HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#581 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:38

Idézet: Blase Marzo - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 1:43

A hálózatokhoz semmit...  :(

De ez a freesco valami linuxos cucc nem ? Ahhoz még ennyit sem...  :confused:

igen linuxos, de a telepités menüvezérelt.. és van képes leírás a telepitésről mind chello (kábeles), mind adsl (ppoe) internet esetén..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#582 Felhasználó inaktív   Blase Marzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 20:34

Idézet

minek kéne kikapcsolni a tüzfalat? nagy ökörség kikapcsolni..

Eddig akárhányszor volt tűzfalam, csak gong volt belőle...
Nem lehet mellette normálisan letölteni, és sok irc chat-ről kihajítanak, ha nem jelez vissza a gép azonosításkor.
Ill. sok haszna nincs, én nem a Pentagon vagyok, nincs semmi valós adatom megadva Windows-on belül, ill. nincs olyan file-om se, amit ne lehetne pótolni. A trójaiakat és férgeket pedig a vírusírtó is megfogja.

Idézet

normálisabb gépek megcsinálják..
egy jol beállítot router ilyet csinál..

Te mondtad a beállításokat, én beállítottam és mégsem megy rendesen.
A hálózati kapcsolat ikon bevillanása pedig a kapcsolat megszakadását jelenti...
(Tesztelve)

Idézet

ha egyszere x gépen használod ugyanazt a netet, akkor az x-szer lassab lesz (mert csak egy sávszéled van, az oszlik...)

Egy gép van bekapcsolva a 3-ból, ezzel az eggyel töltök le. Amint eléri a 100k-ot - ftp, torrent, webes letöltés - a progi lefagy, és nem tölti le, amit kellene.
Éppenséggel nem azért fizetek 3megás kapcsolatot, hogy 50k-val töltsek le! :reklamacio:

Idézet

figy, ha ennyire nem értesz hozzá, hivj szakembert...
pl Jahno.. igen, fizetni kell érte, de akkor az biztos meni fog...

Ki az a Jahno ? És mennyibe kerül ?

#583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 31. 23:07

Idézet: Blase Marzo - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 20:34

Ki az a Jahno ? És mennyibe kerül ?

Én meg én :-) Általában ha a vasat kifizették, meg egy sört, akkor HWSW-s arcoktól különösebb melódíjakat nem kértem, feltéve ha nem nyűgös az user, és nem akar sokat tudni. Ha nézed a melómat, akkor +2 sör, ha kérdezel, akkor +3 sör, ha tanácsot is adzs, akkor +40ezer :-)

No. Írjál egy mailt, de úgyis router lesz belőle, méghozzá Vigor 2104P a default, az meg majdnem 20 rugó. De ki fog szolgálni életed végéig.... DLinkhez néha hívnak, hogy nemmegy, első Vigort jó 1 éve rakom le szériában, eddig egyikhez hívtak, mert megváltozott a netes jelszó :-)
Make love not Wor.

#584 Felhasználó inaktív   Lalakirály 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:38

Hali mindenkinek,

Helyi hálózat internetmegosztás többi finomsággal. Szükségem lenne olyan progira amely rögzíti az adott gépről letöltött és megnyitott file-okat mindezt a háttérben ha lehetséges. örülnék ha mindezt akár a távolból egy központi gépről el lehetne érni. Van ilyen??? :think:

Ha valaki tud írjon ide Köszi. :respect: 

#585 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:07

Ket XP-s gep ossze van kotve az internetmegosztas tokeletesen mukszik es fent van a file sharing is. Mar ezerszer csinaltam ilyet es mar mindent kiprobaltam de megsem latom a masik gep filejait.
Meg van osztva a konyvtar es mint mondtam a netet el tudja erni a gep de megsem erem el a winyojat.
Van valakinek otlete? surgos lenne holnapra.
Koszi

#586 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 15:43

Idézet: Lalakirály - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:38

Hali mindenkinek,

Helyi hálózat internetmegosztás többi finomsággal. Szükségem lenne olyan progira amely rögzíti az adott gépről letöltött és megnyitott file-okat mindezt a háttérben ha lehetséges. örülnék ha mindezt akár a távolból egy központi gépről el lehetne érni. Van ilyen??? :think:

Ha valaki tud írjon ide Köszi. :respect:

proxyk körül keresgélj...

#587 Felhasználó inaktív   podog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:22

Sziasztok!

Segítségeteket kérném abban (mivel még kezdő vagyok a dologban), hogy van egy routerem amivel meg szeretném osztrani a netet.A router és a gépek közötti kábelerek bekötési sorrendje számít-e
valamit.Jó lesz e úgy, hogy a kábel mindkét végén a sorrend  narancsfehér,narancs,kékfehér,kék,zöldfehér,zöld,barnafehér,barna.Segítségeteket előre is köszi :)

#588 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:35

Idézet: podog - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 17:22

Sziasztok!

Segítségeteket kérném abban (mivel még kezdő vagyok a dologban), hogy van egy routerem amivel meg szeretném osztrani a netet.A router és a gépek közötti kábelerek bekötési sorrendje számít-e
valamit.Jó lesz e úgy, hogy a kábel mindkét végén a sorrend  narancsfehér,narancs,kékfehér,kék,zöldfehér,zöld,barnafehér,barna.Segítségeteket előre is köszi :)

link.. neked egyenes kábel kell (patch)

#589 Felhasználó inaktív   podog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 20:16

Köszi
Még egy kérdés:Ha a kábel nem elég hosszú és meg kell toldanom,simán összekötve az ereket
leforrasztva,romlik e a valamit a sebesség (menyire) ,okoz e valamilyen problémát a hálózatban?

