HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2721 Felhasználó inaktív   Phileps 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:34

Idézet: bundas - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:21

Az egyiket beállítod kliensnek, és megadod a másik MAC-adressét.

Hogy lehet kliensnek allítani? Kliens -> Az csatlakozik a routere?? (annak adom meg a másik mac-jét??)

#2722 Felhasználó inaktív   Phileps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 23:38

Idézet: receiver - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 0:26

Sziastok!
Ha egy panelházon belül szereteném elküldeni a jelet, kb 150 méterre az mehet??
Hegy nagyon szűk nyalábú antennával adok veszek akkor mehet, vagy a falak szészorják?  :rolleyes:

150 m szerintem sok. nekem a 60m sok volt úgy hogy 2 fal van. persze egy drága apval talán mehet.(edimax)

#2723 Felhasználó inaktív   receiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 00:14

ha veszek két ilyet akkor sem menne, persze ezek a lákásban lennének és így "látnák" egymást.

#2724 Felhasználó inaktív   receiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 00:15

ha linket nem rakom be akkor nemtudjátok mire gondolok :-o
http://www.wlan-ok.hu/index.php?si=184

#2725 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 18. 02:42

Idézet: piston - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 12:37

logban,persze az a MAC cím már ki van véve.Tehát tuti szkenneli a hálót vki!

Jó. És ha valaki hálót akar csinálni, akkor mi az első tipp itt is? Hogy szken, nézze meg a szabad csatikat, használja ezeket a proggikat. Szkennelje.
Make love not Wor.

#2726 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 18. 08:16

Idézet: Phileps - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 23:30

Na akkor pontosabban:

van 2 wireless router nálam az egyik havernál a másik (kb60méterre) nála ha az usbs wlan cuccot az ablakban lóbálja akkor van jel, de ez így nem jó úgyhogy ezért vettük a másik routert(nem volt ap) hogy ne kelljen az ablakon kilógatni a cuccost. már csak össze kéne kapcsolni a 2routert. a nála lévőben be lehet állítani olyat hogy kapcsolódjon egy másik apra de honnan tudom meg a mac adresst?

Nemtom de AP router nem nagyon szokott klienst tudni.
SMC, Linksys amit routerben probaltam nem tudta.
Neked Multis AP kell vagy valamilyen AP ami tud klienst.
Ket AP Routert ossze lehet kapcsolni, ahogy mar leirtak a masiknak meg kell adni a MAC addresst.
Bridge mod

#2727 Felhasználó inaktív   Phileps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 10:47

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 9:16

Nemtom de AP router nem nagyon szokott klienst tudni.
SMC, Linksys amit routerben probaltam nem tudta.
Neked Multis AP kell vagy valamilyen AP ami tud klienst.
Ket AP Routert ossze lehet kapcsolni, ahogy mar leirtak a masiknak meg kell adni a MAC addresst.
Bridge mod

Az egyik egy canyon a másik egy belkin router, az egyikbe lehet engedélyezni hagy apk kapcsolódjanak rá(belkin) a másikban meg meg lehet adni hogy melyik mac adressre csatlakozzon(canyon), olyanok vannak benne hogy: AP Point to Point, AP Point to Multipoint meg van mégegy az AP Point to Valami nem tom most hogy mi, szerintem a point to point kell, de honnan tudom meg a Belkin Router MAC adressét??
Kép
Bár van 1 tippem, itt a kép.
Ha megadom a képen látható mac-et AP Point to Pointba akkor nem tudok csatlakozni a routerre(canyon)
Előre is kössz a segítséget.

