HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2581 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 21:44

Idézet: Sanyesz82 - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 21:13

...A wepet sikerült beállitani.
Mac filter. Ezt hogy kell pontosan? Tudna valaki erről egy kicsit bővebb infot adni?

MAC filter annyit tesz, hogy a kliensek MAC addreset felveszed a listaba (minden kartyanak mas a MACje mint egy rendszam, ezek utan csak ezeket az eszkozoket engedi feljelentkezni az APra.
Erdemes ugy beallitani hogy Allowed legyen tehat a listaban szerplo klienseknek van zold utja a tobbit eldobja.
pl USR AP

MAC Filter Enable  Disable 

engedelyezed.
Only deny PCs with MAC listed below to access device

Only allow PCs with MAC listed below to access device
majd allow es felveszed azokat a MAC cimeket akiket szeretnel a halon latni.
Celszerubb ezt vlasztani.

A WEPet meg felejtsd el, bar tobb mint a semmi, ha lehet inkabb WPAt allits be.

#2582 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:45

Üdw!

Adott egy access piont, és egy wifi kártya.
Most AP módban működik a hálózat, és határeset, mert 15-30%os csak a signál a 2 gép közt, pedig légvonalba 25m vannak egymástól kb, igaz elég vastagak a falak :rolleyes:
Nos, szeretném őket Poin to Point kapcsolatba hozni, hátha úgy javul valamit a teljesítmény.
Megpróbáltam az AP-ben átállítani a Point to Pointot, egadtam a kártya MAC címét, de sajnos nem látták egymást:-(
A kártyán viszont nem találtam ilyen opciót, hogy Point to Point.
Egy Asus WIFI kártyáról van szó, elvileg tud a kártya is AP módot, meg a többit is, de még nem találtammeg, hogy hol kell beállítani:-)

Szóval az lenne a kérdésem, hogy mit lenne érdemes még beállítanom, hogy igazából csak ez a 2 egység kommunikáljon, senki más ne tudjon, és esetleg erősebb legyen a jel?

Fizikailag már nemtudunk többet tenni az ügy érdekében, jó a rálátás, antennák maxon kihelyezve stb.

thx!
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2583 Felhasználó inaktív   Sanyesz82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:45

Padlóstól padlásig a fentebb irt 2 Linksys eszkösz kb 100m-t áthidal, mondjuk annyi a két tető csak az akadály.

Az igy kapott jel: 25%-os.

Mennyire lehet erre alapozni? Mondjuk most egy kicsit ködös, nyálkás idő van.

A másik gondom, kérdésem meg az, hogy az internet megsoztás megy, de fájlcserét nem tudtuk beállitani. Ezt hogyan tudopm megcsinálni? (Olyan dolgot már sikerült összehozni, hogy az egyik gép látta  a másikat, de a másik nem)

Köszi előre is

#2584 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:59

Van egy USR805416 tipusu PCI-os kartyam es egy USR808054 AP-om.

Ha az AP reklamozza magat bekapcsolt SSID-vel, akkor minden tovabbi nelkul ra tudok kapcsolodni.

Kikapcsolt SSID eseten:

Ha pl. reggel bekapcsolom a gepet, akkor nem bir rakapcsolodni. Ha kihuzom az AP-t a konnektorbol es kis ido mulva visszadugom, akkor utana mar sikerul.
Ha ilyenkor kikapcsolom a gepem es utana bekapcsolom, akkor is sikerul.
Ha azonban eltelik par ora, akkor utana mar nem jon ossze.

(WPA-PSK-t hasznalok es a MAC szures be van kapcsolva, 100% az adatminoseg/erosseg)

Fogalmam sincs, mi lehet.

#2585 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 14:01

Idézet: 007 - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:59

Van egy USR805416 tipusu PCI-os kartyam es egy USR808054 AP-om.

Ha az AP reklamozza magat bekapcsolt SSID-vel, akkor minden tovabbi nelkul ra tudok kapcsolodni.

Kikapcsolt SSID eseten:

Ha pl. reggel bekapcsolom a gepet, akkor nem bir rakapcsolodni. Ha kihuzom az AP-t a konnektorbol es kis ido mulva visszadugom, akkor utana mar sikerul.
Ha ilyenkor kikapcsolom a gepem es utana bekapcsolom, akkor is sikerul.
Ha azonban eltelik par ora, akkor utana mar nem jon ossze.