#590 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 21:22

Idézet: podog - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 20:16

Köszi
Még egy kérdés:Ha a kábel nem elég hosszú és meg kell toldanom,simán összekötve az ereket
leforrasztva,romlik e a valamit a sebesség (menyire) ,okoz e valamilyen problémát a hálózatban?

Hat kerdeses de lehet kapni toldokat is azzal egyszerubb es biztos hiba mentes lesz.

Ha kiterited max 3 cm hosszan az ereket egymassal szemben 1 cm hosszan osszeforasztod majd igy szigeteled akkor az meg jo lesz.
Az informatika atok de jo hogy van.

#591 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 21:45

Idézet: szaki - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 20:22

Hat kerdeses de lehet kapni toldokat is azzal egyszerubb es biztos hiba mentes lesz.

Ha kiterited max 3 cm hosszan az ereket egymassal szemben 1 cm hosszan osszeforasztod majd igy szigeteled akkor az meg jo lesz.

de azért 100 mega full duplex-t ne várj tőle  ;)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#592 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 01:45

Idézet: qqcs - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:07

Ket XP-s gep ossze van kotve az internetmegosztas tokeletesen mukszik es fent van a file sharing is. Mar ezerszer csinaltam ilyet es mar mindent kiprobaltam de megsem latom a masik gep filejait.
Meg van osztva a konyvtar es mint mondtam a netet el tudja erni a gep de megsem erem el a winyojat.
Van valakinek otlete? surgos lenne holnapra.
Koszi

Meg mindig nem oldodott meg!
Ha fent van filemegosztas es az internetmegosztas mukodik a megfelelo mappak megvannak osztva miert nem latom egyik geprol a masikat konyvtarait.(a gepet latom)

#593 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:52

Idézet: qqcs - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 1:45

Meg mindig nem oldodott meg!
Ha fent van filemegosztas es az internetmegosztas mukodik a megfelelo mappak megvannak osztva miert nem latom egyik geprol a masikat konyvtarait.(a gepet latom)

Nezd meg a jogosultsagokat + mind ket gepen egyforman legyen fent a szerviz pakok (ha csak az egyiken van fen SP1 vagy SP2 a masik nem kepse csatlakozni).

Mind ket gepen kolcsonosen vedd fel a felhasznalokat mint felhasznalo.
Az informatika atok de jo hogy van.

#594 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 17:00

Sziasztok!

Van egy kis problémám, mégpedig az hogy létrehoztam két VLAN-t egy switch-en, de nem tudom őket kommunikációra bírni! Mit kellene még beállítani a switchen+a routeren? Ha lehet, akkor még ma írjon valaki, mert nagyon sűrgös lenne! Köszike! :respect:

Szerkesztette: Amd_Boy 2005. 02. 06. 17:00 -kor

Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#595 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:13

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 16:00

Sziasztok!

Van egy kis problémám, mégpedig az hogy létrehoztam két VLAN-t egy switch-en, de nem tudom őket kommunikációra bírni! Mit kellene még beállítani a switchen+a routeren? Ha lehet, akkor még ma írjon valaki, mert nagyon sűrgös lenne! Köszike! :respect:

Picit bővebben kifejthetnéd, hogy mi mivel nem kommunikál.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#596 Felhasználó inaktív   vinpali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:17

Sziasztok!! Nekem lenne egy problémám.
Csináltam egy XP-s hálózatot . Internet---gép1----gép2. Müködik is rendesen, csak az agondom , hogy ha baindítom a gép1-et akkor beindul  a gép2-is.
A másik gonndom , hogy van olyan oldal amit a gép2 kettő nem jelenít meg . Ilyen pl:startlap, rtlklub. 38%-ig tölt és kész.
                                      Ha tudtok segítsetek!!

Előreis Köszönet érte!!!!!

#597 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:50

Idézet: vinpali - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:17

Müködik is rendesen, csak az agondom , hogy ha baindítom a gép1-et akkor beindul  a gép2-is.

A gép2 BIOSban szépen keress egy wake on lan, vagy wake up by PCI card opciót, aztán tessék letilteni, akkor nem fog bekapcsolni. A félig letöltés az MTU, meg hasonlók sara, de géppel megosztott netnél ezt tudja a fene, próbálgasd a keresőt, ilyesmiket láttam már leírva, hogy mifelé kell állogatni.
Make love not Wor.

#598 Felhasználó inaktív   Johnny K 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 19:51

köszi Charlie az internetmegosztásos választ.  :cool:

#599 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 22:43

Idézet: VKP - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 20:13

Picit bővebben kifejthetnéd, hogy mi mivel nem kommunikál.

Szia!

Csak annyit kellene elérni, hogy legyen két különböző VLAN-om, amiben VLAN-onként van Pl.:2gép!
A két gép tudja egymást pingelni, az nekem már bőven elég, sőt már sok is!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#600 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 23:02

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 21:43

Szia!

Csak annyit kellene elérni, hogy legyen két különböző VLAN-om, amiben VLAN-onként van Pl.:2gép!
A két gép tudja egymást pingelni, az nekem már bőven elég, sőt már sok is!

De ember.... a lényeg az a VLAN-ban, hogy külön legyenek, hogy egymást ne tudják elérni.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.