HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:04

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 18:53

Nem egészen van így, a szabvány a fali kábel esetében sokkal szigorúbb....

Jó, tekintsünk el a patchpanelen/aljzatokon lévő csillapításoktól, valamint hogy falikábel hosszára még rá kell számolni a patchpenel és az aljzat túloldalán lévő patchkábel hosszát. Szabványod van magyarul? Vadászom az ISO 11801-et, azt engolul most megvettem, de egy EN 50174/2 meg társai még jól jönnének mellé. Gondolom azért adják drágán, mert tudják, hogy sokszor mennyit lehet vele keresni.
Make love not Wor.

#442 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:04

Jó, tekintsünk el a patchpanelen/aljzatokon lévő csillapításoktól, valamint hogy falikábel hosszára még rá kell számolni a patchpenel és az aljzat túloldalán lévő patchkábel hosszát. Szabványod van magyarul? Vadászom az ISO 11801-et, azt engolul most megvettem, de egy EN 50174/2 meg társai még jól jönnének mellé. Gondolom azért adják drágán, mert tudják, hogy sokszor mennyit lehet vele keresni.

nincs, de sok vadászattal össze lehet kapargatni

#443 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:33

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:24

nincs, de sok vadászattal össze lehet kapargatni

Webet túrtam 2 éjszakát, aztán inkább adtam érte 7 rugót a szabványboltban. Még kb. 3-at kell megvenni, aztán egyelőre elég is lesz.
Make love not Wor.

#444 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 23:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 20:01

Méter szempontjából mindkettő ugyanaz, patchkábel aljzat és gép közé kell, jobban lehet törni, bírja a gyűrődést mert sodort réz van benne. Falikábel olcsóbb, merev a tömör réztől, helye csőben/csatornában van, nem jó zargatni, elvileg sérülékeny.

Dugózása, kötése más még a kábel miatt, mert sodrt v. tömör más technológia. Ezt most nem elemzem ki.

Na holnap kiderül :)
Két ház között kell összehozni a netmegosztást, remélem menni fog. :)
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#445 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 16:19

Üdv mindenkinek!
Azon problémával fordulnék hozzátok,hogy egy mikrós netet akarnék megosztani PC-n keresztül.
Gépen szépen szalad a net,de eléggé láma vagyok ahoz,hogy megcsináljam jól az XP alatt a netmegosztást.Tehát mit hogyan kell csinálnom,ha így néz ki a hálózati felépítés:
wi-fi kártya-PC-hálózati kártya-wi-fi router-kliensek
Ha a routertben DHCP-t engedélyezem nincs sok gond a beállításokkal a kliensek felé.De működöképesre nem sikerült még a netmegosztása PC-n belül.
Kösz az infót előre is!
Hank

#446 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 16:42

Idézet: Hank - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 17:19

Üdv mindenkinek!
Azon problémával fordulnék hozzátok,hogy egy mikrós netet akarnék megosztani PC-n keresztül.
Gépen szépen szalad a net,de eléggé láma vagyok ahoz,hogy megcsináljam jól az XP alatt a netmegosztást.Tehát mit hogyan kell csinálnom,ha így néz ki a hálózati felépítés:
wi-fi kártya-PC-hálózati kártya-wi-fi router-kliensek
Ha a routertben DHCP-t engedélyezem nincs sok gond a beállításokkal a kliensek felé.De működöképesre nem sikerült még a netmegosztása PC-n belül.
Kösz az infót előre is!
Hank

Megoldhatod így is, de szvsz sokkal nagyobb értelme lenne a pct kihagyni a játékból, hiszen így csak akkor fog menni, ha a pc be van kapcsolva.

Jobb lenne, ha vennél egy kliens módra képes AP-t, ez "fogná" neked be a netet.
Ezt benyomod a routerbe(olyanba, ami tud MAC-et klónozni), és innentől éjjel-nappal megy a megosztás.

Te is a meglévő wifi kártával tudsz rá kapcsolódni.

#447 Felhasználó inaktív   Szőrös Toto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 18:39

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 23:19

Na holnap kiderül :)
Két ház között kell összehozni a netmegosztást, remélem menni fog. :)

Nagyon simán ment minden, tök jól müködik a hálózat és a net is...
Szóval a patch kábel is lehet hosszú....

