HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#241 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 22:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 20:49

Olyan baromi fontos az a gigabit?

Jahno! Fontos, nem fontos, már megvan, és ne tartson egy 700 megás másolás egy percig, ha lehet kevesebb is... Amúgy igazad van, nem kell, semmi anyagi hasznunk a dologból. Csak érdekelt, hogy milyen, jó áron volt a két kártya, oszt belevágtunk.
Kérdésemre: zavaró jelek 10-15 méter függőleges szakaszon, szerinted csökkenthetik a tempót? Írj, mert van lehetőségem elseftelni a kanócot Cat5e FTP-re.

#242 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 23:12

Idézet: bullit - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 23:40

Jahno! Fontos, nem fontos, már megvan, és ne tartson egy 700 megás másolás egy percig, ha lehet kevesebb is... Amúgy igazad van, nem kell, semmi anyagi hasznunk a dologból. Csak érdekelt, hogy milyen, jó áron volt a két kártya, oszt belevágtunk.
Kérdésemre: zavaró jelek 10-15 méter függőleges szakaszon, szerinted csökkenthetik a tempót? Írj, mert van lehetőségem elseftelni a kanócot Cat5e FTP-re.

A kis igényes :-) Én most lepődtem meg, beraktam az új DVDírót egy 4x CDíró helyett, erre legyárott 4 perc alatt 1 diszket. Tökömnek ez a rohanás :-D No. Zaj. Ez elég bonyás probléma, függ környezettől, hogy van-e rádióadó, liftakna, metróállomás, villamos, vagy trafóház ilyesmi a környéken, esetleg hogy áll a hold, és éppen milyen lábbal keltél fel. Ami kábel, meg kötés, meg toldás, az zavart kelthet és visszaverődések is keletkezhetnek, de ezt így látatlanban (meg két sör után) nehéz megaszondani, műszerrel szépen meg lehet mérni, nyomtat mindenféle grafikont aztán abból lehet okosodni. Aztán meglepődsz, ha grafikon full csúnya, erre dugó levág, visszarak, és ettől grafikon begyógyul. Kábelből minél jobbat, métertől függ, ha 20 méter kell akkor én venném 200/méter árban a CAT6S-et, egyik fele földelve, és csókolom. Az mindent megbír. 50 méter felett már csóró vagyok, normális Acome vagy Nexans Cat5e, aztán kész. Én inkább túlélem azt, hogy 1 perc egy ISO, de legyen normálisabban összerakott rendszerem.
Make love not Wor.

#243 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 21:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 22:12

A kis igényes :-) Én most lepődtem meg, beraktam az új DVDírót egy 4x CDíró helyett, erre legyárott 4 perc alatt 1 diszket. Tökömnek ez a rohanás :-D No. Zaj. Ez elég bonyás probléma, függ környezettől, hogy van-e rádióadó, liftakna, metróállomás, villamos, vagy trafóház ilyesmi a környéken, esetleg hogy áll a hold, és éppen milyen lábbal keltél fel. Ami kábel, meg kötés, meg toldás, az zavart kelthet és visszaverődések is keletkezhetnek, de ezt így látatlanban (meg két sör után) nehéz megaszondani, műszerrel szépen meg lehet mérni, nyomtat mindenféle grafikont aztán abból lehet okosodni. Aztán meglepődsz, ha grafikon full csúnya, erre dugó levág, visszarak, és ettől grafikon begyógyul. Kábelből minél jobbat, métertől függ, ha 20 méter kell akkor én venném 200/méter árban a CAT6S-et, egyik fele földelve, és csókolom. Az mindent megbír. 50 méter felett már csóró vagyok, normális Acome vagy Nexans Cat5e, aztán kész. Én inkább túlélem azt, hogy 1 perc egy ISO, de legyen normálisabban összerakott rendszerem.