Szerkesztette: Phileps 2005. 02. 18. 10:52 -kor

#2728 Felhasználó inaktív   receiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:24

Lesz egy hülye kérdésem  :D
Melyik a bitonságosabb?
1 WEP 256 bit megfelelő jelszóval
2 WPA csak ott kéne radius server csinálni
3 WPA-PSK evvel csak ez a bajom  :confused: http://www.huwico.hu/node/view/506
pontosabban nem értem 802.1X=psk?  :think:

#2729 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:33

Idézet: Phileps - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 10:47

Az egyik egy canyon a másik egy belkin router, az egyikbe lehet engedélyezni hagy apk kapcsolódjanak rá(belkin) a másikban meg meg lehet adni hogy melyik mac adressre csatlakozzon(canyon), olyanok vannak benne hogy: AP Point to Point, AP Point to Multipoint meg van mégegy az AP Point to Valami nem tom most hogy mi, szerintem a point to point kell, de honnan tudom meg a Belkin Router MAC adressét??
Kép
Ha megadom a képen látható mac-et AP Point to Pointba akkor nem tudok csatlakozni a routerre(canyon)

a B5 vegu kell az a WLAN MAC

#2730 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:36

Idézet: Phileps - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 10:47

Kép

Azt hiszem, igen ezek azok. A felső a LAN MAC, az alsó a WLAN MAC.
Nekem az SMC-n így van valahogy:
Kép

#2731 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:38

Idézet: receiver - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 11:24

Lesz egy hülye kérdésem  :D
Melyik a bitonságosabb?
1 WEP 256 bit megfelelő jelszóval
2 WPA csak ott kéne radius server csinálni
3 WPA-PSK evvel csak ez a bajom  :confused: http://www.huwico.hu/node/view/506
pontosabban nem értem 802.1X=psk?  :think:

WPA PSK 60 karakteres koddal pl.
Itt egy pw generalo is.

" Használjunk kellően hosszú (minimum 20 karakter) és nem értelmes szavakat jelszóként. Pl. "az eg kek a fu zold" eleg gyenge, ellenben a "Ez7=3L3G,neHEz.K1t4L4lni" már jobb."

jelszo generalo -freeware- (Magyar)  Suszter Attila

#2732 Felhasználó inaktív   receiver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 11:57

Michael. Köszi! :)
Így használom 60 karakterrel:)

#2733 Felhasználó inaktív   Phileps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 13:54

Még egy kérdes.
Mi az a wireless channel? melyikre állítsam?(1-13) Ha ossze akarom kötni a 2 routert akkor ugyan azon a csatornán kell lenniük??

#2734 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:19

Idézet: Phileps - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 13:54

Még egy kérdes.
Mi az a wireless channel? melyikre állítsam?(1-13) Ha ossze akarom kötni a 2 routert akkor ugyan azon a csatornán kell lenniük??

Csatorna, 1-13 mashol 1-10 ig valtoztathato.
Wireless halozat telepitesekor erdemes "korulbnezni", ki milyen csatornan ad.
Lehetoleg azokra a csatornakra nem allitsuk az APt.

Igen egyforma csatornaszamon adjanak.

#2735 Felhasználó inaktív   spargi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 15:37

Sziasztok!

Kérdésem: létezik-e olyan eszköz, ami egy külső antenna által fogott jelet szórja egy szobában egy másik beltéri antenna segítségével? Ha igen mi a neve / milyet ajánlanátok?

#2736 Felhasználó inaktív   Bao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 05:19

Sziasztok!

Full amatőr vagyok Wlan téren,segítséget szeretnék kérni.
Elolvasgattam sok hozzászolást de ha v.ki tudna a konkrét példámra v.mit javasolni azt nagyon megköszönném! :)

