HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2021 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 13. 22:50

--- ez ugye nem jó? ---

úgynéz ki,hogy nincs javúlás a net-tel,szerintem nem tudja megcsinálni a szolgáltató,én meg meguntam,hogy 10 hónapja nincs javúlás. esetleg egy olyan szolgáltató nem akar fejleszteni mifelénk aki tud normálisan net-et szolgáltatni? vagy köttessek adsl-t? :D

#2022 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 13. 22:58

Milyen ezközökkelés mennyiért lehetne 3 gépet összekötni WLAN-al, hálóparty és netmegosztás céljából.
A 3 gép kb. 100 méteres távolságban van egymástól, de panellakásokban, tehát sok a fal. Egyáltalán megoldható?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#2023 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 13. 23:06

Idézet: denes44 - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 22:58

Milyen ezközökkelés mennyiért lehetne 3 gépet összekötni WLAN-al, hálóparty és netmegosztás céljából.
A 3 gép kb. 100 méteres távolságban van egymástól, de panellakásokban, tehát sok a fal. Egyáltalán megoldható?

Nem megoldható. Legalábbis bonyás lesz, valamint drága. Mondjuk 100ezer környékét ha meg bírod célozni, akkor folytathatjuk, hogy lerajzolod az épületeket, meg ilyesmik.
Make love not Wor.

#2024 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 01:58

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 10:36

a minap doglodni kezdett a wlan halom. mar mindent megneztem akkor jott a dobbenet:

meres

a hcm innen olyan 3k-re van, a gepben egy biquad van, szoban belul. egyik naprol a masikra ide telepult egy ceg es minden csatornan nyom eszmeletlen teljesitmennyel. az enyem az x-micro a padlasterben van 10dB-es korsugarzoval.

hat nem vagyok egy feljeletgetos tipus de hetfon felnyomom oket a hif-nel.

Csak nem miskolci vagy? :) Mert mintha pont ilyen nevü SSID-ket találtam volna én is minap.

#2025 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 05:36

Idézet: Michael - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 15:43

Aurum, beleakadtal az Intelnet halojaba :)

Ha kell adok privben egy mobilszamot es talan szebb belatasra lehet birni.
En mar tarsalogtam vele, bar nem ilyen temaban.
Mit mondjak, en toled 15 km re delre lakom, es itt is latom az intelnet 1 es 5  jeleta netstumblerrel sargan.
Szerinted mennyivel sugaroznak?  :cool:  :reklamacio:  :offtopic:  :down:

hat biztosan nem 100mW-al... en nem erte egyaltalami miert kell ez ide?? miert engednek a 2.4G-s savon uzleti hasznalatot? ott van az 5.5G-s azon van 50x csatorna es az erre van kitalalva.

#2026 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 05:38

Idézet: ABnormal - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 21:50

--- ez ugye nem jó? ---

úgynéz ki,hogy nincs javúlás a net-tel,szerintem nem tudja megcsinálni a szolgáltató,én meg meguntam,hogy 10 hónapja nincs javúlás. esetleg egy olyan szolgáltató nem akar fejleszteni mifelénk aki tud normálisan net-et szolgáltatni? vagy köttessek adsl-t? :D

ha van adsl kottes. olcsobb lesz es az eddig 768 helyett 1.5M megy.

#2027 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 05:40

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 0:58

Csak nem miskolci vagy? :) Mert mintha pont ilyen nevü SSID-ket találtam volna én is minap.

de, miskolci. ha neked is jonnek akkor valahol a varos/avas deli reszen lakhatsz.

#2028 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 08:18

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 5:36

hat biztosan nem 100mW-al... en nem erte egyaltalami miert kell ez ide?? miert engednek a 2.4G-s savon uzleti hasznalatot? ott van az 5.5G-s azon van 50x csatorna es az erre van kitalalva.

Mert draga, ez egy occso ceg, sot hogy borzoljam a hangulatod, Gesztely, es Hernadkak kornyeken levo adoikat is latom ~ 23 km legvonalban tolem. Az avast a tetorol latom, rosszul mondtam en a Intel-Net 1-es 7 Miskolc SSIDet latok nem HCM et, gondolom az a Hejocsabai Cementgyar tetejen csucsul amit te latsz.
A rohej az egeszben az hogy az antenna meg csak arra sincs forditva (NY-ra nez) bar egy 60 as primfokuszos parabola, es meg igy is sargan hozza a netstumbler a jeleket.
Erre csak egy megoldas van  :box2:  :ninja:  :pokeas:  :strong:  :box:  :pitbull:

#2029 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 10:00

Idézet: Michael - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 7:18

Mert draga, ez egy occso ceg, sot hogy borzoljam a hangulatod, Gesztely, es Hernadkak kornyeken levo adoikat is latom ~ 23 km legvonalban tolem. Az avast a tetorol latom, rosszul mondtam en a Intel-Net 1-es 7 Miskolc SSIDet latok nem HCM et, gondolom az a Hejocsabai Cementgyar tetejen csucsul amit te latsz.
A rohej az egeszben az hogy az antenna meg csak arra sincs forditva (NY-ra nez) bar egy 60 as primfokuszos parabola, es meg igy is sargan hozza a netstumbler a jeleket.
Erre csak egy megoldas van  :box2:  :ninja:  :pokeas:  :strong:  :box:  :pitbull:

imho a hcm tetejen levot is latnad mivel az jol latszik nyekrol. az inet1 az a belvaros fele szor erdekes, hogy nyeken bejon....

az elobb dumpoltam egyet, hat a freemail levelektol kezdve az online shopingig minden jon. es ezert meg fizet valaki...