(WPA-PSK-t hasznalok es a MAC szures be van kapcsolva, 100% az adatminoseg/erosseg)

Fogalmam sincs, mi lehet.

Szia

PCI kartyanal gondolom a legujabb drivert hasznalod,
Driver and Configuration Utility Version 6.0b15
USR 5416 driver

Ha az AP ban ki van kapcsolva a SSID akkor azt manualisan kell beirnod a megfelelo WPA kulccsal a kartya utility reszeben.
Nekunk igy jol mukodik...
Nem lehet hogy a windows WIFI protokollja kavar be?
Jartunk ugy hogy a windows es a util progi is kezelni szerette volna a halot de nem tudtak "megegyezni".

#2586 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:37

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 13:01

Szia

PCI kartyanal gondolom a legujabb drivert hasznalod,
Driver and Configuration Utility Version 6.0b15

Ha az AP ban ki van kapcsolva a SSID akkor azt manualisan kell beirnod a megfelelo WPA kulccsal a kartya utility reszeben.
Nekunk igy jol mukodik...
Nem lehet hogy a windows WIFI protokollja kavar be?
[...]

A legujabb driver van fent. A hozza adott CD-n is az volt mar, de azert letoltottem a netrol is, hatha...

Kiprobaltam mar mindenfele lehetoseget. A manualis kulcs beirasat is, de semmi.
Ha profile-t hozok letre, azzal sem mukodik. Illetve mukodik, de csak a korabban emlitett korulmenyek kozott.

Win2000 van egyebkent, mert soha nem ereztem szukseget, hogy XP legyen.
Azt hiszem, kenytelen leszek egy probat tenni es feltelepiteni egy vindozt,
hatha valamilyen ottmaradt kacattal utkozik, mert eleg regota fent van mar a gepemen.

#2587 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:44

Idézet: Álmodó - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 22:49

Persze egy kliensről van szó. Semmi sharing.
A kérdésem csak annyi, hogy ezek szerint a kábelmodem tesz ki a netre?

Ha csak egy kliens van, bővel elég az AP.
AP-ra lesz rádugva a modem hálókábele és kész. De ez valóban csak egy klienst fog tudni kiszolgálni...

#2588 Felhasználó inaktív   Álmodó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 11:14

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 11:44

Ha csak egy kliens van, bővel elég az AP.
AP-ra lesz rádugva a modem hálókábele és kész. De ez valóban csak egy klienst fog tudni kiszolgálni...

Kösz.

Akkor az AP felfogható egy egyportos routernak.

#2589 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 13:02

Irajmon,  :up:  az uj USR firmware.

Majdnem 1 Mb/s et dobott a masolasi sebessegen. Sokkal jobban atlathatobb a menurendszere.
:respect:

#2590 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 13:34

Idézet: Álmodó - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 12:14

Kösz.

Akkor az AP felfogható egy egyportos routernak.

Szerintem vegyél egy AP-s routert, mert 1-3E Ft-al drágább, és később könnyebben el tudod adni...Ha gondolod segíthetek a vásárlásban (küldj privit)
m.

#2591 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 20:44

Hali!
Van egy olyan problémám, hogy vettünk 2 WLAN kártyát a haverommal, és
kitettük a kártya saját antennáját a házra. Kb. 80 M-re lakunk egymástól, és csak pár ág lóg be.
De így se működik a kapcsolat. Igaz, házi módszerrel csináltunk csatlakozót a kártya és az
antenna között lévő 8-10 m-es kábelre, mivel boltban 1200 Ft egy db csatlakozó. és abból kellene 4 db.
Nem tudtok olyan oldalt ahol olcsón lehet ilyen antenna csatlakozókat venni ??
De arra is gondoltam, hogy házilag csinálok valami antennát. Halottam valami konzervantennáról,
nem tudjátok hogyan kell csinálni?? Vagy nincs valami magyar oldal, ahol le vannak írja, esetleg fényképezve is ezek???
Köszi szépen!
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2592 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 21:25

