HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2401 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 01. 14:05

Idézet: lrajmon - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 20:53

ennyi energia helyett a legkézenfekvőbb egy switch lenne (5 port 2700Ft :) )

ja, amit ő leírt, egyébként is ethernet bridge (bonding ;) ha jól látom, tehát két hálókártya kap 1 ipt, duplaannyi fizikai sebesség eléréséhez, a túloldalon természetesen ugyanígy..

ha nincs 2700 Ft Switch-re, akkor esetleg még a winxp-t lehet natoltatni, tehát első kártya ip cím netmegosztás funkció bekapcs, második kártya ekkor alhálós címeket kap amit XP oszt ki neki, persze hogy az első kártya ilyenkor hogy kapcsolódik IP szemszögből a router-re, megint nem egyszerű, mivel a router ip-jét is hozzá kell akkor állítani, így tulképpen router lesz router mögött, az első "hardveres" (szándékosan így) ;) , a második szoftveres (winxp) aztán hadd szóljon, de ez amúgy szopó nagyon szerintem, én a winxp-vel amit már összeszenvedtem, á, saját fejünk feldugása a seggünkbe sokszor. :D

lenne egy Debian a kütyü, pár sor és ollé ;)

maradjon sztem is a switch. egy jó kiadós mekis menü ára. kibírható  :Đ
Om mani peme hung.

#2402 Felhasználó inaktív   fgyorgy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 03. 00:44

Sziasztok!

Egy kis elméleti segítségre lenne szükségem.
Vettem egy Vipower VPA-3528Net hálózati tárolót. Azt írják róla, hogy 48-bit LBA, meg hogy 10/100-as. Bele is vágtam 250 Gb vinyót, amit sajnos csak FAT32-re enged formázni. (vagy nem jöttem rá hogy kell NTFS-t)
A gondom az, hogy bárhogy másolok fel rá, elindul 3-4000 kbytes/s sebességgel, és belassul fokozatosan néhány száz megánál egész 500 kbytes/s-ig. Ha róla húzok le anyagot, akkor stabilan adja, de úgy is csak 3-4000 kbytes/s. Ez azért a 10/100 figyelembe vételével bazi lassú nem?! Nem vagyok szaki, de ez nem lehet a FAT32 bűne?

#2403 Felhasználó inaktív   Tommy™ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 04. 15:50

Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni! Feltettem az MS VPC 2004-et. Raktam ré Win98-at. A munkámhoz szükségem van egy olyan progira ami 98 alatt fut. A vpc-n be tudtam állítani hogy a host-t lássa viszont fordítva nem. Nem foglalkoztam eddig hálózatos dolgokkal. A probléma az az lenne hogy ez a progi USB kulccsal müködik. Olvastam a neten hogy ahhoz hogy a vpc-n menjen a progi, ahhoz a hoston meg kellene osztani az USB hozzáférést. Na ezt marhára nem tudom hogy hol vagy hogyan kellene. Mer a vpc USB-t egyáltalán nem "lát". Persze addig meg nem tudom használni a munkámhoz ezt a programot.

Segítségeteket előre is köszönöm.

#2404 Felhasználó inaktív   Kenji 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 05. 19:04

Azt hiszem nem ide kellene írjak ezzel, de sürgősen segítségre lenne szükségem!!

Van egy Edimax routerem, ami 2 gép között osztotta meg az internetet és LAN hálózat is volt. A baj az volt, hogy egyik gépen sem lehetett interneten játszani csak LANon, ezért megpróbáltam windózos hálózatbeálítással helyreorvosolni a dolgot. De innentől kezdve a helyzet csak rosszabb volt, mert mostmár csak az egyik gépen működik az internert, természetesen LAN sincsen, viszont ezen a gépen lehet interneten játszani. Olyan, mintha simán ide lenne csatlakoztatva a modem, a másik gép mintha nem is lenne. Már csináltam router resetet, ezen a gépen újraraktam a routert és ugyanúgy műxik minden mint eddig szóval a másikon nem is tudtam beconfigolni a routert.
Szóval a legjobb segítség az lenne, ha valaki az első problémámra és a mostanira is tudna valami megoldást. De én annak is nagyon-nagyon örülnék, ha valaki azt tudná megmondani, hogyan ugyanaz a helyzet, mint a történet elején.
Segítségeteket előre is köszönöm!! Nagyon sürgős lenne!!