Köszi a segítséget.... ;)
Gigabyte GA-X38-DS4 | Intel C2D E8200 2.66@4GHz | Kingmax 2x1GB PC2-8500 | MSI NX8600GT-T2D256E-OC/D3 | Western Digital 250GB SATAII | Samsung 971P | PX-810SA |  Logitech MX300 | DTK WT-MR05BS2-U2A

CPU-Z

#448 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 18:50

Idézet: Szőrös Toto - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 18:39

Nagyon simán ment minden, tök jól müködik a hálózat és a net is...
Szóval a patch kábel is lehet hosszú....

Egyszeri tapasztalatból még messzemenőket ne vonjunk le, de ebben az esetben igazad van, mennie kell. Ha nem menne, akkor lesnénk furán, hogy mit ronthattál el :-)
Make love not Wor.

#449 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:04

Egy Linksys WRT54G routerem van,láttam benne MAC klón fjúcsört ;) ,mehetne a buli vele?
Hank

#450 Felhasználó inaktív   Stoki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:26

Hali a következőt szeretném megcsinálni, van-e ötlet: ADSL-t osztok meg routerrel 2 gépre. Azt szeretném megoldani, hogy az egyik gép IP-jén a sávszélességet limitálni szeretném, de a másik gépen nem. Tehát úgy szeretném hogy működjön, hogy az 1 es gép ki tudja használni a teéljes sávszélességet, a 2 es gép csak a felét. Az 1 es gép sávszélessége csak akkor csökkenjen, ha a 2 es gép éppen használja a saját felét, persze a használat arányában csökkenne az 1 es gép sávszélessge, de max az összes sávszélesség feléig. Ha jól okoskodom ez megvalósul úgy ha a 2 es gép sávszélességét egyszrűen lekorlátozom az össz sávszél felére. Nade mivel. A routeremnek nincs ilyen funkciója. Tudtok e valami software-ről ami meg tudja oldani a problémámat? Kössz...
Abit Nf7S, Amd athlon XP 2500+ Barton 1833@2100Mhz(10,5*200) ,2x256 ddr 400mhz, PowerColor 9800pro,Maxtor 80Gb 7200,Maxtor 40Gb 7200.

#451 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 17:41

Idézet: Stoki - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 15:26

Hali a következőt szeretném megcsinálni, van-e ötlet: ADSL-t osztok meg routerrel 2 gépre. Azt szeretném megoldani, hogy az egyik gép IP-jén a sávszélességet limitálni szeretném, de a másik gépen nem. Tehát úgy szeretném hogy működjön, hogy az 1 es gép ki tudja használni a teéljes sávszélességet, a 2 es gép csak a felét. Az 1 es gép sávszélessége csak akkor csökkenjen, ha a 2 es gép éppen használja a saját felét, persze a használat arányában csökkenne az 1 es gép sávszélessge, de max az összes sávszélesség feléig. Ha jól okoskodom ez megvalósul úgy ha a 2 es gép sávszélességét egyszrűen lekorlátozom az össz sávszél felére. Nade mivel. A routeremnek nincs ilyen funkciója. Tudtok e valami software-ről ami meg tudja oldani a problémámat? Kössz...

Ha  windwos van a gépen akkor felrakod a 2-es gépre a netlimiter nevü progit és bekorlátozod hogy max kimenö forgalom 30k legyen!Egyébként Qos lenne a te barátod vagy egy p2 pég floppy-s linux proxy szerver  vagy planet b-500!(igaz borsos ár de szvsz megéri)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#452 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 25. 00:15

Volt itt nálam két notebook és semmiképpen nem akartak normálisan egymásra találni, leírom a problémát, kíváncsi vagyok mit csináltatok volna. :)

Szóval, UTP kábellel a két gép összekötve bla-bla, ip címek különböztek, a gépek látták egymást, de semmit nem lehetett másolni, megosztott dokumentumokba sem és sehova.

Létrehoztam egy megosztott mappát Y gépen, azt is láttam az X gépen, de nem tudtam belemásolni semmit, kiirta, hogy vagy irásvédett a file vagy használatban van, stb. Ha meg a az Y gépen rákattintottam az X gép nevére akkor jönn a duma, hogy lehet tiltva van meg ellenőrizzem ezt azt.

Szóval? :) Lehet kicsit zavarosan írtam le, de már nem tiszta mit is láttam, nagyjából ezeket, annyit még, hogy az X gépen érdekes dolgok történtek, vírusok meg minden nyavaja, pl. rámentem a vinyóra a sajátgépben akkor elkezdődött az AceCodecPack telepítés :D
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#453 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 00:51

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 0:15

Volt itt nálam két notebook és semmiképpen nem akartak normálisan egymásra találni, leírom a problémát,

Saját tulajdonban voltak a cuccok, meg kell osztani, jogot adni rá, esetleg guest user. Utána \\ipszám alapon mennie kell.
Make love not Wor.

