HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#741 Felhasználó inaktív   Blase Marzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 00:17

Folytatom megkezdett (2005. jan. 31., hétfő - 19:34 ) kálváriámat.  :reklamacio:

Az x-micro visszajött azzal, hogy jó, szerencsére a Mistralosok nem számoltak fel zsét a több mint 6 hetes bevizsgálásért. Valamit azért csak csesztek vele, mert a letöltési sebességem újra korrekt, így már csak 1 gondom van :

MINDIG MEGSZAKAD A GÉPEK ÉS A ROUTER KÖZÖTTI KAPCSOLAT EGY PILLANATRA!  :mad:

Ez vajon mi a fenétől lehet, ha a gépek a hálózatban úgyanazok, a kábelek, rendszerek úgyszintén.
Egyértelműen a router tehet a kb. 1 másodperces megszakadásokért. De mit csináljak vele ?????

:confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

#742 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:30

Idézet: olinka - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 22:50

Esetleg megnézheted, hogy nem csak a megosztás beállításainál van engedélyezve a felhasználó, hanem a biztonság fül alatt is joga van hozzáférni az adott erőforráshoz, valamint golbális jog is kell a számítógép eléréséhez hálózatról.
Nem muszály ugyanazt a felhasználót felvenni, minden userhez be lehet állítani külön külön, hogy adott távoli gépre milyen felhasználónév/jelszó párossal próbáljon belépni. (felhasználók beállítása, hálózati jelszavak, vagy ilyesmi)

Megtörtént, és ugyanazt a hibaüzenetet kapom.
Már fogalmam sincs mitől lehet :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

#743 Felhasználó inaktív   A Kockás Fülű Nyúl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 20:53

Helló!

Volna egy olyan problémám, amire nem találtam eddig választ. Van itthon egy helyi hálóm 2 gép között. Minden rendben ment rajta. Aztán beköttettem a mikrohullámú internetet. Kijöttek a szerelők, majd mondták hogy adnak mégegy hálókártyát, akka kötik a netet, hogy meg tudjam osztani a másik géppel is.
Azóta a net megy nállam, de a helyi kapcsolatom nem működik. Ping tőlem a másik géphez megy, visszafele már nem. Akárhogy próbálom, nem tudom kommunikációra bírni a két gépet, nemhogy a netet megosztani. Ezután mindent visszaállítottam úgy, ahogyan azelőtt volt, kivettem az uj hálókarit, visszaállítgattam az előző ípket, és így sem ment már.

Átnéztem ezeket, de nem találtam hibát: ip-k, tűzfalak, kábelek, windows tipusok, hálókártyák

Egyszerüen nem tudom hol lehetne keresni a hibát...
Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem!

#744 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 22:31

Idézet: auster - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 18:30

Megtörtént, és ugyanazt a hibaüzenetet kapom.
Már fogalmam sincs mitől lehet :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

Felveszel mindkét gépre egy abcd nevű felhasználót, jelszónak 1234-et adsz meg. Amelyik gépet el akarod érni a hálózatról, ott beírod a Start Menü/Futtatás-ba, hogy gpedit.msc. A megjelenő ablakban keresd meg a Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Biztonsági beállítások/Helyi házirend/Felhasználói jogok kiosztása/A számítógép elérése a hálózatról. Dupla klikk, és nézd meg, hogy ott van e abcd felhasználó (ha nincs, akkor vedd fel). Ezek után menj vissza a Csoportházirend szerkesztőre, és ott a Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Biztonsági beállítások/Helyi házirend/Biztonsági beállítások/Hálózati hozzáférés: A névtelen felhasználókra a Mindenki... -t válaszd ki. Újra dupla klikk, válaszd ki, hogy letiltva, és OK.
Ezután menj át a másik géphez, és próbáld ki, hogy el tudod -e érni a megosztást a hálózati helyeknél. Ha úgy nem megy, akkor azért javaslom, hogy nézd meg a net use parancsot is. (nyisd meg a parancssort, és írd bele: net use p: \\számítógépnév\c$ /user:abcd 1234)

#745 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 09:17

Üdv! Lehet hogy már elhangzott ez a kérdés korábban, de nincs kedvem visszaolvasni 25 oldalt... bocsi.
Az a kérdés hogy helyi hálón meg van osztva a gép. Hol tudok jelszót beállítani?
köszi!

#746 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 10:45

Idézet: nutvalk - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 23:31

Felveszel mindkét gépre egy abcd nevű felhasználót, jelszónak 1234-et adsz meg. Amelyik gépet el akarod érni a hálózatról, ott beírod a Start Menü/Futtatás-ba, hogy gpedit.msc. A megjelenő ablakban keresd meg a Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Biztonsági beállítások/Helyi házirend/Felhasználói jogok kiosztása/A számítógép elérése a hálózatról. Dupla klikk, és nézd meg, hogy ott van e abcd felhasználó (ha nincs, akkor vedd fel). Ezek után menj vissza a Csoportházirend szerkesztőre, és ott a Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Biztonsági beállítások/Helyi házirend/Biztonsági beállítások/Hálózati hozzáférés: A névtelen felhasználókra a Mindenki... -t válaszd ki. Újra dupla klikk, válaszd ki, hogy letiltva, és OK.
Ezután menj át a másik géphez, és próbáld ki, hogy el tudod -e érni a megosztást a hálózati helyeknél. Ha úgy nem megy, akkor azért javaslom, hogy nézd meg a net use parancsot is. (nyisd meg a parancssort, és írd bele: net use p: \\számítógépnév\c$ /user:abcd 1234)

Köszönöm a részletes instrukciókat, de sajnos a helyzet és a hibaüzenet ugyanaz maradt.
:eek:  :eek:

#747 Felhasználó inaktív   nutvalk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 11:59

Idézet: auster - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 11:45

Köszönöm a részletes instrukciókat, de sajnos a helyzet és a hibaüzenet ugyanaz maradt.