:-D  Teccett az írás. Műszerem nincs. Dugót vágtam le, tettem rá újat, ugyan olyan maradt a tempó.
Köszönöm válaszod. Kipróbálom FTP kábellel is.  ;-)

#244 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 18. 07:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 23:12

Az egy oldalon történő földelésnek szerinted mi a jelentősége?

#245 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 08:21

Például az, hogy nincs földhurok?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#246 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 12:24

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 8:21

Az egy oldalon történő földelésnek szerinted mi a jelentősége?

Két távolabbi pont földje közt simán feszkülönbség alakulhat ki, vagy ha egyik gépnél elszaródik a föld, akkor abból képzett dolgokt szépen a másik gépen keresztül földelődnek le. Jóféle tecsós elosztó, bele minden cucc, földje leszakad, túloldalon ráz a gép, vagy ha van fí relé a biztosítéknál, akkor szó nélkül levágja.
Make love not Wor.

#247 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 12:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 12:24

Két távolabbi pont földje közt simán feszkülönbség alakulhat ki, vagy ha egyik gépnél elszaródik a föld, akkor abból képzett dolgokt szépen a másik gépen keresztül földelődnek le. Jóféle tecsós elosztó, bele minden cucc, földje leszakad, túloldalon ráz a gép, vagy ha van fí relé a biztosítéknál, akkor szó nélkül levágja.

De ebben az esetben az árnyékolásnak semmiféle jelentősége sincs; legfeljebb mint antenna működik

#248 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 13:26

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 13:44

De ebben az esetben az árnyékolásnak semmiféle jelentősége sincs; legfeljebb mint antenna működik

A semmiféle azért túlzás, mert csak van egy köpeny körben a zajok ellen.
Make love not Wor.

#249 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 08:30

Jahno! Körvonalazódik az elképzelésem. A fa struktúra az ami nálam van. Annak hogy oldható meg az IP és a subnet-mask címzése? Egy ADSL router osztja három gép felé, eddig értem,  kettőbe nem csatlakozik több gép, de az én gépembe (ez a harmadik) még két további kapcsolódik. Milyen szolgáltatás kell ehhez windóz alatt? Van XP-ben IP forwarding mint a linuxban, vagy routing? Mármint beépítve, mert eddig nem találtam a hálózat tulajdonságai alatt. Vagy jobban járok, ha linuxal osztok a maradék 2 gép felé?

#250 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 09:45

Idézet: bullit - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 8:30

Jahno! Körvonalazódik az elképzelésem. A fa struktúra az ami nálam van. Annak hogy oldható meg az IP és a subnet-mask címzése? Egy ADSL router osztja három gép felé, eddig értem,  kettőbe nem csatlakozik több gép, de az én gépembe (ez a harmadik) még két további kapcsolódik. Milyen szolgáltatás kell ehhez windóz alatt? Van XP-ben IP forwarding mint a linuxban, vagy routing? Mármint beépítve, mert eddig nem találtam a hálózat tulajdonságai alatt. Vagy jobban járok, ha linuxal osztok a maradék 2 gép felé?

Két lehetőséged van; routolsz vagy csak bridge-et használsz. A bridge esetében ugyanaz az IP tartomány, a ruting esetében más. Az első esetben "hidat" csinálsz a két hálókártya között, a másodikban cmd-ből route add .....

#251 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 10:15

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 10:45

Két lehetőséged van; routolsz vagy csak bridge-et használsz. A bridge esetében ugyanaz az IP tartomány, a ruting esetében más. Az első esetben "hidat" csinálsz a két hálókártya között, a másodikban cmd-ből route add .....

Sima vindózmegosztással menne a dolog, de azt még "hagymoányos" rendszernél sem szeressük. Vindózra fel egy Jana proxyt, Winroutet, vagy ilyesmit.
Make love not Wor.

#252 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 06:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 10:15

Sima vindózmegosztással menne a dolog, de azt még "hagymoányos" rendszernél sem szeressük. Vindózra fel egy Jana proxyt, Winroutet, vagy ilyesmit.