#454 Felhasználó inaktív   Katchikan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 11:52

Sziasztok!

A hálózati eszközök világában nem vagyok túlságosan jártas, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Tudnátok ajánlani megfelelő routert vagy switchet, amely:
-két kimenet (egyik ADSL-re a másik rádiós hálózatra kapcsolódna)
-min 24 port
-minden portra beállítható, hogy melyik inet elérést használhassa, illetve mely más portokat láthassa
-http felületen keresztüli teljes menedzselhető
-árban nincs nagyon elszállva (1-300eFt)

Köszi

Katchikan

#455 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 16:59

Idézet: Katchikan - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 11:52

Sziasztok!

A hálózati eszközök világában nem vagyok túlságosan jártas, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Tudnátok ajánlani megfelelő routert vagy switchet, amely:
-két kimenet (egyik ADSL-re a másik rádiós hálózatra kapcsolódna)
-min 24 port
-minden portra beállítható, hogy melyik inet elérést használhassa, illetve mely más portokat láthassa
-http felületen keresztüli teljes menedzselhető
-árban nincs nagyon elszállva (1-300eFt)

Köszi

Katchikan

1xwireless AP, 1x ADSL gateway + Layer3 switch (pl. 3Com SS3 Switch 3226 --kb 130e) és már kész is vagy....

#456 Felhasználó inaktív   choola 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 19:54

Sziasztok!

Elképzelhető hogy egy 25m-es UTP kábelen a jel már zajos lesz? (sima árnyékolatlan)
Kábelteszterrel néztem és nem mutat hibát, valamint a gép hálókártyája és a router
amihez csatlakozik szintén világít.
Viszont nem látja a routert a gép. Illetve közvetlen a modemen keresztül sem tud csatlakozni.
Egy rövid kábellel próbáltam, azzal ment.
Mi lehet a hiba?

#457 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 20:27

Idézet: choola - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 19:54

Sziasztok!

Elképzelhető hogy egy 25m-es UTP kábelen a jel már zajos lesz? (sima árnyékolatlan)
Kábelteszterrel néztem és nem mutat hibát, valamint a gép hálókártyája és a router
amihez csatlakozik szintén világít.
Viszont nem látja a routert a gép. Illetve közvetlen a modemen keresztül sem tud csatlakozni.
Egy rövid kábellel próbáltam, azzal ment.
Mi lehet a hiba?

Kabel hiba amit a kis vackok nem tudnak kimerni, kimutatni. Zavaro forras a kozelben (riaszto kabelezes, villany kabelezes pld.).
Az informatika atok de jo hogy van.

#458 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 25. 22:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 0:51

Saját tulajdonban voltak a cuccok, meg kell osztani, jogot adni rá, esetleg guest user. Utána \\ipszám alapon mennie kell.

Mondjuk más már megoldotta, nem tudom végül, hogy hogyan, de kösz a választ, legközelebb hasznos lehet ;)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#459 Felhasználó inaktív   Katchikan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 07:08

Idézet: lrajmon - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 17:59

1xwireless AP, 1x ADSL gateway + Layer3 switch (pl. 3Com SS3 Switch 3226 --kb 130e) és már kész is vagy....

Köszi a gyors segítséget!  javascript:emoticon(':respect:')smilie

Katchikan
So be it.

#460 Felhasználó inaktív   FOUR-X 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:12

Itt szeretnék egy oly iránt érdeklődni (ha szabad és nem ugatják le a kezdőket) hogy mi csak
ketten lennénk hálózatba és internet-megosztásba. De lé a legkevesebb, ruoter naggyon drága nekem
erre. De mégis szeretnénk összekötözködni. Alaplapon LAN és ha betennénk még egy hálókártyát menne úgy a dolog????? :think:  Nos a közvetlen szomszédnál ott az ADSL és megosztaná velem. De kéne valami
ócsó megoldás. Én az előbb leirtakra gondoltam....    Tehát ha van aki már próbálta és esetleg igy műkszik,
jelezhetne, hogy csak bátran fog az menni.  :up:  VAGY  ... nehogy próbáljuk ezt a butaságot mert
hardveres gond is lehet belőle. Előre is köszke a segitséget ezer thx :respect:  :respect:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.