#2405 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 20:57

Idézet: Kenji - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 20:04

Van egy Edimax routerem, ami 2 gép között osztotta meg az internetet és LAN hálózat is volt. A baj az volt, hogy egyik gépen sem lehetett interneten játszani csak LANon
...

https://forum.hwsw.h...howtopic=115609

Utolso par hozzaszolas...

#2406 Felhasználó inaktív   Tommy™ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 06. 09:49

Hahhóóóóóó! Van itt valaki? :)

#2407 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 10:03

Idézet: Tommy™ - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 10:49

Hahhóóóóóó! Van itt valaki? :)

Vaygunk, de olvass feljebb, minden le van írva. Ami nincs, azt mi sem tudjuk, keresünk is rá embereket, csak mondd mi volt a kérdésed.
Make love not Wor.

#2408 Felhasználó inaktív   Tommy™ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 06. 11:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 10:03

Vaygunk, de olvass feljebb, minden le van írva. Ami nincs, azt mi sem tudjuk, keresünk is rá embereket, csak mondd mi volt a kérdésed.

Szia!

A kérdésem az lenne hogy hogyan lehet hálózatot létrehotni fizikai és virtuális gép között. Sajnos eddig nem foglalkoztam hálózatos dolgokkal. Annyit sikerült elérnem hogy a guest pc ről láttam a host gépet de, fordírtva nem. Amire szükségem lenne az az , hogy hogyan lehet hálózaton keresztül megosztani USB portot mer amit használnék a munkámhoz programot az USB kulccsal megy. Viszont  a program csak Win98-on fut.  Nekem pedig XP Prof. van fennt. Ezért tünik jó megoldásnak a virtuális gép létrehozása (MS VIRTUAL PC 2004). Nem kellene folyamatosan a két op. rendszer között váltogatni.

Előre is köszönöm!

#2409 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:37

Sziasztok!

Két kérdésem lenne hozzátok:
1. Tudtok arról, hogy lenne valamilyen szabályozás vagy előírás arra vonatkozóan, hogy egy utp (s-ftp) kábel és egy gázcső között mekkora mimimális távolságot kell betartani? (230 V-ra vonatkozóan van ilyen előírás)

2. Korszerűsíteni szeretnénk az elavult bnc-s hlálózatot egy melléképületben. Az épülethez optikai kábel megy, a kábel ~1500m hosszú, multimódusú. A korszerűsítés után várhatóan 25-30 munkaállomást+a hozzájuk tartozó szervert kell egyelőre kiszolgálnia.
Az épületben 100 Mbit-es hálózatot szeretnénk kialakítani, és ehhez új médiakonverterek szükségesek. Már nézegettem több gyártó konveretereit (KTI, Planet, Allied Telesyn). Egyelőre KTI gyártmányú konvertert néztem ki (KC-300D-T), mert minél olcsóbban kell megoldani. Szerintetek ekkora távolságon is biztosan és megbízhatóan működik a KTI? Vagy esetleg más típust javasoltok? Nem akarunk úgy járni, hogy felszerelve nem működik, van bizonytalan a kapcsolat.

Előre is köszi a válaszokat.

Szerkesztette: Gozi 2006. 09. 08. 13:43 -kor

#2410 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:43

Idézet: Tommy™ - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 12:25

Szia!

A kérdésem az lenne hogy hogyan lehet hálózatot létrehotni fizikai és virtuális gép között. Sajnos eddig nem foglalkoztam hálózatos dolgokkal. Annyit sikerült elérnem hogy a guest pc ről láttam a host gépet de, fordírtva nem. Amire szükségem lenne az az , hogy hogyan lehet hálózaton keresztül megosztani USB portot mer amit használnék a munkámhoz programot az USB kulccsal megy. Viszont  a program csak Win98-on fut.  Nekem pedig XP Prof. van fennt. Ezért tünik jó megoldásnak a virtuális gép létrehozása (MS VIRTUAL PC 2004). Nem kellene folyamatosan a két op. rendszer között váltogatni.

Előre is köszönöm!

Ha USB hardverkulcsos a program, amit futtani akartok, általában a sima hálózatos megosztás nem megoldás.
A megoldás a VMware Workstation nevű program (ingyenes változata VMware Player), ami a virtuális gépben is kezeli az USB portokat. (bár van néhány eszköz ami így nem hajlandó működni)

#2411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 13:48

Idézet: Gozi - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 14:37

1. Tudtok arról, hogy lenne valamilyen szabályozás vagy előírás arra vonatkozóan, hogy egy utp (s-ftp) kábel és egy gázcső között mekkora mimimális távolságot kell betartani? (230 V-ra vonatkozóan van ilyen előírás)

Szerintetek ekkora távolságon is biztosan és megbízhatóan működik a KTI? Vagy esetleg más típust javasoltok? Nem akarunk úgy járni, hogy felszerelve nem működik, van bizonytalan a kapcsolat.

