HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#281 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 14. 22:27

Olyan 4 portos switch router kellene amiben használaható tűzfal is van. Vagy azt felejtsem el hogy a linux gépemet kilőhetem a sorból. Csak tűzfalként használom.
nc4000; A64 X2;

#282 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 14. 22:48

idézet:
Ezt írta Jahno:

Akkor olvass vissza a topik elejére, ott megírtam, hogy mi mekkorát vitt. Voltak ott 600 méterek is int a prérin.
[/quote]

Elhiszem neked, en csak a sajat tapasztalatom irtam le.
Mellesleg tenyleg erdekelne hogyan lehet egy kicsit felturbozni a teljesitmenyet az AP nak, mert most talaltam rola infot amely 50 mW ban allapitja meg a telj, bar kerdojelesen a tobbire csak 36 vagy 25 mW ot irnak.
Miert nem lehet ezeket az eszkozoket 100 mW ra kihegyezni?

[url="http://"http://search.ebay.de/search/search.dll?GetResult&catref=C3&basicsearch=&socolumnlayout=3&satitle=Antenne&lotr=1&from=R2&sacategory=32898&sorecordstoskip=50"]Itt[/url] szetneztetek mar? Eleg sok antenna van meglepo aron. :)

#283 Felhasználó inaktív   maped 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 15. 08:04

Kedves Jahno

Akkor az alkalmazandó eszközökk mostmár tisztázódtak csak a maximális adóteljesítmény az ami érdekelne hogy mennyi lehet. Olyan sok mindent olvastam a különböző fórumokon hogy mostmár egyáltalán nem tudom 2.5mW v. 25mW v. 50mW esetleg 100mW lehet az adóteljesitmény.
Azt még elmondom hogy a lakhelyemtől nem messze egy másik településen működik WLan-os Internet és ott 100mW az adóteljesítmény amivel a jelet lövik. Kb 2.5km-re van az adótól a legtávolabbi felhasználó /légvonalban/ és 18-20DB a jel-zaj arány nála.

#284 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 14:00

Sziasztok!

Adott egy D-link DI-614+ access point és hozzá egy egy kültéri, 12,5dB-es irányított antenna. A túloldalon egy D-link DWL-900AP+ és egy ugyanolyan antenna. Kb. 80m-t akarunk átlőni vele, de van közte két fasor. Kimértük hogy kb. félútig simán megtalálják egymást, onnantól viszont semmi.

Lehet ezekhez az antennákhoz végfokerősítőt venni/összerakni?

Köszi: hf

#285 Felhasználó inaktív   Marci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 16:09

idézet:
Ezt írta hf:
Sziasztok!

Adott egy D-link DI-614+ access point és hozzá egy egy kültéri, 12,5dB-es irányított antenna. A túloldalon egy D-link DWL-900AP+ és egy ugyanolyan antenna. Kb. 80m-t akarunk átlőni vele, de van közte két fasor. Kimértük hogy kb. félútig simán megtalálják egymást, onnantól viszont semmi.

Lehet ezekhez az antennákhoz végfokerősítőt venni/összerakni?

Köszi: hf
[/quote]

Minden éjjel ki kell venni 2-3 fát! Adok bérbe láncfűrészt, ha gyorsan kell.

Komolyra fordítva.

Első lépcsőben ne gondolkozzatok erősítőben, mert az drága, és hatékonyabb, ha vesztek nagyobb antennákat. Szerintem két 29dBi-s parabolával sokkal bagyobb az esély, de még lehet a 24 gridekkel is simán megy. A 12,5-es panel elég picike...
Üdv
Marci

#286 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 15. 23:35

A minap olvasgattam a dolog után és egyre jobban elkezdett érdekelni (SEX = ingyé WLAN kártya).
Felmerült bennem az 5let, hogy az itthoni kis hálót átépítem WLANosra. Na, ekkor merültek fel a gondok. Van 1 router, 3 gép és 1 laptop.
1) Ehhez hány WLAN kártya kéne? gondolom a 3 gép+laptopba mindenképp. De kell-e a routerbe v. csak access point kell és azt kötöm a routerhez?
2) Mikor kell access point? 3 v. több kártya összekapcsolásánál?
3) kb. légvonalban 200m-t át lehet hidalni? majdnem teljes rálátásom van a másik házra. Milyen speckó antenna kéne hozzá? (akár építeni is tudom, ha nagyon muszáj)

Mondjuk 1 X-micro acces point pár darab surecom kártyával menne rendesen, így lakáson belül v. lennének gondjaim vele? (szakadások, stb)

[ 2004. január 15.: viperboy szerkesztette a hozzászólást ]
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#287 Felhasználó inaktív   Lunatic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 03:41

Sziasztok!

Lehet nagyon triviális lesz amit kérdezek, de nem vagyok otthon a wifi témában. Szóval a 802.11g szabvány mennyi csatlakozást engedélyez egy időben max? 32-t olvastam de igaz ez egy négy portos router/switch/access pointra is? Le tud kezelni 6 laptopot pölö wireless? Kicsit konkrétabban a SMC2804WBR a kiszemelt áldozat. Vele kapcsolatban esetleg valakinek tapsztalata?