#2030 Felhasználó inaktív   gyurcimano 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:40

Sziasztok!

Az avas11 az kinek az adója mert az INTEL Net adókón kívül az is látszik nálunk (Mályi)
Kétségtelen az INTELNET elég nagy teljesítményen ad :-)

#2031 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 22:41

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 6:40

de, miskolci. ha neked is jonnek akkor valahol a varos/avas deli reszen lakhatsz.

Jaja, Görömböly :)

Ha ezek miatt vacakol a wlanom (d-link kártya az istennek sem akar csatlakozni az emeleti routerhez) akkor valami csúnya dolog fog történni... szerintem...

#2032 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 05:21

Idézet: gyurcimano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 20:40

Sziasztok!

Az avas11 az kinek az adója mert az INTEL Net adókón kívül az is látszik nálunk (Mályi)

tavaly probaltunk egy free wlan halot eleszteni miskolcon. akkor mertunk a belvarosban. ott is ilyen kutya a helyzet. az avas 11 szerintem a borsodweb cucca lehet. egyebkent azekre az ap-kra fel lehet jelentkezni es latszik is a forgalom, illetve te is tudsz sajat cuccaid kozott kommunikalni. az hcm3-nal pl a gepem meg a pda-m kozott 3Mpps jott le. pedig az ipaq csak 10mW-os...

egyebkent kozben bejott a tobbi adojuk is, a teljes 12 csatornat elfogaltak... a 13-ason meg a cmk van hasonlo kapacitassal...

#2033 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 05:24

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 21:41

Ha ezek miatt vacakol a wlanom (d-link kártya az istennek sem akar csatlakozni az emeleti routerhez) akkor valami csúnya dolog fog történni... szerintem...

akkor te megkozelebb vagy. nekem se nagyon akar... a pda-m gumiantennaval meg egyaltalan nem kepes. pedig arra nem rakhatok biquad-ot, mert eppen az a jo benne, hogy egykezes...

ma fel fogom hivni a hif-et es megtudom mi ilyenkor  a teendo.

#2034 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 09:35

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 21:41

na szamolgattam. ha a hcm 2km-re van tolem es -69dBm a veteli szint akkor olyan 50W-al sugarozhatnak.

#2035 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 15:07

Idézet: gyurcimano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 21:40

Sziasztok!

Hi valoszinu az is a BW e lehet...
Csak nem BWs vagy (malyiban)?

Aurum 50 W? :eek:  nem sok egy kicsit?
ezzel mar csirket lehet sutni :)

Szerkesztette: Michael 2004. 11. 15. 15:08 -kor

#2036 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 06:41

Idézet: Michael - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 14:07

Hi valoszinu az is a BW e lehet...
Csak nem BWs vagy (malyiban)?

Aurum 50 W? :eek:  nem sok egy kicsit?
ezzel mar csirket lehet sutni :)

de sok. suteshez viszont keves.

#2037 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:54

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 8:35

na szamolgattam. ha a hcm 2km-re van tolem es -69dBm a veteli szint akkor olyan 50W-al sugarozhatnak.

Akkor számolgass még 1 picit, mert valamit elszámoltál.
Nme tudom, milyen antenna van vételi oldalon, de egy szimpla grid-yagi kapcsolattal is k lehet hozni ezt a vételi szinten a yagi oldalán 3km 30-100mW közötti rádióval az adón...
Nem ez nem matematika, ez tapasztalat.
Vagy ez is olyan téma lesz, mint hogy az offszet mennyivel jobb, mint a prim?
www.kevenet.hu

#2038 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 10:57

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 4:36

Az 5GHz-es sávon 12 csatorna van.
Januárig csak pont-pont kapcsolatra, linkenként 2Mbps sebessére használható
Januártól szabd a használata a tervezet szerint, amit a TÉF szétküldött.
www.kevenet.hu

#2039 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 11:02

Idézet: aurum - Dátum: 2004. nov. 13., szombat - 8:36

a minap doglodni kezdett a wlan halom. mar mindent megneztem akkor jott a dobbenet:

meres

a hcm innen olyan 3k-re van, a gepben egy biquad van, szoban belul. egyik naprol a masikra ide telepult egy ceg es minden csatornan nyom eszmeletlen teljesitmennyel. az enyem az x-micro a padlasterben van 10dB-es korsugarzoval.

hat nem vagyok egy feljeletgetos tipus de hetfon felnyomom oket a hif-nel.

Ezek az snr-ek tényleg brutál nagyok. A senao alapból 200mw-ot tud ( a long-range család), de ezt erre Pestr környékén már senki nem meri megcsinálni. A legnagyobb erősítő, amit láttam 1W, amiről olvastam 4W,10W. Ezek viszont már olyan brutál árban vannak ( 1W-os 100kHUF, 4W 3-400kHUF), hogy nem hiszem, hogy valaki felpakolna belőle 5-10 db-ot. Inkább nagy nyereségű antennákkal szór a szektorok helyett+200mW alapból.
www.kevenet.hu

#2040 Felhasználó inaktív   Ophideo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 16. 13:03

Sziasztok,
Ha wlan routerhez, csatlakozom egy pci-os kártyával net megosztás céljából, a másik fél mennyire lát bele az én adat forgalmamba. Teljesen láma vagyok ez ügyben, de zavarna ha esetleg követhetné pontosan hol mit olvasok, a különböző jelszavaimról, nem is beszélve...
Köszi

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.