EN 50174/2-es számú dolog, legrosszabb esetben szabványboltban keresd.

KTI meg menni fog, csak a csatlakozásokkal vigyázz, meg az optikai patch kábelekkel, de 1500 métert még féllábon is, több 10 kilométereket kibírnak ezek a 20ezer pénzes eszközök is.
Make love not Wor.

#2412 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 14:03

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 14:48

EN 50174/2-es számú dolog, legrosszabb esetben szabványboltban keresd.

KTI meg menni fog, csak a csatlakozásokkal vigyázz, meg az optikai patch kábelekkel, de 1500 métert még féllábon is, több 10 kilométereket kibírnak ezek a 20ezer pénzes eszközök is.

Köszi a gyors választ!
A szabványnak majd utánanézek. (amúgy jelenleg egy 50 m-es darabon a BNC kábel hozzá van kötegelve a gázcsőhöz, mert máshol nem tudták elvezetni)

#2413 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 00:35

Idézet: Gozi - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 15:03

A szabványnak majd utánanézek. (amúgy jelenleg egy 50 m-es darabon a BNC kábel hozzá van kötegelve a gázcsőhöz, mert máshol nem tudták elvezetni)

Ezert gondolom helyszinen fobelone a gazszolgaltato, ha meglatna.

#2414 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 14:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 1:35

Kutyát nem érdekli, míg baj nem lesz. De aztán bármit hamar ráfoghatnak, ha baj lesz más dologból kifolyólag, oszt esetleg biztosító nem fizet, mert szabálytalan, meg hajtság be a kábelezőn, mert tuti azért volt...
Make love not Wor.

#2415 Felhasználó inaktív   Gozi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 19:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 1:35

Az elképzelhető. De úgy tudom, hogy ez a szakasz évek óta le van zárva (sőt, lehet, hogy ki is van kötve), mivel a gázbojlert, ahova ment, vagy 10 éve leszerelték.

De korábban állítólag a telefonkábel :eek: is hozzá volt kötegelve, azt még a Posta emberei követték el.  :(  Szerintem a BNC kábel is kb. akkoriban kerülhetett mellé. 

Szerkesztette: Gozi 2006. 09. 09. 19:34 -kor

#2416 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 12:49

Hali!

A probléma, hogy a 100as hálózaton a sebesség 4000-4500kbyte/s közt mozog.

HW:

Egyik gépben gigabites integrált, másikban 10/100as PCI, Asus wl520g router. 4db kábel, egyik crosslink. 2tartalék 10/100-as realtek. Gigabitest letiltottam, kapott 10/100ast, másik gépben is cseréltem, sakkoztam a kábelekkel, routert kiiktattam crosslinkes közvetlen összekötéssel.

SW:

WinXPPro + sp2 + updatek.Tűzfal kerio, vírusgyilkos nod, mind a kettő kilőve, de csak nem akarja az igazságot.

IP címek statikusak, próbáltam dinamikussal is...

Valakinek támad bármi ötlete, nagyon szivesen fogadom, nekem már semmi nincs tartalékban...

Segítségeket, válaszokat előre is köszönöm :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2417 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 15:13

probáltad fixre állítani a hálókártyák sebességét?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2418 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 15:49

Idézet: charlie - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 16:13

probáltad fixre állítani a hálókártyák sebességét?

Nem, de kipróbáltam most, semmi nem változott... :(

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2419 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 15:56

Nem lehet, hogy a kábelekkel van gond? :think:

#2420 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 16:09

Idézet: melon - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 16:56

Nem lehet, hogy a kábelekkel van gond? :think:

3 patch és 1 crosslink kábel. Sakkoztam velük orrba-szájba. 2 gép van, egy mindig parkolópályán volt, gyanúska amire nincs semmi írva volt az első jelölt a másik kettőre rá van írva a cat5, de nem történt semmi változás, aztán sorban az összes pihit kapott, míg 2 tesztelődött, végül, gondolván a router a ludas és nem bírja szuflával közvetlen összekötés, eredmény eljutottunk 5000-ig...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.