HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2701 Felhasználó inaktív   spargi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 15. 20:27

Idézet: VKP - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 17:13

Fogsz egy ILYET és belerakod a senaot, amit tudsz távtáplálni és senkinek nem tűnik fel, hogy nem egy szimpla antenna van fent.

Köszi. Van valakinek valami más ötlete?

#2702 Felhasználó inaktív   erreip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 22:58

Sziasztok, nagyjából átrágtam magam a témán,de néhány dologban sajnos még bizonytalankodom a hálózatépítés kapcsán. Az eszközeim: D-Link 624+ router, (vagy legyen inkább Linksys WRTS54G???-nem is tudom már) D-Link DWL-G510 PCI kártya. Két YAGI M-15 antennát néztem még ki melléjük. A D-Link cuccok antennacsatlakozója RPSMA, a (Linksys-é RP-TNC). Jár valami kábel/csatlakozó ezekhez az antennákhoz? Létezik valami offline bolt Budapesten, ahol árulják és szerelik eme kábeleket?
A kérdés tulajdonképpen az volna, hogy milyen csatlakozókra lenne szükségem a eszközök és az antennák összekapcsolásához a két RPSMA-n (Linksys esetén egy rpsma + egy rptnc) kívül?
Kösz előre is.

#2703 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:35

Hi!

Vezeték nélkül szeretném egy AP-re csatlakoztatni a gépem. A távolság kb. 220 m, de sajnos közben van egy közepes méretű fa. Most nem hiszem, hogy ez problémát jelenthet, mert átlátni az ágai között, de ha kijönnek a levelei, akkor ez mekkora problémát okozhat? (A sávszélesség igény nem nagy, 0.5 Mbit elég lenne.)

A gépemet nem wlan-os pci kártyával szeretném csatlakoztatni az AP-re, mert lehet hogy később lesz majd még egy gép is, és az antennát kívül szeretném elhelyezni a jobb rálátás végett, de a koax drága, és rontja az átviteli tulajdonságokat. Arra gondoltam, hogy egy olcsó D-link AP-t (pl. DI-514) beleteszek egy IP54-es dobozba. Az antennának fúrnék a dobozon egy lyukat, ezen kidugnám azt, és körülötte jól leszigetelném. Az antenna mind1, hogy hogyan áll? Vízszintesen, függölegesen fel/le? (Gondolom nem mind1, de nem vagyok benne biztos.)
Aki helyezett már el sima beltéri eszközt kültéren hasonló módon, az legyen szíves tegye közzé a tapasztalatait! (Bírja e a hideget, meleget, nem csapódik le pára a dobozban,...?)

Ha 2 (egy LAN-on lévő) gépet szeretnék egy AP-re csatlakoztatni vezeték nélkül, akkor csak bridge használható, vagy alkalmazható AP is?

Ha az AP és az én leendő AP-m vagy bridge-m netán különböző márkájú lesz, az baj?

A válaszokat előre is köszönöm!

#2704 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 16. 07:43

Idézet: erreip - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 22:58

Sziasztok, nagyjából átrágtam magam a témán,de néhány dologban sajnos még bizonytalankodom a hálózatépítés kapcsán. Az eszközeim: D-Link 624+ router, (vagy legyen inkább Linksys WRTS54G???-nem is tudom már) D-Link DWL-G510 PCI kártya. Két YAGI M-15 antennát néztem még ki melléjük. A D-Link cuccok antennacsatlakozója RPSMA, a (Linksys-é RP-TNC). Jár valami kábel/csatlakozó ezekhez az antennákhoz? Létezik valami offline bolt Budapesten, ahol árulják és szerelik eme kábeleket?
A kérdés tulajdonképpen az volna, hogy milyen csatlakozókra lenne szükségem a eszközök és az antennák összekapcsolásához a két RPSMA-n (Linksys esetén egy rpsma + egy rptnc) kívül?
Kösz előre is.

Sztem DLink..
Az M15 yagihoz most akcios (adjak melle) az RPTNC csatit.

www.wlan-ok.hu

Vagy irj privatot Irajmonnak o tud segiteni kabelben, szerelesben egyarant.
Egyebkent az M15 YAGI RPTNC (ha egyrol beszelunk) es a Linksysek is.
Dlink RPSMA, es a nagy atlag mind.

