HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#41 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 01. 15:04

és mondcsak a korábban említett routerrül a linsys wrt54g-ről mi a véleményed megér 30 nettot? Illetve te szigoruan maximum ennyiért milyet vennél?

#42 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 16:02

Ugy emlekszem mip teszteles alatt tartja, de lehet vissza kellene olvasnom, nekem meg nem volt hozza szerencsem. Ha csak annyira megbizhato, mint a 11Mbps-os elodje akkor mindenkeppen jo valasztasnak tunik, ha az ar/tudas a kerdes.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#43 Felhasználó inaktív   Marci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 01. 17:43

idézet:
Ezt írta golya23:
Sziasztok!

Meg a hetvegen vettem egy dlink 520+-t es probaltam egy PI-es-be tenni (133 Mhz procis, szerverkent uzemelne) es LEFAGYASZTJA. Ma visszavittem a boltba es egy vmilyen AMD-s ASUS alaplapba betettek es gond nelkul MENT!??? Van vmilyen alaplap beallitas, emi ezekhez kell? Egyeb otlet? Kettovel is kiprobaltam, van amivel be se kapcsol, van ami boot soran fagy le (akar win98, akar linux)!
Es: bar ez inkabb szoftver tema: linux-al ment ez mar valakinek?

Legyszi segitsetek vmi otlettel a lefagyasra!
Koszi!
[/quote]

Ezek a PCI-os kártyák legelább a 2.2-es PCI szabványt követelik meg. Sajna a P1-es alaplapok többsége ezt még nem tudja. Ezekben nem fog menni. Be sem bootolnak.
Itt a bridge a megoldás egy hálókártyán.
A PRISM csippes kártyák mennek linux alatt, a D-Link asszem Ti...

#44 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 17:53

idézet:
Ezt írta k0SZ:
Ugy emlekszem mip teszteles alatt tartja, de lehet vissza kellene olvasnom, nekem meg nem volt hozza szerencsem. Ha csak annyira megbizhato, mint a 11Mbps-os elodje akkor mindenkeppen jo valasztasnak tunik, ha az ar/tudas a kerdes.[/quote]

Azért kérdezem mert mip korábbi hozzá szólásában azt véltem felfedezni ohgy nincs tőle elragadtatva. Én meg szerdán akarok egyet venni. És szeretnék jól választani.

marci: mit tudsz a prism gt chipsetről jó az? szabad olyan kártyát venni? Konkrétan smc2835w (54mb/s)

#45 Felhasználó inaktív   Marci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 18:04

Ezt a kártyát konnkrétan még nem használtam, nem tudok róla véleményt mondani. Otthoni felhasználásra, lakáson belül ezek az eszközök nagyon megfelelnek. Távolabbi pontok összekötésére, esetleg szolgáltatásra én nem ajánlok csak jó minőségű bridget.

#46 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 19:28

idézet:
Ezt írta alonso123:

Azért kérdezem mert mip korábbi hozzá szólásában azt véltem felfedezni ohgy nincs tőle elragadtatva. Én meg szerdán akarok egyet venni. És szeretnék jól választani.
[/quote]

En nem latok kulonosebb valtozast az elozohoz kepest (leszamitva a dyndns-t, meg hogy 54Mbps), de mip majd kijavit, ha van vele extra rossz elmenye. Ha szukseged van a 22 megabit koruli sebessegre es ki tudod hasznalni a funkcioit, akkor szerintem nem rossz valasztas (ebben az arkategoriaban).

#47 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 19:29

idézet:
Ezt írta alonso123:

...
1,Mi az a dyndns kliens?
2, mi a pontos neve ennek az s4 router-nek? Az s4 van lan port?
3,Milyen racionális megfontolás alapján nem választanád a
wrt54g-t?
4,Teljesítmény:...
5, Hol és mennyiért lehet kapni belsö felhasználásra szánt antennát? az antenna shopba csak külső antennákat láttam.
...
[/quote]

1, Olyan progi a routerben ,amivel fix hostneved lesz: pl ali.homedns.org. Amikor a router felkonnektál a netre frissíti a dns bejegyzést, ergo mindig megtalálod a routered. Alapvetően azért jó, mert állandó hostnevű gameservert, ftp szervert, www azervert stb. tudsz üzemeltetni.

2, Linksys BEFW11S4: 4 lan, 1 wan+2 rptnc antenna csati.

3, A rádiója önmagához képest gyengébb, mint az s4-é. A 802.11g egyébként is elég gázos szabvány, inkbb kis távolságra (<100m) való. Pl. egy 500 méteres linkhez már grid+kis yagi páros kell ahhoz, hogy ténlyeg 54Mbps-en menjen. Ugyanez (full speed) 802.11b-n két kis gagy scyconos antennáva lelment. Szal ok, hogy gyorsabb, de alkalmatrlan nagyobb (>300m) pont-multipont megoldásokra. Sajnos. Egyenlőre.

