HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#121 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 03. 20:55

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 19:33

És itt van egy klassz kis leírás az egészről: LEÍRÁS

Elég korrekt, el is mentettem, mert valahol vannak ilyen képek, de ma délután nézni kellett doksit, hogy pontosan melyik az RX meg TX láb. Kép
Make love not Wor.

#122 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 03. 21:11

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 21:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 21:55

Elég korrekt, el is mentettem, mert valahol vannak ilyen képek, de ma délután nézni kellett doksit, hogy pontosan melyik az RX meg TX láb.

Tényleg az. Szépen összeszedve minden, amit sok helyen, nagyrészt itt a Hwsw-n is megpróbáltak a kezdők szájába rágni sokszorosan.
Megemlítettél egy nevet innen a fórumról, Én viszont örülök, hogy a párom által készített képek is segíthették a munkádat.
Itt legalább látni, mert a TÁR.hu összeomlása óta minden felrakott képe elveszett.

#123 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:56

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 21:33

Neked is köszi szépen!

#124 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 21:08

Sziasztok
Lehet hogy gyorsan elkergettek innen, mondván hogy pantser vagyok, de hátha mégsem...

Szóval, adott összevissza 2 gép. Az egyikben két hálókaresz (netmegosztásnak. De azthiszem ez nem játszik szerepet a problémámban). Az "egykártyás" gépen van két OP rendszer. Win98(nem SE) alatt rányomok a hálózatra, és már túrkálok is a másik gép fájljai között (1-2 mp alatt behozza a könyvtárakat). Átkapcsolok a zikszpére de itt eltötyög 1-2 percet is csak hogy lássam mi van a másik gépen, nememlítve azt, hogy a mappákba ki/be járkálás egy kész örökkévalóság. (Mindkét rendszer alatt ezek vannak beállítva: IP(1):192.168.0.1; 255.255.255.0 IP(2): 192.168.0.2; 255.255.255.0 + az átjáró a netmegosztás végett) Nem lehet valahogy ebből a szempontból lebutítani az Xp-t a 98 szintjére? :D Van rá lehetőség, hogy valahogy gyorsítsak rajta?  (mindkét kártya: SMC 1244 TX (vagy valami ilyesmi))
Köszönöm

Üdv.
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#125 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 08:43

Idézet: pike.killer - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 16:30

PACH:NF,N,ZF,K,KF,Z,BF,B
CROSS:ZF,Z,NF,BF,B,N,K,KF

Idézet: KennyMcCormick egy másik topikban - Dátum: mittoménmikor

Kép

Kicsit szemléletesebb. ;)

Szerkesztette: doszy 2004. 06. 17. 08:47 -kor

"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#126 Felhasználó inaktív   telefonn 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 17. 09:01

Idézet: doszy - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 7:43

Kicsit szemléletesebb. ;)

Nagyon szemleletes ez a kép könnyen lehet memorizálni. :D  :D  :respect:  :respect:
Idézet
Csak két tragédia eshet meg egy emberrel élete során. Az egyik az, ha nem kapja meg, amit kíván, a másik az, ha megkapja.

#127 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 09:38

Van itt valaki, akinél lehet kezdeményezni uj topicot?
Kegyetlen megörülnék, ha valaki segitene GPRS témában topicot nyitni...
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#128 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 13:33

Klatty az "új téma" feliratú gombra... örül...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#129 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 03:32

Csak érdekesség, tanulság kedvéért:

Egy ismerős (fater haverja, 40-en felüli ürge) kezd gépmániás lenni, már van 2 gépe, de csak 1 éve kezde az egészet. Egyébként ért marhára az elektro-hoz. Érdekes módon simán összehozta 3 óra alatt a két gépe közti hálózatot mind sw mind hw téren...
De gondjai vannak, hogy lassú a háló: nem tud 1-ik gépről filmet nézni a hálón kersztül.

Tudom, hogy ő tákolta a kábeleket. Adtam neki külcsön egy crosslinket, azt fogta, szépen lemásolta a bekötést, és rátette a házban futó asszem 4 eres riasztókábelhez hasonlító árnyékolt miskulanciára, ledugózta, és ment neki. Ugye ez a kábel nem is csavart sem erenként sem sehogy...

Hát halljátok 200 kB/s-es átvitelre volt képes a háló 100-as kártyákkal, és max 15m kábellel...

Asszem tanulságos, és meglepő: én személy szerint nem hittem volna, hogy ekkora szerepe van az érpáronkénti csavarásnak, és ugye a színsorren sem mindegy... Elméletben persze tudtam, de tényleg lehet benne vmi  :D

#130 Felhasználó inaktív   bsv419 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 08. 18:08

Üdv mindenkinek!

Segitséget szeretnék kérni, aprobléma a következő:

Linux alatt szeretnék NAT-olni, 2 hálókártya van,
viszont nem igazán tudom, hogy is fogjak neki.
Ha tudna valaki egy kis utmutatást, megköszönném.