Köszönöm a segítséget!

[ 2004. január 16.: Lunatic szerkesztette a hozzászólást ]

#288 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 09:35

[QUOTE]Ezt írta maped:
Olyan sok mindent olvastam a különböző fórumokon hogy mostmár egyáltalán nem tudom 2.5mW v. 25mW v. 50mW esetleg 100mW lehet az adóteljesitmény.

A kisugárzott teljesítmény ami antennára kimenő teljesítmény -kábelveszteség + antennanyereség nem lehet több mint 100 mW azaz 20 dBm. Ez pl 50mW kimenő teljesítmény + 3 dB -s antenna. Szabályosan is át tudsz hidalni nagyobb távolságokat úgy, hogy az adóteljesítményt lecsökkented a az antennanyereséget pedig megnöveled.
Például ha az AP kimenő teljesítményét 1 mW-ra le tudod csökkenteni 1 dB kábel veszteséggel és 20 dB-s antennanyereséggel számolva 5 km-t át tudsz lőni, úgy, hogy 10 dB tartalékod marad.

#289 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 16:45

Én csak a saját tapasztalatomat irom le.

Dlink Di624+ router 1 méter H155 kábel, gyári kisantennával.
Dlink DWLG 520+ kártya 6 méter H155 kábel gyári kisantennájaával.

A két antenna látja egymást távolság 70 méter.
Sebesség AUTO modabn igy amikor nincs adatforgalom, vagy kicsi akkor 54 MBPS , jelerősség 66%.
Ha van adatforgalom akkor ez leesik 22-18 MBPS -re jelerősség 66%.
Adatátvitel átlag 900-1200 kbyte/sec között.
De ez is erősen ingadozik.
Ja és néha egy pikllanantra megszakad, különösen ha nagyobb adatforgalom van.
WEP, egyéb titkositás nincs.
Szóval nem tudom hogy ez jó vagy rossz , de nálam igy megy.
Aki ilyet szeretne csinálni az kb tudja majd mire számithat.
Aki tudja hogy lehet a beállitásokkal javitani attól minden épitő javaslatot szivesen fogadok.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#290 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 18:52

Hi!

Ma beújítottam egy 11 Mbps-es wireless Linksys routert (a pontos típust most nem tudom). Össze is tákoltam a hálót [router+asztali+note] , chello megosztás prímán megy a notebookon is, csak egy gond van: a két gép nem látja egymást... az asztali meg tudja pingelni a noteot, de böngészni már nem lehet, a note viszont meg se pingeli az asztalit. csak a routert.

Vajon mi a gond? :) Lehet, hogy valami triviális beállítás kérdése, de még nem nagyon vagyok benne a wireless témában.... És persze lehet, hogy kérdezte már valaki, de elég reménytelennek tünt megkeresni....

Üdv

g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#291 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 19:27

idézet:
Ezt írta graffin:
Hi!

Ma beújítottam egy 11 Mbps-es wireless Linksys routert (a pontos típust most nem tudom). Össze is tákoltam a hálót [router+asztali+note] , chello megosztás prímán megy a notebookon is, csak egy gond van: a két gép nem látja egymást... az asztali meg tudja pingelni a noteot, de böngészni már nem lehet, a note viszont meg se pingeli az asztalit. csak a routert.

Vajon mi a gond? :) Lehet, hogy valami triviális beállítás kérdése, de még nem nagyon vagyok benne a wireless témában.... És persze lehet, hogy kérdezte már valaki, de elég reménytelennek tünt megkeresni....

Üdv

g
[/quote]

Ha xp-d van ott keresd a hibát.
nc4000; A64 X2;

#292 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 19:34

idézet:
Ezt írta Poni:

Ha xp-d van ott keresd a hibát.
[/quote]

Megoldódott, kösz.

[ 2004. január 16.: graffin szerkesztette a hozzászólást ]

#293 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 02:04

Egy kérdésem lenne!
Megvennétek ezt nyugodt szívvel?

D-Link DWL-900AP+

Egy kis hálót szeretnék 2-3 géppel a szomszédokkal! Téglaház, max 60-70 m!
Ennek van kivezethető antennája! Gondoltam felrakom a háztetőre, és nincs akadály nálam, csak a szomszéd ház fala! Szerintem ezt tudnia kell!

Vagy ajánljatok mást max 35 ezer bruttóig SEX-ben! :)
JA! nem kell G-s, elég a B-s!

Köszi!

#294 Felhasználó inaktív   nyesteb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 12:27

Sziasztok!

Kis segytség kellene!

