HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2841 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 21:48

Idézet: aax - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 16:41

Azért pl. mert a sima routeren akkor 3 host lógna és az AP-hoz is további gépek köthetők illetve a szomszéd ismerős is tud csatlakozni vez. nélkül. Játékra, ilyesmi.

Nem ertettuk meg egymast. Van AP router ami 4 portos, erre 4 host johet kabalen, es a Wlanon meg 254. Ezert nem ertem a sima router jelenletet.
Ha meg vezeteken kell meg host es switchel megoldod.

#2842 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 03. 22:47

A router (4 portos) már megvan. Mondjuk ha 5 host van akkor annak nem elég a 4 hely. Ezért ha amúgy vennék eszközt akkor  Wlan -t vennék és azt dugnám a sima router mögé és abba mehetne mondjuk a plusz 2 host.  És alkalomadtán a wlan-t is lehetne használni. Ez így hüleség?

#2843 Felhasználó inaktív   konyo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 04. 01:53

Sziasztok ! Van esetleg valakinek egy NETGEAR Routere (WGR614) ???
mert nekem most hozott egyet a faterom Kinábol csak egy a probléma vele:
nem tom konfigurálni a rotert mert KINAIUL van  :(      (mármint a beállitások rész)
szoval ha van esteleg ilyen routere valakinek akkor küldje már el az install progit vagy irjon nekem
előre is köszi

Konyo1@freemail.hu

#2844 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:38

Nekünk van egy pár WGR614, mi kell neked pontosan?

#2845 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:14

Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 10:38

Nekünk van egy pár WGR614, mi kell neked pontosan?

Sztem EU firmware..

Ugy lataom V1- V5 ig van skalazva a verzio a 614 es csaladban. Pontosan melyik van neked?
Itt egy link

Szerkesztette: Michael 2005. 03. 04. 11:18 -kor

#2846 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 13:43

Idézet: aax - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 22:47

A router (4 portos) már megvan. Mondjuk ha 5 host van akkor annak nem elég a 4 hely. Ezért ha amúgy vennék eszközt akkor  Wlan -t vennék és azt dugnám a sima router mögé és abba mehetne mondjuk a plusz 2 host.  És alkalomadtán a wlan-t is lehetne használni. Ez így hüleség?

A legegyszerübb az lenne, hogy a routerbe bedugsz még egy hubot, abba meg a maradék hostok. Felesleges még egy router ide.

#2847 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 23:56

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 21:51

Szerintem keress még egy 10centist. Legalábbis http://www.turnpoint...tennahowto.html szerint az már túl nagy a 2.4Ghz-re. Én is most ezzel kisérletezem, szombaton kiderül milyen sikerrel.

Megcsináltam a konzervantennákat.
Először nem volt tökéletes, mert szakadt a kapcsolat.
Aztán egyszercsak jó lett, és stabillá vált.
Másolás 600-700 kByte/s-el megy.
Játékok is mennek, úgyhogy mindenkinek ajánlom, mert egyszerű elkészíteni.
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2848 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 00:07

Hi all!

Először is köszönet a mindenkinek aki segített megoldani a problémámat a WLAN-nal kapcsolatban.

Irajmon,Michael :respect:

Teljesen jó a cucc,mindenkinek nagy szeretettel ajánlom a WLAN-OK-at!! (U.S.Robotics termékeket is)
3gépet összelőttünk sikeresen még hétfőn mehetek a maradék gépekhez való cuccokért.

Tapasztalat azoknál a gépeknél amik Wireless csatlakoznak:

1.gép 60-70 méter Yagi M-15 + 3 méter kábel LINK/JEL 100/100% :)) (28-30Mbit/sec)

2.gép 300 méter Yagi M-19 + 11 méter kábel LINK/JEL 72/68%

Ez a Yagi nem lát rá közvetlen az Orion 19-s -re (belóg egy háztető)
Kérdés az ha odébbtesszük az Orion-t, hogy legyen full rálátás (még egy ág sem lóg be) és még a kábelből is tudunk vágni vagy másfél métert akkor elvileg emelkedik a LINK/Jel tényező?
Mennyit számit,hogy 72/68 vagy 100/100??