#131 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 21:51

egyik:
http://www.google.com/search?q=NAT+howto&s...=utf-8&oe=utf-8
masik:
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=Search&...highlite=nat%25

Kurva sokszor ki lett mar targyalva, senki nem fogja ujbol leirni.

#132 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 17. 11:36

Idézet: calibra - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 4:32

Csak érdekesség, tanulság kedvéért:

Egy ismerős (fater haverja, 40-en felüli ürge) kezd gépmániás lenni, már van 2 gépe, de csak 1 éve kezde az egészet. Egyébként ért marhára az elektro-hoz. Érdekes módon simán összehozta 3 óra alatt a két gépe közti hálózatot mind sw mind hw téren...
De gondjai vannak, hogy lassú a háló: nem tud 1-ik gépről filmet nézni a hálón kersztül.

Tudom, hogy ő tákolta a kábeleket. Adtam neki külcsön egy crosslinket, azt fogta, szépen lemásolta a bekötést, és rátette a házban futó asszem 4 eres riasztókábelhez hasonlító árnyékolt miskulanciára, ledugózta, és ment neki. Ugye ez a kábel nem is csavart sem erenként sem sehogy...

Hát halljátok 200 kB/s-es átvitelre volt képes a háló 100-as kártyákkal, és max 15m kábellel...

Asszem tanulságos, és meglepő: én személy szerint nem hittem volna, hogy ekkora szerepe van az érpáronkénti csavarásnak, és ugye a színsorren sem mindegy... Elméletben persze tudtam, de tényleg lehet benne vmi  :D

..ha tényleg annyira ért az elektronikához, azért csak hallhatott a csavart érpárról, amit nem véletlenül használnak ilyen sebesség és kábelhosszak mellett ;)
De mint tanulság tényleg hasznos volt.

#133 Felhasználó inaktív   administ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 09:01

Hali

Kellene nekem egy kis help olyan kérdésben hogy adva van egy bázis amihez kapcsolódik pár telephely ami béreltvonalon kapcsolódik a bázishoz.Itt cisco routerek biztosítják a kapcsolatot vpn-en keresztül.Itt zupa a kapcsolat viszont van egy másik telephely ahol viszont a matáv nem hajlandó béreltvonalat telepíteni mert fizikailag kivitelezhetetlen.VIszont van net méghozzá chello-s.
Kérdem én hogy lehetne ezt a telephelyet is betenni ugyanabba a hálózatba, hogy a többiekkel együtt tudjanak dolgozni?
Ugyanis az adatbázis a központi serveren van és azt kellene hogy elérjék.
Várok minden segítséget és öteletet.

Előre is köszönöm.

#134 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 09:14

VPN.

#135 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 09:57

Idézet: administ - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 8:01

Hali

Kellene nekem egy kis help olyan kérdésben hogy adva van egy bázis amihez kapcsolódik pár telephely ami béreltvonalon kapcsolódik a bázishoz.Itt cisco routerek biztosítják a kapcsolatot vpn-en keresztül.Itt zupa a kapcsolat viszont van egy másik telephely ahol viszont a matáv nem hajlandó béreltvonalat telepíteni mert fizikailag kivitelezhetetlen.VIszont van net méghozzá chello-s.
Kérdem én hogy lehetne ezt a telephelyet is betenni ugyanabba a hálózatba, hogy a többiekkel együtt tudjanak dolgozni?
Ugyanis az adatbázis a központi serveren van és azt kellene hogy elérjék.
Várok minden segítséget és öteletet.

Előre is köszönöm.

Berelt vonal nem kiepitheto? Ez komoly?

Meglehet oldani csak korulmenyes lehet.
- kell egy olyan kabelrouter ami kezel egyben VPN kapcsolatot
- a masik oldalon szintugy
- a ketot osszekonfiguralni hogy lassak egymast
- majd a belso halozatokat osszekapcsolni NAT segitsegevel vagy mas modon.

De mekkora telephely. Ilyet nem halottam meg. Kepesek kivinni berelt vonalat videken egy pajtaba de varosban ahol csak annyi kellene, hogy a kozpontban egy kabelt mashova dugnak ... Kerestetek alternativokat is meg ezzel a problemaval?
Az informatika atok de jo hogy van.

#136 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 10:17

Idézet: szaki - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 8:57

Berelt vonal nem kiepitheto? Ez komoly?

De mekkora telephely. Ilyet nem halottam meg. Kepesek kivinni berelt vonalat videken egy pajtaba de varosban ahol csak annyi kellene, hogy a kozpontban egy kabelt mashova dugnak ... Kerestetek alternativokat is meg ezzel a problemaval?

Persze, lehet mindenhova béreltet, ha mást nem akkor mikrohullámon, de nekem kábelesből akartak havi 300+ÁFA összegért kihúzni egy minimal voinalat. Ennyit meg nem bizti, hogy ér.