Egy ismerősőm megkért, hogy csináljak neki hálózatot, de már megvette a wireless termékeket, amikkel meg kellene csinálni. Egy koli és az egyetem között kellene, melyek légvonalban nagyjából 500m-re vannak egymástól.
Az eszközök: linksys wrt54g AP, 2db, és 24dba (ez a mértékegység? )-es antenna mindkettőhöz.
Összeszereltük, de nem megy.
Leírom, mi történt eddig, hátha valaki tudja, mit hibáztam.

Az egyetemtől kaptunk egy IP-t, melyet belőttem az egyik oruterbe, az internet lábra. Beállítottam, hogy routoljon is, mert ez megy az egyetem felőli oldalra. Semmi tűzfal és védelem nincs rajta jelenleg, mert elsőre inkább menjem, és majd utána belövöm.
Aztán az egyik lábára rákötöttük az antennát kábellel, és belőttem, hogy ez legyen a DHCP-szerver is a LAN-on.
A másik AP-t beéőttem,h ogy sima gateway legyen, de a belső LAN-t nem tudom belőni, hogy a másiktól kapott IP-t használja. Lehet, hgy nem is kapna, ezt nem tudok elsőre. Sajna nem volt lehetőségem kipróbálni emáshoz közelebb, mert már fel voltak/vannak szerelve. Talán majd hétfőn.

Szóval az egyik router a másik sima bridge lenne, de nem megy. Ha a bridgenek beállítom,h ogy a 192.168.1.2-es IP-t használja, hogy ne legyen ütközés, akkor többet nem tudok bejelentkezni rá weben. Ha resetelem, akkor megy. Ellenben a 2-es IP-vel is oszt hálót, és csinálja a dolgát. Persze a DHCP-t levettem, mert a másik lesz majd a szerver. De lehet, hogy majd ezt állítom b, csak lássák végre egymást.

És itt jön a bibi. Nem megy sehogyan sem. Egyszerűen hiába állítok be bármit, a statikus route nem megy, mert invalidnak találja, a dinamikus megy, de arra meg annyit ír ki, hogy a wireless lába felé küld mindent. Ez még jó is lehetne, de nem teszi, legalábbis nem észrevehetően.

Tudom tesztelni valahogy a routereket, hogy mennek-e?
Vagy szedjek le mindent, és egymástól pár méterre teszteljem?

Ha bármi kérdés van, írjatok, mert az egyetemi oldalút elérem. A másikhoz is hozzáférek, de az egy kis sétába kerül.. :)

Köszi!

#295 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 12:45

A jel erőssége mekkora, nem igazán értem a gondot. Látja ak ét eszköz egymást???
nc4000; A64 X2;

#296 Felhasználó inaktív   CsiLee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 14:07

idézet:
Ezt írta Ocsi:
Az eszközök: linksys wrt54g AP, 2db, és 24dba (ez a mértékegység? )-es antenna mindkettőhöz.
[/quote]

nem ismerem az 54g-s linksys routereket de a 11-es sem tudott cliens lenni ahoz neked szerintem a wap54g vagy wet54g

#297 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 14:52

Hi!

Még egy kérdés: ez a rendszer 11 Mbites. Elvárható, hogy wireless hálón át egy 1 CDs divxet lejátsszon, vagy erre már nem elég a sávszél? Gyors fejszámolás után szerintem azért még bele kéne férnie... de szaggat.
MP3at viszi még.

g

#298 Felhasználó inaktív   nyesteb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 20:04

idézet:
Ezt írta Poni:
A jel erőssége mekkora, nem igazán értem a gondot. Látja ak ét eszköz egymást???[/quote]

Ez a gond. Honan tudom meg, hogy mekkora a jel erőssége? Van valami leírásod, vagy tanácsod, hogy hol nézzem meg?
Mert lehet, hogy nem is látják egymást az eszközök...

#299 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 21:50

idézet:
Ezt írta viperboy:
A minap olvasgattam a dolog után és egyre jobban elkezdett érdekelni (SEX = ingyé WLAN kártya).
Felmerült bennem az 5let, hogy az itthoni kis hálót átépítem WLANosra. Na, ekkor merültek fel a gondok. Van 1 router, 3 gép és 1 laptop.
1) Ehhez hány WLAN kártya kéne? gondolom a 3 gép+laptopba mindenképp. De kell-e a routerbe v. csak access point kell és azt kötöm a routerhez?
2) Mikor kell access point? 3 v. több kártya összekapcsolásánál?
3) kb. légvonalban 200m-t át lehet hidalni? majdnem teljes rálátásom van a másik házra. Milyen speckó antenna kéne hozzá? (akár építeni is tudom, ha nagyon muszáj)

Mondjuk 1 X-micro acces point pár darab surecom kártyával menne rendesen, így lakáson belül v. lennének gondjaim vele? (szakadások, stb)

[ 2004. január 15.: viperboy szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Naaa, vki pls szánjon meg és segítsen!
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#300 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 01:58

Van a 11-es Linksys AP-nek kivezethető antennája?

Ezeket az antennákat, ugye egyébként úgy kell elképzelni, hogy lecsavarjuk, koax-al meghosszabbítjuk, és az antennát rá a koax végére...?

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.