HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1981 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 20:33

Szisztok!Segítségre lenne szükségem.Két kérdésem lenne. Első az asus routerhez adott antennát kültérre ki lehet rakni?Második a wlan-ok oldalon melyik típusú kábel és csatlakozó kell az asus wl-500g routerhez ill asus wl-138g lankártyához.válaszokat előre is köszi.

#1982 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 22:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 17:30

Inkább megcsinálom, ha most leírjuk, akkor az le van írva a manualban is, amúgy ha megakadsz, akkor nem bírod folytatni. Valami úgyis kimarad, helyszínen is el lehet vele pöcsölni, mert volt cucc, ami nem szerette a WEP-et, pedig jó lenne használni. Ha minden dologra részletesen kitérünk, nulla hálózatos ismerettel, akkor gépelnem kellene vagy 2 órát, és még mindig nem lenne 100%-os.

Üdv
Azért nem vagyok full láma a témához,csak még nem csináltam ezt  egyben.
Klienseket beállítok ha megadnak minden infót,de ez kicsit összetettebb.Elolvastam a manualokat,mindent belehet weben állítani.Értem külön külön a dolgokat,csak az egész nem áll egybe.
Csak a hálózati beállítások érdekelnek,a többi menni fog.Tudom mit hova kell dugni.
Írok holnap mi nem világos.
Megköszönném a segítségedet!
Hank

#1983 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 23:40

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 22:09

Azért nem vagyok full láma a témához,csak még nem csináltam ezt  egyben.

Ha így késő este, és msn-en ide bírol csörögni, vagy ICQ, akkor inkább távsegítek, vagy felrakunk több hálókártyát, aztán távolról bekonfigom, végignézed, jó lesz.
Make love not Wor.

#1984 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 01:41

Sziasztok!

Vezetéknélküli NET megosztáshoz szeretnék segítséget kérni:

Szóval 2 gép között kéne megosztani az ADSL-t, a 2 gép 2 külön
épületben, van szomszédos házban.
Kb. 20 méter a távolság.
Mit érdemes venni?
Amit én néztem:
Az egyik oldalon:  Router D-Link DI-514 wireless 11Mbps (2 év garancia) -----------> 12 ezer
Másik oldalon :  Hálózati kártya D-Link DWL-510 wireless PCI 11Mbps -----------> 6 ezer

Ezekkel megoldható a dolog?
Kell-e még venni valamit?

Látni foglyák-e egymást? ( nincs rálátás, kb. 20 méter távolság , 2 fal +
külső környezet)

Köszi

Ati

#1985 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 12:19

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 2:41

...Másik oldalon    :  Hálózati kártya D-Link DWL-510 wireless PCI 11Mbps   -----------> 6 ezer

Ati

Én is ezzel kínlódok mostan. A DWL-510 egy SMC7004VWBR rúterrel légvonalban kb. 4 méterröl nem hajlandó menni sehogy (függölegesen 1 emelet, vízszintesen pár méter a táv), egy PCMCIA-s DWL-650+ notebook-ban f*szán ment az adott helyröl. Sztem kritikán alúli erövel ad (a vétel oldal jó, mert a win írja h. a jelerösség kíváló/nagyon jó).

De ha mégis beruházol rá, várnám a tapasztalataidat.. én egyelöre más típus/márka után kutatok.

Szerkesztette: ricsip 2004. 11. 09. 12:21 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 14:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 23:40

Vagy felrakunk több hálókártyát, aztán távolról bekonfigom, végignézed, jó lesz.

Üdv!
Ha jól értem,akkor neten keresztül konfigolnád be az eszközöket.De ha összerakom a rendszert,akkor nincs net.Vagy te úgy gondolod hogy még működő nettel LAN-on keresztül?Számomra ez még nem egyérterelmű,lokális hálón minden világos,de ha megtudod csinálni mivel oldod meg?
WET11-be már tudom mit kell kb.MAC-jét a szollgáltatónak,IP,DNS,csatornakiosztás,maszkot...
Úgy gondoltam elsőnek,hogy belövöm a netet csak WET11-el lanon keresztül,ha megy rákötöm a routert,ezt nem tudom még hogyan és mit.
Egy minimális leírást tudsz azért,hogy én is tudjam mit hogyan kell?
Szolgáltató mivel szűri a felhasználókat?MAC alapján?Vagy csak titkosítják a forgalmat?
Hank

#1987 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:27

Kedves Jahno!
Komolyan érdekelne javaslatod miszerint a USR ill. Vigor router helyett Linksys AP és Vigor kombinációját alkalmazzam. Csak a Vigor mibenlétéről ha mondanál valamit.
Előre is kösz