#2705 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 11:33

Udv!

Szerintetek az normalis, hogy a DLINK DI-514 es routernél nem lehet beállítani a wireless rész sebességét és a végfok teljesítményét? Beállítom szépen 1Mbps-re, erre folyton visszarakja 11Mbs-re. Az összes többi beállítást megjegyzi, csak ezzel van gondja. Most csak ez a darab a szar, vagy az összes ilyen ?

#2706 Felhasználó inaktív   thundermix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 12:23

Olyan a wireless security kerdese is mint az autolopas. Ha nagyon akarjak barmelyik autot elvihetik a rosszfiuk. Viszont minel magasabb foku vedelemmel latod el az autodat ill. minel tobbfele vedelmet teszel ra, annal valoszinubb, hogy tovabballnak, es keresnek egy teljesen vedtelent. Pl. default SSID-s default admin jelszos titkositatlan, szuretlen lamer WLAN.  :rolleyes:
thundermix

#2707 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:03

Idézet: BoZo - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 22:35

de sajnos közben van egy közepes méretű fa. Most nem hiszem, hogy ez problémát jelenthet, mert átlátni az ágai között, de ha kijönnek a levelei, akkor ez mekkora problémát okozhat?

a levelek közt majd elsündörögnek a gigahercek :Đ :Đ :Đ

-C0pp3rM!n3-

#2708 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:38

Sziasztok!

Megint lenne kérdésem :)

Ha beteszek egy repeatert egy router mögé, akkor azon kell még valamit beállítani?

Vagy csak beállítom reapeter módra, és megadom a router macadress-ét?
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#2709 Felhasználó inaktív   y911 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 20:54

Idézet: spargi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 0:11

Egy 6 emeletes ház 3. emeletén lakom. Notebookom beépített WLAN (11b) kártyája látja a NetEasy egyik adópontját (11b), a jel -60 és -90 dBm között mozog, összekapcsolódni nem hajlandó. A tetőről közvetlenül látható a kb. 100m-re lévő adópont körsugárzója és parabolája is, mérés: -48 dBm (notebookkal), összekapcsolódást nem próbáltam. A tetőn áram nincs, az antennakábelnek min. 25-30 m-nek kéne lennie.

Szerintem, ha kiböksz egy házilag is összehozható antennát, ami
csatival, kábellel együtt max.2000-3000Ft és keresel egy alkalmas
eszközt ami tud Wlan hálóra kapcsolódni és te Wlan-on rá tudsz kapcs.
(gondolom ez a repeater) szerintem menni fog.
A világnak szüksége van a szerény zsenikre,
olyan kevesen maradtunk.

#2710 Felhasználó inaktív   erreip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 22:28

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 8:43

Sztem DLink..
Az M15 yagihoz most akcios (adjak melle) az RPTNC csatit.

www.wlan-ok.hu

Vagy irj privatot Irajmonnak o tud segiteni kabelben, szerelesben egyarant.
Egyebkent az M15 YAGI RPTNC (ha egyrol beszelunk) es a Linksysek is.
Dlink RPSMA, es a nagy atlag mind.

Kösz. Mire eldöntöttem hogy D-Link, kipurcant a honlapjuk...:-)

#2711 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 09:22

Idézet: thundermix - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 12:23

Olyan a wireless security kerdese is mint az autolopas. Ha nagyon akarjak barmelyik autot elvihetik a rosszfiuk. Viszont minel magasabb foku vedelemmel latod el az autodat ill. minel tobbfele vedelmet teszel ra, annal valoszinubb, hogy tovabballnak, es keresnek egy teljesen vedtelent. Pl. default SSID-s default admin jelszos titkositatlan, szuretlen lamer WLAN.  :rolleyes:

Szerintem sem olyan veszes a helyzet, itt videken nem hinnem hogy tul sokan rohangalnanak laptoppal kis panel antennaval es a TE WPAs MAC szurt halodra pocsekolna idejet, raadasul ebben a hidegben.
Ha meg fix pontrol probal betorni azt meg te is ki tudod szurni ha nagyon sokat kocsogol.
Egyreszt ehhez eleg jo linux imeretek kellenek, a kismet programot megint nem zoldfulueknek talaltak ki.
Ilyen kvalitasu ember nem hiszem hogy sok lenne plane akinek ilyen iranyu elkepzelesei lennenek hogy a csoro kis wireless halomra fajna a foga.

