HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#461 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 14:20

Idézet: Katchikan - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 7:08

Köszi a gyors segítséget!  javascript:emoticon(':respect:')smilie

Katchikan

ha érdekel, írj privátba...

#462 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 19:48

Idézet: FOUR-X - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:12

Alaplapon LAN és ha betennénk még egy hálókártyát menne úgy a dolog????? :think:  Nos a közvetlen szomszédnál ott az ADSL és megosztaná velem. De kéne valami ócsó megoldás.

Megy a dolog, de a szomszéd gépének folyton be kell kapcsolva lenni.
Mert ugye ő nem tudja, hogy te éppen mikor akarsz netezni.

#463 Felhasználó inaktív   choola 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:29

Idézet: szaki - Dátum: 2004. nov. 25., csütörtök - 21:27

Kabel hiba amit a kis vackok nem tudnak kimerni, kimutatni. Zavaro forras a kozelben (riaszto kabelezes, villany kabelezes pld.).

Köszi, ezek közül lehetett valamelyik, mert egy jó minőségű FTP kábel megoldotta a problémát.

#464 Felhasználó inaktív   choola 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:34

Idézet: FOUR-X - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 15:12

Itt szeretnék egy oly iránt érdeklődni (ha szabad és nem ugatják le a kezdőket) hogy mi csak
ketten lennénk hálózatba és internet-megosztásba. De lé a legkevesebb, ruoter naggyon drága nekem
erre. De mégis szeretnénk összekötözködni. Alaplapon LAN és ha betennénk még egy hálókártyát menne úgy a dolog????? :think:  Nos a közvetlen szomszédnál ott az ADSL és megosztaná velem. De kéne valami
ócsó megoldás. Én az előbb leirtakra gondoltam....    Tehát ha van aki már próbálta és esetleg igy műkszik,
jelezhetne, hogy csak bátran fog az menni.  :up:  VAGY  ... nehogy próbáljuk ezt a butaságot mert
hardveres gond is lehet belőle. Előre is köszke a segitséget ezer thx :respect:  :respect:

Én mindenképpen routert javasolnék, bár nem tudom mi számít neked drágának.

http://www.depo.hu/?...5&lid=1&csid=35

8.400 Ft, kevesebb mint 1 havi ADSL.

Egyébként sulinetben is lehet venni routert.

#465 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 00:56

Idézet: choola - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 22:34

Én mindenképpen routert javasolnék, bár nem tudom mi számít neked drágának.

http://www.depo.hu/?...5&lid=1&csid=35

8.400 Ft, kevesebb mint 1 havi ADSL.

Egyébként sulinetben is lehet venni routert.

Több áramot fesz fel egy gép mint egy router gondolj csak bele!A router árát el villanyozod vagy fél év alatt és fizet az eon-nak és nem figyel otthon egy router ami a tulajdonod! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#466 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 13:06

Sziasztok. Én is egy router beszerzésén gondolkodom, két gépre kellene szétosztanom a netet. Viszont az egyik 0-24-ben menne csak néha lenne rövid idöre leálitva, régi p3-as gép egy 200w-os táppal. Lehet hogy nekem elég lenne belerakni két hálokártyát és ugy továbbitani a netet? Milyen programot kell ehez feltelepitenem? Mindkét gépen XP van. A lehetö legegyszerübb megoldás érdekelne, nincsen tapasztalatom a hálozatépitésben.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#467 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 14:08

Idézet: insert - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 13:06

Sziasztok. Én is egy router beszerzésén gondolkodom, két gépre kellene szétosztanom a netet. Viszont az egyik 0-24-ben menne csak néha lenne rövid idöre leálitva, régi p3-as gép egy 200w-os táppal. Lehet hogy nekem elég lenne belerakni két hálokártyát és ugy továbbitani a netet? Milyen programot kell ehez feltelepitenem? Mindkét gépen XP van. A lehetö legegyszerübb megoldás érdekelne, nincsen tapasztalatom a hálozatépitésben.

vegyél routert....
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#468 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 14:13

Idézet: insert - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 14:06

Vegyél routert tőlem! :)

#469 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 17:58

Egy neketek biztos egyszeru kerdes de mar egy hete kuszkodok vele.
Adva van egy xp-s gep meg egy xps laptop pcmcia network kartyaval.
Ezt eddig barmikor kartya felinstallalas utan es kabeldugdosas utan azonnal minden felismert mindent es mindenki happy volt mostmeg mar a harmadik pcmcia katyaval probalom es meg mindig azt modnja valami ami a networkhoz szukseges nincs fent es tegyem fel. marmint hardver eszkosz.
Mindket gepben xp es halokatya meg kabel van. mi kell meg? a ledek sem villognak osszedugas utan.: :(

#470 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 18:12

Idézet: INVIHO - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 14:13

Vegyél routert tőlem! :)

Milyen és mennyi az ára?
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#471 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 18:15

első körben eszközkezelőben szedd ki a hálókártyát, aztán próbálj egy restartot és újra feltenni az eszközt. Elvileg elégnek kell lennie egy MS Client-nek meg egy TCP/IP -nek. Ha így sem kultiválja az Xp, akkor lehet próbálkozni egy újabb driverrel (Amúgy SP1/2 van fent / lett feltéve ?)