De másik vonalra Linux, oda ssh tunnel, vagy csak egyéb VPN-es router, ami a Ciscoval összecsipog, esetleg www.sonicwall.hu ez nem kispályás, mindent tud, titkosít, anyámtyúkja. Alsóbb kategóriában Vigor 2200E, klienstől függ, lan2lan verziót jól nyomja. és 30 ezres alatt van. Sonicwallból asszem 350ezer körnéykén mozgott, amire beruházott a cég.
Make love not Wor.

#137 Felhasználó inaktív   administ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 10:30

Ez komoly.

Azt mondák van megoldás satellites de az valami oltári költség.
Nekem is poén volt de akié a kóc az nem ért hozzá neki csak annyi a lényeg hogy mennyen.
És aki lényegében karbantartja az egészet az kérdezte meg tőlem hogy hogyan lehetséges ez és mivel én sem vagyok ezen témában a toppon azért kérdezlek benneteket.
Azt most nem tudom hogy kerestek-e más alternatívát de gondolom csak a satosat mondták nekik.
Végül is szerintem az általad felvetett megoldás lesz a nyerő -gondolom én-.
Apropó tudsz ilyen routert mondani mert az segítség lenne.
Eddigi segítségedet is köszönöm, ha van várom a további öteleteket is.

#138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 13:18

Idézet: administ - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 9:30

Nekem is poén volt de akié a kóc az nem ért hozzá neki csak annyi a lényeg hogy mennyen.
És aki lényegében karbantartja az egészet az kérdezte meg

Ilyenkor midnig átmegyek morciba, ha egy viszonylag komolyabb jellegű céges problémát itt az önsegélyezőben rakunk össze. Szóval ahol Chello van, oda lehet béreltet is húzatni, csak mondjál közelítőleg várost, utcát. Érdemes mondjuk VivaNetet, ExterNetet is megkérdeni. Kanizsa felé GTSnek is vannak jó paraméterei. Chello végére meg vagy egy fentebb vázolt Sonicwall, vagy Vigor2200E, műxik, de szólj ha vigyük és rakjuk le akár helyszíni garanciával is, meg azért Chellon nemtom mekkora forgalmat akartok bonyolítani, milyen applikáció van, hogy inkább a stabil, de lassú net kell, vagy nem baj ha nem stabil, csak ha megy akkor szakítson... Szóval így nehéz összerakni. Raktárkészlet, külső mailszerver, domain van a túloldalán?
Make love not Wor.

#139 Felhasználó inaktív   administ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 15:23

Oké oké én elhiszem hogy morci vagy de csak én is tapogatózok, információt szerzek mert engem is érdekel a téma. Egyébként az ország keleti részéről van szó.
A progi amit használnak ami miatt fontos az egész egy elég komoly sql motorral működő adatbázis raktárkészlet.
Amennyire én láttam komoly mert kapocsba van valami külföldi serverrel is ahonnan kapja a fresh infókat.

#140 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 15:53

Idézet: administ - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 14:23

Oké oké én elhiszem hogy morci vagy de csak én is tapogatózok, információt szerzek mert engem is érdekel a téma. Egyébként az ország keleti részéről van szó.
A progi amit használnak ami miatt fontos az egész egy elég komoly sql motorral működő adatbázis raktárkészlet.
Amennyire én láttam komoly mert kapocsba van valami külföldi serverrel is ahonnan kapja a fresh infókat.

Haszálják kintről terminálszerverrel, aztán localban az SQL-t, de ha tényleg komoly, meg külföld, akkor céges policy úgysem fog semmi variálást engedni. Ha haverod ért hozzá, akkor felesleges itt kérdezni, ha nem, akkor meg nincs ott keresnivalója, mert adunk valami tippet, aztán azt is kiheréli, ami eddig műxött. Konkrét válaszhoz kell egy csomó info. Ahol Chello van, az tán Miskolc környéke lehet, van ott bérelt simán. Vagy vidékre is SQL, és szinkronizálgatni, kérdés, hogy mi pénz szánnak erre. Mekkora adatok mozognak, esetleg webes-e a lekérdezés, vagy a kliens csinál-e olyan baromságot, hogy átránt egy lekérdezéshez 90 megát, meg minden sallangot, aztán abból kiválasztja azt az egy számot, amit meg kell jeleníteni. Egyáltalán vindózról beszélünk-e, hány kliens, estébé estébé, tudni kell egy csomó vackot. Ha meg nem, akkor rakjál a végére egy Vigor2200e-t, az PPTP-vel beenged, ha lan2lan nem jön össze, akkor meg csipogjon rá a szerver userként, és routolja oda a tartományt. A lan2lan részét eccer hwsw-n már valakinek mutattam, ha érdekel akkor megnézheted. A komolyabb vas is ugyanazt fogja tudni, csak erős titkosítás, csomó feature, RSA secureID... Utóbbi full igényes dolog, lepadlkóztam mikor először láttam, azóta természetes :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.