A hátralévő két gépnél tuti nem lesz probléma mert full a rálátás és a távolságok is kicsik (max.150m)

Abba kellene még segítség,hogy LAPTOP-ra szeretnék rákötni külső antennát, olyan PCMCIA kellene...
Milyen típust tudtok ajánlani?Ami g-s szabvány.Nem igazán találtam a neten.
Vagy sajna vennem kell 25ropiért egy USR Bridge-et.:(
Vagy veszek PCI-os wireless kártyát és valahonnan szedek egy használt alaplapot(full integrált minden,csak netre kell)+procit+memóriát (más van minden).
kérdés,hogy tudnék a legjobban járni?:)
Milyen gép elég ahhoz,hogy XP-t futtassak és netezzek??

Előre is köszi a segítséget.

ui: muszáj még egy szót ejtenem a WLAN-OK-ról és az ott ténykedő emberekről: lehet,hogy én járok "rossz" helyekre, de régen találkoztam más üzletekben ennyire segítőkész emberekkel,szóval köszönet érte.

Szerkesztette: Bao 2005. 03. 05. 00:19 -kor

COMPAL CQ12 : 15.1" SXGA+ (1400x1050) TFT LCD[Samsung 171s 17" TFT külső monitor],ATI RadeOn 9000 64MB DDR , Intel P4 2.4 GHz , 512 MB DDR memória , Toshiba 40 GB merevlemez (5400 RPM 8 MB cache) , Toshiba DVD/CDRW combo , 56K modem , 10/100 LAN , Firewire , 3 x USB 2.0, SD/MMC kártyaolvasó, Infra, S-Video out, PCMCIA Type II

#2849 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 13:06

Idézet: Bao - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 0:07

Hi all!

Először is köszönet a mindenkinek aki segített megoldani a problémámat a WLAN-nal kapcsolatban.

Irajmon,Michael :respect:

Teljesen jó a cucc,mindenkinek nagy szeretettel ajánlom a WLAN-OK-at!! (U.S.Robotics termékeket is)
3gépet összelőttünk sikeresen még hétfőn mehetek a maradék gépekhez való cuccokért.

Tapasztalat azoknál a gépeknél amik Wireless csatlakoznak:

1.gép 60-70 méter Yagi M-15 + 3 méter kábel LINK/JEL 100/100% :)) (28-30Mbit/sec)

2.gép 300 méter Yagi M-19 + 11 méter kábel LINK/JEL 72/68%

Ez a Yagi nem lát rá közvetlen az Orion 19-s -re (belóg egy háztető)
Kérdés az ha odébbtesszük az Orion-t, hogy legyen full rálátás (még egy ág sem lóg be) és még a kábelből is tudunk vágni vagy másfél métert akkor elvileg emelkedik a LINK/Jel tényező?
Mennyit számit,hogy 72/68 vagy 100/100??

A hátralévő két gépnél tuti nem lesz probléma mert full a rálátás és a távolságok is kicsik (max.150m)

Abba kellene még segítség,hogy LAPTOP-ra szeretnék rákötni külső antennát, olyan PCMCIA kellene...
Milyen típust tudtok ajánlani?Ami g-s szabvány.Nem igazán találtam a neten.
Vagy sajna vennem kell 25ropiért egy USR Bridge-et.:(
Vagy veszek PCI-os wireless kártyát és valahonnan szedek egy használt alaplapot(full integrált minden,csak netre kell)+procit+memóriát (más van minden).
kérdés,hogy tudnék a legjobban járni?:)
Milyen gép elég ahhoz,hogy XP-t futtassak és netezzek??

Előre is köszi a segítséget.

ui: muszáj még egy szót ejtenem a WLAN-OK-ról és az ott ténykedő emberekről: lehet,hogy én járok "rossz" helyekre, de régen találkoztam más üzletekben ennyire segítőkész emberekkel,szóval köszönet érte.