#1988 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:37

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 18:27

Komolyan érdekelne javaslatod miszerint a USR ill. Vigor router helyett Linksys AP és Vigor kombinációját alkalmazzam. Csak a Vigor mibenlétéről ha mondanál

USR-ekről nem nagyon tudok, ritkán találkozom vele. Egy routere van itt, ami itt usernek Vigor után tetszik, mint állat, de HWSW-n nem piacképes a dolog. Vigorban esetleg van VPN, de nem tud UPNP-t, tud snmp-t, alapban két belsőhálózatos IPje van, külön gateway, estébé, szépen át lehet húzni szomszédhoz a drótot, akik nem zavarják a mi belső hálónkat. Sokat nem lehet róla mondani, értelemszerű, működik, fasza gyors. Párszor előfordult, hogy ha két külön háló közt engedélyeztem a vindózos cumókat, akkor elég lassú volt, de nem foglalkoztam vele, akár a Vigortól is lehetett. Ki kellene próbálni. Szóval Alsókategóriás netgear, xmicro, Dlink, LinkSys, SMC dolgokkal találkozom, amit vagy azért jegyzek meg mert irtó szar, vagy igen jó. Vigort szakemberállat ajánlotta, kipróbáltuk, vettünk még 25-öt, tök jók.

Talán ez az első olyan vas, amit nem kellett firmwarekkel még sosem herélni, mert secu bug volt benne, vagy éppen szarul működött. Teszi a dolgát. Többieknek Dlink is műxik, nekem időnként előfordult, hogy kihúz-bedug, 2 LinkSysünk is időnként nem jelentkezik fel a netre, kell 3 havonta 1-1 connectet nyomni... Vigorral baj még nem volt egy bit sem!
Make love not Wor.

#1989 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:05

Kedves Jahno!
Magam is Vigort terveztem venni, úgy hogy teljesen a szivemből szóltál. Mondjuk én nem vagyok olyan profi mint mások. Ezért kérdeném , hogy az  általad javasolt configban Linksys AP-je után kötött Vigor az micsoda lenne müködésileg -- WLAN switch vagy bridge- avagy mi. A Draytek honlapján csak drótos ill drótnélküli routereket találtam különböző kiépítésben. Thx.

#1990 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:34

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 19:05

szivemből szóltál. Mondjuk én nem vagyok olyan profi mint mások. Ezért kérdeném , hogy az  általad javasolt configban Linksys AP-je után kötött Vigor az micsoda lenne müködésileg -- WLAN switch vagy bridge- avagy mi. A Draytek honlapján csak drótos ill drótnélküli routereket találtam különböző kiépítésben. Thx.

Én sem vagyopk profi, csak évente látok vagy 500 gépet, meg pár hálózatot. Vigor az nálam router, ami 2104-es, vagy 2200E-s, ebbe dugva az AP-t, azon keresztül szépen lehet drót nélkül is csatlakozni a hálózathoz, meg netezni. Egyben Vigor routert kicsit sokallom, meg ha az ember úgy dönt, hogy kevés a 11 mega wirelessen, akkor kikukázza a LinkSyS AP-t 5 rugóért, és 10-ér beilleszti az új 54 megásat, és megy midnen tovább, nem kell tripla konfig, meg netről lehúzni egy jól bevált router cuccost.
Make love not Wor.

#1991 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:34

Vigor az nálam router, ami 2104-es, vagy 2200E-s, ebbe dugva az AP-t, azon keresztül szépen lehet drót nélkül is csatlakozni a hálózathoz, meg netezni.

Kedves Jahno!
Teljesen meg vagyok győzve. Ha jól kapisgálom az általad javasolt config: kábelmodem-->Vigor--> ennek egyik LAN portjába megy az AP a többi 3db portba megy a drótos hálózat. Ennek előnye, hogy a Wi-Fi fejlődésével nem kell a routert is kidobni. A Vigor router meg van véve, csak melyiket javaslod. Így nézegetve Draytek honlapot  a 2200E tünik szimpatikusabbnak. Ha jól olvastam mindkettő tudja a UPnP-t - csak itt vagyok zavarban - nem ez a szolgáltatás amit az XP-ben biztosági okból azonal ki kell kapcsolni? Thx

#1992 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:22

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:04

UPnP-t - csak itt vagyok zavarban - nem ez a szolgáltatás amit az XP-ben biztosági okból azonal ki kell kapcsolni? Thx

Nekem mintha a 2200E nem tudná az upnp-t, de elég ritkán is van rá szükségem. Arra jó, hogy ha XPben valami SW befelé akar portot nyitni (játék, msn beszélgetés) akkor a Win tudja vezérelni a routert, kinyitja a portot, majd beforwardolja a gép felé. Elolvasom, mert új firmware lehet, hogy tudja.
Make love not Wor.