üdv

-C0pp3rM!n3-

ui: krosszlink-kábellel próbálod remélem  :cool:

#472 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 19:13

Idézet: insert - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 19:12

Milyen és mennyi az ára?

Gigabyte nem wireless december valameddig garis. info: http://www.laser.com...oducts/gn-br401

ár:8000ft

#473 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 20:03

Elöször megprobálom öszekötni a két gépet csak hálokártyával, ha nem megy jöhet a router.(esetleg a tied) Az egyik ugyis non-stop megy majd,ez fogadná a netet.  Mivel jobb ez mint például a D-Link? Az usb portot nem tudom kihasználni, és általában mit kell megfizetni a drágább termékek árában?

#474 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 10:07

valoszinu a kabellel volt baj mert a hatodikkal mar megy. ezek szerint a router es gep kozott nem crosslink kabel van.

Most minden mukszik csak internet file sharing csak a nyomtatot nem tudom felrakni a csatlakozo gepen. nem talalja automatikusan se meg akkor se ha beirom a nevet.
Amikor a csatlakozas csinaltam kaptam egy hibauzenet filet lehet hogy koze van a printer nem talalashoz. Azt irja hogy:
*** IMAGEHLP.DLL could not be initialised! (errCode == -9)

//================= BEGIN REPORT ======================

Win32 SEH2C++ exception
NetBIOS name: PROLINE-LAPTOP
User name : Andrew Speer
Account name: Andrew Speer
Domain name : PROLINE-LAPTOP

Program Version: 9.0.0 R1 (7741 / 1812)
Package Version: Sindbad FULL INT 1812
WibuData: 1861 398085 815
OS Version : Windows NT 5.1.2600 Service Pack 1
Session start: 2004/11/29 10:42:01
System time: 2004/11/29 11:09:42

MS VC minidump file could not be created.
.....................
....................stb

van ennek koze a printer sharinghoz? ez a csatlakozo gepen tortent.

#475 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 13:01

imagehlp.dll a windows belső debugger helpjének vmi dinamikus könyvtára, hibakezelésre van használva, valszeg a nyomtató nem attól nem kóser. Amúgy meg van osztva a nyomtató (nemtom, h xp alatt kell-e még megosztani, de asszema hőskorban Win98 és tsi. -nál kellett...) ?  :think:

Amúgy a legtöbb - és inteligensebb - routerek alapból tudják kezelni, hogy milyen kábellel kötöd őket a géphez - legalábbis a DLink felismeri ha krossz vagy ha sima utp-vel kötöd, és az alapján működik, szal DLink  :respect:

-C0pp3rM!n3-

#476 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 13:30

Sziasztok!

Vettem még egy hálókártyát a gépbe a hálózat sikerált is csak amióta benne van ez az új kártya azóta a bootnál elkezdődik egy Realtek boot manager és 20mp.ig szerencsétlenkedik, ha a két két össze van kötve vagy a kábel bevan dugva, ezt szeretném kiiktatni .
Hallotam mert már egy másik topikban írtam vmi gyorsbillről vagy vmi utilról a floppyn de semmit sem találtam,ha vki tudja kb mit keressek vagy mi az ellenszere az pls segítsen.
Köszönöm :respect:  :confused:

#477 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 18:18

szerintem a BIOS-ban letiltod a network boot-ot, akkor lehet ez a problémád megoldódik, vagy pedig a OnBoard eszkozoknel, az Enabled BOOT ROM -on DISABLED-re teszed (BIOS-ban)

üdv

-C0pp3rM!n3-

#478 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 20:08

Idézet: insert - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 21:03

Elöször megprobálom öszekötni a két gépet csak hálokártyával, ha nem megy jöhet a router.(esetleg a tied) Az egyik ugyis non-stop megy majd,ez fogadná a netet.  Mivel jobb ez mint például a D-Link? Az usb portot nem tudom kihasználni, és általában mit kell megfizetni a drágább termékek árában?

A minőséget kell megfizetni, ez a router amióta megvan még semmi gondot nem okozott telepítése villámgyors webes ,minden ok.

#479 Felhasználó inaktív   cbdkroa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 20:37

Hidd el lenne fölös tizen valamennyim akkor én is azt vennék,de egyelőre erre futotta, sajna.
A bootos dolgokat már kipróbáltam azaz már kikapcsoltam ez sem segített.De azért köszi.

#480 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 08:38

meg mindig nem tudtam felrakni a nyomtatot a csatlakozo gepre.Ket gep xp sp2 vel kabelen. internet file sharing megy nyomtato nuku. :mad:  :confused:
Amikor uj nyomtatot adok hozza akkor aszondom hogy network nyomtato es keres azutan az ablakban megjelenik az hogy Microsoft Network ha nyomtatonevnek beirom azt amit a masik gepen latok a shared nyomtato nevnel akkor azt modja ilyen nincs vagy elirtam.
Please Help!

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.