Szia

Orulok. hogy segithettem. En is csak jokat tudok mondani a Wlan-Ok rol (nem fenyezni akarom oket) de eddig nekem is nagyon korrekt volt minden.
US Robotics cuccok tudom nem a legolcsobbak, viszont rosszat elvetve se lehet rola hallani.

2. Gepednel, nem olyan veszes az a jel, csak azt nezzetek meg , hogy csomagvesztes ne legyen, bar internetnel nem fogod eszrevenni.
pl egy 1000 es csomagot lepingelsz, az AP ra. Ha 1-2 kimarad az meg sztem elfogadhato, de 20-30 csomag mar nem. Vagy ha % ra bontva nezzuk 1 % max de nagyon max. Ha full ralatas lesz akkor szinte 1 nek sem szabadna lennie. Sztem ugy modositsatok a szektorsugarzo helyet is, folos munkat nem erdemes beleolni, ha igy is jo sztem maradhat.

Laptop: Senaonak van de az 11 Mbites, draganak nem mondhato viszont semmikepp nem lesz kenyelmes igy hasznalni a laptopot. En kiprobalnam ugy, hogy csak cardbus kulso antenna nelkuli, (gondolom csak kolcson tudsz kerni valakitol kiprobalasra. Ha nem akkor bridge de az arban tenyleg huzos.

Meg annyit, hogy a Vezetek nelkuli halozat biztonsagara ugyeljetek. Az AP Routerben - WPA PSK t allitsatok be (security ful)  pl 50 jegyut. Ezt majd a tobbi WLAN os kliensnel alkalmazni kell, olyan mint egy kulcs a zarba csak azok ferhetnek a halohoz akinek megvan ez a kulcs.
Ertelemszeruen senkinek ne adjatok ki, a ti adataitok biztonsagarol van szo.

#2850 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 20:58

Van egy olyan problémám, hogy van ugye 2 WLAN-os gép.
Nos, hogyan lehet azt megoldani, hogyha mondjuk valamelyikünkre akar csatlakozni még 1 ember sima LAN-nal, akkor az lásson mind a kettőnket, és mi is lássuk őt. (Mi híddal próbáltuk megoldani, de nem sikerült.)
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2851 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 12:10

Na elkezdtem csinálni a konzervet. Beforrasztottam a csatiba a rézdrótot és láss csodát, látja a gép a hálót :-) Egyenlőre hanyagolom a dobozt. Kiraktam az ablakba a csatlakozót és működik kafásul. (a másik gépen szintén egy ilyen "fél antenna" kb 100méterre.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2852 Felhasználó inaktív   spargi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 17:17

Sziasztok!

Tud valaki a következő problémára magyarázatot adni?

Adott egy asztali gép PCI-s Micronet WLAN kártyával (54+).

A szobámban van egy kis Yagi, ezzel kitűnően, megszakadások nélkül tudom használni a 100m-re lévő, rálátás nélküli AP-t. Signal strenght 40-50%. (11b)

A probléma: a géptől 1 m-re lévő notebook (beépített 11b WLAN) ad-hoc kapcsolatban 97-100% signal strenght mellett kb 20 mp-enként megszakad. 9-es channelt használom, mert ezt a környéken senki sem. Mindkét gépen XP Pro.

Van valakinek valami ötlete?

#2853 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 06:03

Idézet: Simi121 - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:22

Sziastok! Sajnos nagyon nem értek ehhez a témához ezért fordulok hozzátok. Egy kis faluban lakom Somogy megyében de nem ez a lényeg. Össze szoktunk jönni néha egy kis Lanpartira mint minden normális szg. tulaj. Múltkor valaki felvetette hogy nem-e lehetne a faluba kiépiteni valami vezeték nélküli hálozatot, akkor sűrűben tudnánk játszani. Sajnos Internet nagyon felejtős mert csak mobilos GPRS van, még a MATÁV is rádiós hálózatot használ nálunk, ezekkel meg sajna nem megy a játék. Mikrohullám lehetne esetleg de 5-6 emebernél több nemigen fizetne elő rá, ennyi miatt meg senki se mozdul meg. Szóval ez van. A kérdésem az lenne, hogy megoldható lenne egy ilyen hálozat kiépitése a faluba? ha igen kb milyen módon és mibe fájna nekünk. A max távolság olyan 2000 méter. Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni. Olyan 9-10 gépről lenne szó. Köszike! Simi!

