HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#221 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 06. 21:08

Egy lama kérdésem lenne.
D-Link D-604-es routerről van szó.
Meg lehet oldani valahogyan, hogy a net felől is tudjam konfigolni (szükség esetén) a routert?
Glory Glory Man United!!!

#222 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 06. 21:34

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 0:15

Es az Allied Telesis-rol nem tudsz veletlenul valamit? Elegge erdekes cegnek tunik...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
:think:
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#223 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 07. 02:25

udv mki
a kovetkezo a problemam:
adsl-gep,es a gepre meg egy gep rakotve ethernet kartyaval ossze dugdosva mindent gyari kabellel (ami csak 3 meter )mukodik a net mind a ket gepen ( igaz nem egyszerre ,de erre nincs is szuksegem ) ha viszont a sajat magam altal huzott kabelel (15 meter crosslink )akarom osszekotni a ket gepet akkor nem  megy semmi a ket gep kozott. mar tobb helyen is utana olvastanm a kabel bekotesnek es a kabelt is ki mertem es minden ok. de akkor miert nem megy?

#224 Felhasználó inaktív   emaila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 06:39

Idézet: [.:AMDFan:.] - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 22:08

Egy lama kérdésem lenne.
D-Link D-604-es routerről van szó.
Meg lehet oldani valahogyan, hogy a net felől is tudjam konfigolni (szükség esetén) a routert?

Engedélyezd a router setupban a remote management-et és add meg azt az IP címet ahonnan be akarsz rá lépni.

#225 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 07:26

Idézet: wferry - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 3:25

udv mki
a kovetkezo a problemam:
adsl-gep,es a gepre meg egy gep rakotve ethernet kartyaval ossze dugdosva mindent gyari kabellel (ami csak 3 meter )mukodik a net mind a ket gepen ( igaz nem egyszerre ,de erre nincs is szuksegem ) ha viszont a sajat magam altal huzott kabelel (15 meter crosslink )akarom osszekotni a ket gepet akkor nem  megy semmi a ket gep kozott. mar tobb helyen is utana olvastanm a kabel bekotesnek es a kabelt is ki mertem es minden ok. de akkor miert nem megy?

Amikor nem a crosslinkkkel volt összekötve, akkor gyanítom, hogy router is volt, amitől kapott IPcímet a cucc, crosslinknél meg be kellene állítani valamit manuálisan.
Make love not Wor.

#226 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:31

Idézet: csozsi - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 22:34

Na ez az...
Annyira hasonlitana a nev is es a logo is, hogy mar reg szarra pereltek volna egymast, ha nem lenne koztuk valami kapcsolat... Foleg azert, mert a termeklek is ugyanazzal a tipussal futnak...

#227 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 12:34

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 13:31

Annyira hasonlitana a nev is es a logo is, hogy mar reg szarra pereltek volna egymast, ha nem lenne koztuk valami

Legalább úgy lenne, mint a JVC és a Victory ha már ugyanannak néz ki, vagy kínába tök reménytelen pereskedni, mi ezt innen nem tudhatjuk.
Make love not Wor.

#228 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:38

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 12:31

Na ez az...
Annyira hasonlitana a nev is es a logo is, hogy mar reg szarra pereltek volna egymast, ha nem lenne koztuk valami kapcsolat... Foleg azert, mert a termeklek is ugyanazzal a tipussal futnak...

Utana neztem a dolgonak (nagykovetseg ecetera) a ket ceg kozotti kapcsolat a kovetkezo az alied telesyn tulajdona az alied telesin ez a ceg eredetileg csak kinaban forgalmazta cucait. Most mar megjelentek mashol is, a kulonbseg az ellenorzes mid a telesyn 100% teszt/db addig a telesin 80%/db hiba ratat enged meg (nem hivatalos info). Az ar kulonbseg is ebbol fakad + garanciaban is van kulonbseg.

Szerkesztette: szaki 2004. 09. 08. 13:39 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#229 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 13:46

Idézet: szaki - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 14:38

Utana neztem a dolgonak...

Aha, szoval Allied Telesyn kell nekem (legalabbis en ennyit szurtem le belole:).

THX, hogy utananeztel.

#230 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 20:32

Idézet: szaki - Dátum: 2004. szept. 6., hétfő - 14:42

"meg arra is kivancsi vagyok, hogy SNMP-vel mit lehet osszehozni "

SNMP egyszeru parancssoros tavoli vezerlesi szabvany. Lehetoseg van az ilyen eszkozokrol adatot lekerni, vezerelni pld. futes be / ki.

"Allied Telesis"

Soha nem halottam rola.

"Ez nem igazan tiszta, lehet, hogy csak keso van:)"

roviden. egy gyarto csak sajat termekeivel garantalja az osszes funkcio mukodeset ugy ahogy a dokumentacioban leirta. Pld CISCO router blok (tobb egyseg) egyutes konfiguralasa csak akkor vegezheto ha koztuk nincs mas gyarto termeke nem hivatalos de okitason megemlitik.
Ez szinte minden gyartonal igaz. Mivel kepesek ugy megoldani az extra szabvanyon kivuli dolgokat, hogy azt mas eszkoz neha hibas IP csomagnak nezi es eldobhatja.