Nyisd meg a gpedit.msc-t, a megjelenő ablakban keresd meg a Számítógép konfigurációja/Windows beállításai/Biztonsági beállítások/Helyi házirend/Felhasználói jogok kiosztása/A számítógép hálózati elérésének megtagadása. Dupla klikk, és nézd meg, hogy ott van e abcd felhasználó (ha igen, akkor töröld ki). Ugyanezen ág alatt található még a Helyi bejelentkezés és a Helyi bejelentkezés megtagadása, értelemszerűen az elsőnél legyen ott az abcd felhasználó, a másodiknál meg ne!
Ha ezeket mind végigcsináltad, és minden úgy van állítva, ahogy írtam, akkor mennie kell. Vagy netán egy céges gépről lenne szó, ahol a rendszergazda registry trükkökkel lehetetlenítette el a bejelentkezést?
És a cmd-s próbánál is ugyanezt írta ki???

#748 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:05

Idézet: auster - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 11:45

Tényleg, elképzelhető, hogy valaha ezt elállította valaki a gépeden, vagy fel lehet tenni, hogy a gyári beállítások vannak érvényben? Ilyenekre gondolok, hogy biztos fut az összes szolgáltatás, nincsenek elállítva a jogok stb.
Próbáld a "Rendszergazda" felhasználóval elérni a megosztást. A jelszava az, amit a telepítéskor elsőnek megadtál. Itt nem arra a rendszergaza jogú userre gondolok, aki pl az "auster" nevet viseli. Igy megy?

#749 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 15:45

hi! gyorsválasz kéne! :)
adott egy laptop. ezen usb-s wifi adapterrel jön a net. a laptopra utp-n van kötve egy gép. a feldat, hogy ezen a gépen is legyen net...
ötlet??

#750 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:03

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 16:45

hi! gyorsválasz kéne! :)
adott egy laptop. ezen usb-s wifi adapterrel jön a net. a laptopra utp-n van kötve egy gép. a feldat, hogy ezen a gépen is legyen net...
ötlet??

Meg kell osztani azt a kapcsolatot, amelyik nem kábeles, magyarán a wireless haálót. Nekem is így műxik  ;).
Lehet, hogy nem voltam gyors, bocsi  :D.

Szerkesztette: Csücsök 2005. 04. 21. 17:03 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#751 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:12

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 18:03

Meg kell osztani azt a kapcsolatot, amelyik nem kábeles, magyarán a wireless haálót. Nekem is így műxik  ;).

és hogyan osztom meg? :)

#752 Felhasználó inaktív   A Kockás Fülű Nyúl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:22

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 17:03

Nekem is tudnál segíteni? Pár hsz-szel feljebb van a problémám...

#753 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:25

illetve az már megvan, csak valami hiba van...

Csatolt fájl:

#754 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:49

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 18:25

illetve az már megvan, csak valami hiba van...

A windowsos kapcsolatmegosztás a 192.168.0.0/24 (vagy 192.168.1.0/24-es et :think: ) hálózatot akarja használni. Lehet, hogy ezt nálad már más használja?
Ha nagyon nem megy, akkor próbálkozhatsz egy http/ftp/socks proxy beüzemelésével is. Ezt tudom ajánlani: http://www.proxyplus.cz/

#755 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:51

Idézet: A Kockás Fülű Nyúl - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 18:22

Nekem is tudnál segíteni? Pár hsz-szel feljebb van a problémám...

Ha jól be vannak állítva az IP címek a helyi hálózatodban, akkor még a routinggal lehet gond. A 'route print' paranccsal meg tudod nézni az aktuális táblát.

#756 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 18:08

route printre ezt adta ki:

nekem ez nem mond sokat. nektek?
proxy+-t is leszedtem. mit csináljak vele?Kép

#757 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 18:10

Kép

#758 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 18:26

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 19:10

Kép

Ha jól látom ez a laptopod routing táblája. Te valamit fordítva csináltál szerintem. Mi ez a 192.168.0.1-es átjáró? Vagy WLAN-on keresztül is NAT-olva kapod a netet?? Mert akkor az a bibi.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#759 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 18:35

nemtom. bedugom a wifit, és az ezeket a címeket kapja:
én ip-m: 192.168.0.113
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.0.1

mi az a natolva?

#760 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 18:43

Idézet: eMeM - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 19:35

nemtom. bedugom a wifit, és az ezeket a címeket kapja:
én ip-m: 192.168.0.113
maszk: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.0.1

mi az a natolva?

Simán.
Nah, akkor ha dhcp-n kapod ezeket a beállításokat, akkor megoldható a dolog.
Inítsd újra a gépet, ne csatlakozz a WLAN-ra, hanem állítsd be a megosztást az UTP-re. Ekkor be fog állítani neki egy 192.168.0.1-es IP-t. Hagyd hagy csinálja. Utána menj be a hálókártya tulajdonságaiba, azon belül a TCP/IP beállításokat nyisd meg és írd át az IP címet 10.0.0.1-re.
Utána a másik gépen állítsd be ezeket:
IP: 10.0.0.2
Subnet mask, alhálózati maszk: 255.255.255.0
Gateway, átjáró: 10.0.0.1
DNS szervernek is a 10.0.0.1-et, ha nem megy akkor a szolgáltatód DNS szervereit.
Utána már felcsatlakozhatsz.

Remélem menni fog :)
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39