Idézet: Guco - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 20:44

Hali!
kitettük a kártya saját antennáját a házra. Kb. 80 M-re lakunk egymástól, és csak pár ág lóg be.
De így se működik a kapcsolat. Igaz, házi módszerrel csináltunk csatlakozót a kártya és az
antenna között lévő 8-10 m-es kábelre, mivel boltban 1200 Ft egy db csatlakozó. és abból kellene 4 db.
De arra is gondoltam, hogy házilag csinálok valami antennát. Halottam valami konzervantennáról,
nem tudjátok hogyan kell csinálni?? Vagy nincs valami magyar oldal, ahol le vannak írja, esetleg fényképezve is ezek???
Köszi szépen!

Vissza olvasni egy kicsit.

Sok az a 10 m kabel nagyon sok + hazi barkacs + sajat kis antenna, oda rovidebb es nagy antenna kell. Biguard hazi barkacs.
Az informatika atok de jo hogy van.

#2593 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 21:42

Talán a fentebb írt Zyxel antenna Miklandból Neked is bejön. Alig több 3ezer pénznél.
Make love not Wor.

#2594 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 22:39

Én a www.wlan-ok.hu -n láttam 2000 Ft-ért antennát, ahhoz mit szóltok?
Köszi!
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2595 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 23:00

Idézet: Guco - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 22:39

Én a www.wlan-ok.hu -n láttam 2000 Ft-ért antennát, ahhoz mit szóltok?
Köszi!

En a  YAGI M-15 es a  YAGI M-19 et mar probaltam, nagyon aranyos kis antennak, mindent tud amit otthonra  kell. 150 m hidalt at a ket  YAGI M-15. Arra figyelj, hogy RPTNC csatis az antenna.
:up:

#2596 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 23:15

De ezek a Yagi antennák drágák, nekem ennyit nem ér a dolog.
Mivel nekem csak főleg multiplayeres játéra kellene ez a hálózat.

#2597 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 00:24

Idézet: Guco - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 23:15

De ezek a Yagi antennák drágák, nekem ennyit nem ér a dolog.
Mivel nekem csak főleg multiplayeres játéra kellene ez a hálózat.

4 e Ft sok akkor fabrikalj, sztem meg ezt nem eri meg. :think:

#2598 Felhasználó inaktív   shark7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 01:43

Hali!

Szomszed gyerekkel vettunk ma egy Dlink DI 514-es wless routert, es egy dlink dwl 520as/22mbps/ wless halokartyat. egymastol kb 30-40 meterre lakunk legvonalban ablakbol full ralatas. Az en ablakomba tettuk a routert, es nala meg betettuk az asztali gepbe a halozati kartyat. Mikor a szamitogep az ablakhoz kozel volt az asztalon akkor 100%os link quality mellett ment a halozat meg minden...
de ha kb 1.5 meterrel beljebb vittuk az asztalra ahol a gep eredeti helye van akkor csak ugy megy ha a gep kabeleit kitamasztjuk, megprobaljuk minnel jobban elszeparalni a halokartya antennajatol..
ez ennyire erzekeny lenne a kabelekre???

megoldas lehet egy nagyobb antenna vasarlasa?? vagy egy usb adapter vasarlasa, es azt kivezetni az asztalra a gep melle?? valaszokat elore is koszonom!!
ASUS A7N8X-E DELUXE, XP 3000+ proc, Dual 512MB Samsung RAM, 160GB SAMSUNG 8MB SATA WINCHESTER, PCTVPRO(zold paneles), DWL-520+ wless ethernet, ENERMAX 300W TAPE., FDD, TOSHIBA DVD IRO 2x

#2599 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:38

Csinálnék, ha tudnám hogyan kellene.

#2600 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:59

Hali!
Köszi szépen!

Ajánlom figyelmedbe a www.wlan-ok.hu -n a linkek tervezése című fejezetet.... A 10 m kábelen összeszedett veszteséged (mellesleg milyen kábel?) még H-155-nél is min. 4 dB, plusz a házi csatik ugyanennyi, azaz van min. 8dB veszteséged..... Ugyanitt találsz csatikat is lényegesen olcsóbban...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.