Hi all!
Először is köszönet a mindenkinek aki segített megoldani a problémámat a WLAN-nal kapcsolatban.
Irajmon,Michael
Teljesen jó a cucc,mindenkinek nagy szeretettel ajánlom a WLAN-OK-at!! (U.S.Robotics termékeket is)
3gépet összelőttünk sikeresen még hétfőn mehetek a maradék gépekhez való cuccokért.
Tapasztalat azoknál a gépeknél amik Wireless csatlakoznak:
1.gép 60-70 méter Yagi M-15 + 3 méter kábel LINK/JEL 100/100%

) (28-30Mbit/sec)
2.gép 300 méter Yagi M-19 + 11 méter kábel LINK/JEL 72/68%
Ez a Yagi nem lát rá közvetlen az Orion 19-s -re (belóg egy háztető)
Kérdés az ha odébbtesszük az Orion-t, hogy legyen full rálátás (még egy ág sem lóg be) és még a kábelből is tudunk vágni vagy másfél métert akkor elvileg emelkedik a LINK/Jel tényező?
Mennyit számit,hogy 72/68 vagy 100/100??
A hátralévő két gépnél tuti nem lesz probléma mert full a rálátás és a távolságok is kicsik (max.150m)
Abba kellene még segítség,hogy LAPTOP-ra szeretnék rákötni külső antennát, olyan PCMCIA kellene...
Milyen típust tudtok ajánlani?Ami g-s szabvány.Nem igazán találtam a neten.
Vagy sajna vennem kell 25ropiért egy USR Bridge-et.

Vagy veszek PCI-os wireless kártyát és valahonnan szedek egy használt alaplapot(full integrált minden,csak netre kell)+procit+memóriát (más van minden).
kérdés,hogy tudnék a legjobban járni?

Milyen gép elég ahhoz,hogy XP-t futtassak és netezzek??
Előre is köszi a segítséget.
ui: muszáj még egy szót ejtenem a WLAN-OK-ról és az ott ténykedő emberekről: lehet,hogy én járok "rossz" helyekre, de régen találkoztam más üzletekben ennyire segítőkész emberekkel,szóval köszönet érte.