Hát szerintem ez csak részben igaz, ha az adott termék szabványos, akkor elméletileg nem lehet probléma (ld. Cisco-Huawei-3Com...), pláne ha a kompatibilitásról még papír is van. De ettől függetlenül minden nevesebb gyártó törekszik arra, hogy valami extrát, nem szabványost is vigyen a termékeibe, amit igyekszik azonnal levédetni. Attól, hogy az EIGRP nem kompatibilis, ez megkerülhető, akár egy RIP-pel is, persze kompromisszumok árán.  A szabványok arra jók, hogy legyen hogy megkerülni őket......

#231 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 12:36

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 20:32

Hát szerintem ez csak részben igaz, ha az adott termék szabványos, akkor elméletileg nem lehet probléma (ld. Cisco-Huawei-3Com...), pláne ha a kompatibilitásról még papír is van. De ettől függetlenül minden nevesebb gyártó törekszik arra, hogy valami extrát, nem szabványost is vigyen a termékeibe, amit igyekszik azonnal levédetni. Attól, hogy az EIGRP nem kompatibilis, ez megkerülhető, akár egy RIP-pel is, persze kompromisszumok árán.  A szabványok arra jók, hogy legyen hogy megkerülni őket......

Hat igen ezert szivok neha mint a torkos borz  :mad: amikor cegnel uj eszkoz kerul telepitesre foleg ha meg speci beallitasok vannak.
De szeressuk azt amikor mukodik de nem igazi valami csomagvesztes 40% os, neha van kapcsolat neha nincs, ha alitunk valamit akkor valami sikit hogy nem tud mukodni. Ismerjuk ezt az erzest?
Ha igen ertekelni tudja az ember egy gyartotol veszunk mindent hozzaalast.

#232 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 20:41

Sajnos se időm, se idegzetem nincs átrágnom magam tetemes mennyiségű hozzászólásaitokon, de leköteleznétek, ha segítenétek.

Van nékem ideheza néhány gép között egy jó kis I.E. koax 10MB/s os hálózatom. Mostan meg kaptam egy laptopot, beépített hálókárdval. Ámde a koax ugye ebbe nem megy bele.
Gondoltam, az én PCmben ugyis 2 hálókártya van, egy alaplapi, meg egy bedugott, hogy az alaplapit is instalálom, engedélyezem, oszt abba bekötve, látom majdan a laptopot is...
ámde nem.
Sőt ,a netet sem tudtam elérni, amíg instalálva volt...
Egy koaxos és UTPs egyszerű hálókártyával, gép nélkül, le lehet esetleg a BNCt UTPre fordítani? Csak a kártya önmagában, áram, minden nélkül?

Köszíííí!!!!!!!
:):):)

Szerkesztette: Pszihopapa 2004. 09. 13. 20:51 -kor

#233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 21:36

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 21:41

Sajnos se időm, se idegzetem nincs átrágnom magam tetemes mennyiségű hozzászólásaitokon, de leköteleznétek, ha segítenétek.

Ha se erőd, sem idegzeted, akkor koaxos kártyákat kidobálod, és UTPzel de gyorsan. Koaxon aztán végleg nem lehet majd megmondani, hogy mi megy, és miért nem. Alapesetben gépbe új kártyát ezresért kapsz, koaxról UTPre átalakítót meg vagy 10-esért.

A gépben két hálókártyából netet osztani az nemgyenge, több mindent kell csinálni, azt a módszert nem szeretem. Valami vindózos varázsló kell, de jól össze tudja baszkurálni a már meglévő hálózatot. Inkább alapban veszel egy DSL routert (20ezres) gépekbebe UTP-s hálókártya (1ezres/darab) pár patch kábel (600/darab) összemadzagozod, és még így is kell vele kicsit játszani, hogy minden működjön. Szóval a kupac autóalkatrészből hogy indul el az autó módszert nem lehet két mondatban elmesélni, de ebből kiindulhatunk.
Make love not Wor.

#234 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 21:47

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 21:41

Egy koaxos és UTPs egyszerű hálókártyával, gép nélkül, le lehet esetleg a BNCt UTPre fordítani? Csak a kártya önmagában, áram, minden nélkül?

A vilagert sem akarok a lelkedbe gazolni, de ha a kartya nem kap aramot szerinted mitol fog mukodni? :)

Amugy lehet kapni 10base2--10baseT mediakonvertert, 4-5-20 rugo korul aron. Irany az apronet vagy valami bonto vag yegy halozati cuccokkal foglalkozo ceg.