ADSl megosztásról lenne szó.
4-5 ember
Kis lakótelep max 5-6 méter gerincmagasságú házak stb..
2 emberke falszomszéd szóval az még nem gáz. :)
Lenne egy aki ugy 60-70 méter és full rálátna (még 100-as USB Bluethoot-al is működött anno kettőnk közt kis LAN) viszont a másik 2 srác vagy 300 méter légvonalban.
Mit tudtok javasolni?Mekkora beruházást igényelne az egész?
Eszközök? Router+WLAN kártyák(antenna??))?
Voltam egy cégnél,ahol azonban nagyon lelomboztak,hogy ez felejtős csak nagy lóvéval lehet megoldani és akkor már egyszerübb ha mindenki köt egy előfizut. :(
Aki vágja ezt a témát (nálam jobban :respect: ) kérem segítsen!
Köszi előre is
COMPAL CQ12 : 15.1" SXGA+ (1400x1050) TFT LCD[Samsung 171s 17" TFT külső monitor],ATI RadeOn 9000 64MB DDR , Intel P4 2.4 GHz , 512 MB DDR memória , Toshiba 40 GB merevlemez (5400 RPM 8 MB cache) , Toshiba DVD/CDRW combo , 56K modem , 10/100 LAN , Firewire , 3 x USB 2.0, SD/MMC kártyaolvasó, Infra, S-Video out, PCMCIA Type II

#2737 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 06:34

Idézet: Bao - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 5:19

Sziasztok!

Full amatőr vagyok Wlan téren,segítséget szeretnék kérni.
Elolvasgattam sok hozzászolást de ha v.ki tudna a konkrét példámra v.mit javasolni azt nagyon megköszönném! :)

ADSl megosztásról lenne szó.
4-5 ember
Kis lakótelep max 5-6 méter gerincmagasságú házak stb..
2 emberke falszomszéd szóval az még nem gáz. :)
Lenne egy aki ugy 60-70 méter és full rálátna (még 100-as USB Bluethoot-al is működött anno kettőnk közt kis LAN) viszont a másik 2 srác vagy 300 méter légvonalban.
Mit tudtok javasolni?Mekkora beruházást igényelne az egész?
Eszközök? Router+WLAN kártyák(antenna??))?
Voltam egy cégnél,ahol azonban nagyon lelomboztak,hogy ez felejtős csak nagy lóvéval lehet megoldani és akkor már egyszerübb ha mindenki köt egy előfizut. :(
Aki vágja ezt a témát (nálam jobban :respect: ) kérem segítsen!
Köszi előre is

Siman kivitelezheto, de csak akkor jarsz jol ha te csinalod... vagy keress olyan embert aki mar latott es telepitett ilyen eszkozoket, ot megfizeted. Az mas dolog hogy itt mindig segitsegedre lesznek a forumtarsak de az alapveto dolgokkal tisztaban kell lenni mert igy nem erdemes belevagni.
Velemenyem szerint fel - egy ev alatt visszahozna az arat az egesz beruhazas.
Tavolsagokkal a mai eszkozokel nem lenne gond, viszont rengeteg parametertol fugg hova erdemes telepiteni az AP-t hogy az mindenkinek jo legyen (ralatas szempontjabol)
A kliens reszen milyen eszkozok kellenek...  ez is egy helyszini szemle alapjan derulne ki mivel erosen arbefolyasolo tenyezo, hogy pl. AP kliens kell vagy eleg egy kartya is.
Jo lenne egy sematikus abra ki merre helyezkedik el, (ez az antenna telepitesre vonatkozik, szektor vagy korsugarzo kell) hogy pontosan latnank mi a helyzet.

#2738 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 09:56

látom sok szó esik itt a kliens, bridge módokról, hátha valaki segítségére leszek

én még nem láttam olyat, ahol kliens módhoz mac adress kellett volna (persze attól még lehet ilyen), amelyik ap tudja a kliens módot, ott egyszerűen be kell lőni a szokásos dolgokat amit 1 kártyánál is kell (ssid, titkosítás stb.)