4, Nem az antennája, hanem a végfoka akkor. Bocs ha félreérthető volt. Azért erősebb a végfok, mert bele van kalkulálva, hogy a nyákon lévő p@cs antennával használod.

5, beltérre nem gyártanak antennát. Arra van a sajátja. Ha mégis kell antenna (pl. G-nél gyenge jelszint=> instabil kapcsolat), akkor egy kicsi, vagy akár nagy körsugárzót beteszel a szekrény/polc mellé. Ha megnézed a fotót az antennashopon, akkor látod, hogy egy kb. 4cm átmérőjű fehér műanyag cső. Kb. fele annyi helyet foglal, mint egy összecsukott esernyő (és esetleg nem is olyan ronda).
www.kevenet.hu

#48 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 19:35

idézet:
Ezt írta k0SZ:
Ugy emlekszem mip teszteles alatt tartja, de lehet vissza kellene olvasnom, nekem meg nem volt hozza szerencsem. Ha csak annyira megbizhato, mint a 11Mbps-os elodje akkor mindenkeppen jo valasztasnak tunik, ha az ar/tudas a kerdes.[/quote]

Az S4 egy külön kategória. Amikor ősszel/tavasszal a fénykorát élte, a v2, v3 volt kint. Ebből nem volt EU-s, tehát az FCC domain alá gyártott eszközöket kaptuk. Ezek sokkal erősebbek voltak, mint az aktuális wap11. Most a V4 van kint, ami gyengébb mint az előzőek. Szvsz jó vétel, hiszen egy sima AP árában van, és kapsz egy dsl routert bele+egy 4 portos switch-et. Igaz viszont, hogy az ap része le van butítva=> nem tud bridge, ap kliens lenni.
A wrt54g-re visszatérve: egy olyan ap, min nem tudod megnézni az interface-ek forgalmi statisztikáját ( szumma csomag/rossz csomag wired/wireless bontásban) az nem ap. Az egy félkész termék. Hetente 3szor adok elő belőle de nem szeretem. Milyen gagyi az a sw, amin nem tudok kiválasztani, hogy melyik antennát akarod használni? Grrrr.
Nem mondom, jó a dyndns kliens, de ezért cserébe viseljek el egy gagy ap szoftvert? Nem. Persze ez csak egy vélemény.
www.kevenet.hu

#49 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 19:46

Tehat alonso123, a kerdes az, hogy mire van szukseged, ennek fuggvenye az eszkoz. :cool:

#50 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:19

idézet:
Ezt írta k0SZ:
Tehat alonso123, a kerdes az, hogy mire van szukseged, ennek fuggvenye az eszkoz. :cool:[/quote]

Eredetileg egy irodába kis távoldágokra egy kb 10méter átmérőjű körben. 1 pc + két noti. Azonban annyira megtetszett a ketyere hogy nem is várom meg amig abban az irodában telepíthetem hanem veszek egyet othonra a kétpc közé zsinorral az egyszem notihoz meg kábelnélkül kapcsolodok majd. A közös azonban hogy itt is a kis távolságok dominálnak a routertől kb 10 méter a wlan picimaci kártya a másik pc pedig zsinoros ugyhogy kb ennyi.

#51 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:30

idézet:
Ezt írta mip:

1, Olyan progi a routerben ,amivel fix hostneved lesz: pl ali.homedns.org. Amikor a router felkonnektál a netre frissíti a dns bejegyzést, ergo mindig megtalálod a routered. Alapvetően azért jó, mert állandó hostnevű gameservert, ftp szervert, www azervert stb. tudsz üzemeltetni.
.
[/quote]

tehát ha jól értelek akkor: ha én mondjuk akarok egy webservert csinálni (kis forgalom csak haveroknakmeg ilyesmi) de szerencsételnségemre dsl szolgáltatom van és így dinamikus ip-cimem. Akkor ez mindig automatikusan "visszaállítja" egy általam megadottra mondjuk "181.127.15.1" és akkor bárki eltudja érni az ftpszerveremet ezen a címen. jól értem??
idézet:
Ezt írta mip:

Milyen gagyi az a sw, amin nem tudok kiválasztani, hogy melyik antennát akarod használni? Grrrr.
Nem mondom, jó a dyndns kliens, de ezért cserébe viseljek el egy gagy ap szoftvert? Nem. Persze ez csak egy vélemény.
[/quote]
Idővel egy firmware nem segíthet ezen?
viszont teljesen egyetértek a forgalmi statisztika kimaradása elég nagy baki.