Amugy meg mukodnie kell a ket kartyanak is.
Szepen beallitod, hogy az azonos szegmensen levo gepek azonos subneten legyenek, aztan azon a gepen, amiben ket kartya van csinalsz egy statikus route-ot a ket interfesz kozott.
Vagy a ket interfesz kozott csinalsz egy bridge-et.

#235 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 21:48

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 13., hétfő - 22:47

Szepen beallitod, hogy az azonos szegmensen levo gepek azonos subneten legyenek, aztan azon a gepen, amiben ket kartya van csinalsz egy statikus route-ot a ket interfesz kozott.
Vagy a ket interfesz kozott csinalsz egy bridge-et.

Ez kúúúl :-) Én szoktam csinálni, de másodikra értem. Szerinted a tag? Le kell vele bontatni a koaxot, majd hegeszt valamit, aztán ha nem műxik jön a kérdés, és csak kiderül hogy link nem volt...
Make love not Wor.

#236 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 21:55

WOW...jó gyorsak voltatok....na asszem az "apronetes" dolog les za nyerő...nagyon köszi!!!

#237 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 14. 19:27

Jahno! És persze bárki aki tud! Segíts/etek légyszi. Elakadtam. Van itthon 2 gépem összekötve, a linuxos megy ki a netre, meg IP forward-ot teljesít a másik windózos gép felé. A bonyolítás ott kezdődik, hogy a windózoshoz csatlakoztattam mégegy windózosat. Az hogy tud netre kapcsolódni? Milyen IP-t kell neki belőni, melyik alhálóba fog tartozni? Tudom egyszerűbb megoldás lenne egy switch a linux router mögé, és abból osztani tovább, de a két win gépben gigabites kari van, a gigabites switch pedig még drága. Maradt a közvetlen összekötés... Tehát egyelőre így kell megoldjam.

#238 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:48

Idézet: bullit - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 19:27

Jahno! És persze bárki aki tud! Segíts/etek légyszi. Elakadtam. Van itthon 2 gépem összekötve, a linuxos megy ki a netre, meg IP forward-ot teljesít a másik windózos gép felé. A bonyolítás ott kezdődik, hogy a windózoshoz csatlakoztattam mégegy windózosat. Az hogy tud netre kapcsolódni? Milyen IP-t kell neki belőni, melyik alhálóba fog tartozni? Tudom egyszerűbb megoldás lenne egy switch a linux router mögé, és abból osztani tovább, de a két win gépben gigabites kari van, a gigabites switch pedig még drága. Maradt a közvetlen összekötés... Tehát egyelőre így kell megoldjam.

A regi vin gepben van ket halokartya? Ha van netmegosztas varazslo es kesz. Ott ilyenkor ugy veszi, mintha o csatlakozna kozvetlenul a netre.

Kartya vehetsz 100-assat is, gondolom nincs Cat6e kabeled, mert a Gigabithez az kene igazabol. Ha meg a gepek kozott kell ekkora atvitel kivancsi lennek mit kuldozgetsz ossze vissza. A net meg gondolom nem berelt vonal 1Gbit savszellel, igy a kartyaknak ebbol a szempontbol tulzas is.

#239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:49

Idézet: bullit - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 20:27

linux router mögé, és abból osztani tovább, de a két win gépben gigabites kari van, a gigabites switch pedig még drága. Maradt a közvetlen összekötés...

Olyan baromi fontos az a gigabit?
Make love not Wor.

#240 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 22:32

Idézet: szaki - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 20:48

A regi vin gepben van ket halokartya? Ha van netmegosztas varazslo es kesz. Ott ilyenkor ugy veszi, mintha o csatlakozna kozvetlenul a netre.

Kartya vehetsz 100-assat is, gondolom nincs Cat6e kabeled, mert a Gigabithez az kene igazabol. Ha meg a gepek kozott kell ekkora atvitel kivancsi lennek mit kuldozgetsz ossze vissza. A net meg gondolom nem berelt vonal 1Gbit savszellel, igy a kartyaknak ebbol a szempontbol tulzas is.

Az egyik gigás kari az én második gépemben van, a másik kártya pedig egy harmadik gépben van.  Vizuálisan: net->linux router (két 10 Mbites kártya, egyik a net másik az én wingépem felé)->wingép (1 db. 100Mbites lan a router felé, és egy Gigabites lan, a jóbarátom win gépe felé)-> jóbarát (itt a másik gigás lan kártya)  Ezek mind közvetlenül kapcsolódnak egymás után, nuku router.  Már az én win gépem is 2. láncszem, az övé meg a harmadik lenne. Sajna a két hálókártya nem megy együtt a gépemben, mert akkor a csomagok nem találnak el a rendeltetési helyükre. Vagy a gigás aktív kettőnk között, a 100-as ami routerre néz letiltva, vagy a gigás letiltva, én meg netezem a 100-as kártyán. Bocs a pongyola leírásért.
A gigás kártyák közöttünk kellenek gyors file-cserére. Nincs Cat6e kábelem sajna, de 5E is jó...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.