#1993 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:22

Nekem mintha a 2200E nem tudná az upnp-t,

Kedves Jahno!
Itt az van irva, hogy tudja. (Ha jól értem az UPnP a routerben hasznos dolog de a szgépben ki kell kapcsolni?) http://www.draytek.com./english/product/br...or2200eplus.php
Igaz, hogy itt a pontos típusszám:2200eplus.
Akkor melyiket vegyem? Thx.

#1994 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:49

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:44

Igaz, hogy itt a pontos típusszám:2200eplus.
Akkor melyiket vegyem? Thx.

Ezt! Nekem itthon most ez van: http://www.draytek.com./english/product/ip...vigor2200we.php De akkor lehet körbelesek bővítésileg, MSNhez néha nem ártana UPNP. Bezzeg a 13 rugós LinkSys tudja, szívjanak le...
Make love not Wor.

#1995 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:49

Ezt! Nekem itthon most ez van: http://www.draytek.com./english/product/ip...vigor2200we.php De akkor lehet körbelesek bővítésileg, MSNhez néha nem ártana UPNP. Bezzeg a 13 rugós LinkSys tudja, szívjanak le...

Kedves Jahno!
Ez a 2200we - ha jól látom az antennákból és a leírásból - egy "b" szabványú wireless router. Ilyenről kombiról beszéltél le sikeresen. Mindegy. Javaslatodra egyik vigort már biztos megveszem. Thx

#1996 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:13

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 21:04

Kedves Jahno!
Teljesen meg vagyok győzve. Ha jól kapisgálom az általad javasolt config: kábelmodem-->Vigor--> ennek egyik LAN portjába megy az AP   a többi 3db portba megy a drótos hálózat. Ennek előnye, hogy a Wi-Fi fejlődésével nem kell a routert is kidobni. A Vigor router meg van véve, csak melyiket javaslod. Így nézegetve Draytek honlapot  a 2200E tünik szimpatikusabbnak. Ha jól olvastam mindkettő tudja a UPnP-t - csak itt vagyok zavarban - nem ez a szolgáltatás amit az XP-ben biztosági okból azonal ki kell kapcsolni? Thx

UPNP - univerzalis plung and play azaz univerzalisan tok felesleges winfosos baromsag. roviden tomoren.

Lenyege, hogy egy ilyen eszkozre radugunk egy barmilyen WinXP Home/Prof Os-sel megaldott gepet a win automatikusan felimeri kivan a drot vegen tipus, gyarto stb. es ennek megfeleloen kozli, hogy uj eszkozod van.
Haszna nulla, elonye nulla, Linux rulez! :-)
Az informatika atok de jo hogy van.

#1997 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:28

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:01

Ez a 2200we - ha jól látom az antennákból és a leírásból - egy "b" szabványú wireless router. Ilyenről kombiról beszéltél le sikeresen.

Persze hogy erről, mert usernél pont ilyen okok miatt cseréltünk más kombóra, belőlem már a tapasztalat beszélt :-) Ez meg utána itt volt feleslegben, wirelessre marhára ritkán van szükségem, ráadásul dupla áron...
Make love not Wor.

#1998 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:33

Kedvs Jahno!
Bocsika kicsit felületesen olvastalak. Akkor ha jól értelek a Vigor 2200eplus megvásárlását tartod erősen megfontolandónak? Thx.

#1999 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:34

Idézet: szaki - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:13

automatikusan felimeri kivan a drot vegen tipus, gyarto stb. es ennek megfeleloen kozli, hogy uj eszkozod van.
Haszna nulla, elonye nulla, Linux rulez! :-)

Előnye nullát akkor magyarázd, mikor MSN random nyitogat portokat visszafelé. Tudom, ne használjak MSN-t... Linuxot is lehet, enyémen valami IPtelfont próbálgattunk, havernak mondtam, hogy nem TCP/IP-t kell forwardolni, hanem kellene pár UDP port. Húúú, az most egyből nem megy. Ekkor döntöttem router mellett, hogy Linuxhoz nem értek, ez megbekapcsolás után 10 perccel azt csinálja, amit én akarok. Ízlések és pofonok, öregszem, utálok szopni, működjön :-)
Make love not Wor.

#2000 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:36

Idézet: DreamR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:33

Bocsika kicsit felületesen olvastalak. Akkor ha jól értelek a Vigor 2200eplus megvásárlását tartod erősen megfontolandónak? Thx.

Jóhogyja! Kezemben nem volt, de ha nem válik be, akkor adok helyette sima E-set. Ránézésre télleg csak az UPNP-ben különbözik, előítéletem van, csak jó vas lehet! Azért készülj fel, hogy a sima Vigor (2104p) az 20 körül mozog, másik meg lesz 30...
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.