#2712 Felhasználó inaktív   Bonpari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:27

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata olyan téren hogy mezei mondjuk 70 cm parabolaantenna fókuszpontjába USB WLAN adapter beleépítése? Van ennek értelme? Ugyanis van egy AP amihez kapcsolódom rendszeresen, kissé gyenge a jel, de 1 Mbit-en azért működik szakadás nélkül. Elképzelhető hogy a kérdésemben feltett módszerrel esetleg nagyobb sebességgel is tudjak kapcsolódni? :confused:

#2713 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:44

Hihetetlen de mindig próbálkozik/próbálkoznak/ a Wlanunkra betörni.A wlan router logjában napi 2-3 ismeretlen MAC cím van 0.0.0.0 IP-vel.Lehet hogy csak 1 ember aki folyamatosan /rá van állítva 1 géppel/ próbálkozik. Itt van a közelben wireless netszolgáltató kb 60 userrel,gondolom valaki/k/ tölük.Szóval van ideje az embereknek efféle elfoglaltságra :mad:

#2714 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 17. 11:46

Idézet: piston - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 11:44

Hihetetlen de mindig próbálkozik/próbálkoznak/ a Wlanunkra betörni.A wlan router logjában napi 2-3 ismeretlen MAC cím van 0.0.0.0 IP-vel.Lehet hogy csak 1 ember aki

Bammeg, az még nem bizti, hogy betörés, vindóz szkenneli a hálózatot, aztán user a listában rákattint, meg egyéb éterzaj. Ez kb. olyan lehe,t mint amikor teleírja valami a csatabárdos fórumot, hogy icmp attack, aztán jajjmilesz. Mi lennne, semmi.
Make love not Wor.

#2715 Felhasználó inaktív   piston 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 12:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 12:46

Bammeg, az még nem bizti, hogy betörés, vindóz szkenneli a hálózatot, aztán user a listában rákattint, meg egyéb éterzaj. Ez kb. olyan lehe,t mint amikor teleírja valami a csatabárdos fórumot, hogy icmp attack, aztán jajjmilesz. Mi lennne, semmi.

Lehet hogy scannel,de be van állítva hogy hide ssid a routerben.Asszem ekkor a vindóz nem látja az AP-t,csak a netstumbler,airopeek és társaai látják.Érdekes még hogy egy régi wlan karim ami kuka lett,MAC címe benne van a logban,persze az a MAC cím már ki van véve.Tehát tuti szkenneli a hálót vki!

#2716 Felhasználó inaktív   Phileps 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 23:00

Helló mindenki!

WLANt építek az egyik haverommal és olyan próblémám lenne hogy nem tudom megoldani hogy a két ap kapcsolódjon egymáshoz, hogy kéne???

#2717 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:19

Idézet: Phileps - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 22:00

Helló mindenki!

WLANt építek az egyik haverommal és olyan próblémám lenne hogy nem tudom megoldani hogy a két ap kapcsolódjon egymáshoz, hogy kéne???

Először is elolvasod ezt a topicot, ha nem segít, akkor használod a keresőt, ha az sem segít, akkor leírod részletesen, hogy mi a bajod, milyen cuccaid vannak, stb.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2718 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:21

Az egyiket beállítod kliensnek, és megadod a másik MAC-adressét.

#2719 Felhasználó inaktív   receiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:26

Sziastok!
Ha egy panelházon belül szereteném elküldeni a jelet, kb 150 méterre az mehet??
Hegy nagyon szűk nyalábú antennával adok veszek akkor mehet, vagy a falak szészorják?  :rolleyes:

#2720 Felhasználó inaktív   Phileps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:30

Na akkor pontosabban:

van 2 wireless router nálam az egyik havernál a másik (kb60méterre) nála ha az usbs wlan cuccot az ablakban lóbálja akkor van jel, de ez így nem jó úgyhogy ezért vettük a másik routert(nem volt ap) hogy ne kelljen az ablakon kilógatni a cuccost. már csak össze kéne kapcsolni a 2routert. a nála lévőben be lehet állítani olyat hogy kapcsolódjon egy másik apra de honnan tudom meg a mac adresst?

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.