Szerintem felesleges, a gateway-n tűzfalnak is kell lennie..

#253 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 10:51

Hali All.
Segítségre lenne szükségem! A kérdésem a következő:

Lehet-e és ha lehet hány switch-et lehet és hogyan összekötni 1Gbit-en?

Thx. Arnold
"Csak windows-os lélegeztetőre neeee!"
-Bill Gates az intenzíven.

#254 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 18:42

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 10:51

Hali All.
Segítségre lenne szükségem! A kérdésem a következő:

Lehet-e és ha lehet hány switch-et lehet és hogyan összekötni 1Gbit-en?

Thx. Arnold

Elméletileg ahányat akarsz.....

#255 Felhasználó inaktív   Novog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 07:17

Az a baj, hogy elméletileg én is tudom, hogy akárhányat, de sajna elméletből nem akaródzok ki adni X Ft-ot. Van valakinek valamilyen tapasztalata? Mennyi volt a max. amit eddig látott, csinált stb...

Thx. Arnold
"Csak windows-os lélegeztetőre neeee!"
-Bill Gates az intenzíven.

#256 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 08:30

Idézet: Novog - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 7:17

Az a baj, hogy elméletileg én is tudom, hogy akárhányat, de sajna elméletből nem akaródzok ki adni X Ft-ot. Van valakinek valamilyen tapasztalata? Mennyi volt a max. amit eddig látott, csinált stb...

Thx. Arnold

Hat, plusz négy optikai átalakító, azaz tíz. Mit akarsz csinálni, hogy ennyi kell? 

#257 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 15:16

Szisztok olyan kérédsem lenne, hogy szeretnék egy antennát elhelyezni a tetőn, csak nemtudom, hogy ez milyen magas tartórudra lehet tenni, vagy van-e egyáltalán korlátozva! Ja és a villámvédelem is érdeklne!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#258 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 21. 15:46

Szisz za antennat olyan magsara rakod amilyen magasra akarod a tatrorud hosza nincs korlatozva!
Villamvedelemrol van tpoic, kereso!

Nekme is csak a ! gomb mukodik a billenyuzetemen, a 'pont' es a 'kerdojel' nem!

#259 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 16:01

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 16:46

Nekme is csak a ! gomb mukodik a billenyuzetemen, a 'pont' es a 'kerdojel' nem!

Jól van na nem kell mindjárt a fejemet venni.!? :D
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#260 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 21:07

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 15:16

Szisztok olyan kérédsem lenne, hogy szeretnék egy antennát elhelyezni a tetőn, csak nemtudom, hogy ez milyen magas tartórudra lehet tenni, vagy van-e egyáltalán korlátozva! Ja és a villámvédelem is érdeklne!

Eloszor nezd meg hova tudod rogziteni. Ha 3m magasabbat szeretnel csinalni ajanlott kikotni (3M jo). Ha ilyen magas ajanlott a rudat egy fiksz feszekbe rakni (betontomb) ha 3m felett erdemes a tetoterben a gerendakhoz 1 m tavolsagban rogziteni + m eseteben ezt 10cm kent novelni. 2m eseten mar harom ponton. Az antenna igen csak szep feszitest produkal eros szelben ezert kell ennyire kikotni.

Anyaga ajanlott alubol 34*2mm cso optimalis 6-8 meterig egy szal altalaban 4 vagy 6 meteres.

Ha szereled ajanlott szelcsendben mert igen szepen kitepi a kezedbol a rudat a szelkartas.

Villamvedlem maga a rud erre termesztesen kell szerelni egy jo vastag kabelt amit a foldbe kell vezetni vagy osszekotni a villamharitoval. Az eszkozt akkor erdemes ellatni villamvedovel, ha a rud tetejetol 30cm nel kozelebb van.
Az informatika atok de jo hogy van.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.