egy g-s ap kell nektek + mindenkihez egy olyan g-s ap ami tud wds vagy ap client modot. pl az a xmicro11g-je ami csak 54Mbps-t tud ilyen. pci/usb karytakkal nem erdemes tokolni, mert a koax ami feler a tetore meg a csatlakozok sokkal tobbe kerulnek a kartyaval egyutt, mint egy ap.
es az ap-nak az az elonye is megvan, hogy relezni tudja a jelet valamint nem jatszik a hosszu koax csillapitasa -> kisebb/olcsobb antenna is eleg.

tehat egy ap tempomtoronyba vagy mas magas helyre, amit mindenki lat, +1 szektorsugarzo antenna. a biquad a maga 50..80 fokos nyilasaval tokeletes ilyen celra. ha nagyon szet vannak szorva az emberek ide rkhgattok ket ap-t is es ossze tudjatok kotni oket az utp portjukon.

a fentiek alapjan a juzerekhez egy wds vagy ap client kapacitasu ap, utp-vel lehozva a pc-hez. kliens antenakent mivel  a tav kicsi megfelel a biquad esetleg dupla biquad. 1km-en tul dupla biquad vagy biquad parabola primersugarzojakent hasznalva.

olyan 10..22Mbps tcp/ip sebesseg varhato el a ping-nek 0..4ms kozott kell mozognia online jatekoknal.

antennak. a net tele van jo minosegu hazilag keszitheto antenaval. ha a mereteke legalabb 1..2mm pontossaggal tartjatok akivant eredmeny nem mard a el. tapasztalatam szerint csak helix az amivel nem erdemes foglakozni, a meretezo keplet tulontul optimista.

#2854 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 06:06

Idézet: Michael - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:06

Meg annyit, hogy a Vezetek nelkuli halozat biztonsagara ugyeljetek. Az AP Routerben - WPA PSK t allitsatok be (security ful)  pl 50 jegyut. Ezt majd a tobbi WLAN os kliensnel alkalmazni kell, olyan mint egy kulcs a zarba csak azok ferhetnek a halohoz akinek megvan ez a kulcs.
Ertelemszeruen senkinek ne adjatok ki, a ti adataitok biztonsagarol van szo.

kb mint halottnak a csok.

#2855 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 09:12

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 6:06

kb mint halottnak a csok.

Lehet, de ha mar van egy olyan kerites amin at kell masznod, hogy le tudd szedni az almat lehet hogy keresni fogsz egy olyan helyet amit nem vesz korbe kerites. HA mar mindenkeppen almat akarsz enni. Persze a kerites is abszolvalhato, csak az a kerdes megeri e vele foglalkozni. Ha viszont nincs semmi akkor ne is csodalkozz rajta, hogy lelopjak az almad. Aurum neked mi vedi a halozatot? Azt ird le ide amivel segiteni tudsz, mert abbol ok is en is tanulhatunk. Jelenlegi korulmenyek kozott WPA nal erosebb titkositast nem tudnak az APk, tudtommal
Ezt en is irhattam volna hogy halottnak a csok (a WEPnel, WPA kicsit erosebb).

#2856 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 09:18

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 5:03

egy g-s ap kell nektek + mindenkihez egy olyan g-s ap ami tud wds vagy ap client modot. pl az a xmicro11g-je ami csak 54Mbps-t tud ilyen. pci/usb karytakkal nem erdemes tokolni, mert a koax ami feler a tetore meg a csatlakozok sokkal tobbe kerulnek a kartyaval egyutt, mint egy ap.
es az ap-nak az az elonye is megvan, hogy relezni tudja a jelet valamint nem jatszik a hosszu koax csillapitasa -> kisebb/olcsobb antenna is eleg.

