16:49

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 11:53

Ha kesz lesz a halo egy MAC szurest, es egy 40-50 jegyu WPA-PSK mindenkeppen tegyetek fel vedelem gyanant.
Ha penteken mentek, elotte egy privatot irj irajmonnak.

-Először is köszi a válaszokat-

Irajmon csinálja a WLAN-OK-at?Gondolom ezek szerint igen...:)
Remélem van raktáron antenna...:)

Akkor v.színű a távolabbi helyre veszünk M 19-es YAGI-t.

A MAC-szűrést még nagyjából értem,hogy is van és mi célt szolgál (bár nálunk ezen a kis lakótelepen, más nem foglalkozik ilyen témával és így nem hiszem, hogy bárki is be akarna majd törni....:))De ki tudja..

WPA-PSK -t már nem vágom, ezt a routeren lehetne beállítani??Gondolom ez is valami illetéktelen felhaszok elleni védelem?!

D-Linkes 54-es kártya és mondjuk az általad ajánlott USR router full-compatible lenne nem??
Ténylegesen mennyiben lenne különbség az 54-es és a 108-as PCI közöt?Értem én,hogy elvileg a duplája az adatátvitel, de a gyakorlatban ezt mennyire vennénk észre?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Még az lenne fontos,hogy miként tudjuk korlátozni egymás közt a netet? Mármint,hogy mindenki egyenlő részt kapjon az 1500k-ból. Csak mindenki a saját gépén magának (letöltő programban stb..??), vagy ez a routeren beállítható?Utóbbi jobb lenne.(Azon a típuson amit ajánlottál?,vagy milyen típusu kellene,hogy ezt tudjuk szabályozni?) "

hm..??? :confused:

Szerkesztette: Bao 2005. 02. 22. 16:54 -kor

#2759 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 17:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:43

Szóval. Izééé...

Nincs.

De add el neki ugy mintha az lenne :-) vagy mondjal egy kiszolgaloi oldali cumot ra ami alapbol 150e nel kezdodnek.

Az ugyfel honan veszi, hogy van ilyen? :think:
Az informatika atok de jo hogy van.

#2760 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 18:25

Idézet: szaki - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 17:21

De add el neki ugy mintha az lenne :-) vagy mondjal egy kiszolgaloi oldali cumot ra ami alapbol 150e nel kezdodnek.

Az ugyfel honan veszi, hogy van ilyen? :think:

User valahol hallotta. Technikailag annyira nem hülye, csak akaratos, én meg nem vitatkozom, mert fizet. Sokat. Kitalálta, hogy switchből csak HP-t vesz, mert az működik, összes többi szar, rackszekrényt is majd megoldják, nekem meg ennyivel kevesebb, kábelezést egyebet rámhagyják anyagminőségben, technológiában is. Annál jobb, ha nem szólnak bele, de AP-ba szerintem beletört a bicskája, azért kérdezik tőlünk.

Még valami érdekes kérdés volt, hogy olyan switch amin 50 feletti gigabites port van, mert akkor minden desktop is gigabites lenne, ezeket én már élből nem hallom meg :-)

Amúgy 150ezres ebben a melóban most asszem aprópénz lesz.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.