én is egy olcsó 54 megás ap-t kerestem a napokban ami tudja a kliens módot.
erre leltem az M...ral-ban
http://www.micronet....ess/SP918GK.asp

egyenlőre jónak tűnik, igaz még nem a végleges helyén muzsikál, sajnos 1 hátulütője a cumónak, hogy rejtett ssid-hez nem tud kapcsolódni :reklamacio:  egyébként jónak tűnik.

valamint kliens módra jók még az un. game-adapterek, pl az us. robnak is van ilyen stb. csak kicsit én drágának találom, de...

ahol mac adress kell az a repeater (wds) mód, ami kb annyit jelent, hogy a kapott jelet továbbszórja az ap. de ebben az üzemmódban úgy vettem észre nem mindegyik tudja, hogy a vezetékes hálózatra is adja a jelet.

Idézet

Kérdésem: létezik-e olyan eszköz, ami egy külső antenna által fogott jelet szórja egy szobában egy másik beltéri antenna segítségével? Ha igen mi a neve / milyet ajánlanátok?

sztem neked is egy ilyen repeater képes két antennás cumó kell, egyik antenna ki a tetőre, a másik a lakásba. csak az a kérdés hogy használja-e az eszköz mindkét antennáját, ahogy kell  :confused:

vagy a tetőre eleve egy körsugárzót raksz, jó esetben azt a házon belülről is tudod fogni. nekem csak 8.5dbi-s körsugárzóm van, annak a jelét tudom fogni a szobából - ott a födém, a tető, és az antenna lefelé sugároz a legkevesebbet gondolom én ....
--== envagyok ==--

#2739 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 14:32

Idézet: Michael - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 10:38

" Használjunk kellően hosszú (minimum 20 karakter) és nem értelmes szavakat jelszóként. Pl. "az eg kek a fu zold" eleg gyenge, ellenben a "Ez7=3L3G,neHEz.K1t4L4lni" már jobb."

Ma csak ugy raneztem az USR kartyam progijara.
Latom am, hogy az enyem mellett van egy masik AP is, Nexus Wireless Router nevvel es titkositas nelkul.

Ha netan olvassa a tulaj, akkor uzenem neki, hogy minel elobb tegyen valamit a cuccaval, mielott valaki elkezdi lopni a netjet.  (X. ker., Ujhegyi ltp. - ha ez segit)

#2740 Felhasználó inaktív   Loha 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 15:39

Lenne egy olyan gondom, hogy vettem 2db SMC ''b''-s WLAN kártyát(SMC2602W V.3 EU), hogy össze tudjak kötni 2 gépet(Ad-hoc), és az a nagy helyzet, hogy az én gépemen, amin XP van (SP2), minden jól működik, egészen addig amíg lekérdezi az IP címet, mert onnantól kezdve végtelen ciklusba megy a kártya, magyarul csak kérdezi, kérdezi, de 15perc után meg szoktam unni...
Időközben rájöttem, hogy ez azért, van mert se az SMC saját szoftverével, se a windows-os beállítópanellel nem tudom átállítani a kártya IP címét, ami alapból: ip:0.0.0.0 alhálózati maszk:0.0.0.0
Ha beállítok neki vmit a hálózat beállításainál, akkor ot úgy tűnik, hogy okés, de amikor megnézem, a kapcsolat állapotát, ott megint csupa nulla minden, és persze, hogy nem működik a háló...
Haver XP-s gépén is kipróbáltuk, neki VIA-s lapja van(nekem NF2), és persze hogy ugyan ez a gond...
Megcseréltem a 2 kártyát szintén ugyan ez...
Arra gondolok, hogy egyszerüen szar az SMC drivere(legfrissebb), de akkor meg másnak hogyhogy megy?

A sluszpoén, hogy a másik gép amivel össze akarom kötni, az egy P1-es win98se-vel, és ott úgy tűnik, hogy minden oké, azt leszámítva, hogy az egyik kártyával el sem indul a P1-es(teljesen egyforma mindkét kártya) a másikkal indítás + reset-el elindul. Leállításnaál 2-3 perc mire leáll a gép, a kártya nélkül azonnal.
Szóval egy elég érdekes problémával állok szemben, amihez várok bármilyen építő jellegű hozzászólást...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.