tehat egy ap tempomtoronyba vagy mas magas helyre, amit mindenki lat, +1 szektorsugarzo antenna. a biquad a maga 50..80 fokos nyilasaval tokeletes ilyen celra. ha nagyon szet vannak szorva az emberek ide rkhgattok ket ap-t is es ossze tudjatok kotni oket az utp portjukon.

a fentiek alapjan a juzerekhez egy wds vagy ap client kapacitasu ap, utp-vel lehozva a pc-hez. kliens antenakent mivel  a tav kicsi megfelel a biquad esetleg dupla biquad. 1km-en tul dupla biquad vagy biquad parabola primersugarzojakent hasznalva.

olyan 10..22Mbps tcp/ip sebesseg varhato el a ping-nek 0..4ms kozott kell mozognia online jatekoknal.

antennak. a net tele van jo minosegu hazilag keszitheto antenaval. ha a mereteke legalabb 1..2mm pontossaggal tartjatok akivant eredmeny nem mard a el. tapasztalatam szerint csak helix az amivel nem erdemes foglakozni, a meretezo keplet tulontul optimista.

Természetesen aki az ablakból is rálát a templomtoronyra, annak elég egy jóval olcsóbb g-s PCI kliens is. :-) "szerintem"
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2857 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 10:49

Sziasztok!

1 pár hete raktunk össze egy wireless hálót egy haverommal egy kisvárosban. Tökéletesen üzemel, pedig: kb. 600 m. van a 2 ház közt. Vettünk 1 AP-ot (X-MICRO-s, a 108 MB-es fajtából), egy PCI hálókártyát (szintén X-MICRO, szintén 108 MB), 2 antennát (MICRONET, nem körsugárzós, hanem irányított), és 2x10 m. "low loss" feliratú  :up: koax kábelt. Az ő antennája és az én antennám is a háztetőn van. Nem látják 1mást, de a háló tökéletesen műxik, jelerősség kiváló  :D.
2 kérdésem van:
1, Mi az a FIRMWARE??? (Sztem: router-be való BIOS/SOFTWARE (röhögjetek ki ha nem ez, de inkább megkérdezem, mint hülyén haljak meg!!!))
2, Namármost, tudtommal az a router amit vettem, az 1ben AP is, nem? Akkor miért írja ezt a gyártó a honlapján: do NOT use for Access Point??? :think:

Segítségeteket előre is köszönöm!!!

Szerkesztette: Csücsök 2005. 03. 07. 10:50 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2858 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:07

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 10:49

2, Namármost, tudtommal az a router amit vettem, az 1ben AP is, nem? Akkor miért írja ezt a gyártó a honlapján: do NOT use for Access Point??? :think:

Segítségeteket előre is köszönöm!!!

Azért írja, nehogy ezt a firmware-t valaki beletuszkolja egy ap-ba, mivel akkor tuti megöli.

#2859 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 17:06

Sziasztok!

Leírná nekem valaki ezeket a konzervdobozos antennák összerakásának pontos lépseit magyarul? :respect:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#2860 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 19:20

Idézet: aurum - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 7:03

Köszi szépen! Közben átolvastam a forumot itt és a Ph-is. Sajnos az a probléma, hogy a központi Ap-t nálam kellenne elhelyezni, de én pont középen vagyok a faluba. Akkor mi lenne jobb vagy 1 Ap nálam rá egy 10 dBi-s körsugázó és Utp kábelel bele a gépembe vagy 2 db Ap hozzám mindegyikre egy szektorsugárzó amik ellentétes írányba nézznek összekötve Utp kábelel. Ilyenkor az egyik Ap Utp kábele mehet a gépembe? Hozzám jönne egy xmicro11g.

A másik kérdés, hogy a többi sráchoz nem-e lenne elég egy b-s Ap, mondjuk az Asus 330-a. Sajnos a g-s Ap dupla árban vannak. Szerintem játékra ez is elég lenne, nem?

Microcom BroadBand Router WiFi 11g: Estleg egy ilyet Ap helyett hozzám?

Köszike: Simi

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.