#52 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:57

idézet:
Ezt írta mip:

A wrt54g-re visszatérve: egy olyan ap, min nem tudod megnézni az interface-ek forgalmi statisztikáját ( szumma csomag/rossz csomag wired/wireless bontásban) az nem ap. Az egy félkész termék. Hetente 3szor adok elő belőle de nem szeretem. Milyen gagyi az a sw, amin nem tudok kiválasztani, hogy melyik antennát akarod használni? Grrrr.
[/quote]

tudod az antennat is valasztani es minimal statot is tudsz nezni.. ez viszont valoban nem megy trivial modon monjuk, web feluletrol ahogy mondod.. de ennek a cuccnak az is a szepsege imho!, h lehet jatszani vele ;)

#53 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 21:07

idézet:
Ezt írta mosquito:

tudod az antennat is valasztani es minimal statot is tudsz nezni.. ez viszont valoban nem megy trivial modon monjuk, web feluletrol ahogy mondod.. de ennek a cuccnak az is a szepsege imho!, h lehet jatszani vele ;)
[/quote]

Mivel az eszközön linux fut, amit a firmware frissítésből ki lehet csomagolni, és elemezni, létezik hozzá számos hack, alternatív firmw. Ezeket azonban direkt nem említettem, mivel az eszköz azonnali garanciavesztését okozza. Adott esetben pedig a firmw. hibás feltöltése, nem megfelelő fw. haszánlata az eszköz használhatatlanságát jelenti.
Másik téma a meglévő szoftver felülete "mögé" nyúlni, tehát spec. browswer utasításokkal beállítani az entennát, jelszintwet, stb. Ez kevésbé veszéles, bár kontroll (állapotjelzők) nélkül nem olyan izgi. Szvsz.
www.kevenet.hu

#54 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 21:09

idézet:
Ezt írta alonso123:

...
Akkor ez mindig automatikusan "visszaállítja" egy általam megadottra mondjuk "181.127.15.1" és akkor bárki eltudja érni az ftpszerveremet ezen a címen. jól értem??
....
[/quote]

Nem. De mindig hozzárendeli az alonso123.homedns.org hostnevet, tehát ez alapján a cimbik elérnek. Az ip címedet természetesen nem tudja megváltoztatni.
www.kevenet.hu

#55 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 21:30

idézet:
Ezt írta mip:

Nem. De mindig hozzárendeli az alonso123.homedns.org hostnevet, tehát ez alapján a cimbik elérnek. Az ip címedet természetesen nem tudja megváltoztatni.
[/quote]

és ilyen saját hostnevet hogy tudok csinálni? Elmentem a homdns.org-ra de nagyon bonyolultank tűnik. Segits kérlek.
Azt is irtad hogy het itöbb 54g adsz el pontosan hol dolgozol melyik cégnél? akár privátba is lehet...

#56 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 21:51

közbe pár lépésre már megcsináltam: regisztráltam magam. És azt hiszem hogy rájöttem mégpedig ezt valahogy a dinamikus dnssel kell csinálni meg (router hiányában kell egy külső kliens progi mint a 3d watch)

#57 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 15:27

[url="http://"http://www.dyndns.org/news/releases/archives/2003/11/288.html"]http://www.dyndns.or...003/11/288.html[/url]
[url="http://"http://www.dyndns.org/news/releases/archives/2003/11/288.html"]csak ha mar dyndns-nel es wrt54g-nel tartottunk :)[/url]

#58 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 16:48

idézet:
Ezt írta alonso123:

...
Azt is irtad hogy het itöbb 54g adsz el pontosan hol dolgozol melyik cégnél?
...
[/quote]

Nem eladok, hanem előadok. Nem ugyanaz. :)
A magyarországi disztribútornál. www. alphasonic. hu
www.kevenet.hu

#59 Felhasználó inaktív   mosquito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 16:51

idézet:
Ezt írta mip:

Nem eladok, hanem előadok. Nem ugyanaz. :)
A magyarországi disztribútornál. www. alphasonic. hu
[/quote]

nekunk mikor adsz elo egy sor mellett? ;)

#60 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 17:54

idézet:
Ezt írta mosquito:

nekunk mikor adsz elo egy sor mellett? ;)
[/quote]

ÁLtalában cokét szoktak hozni a cimbik, de lehet tárgyalni. :)
Amúgy nem kell semmi komolyra gondolni, csak beleástam magam a témába, meg ezt tanutam néhány évig (pedagógia). Szal ennyi. Viccet félretéve van egy jó szoftveres router (www.microtik.com), ezzel foglalkozom komolyabban, erről szoktam a környékbeli emberkékkel beszélgetni.
www.kevenet.hu

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.