Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 16:22
mert itt az irodában lenne három főnöki gép, amit el akar két rendszergizda srác szegmentálni a mi (ők+én) 3 gépünktől, és emiatt egy plussz hálókártyát kéne tenni a már előző oldalakon említett ominózus szerverbe, amit én ROHADTUL NEM AKAROK
hogy a rákba kerüljem ezt el ?
a mi 3 gépünkből kettejüké tölt mint a hülye, a főnöki gépek meg videokonferenciáznak majd. arra hivatkoznak, hogy teleköpik az egész tartományt, meg hogy sávszélesség szabályzás meg ecet meg mittomén...
nemvágom ..
sztem egy sima QoS + tc az eth0-ra és csók, hogy mögötte mi van, nem érdekes igazán 6-7 gép esetében, nem ?
úgy 150-200-as létszámnál már lenne értelme, de így ???
mitől félnek ezek, vagy miért akarják ennyire ?
csak mert örültem, hogy mindhárom hálókártya felállt, ugyanis sakkoznom kellett velük kissé a PCI slotokban, mire beugrott mind (néha egyik nem látszott, IRQ ütközés miatt)...
és most egy negyedik ? atyaég ..
uff.
No. Hálózatot rendesen akkor lehet szegmentálni, ha ezt legalább layer3 szinten teszed. Eztért vakeráltam itt a vlan / külön sw-k témát. Mert ugye ha layer2ben látják egymást, akkor azt csinálnak, amit akarnak.
Ha csak az a baj, hogy sávszél meg ilyesmi, egyébként megbízunk a másikban (vagyis jelen esetben abban, hogy se a főnökök nem fognak ,,rosszindulatú'' dolgokat csinálni a ti gépeitek irányába, sem ti az övékébe), akkor maradhatnak azok együtt, aztán iptables + tc a kifele menő forgalomra azt kész. A broadcastok meg nem fognak számottevő gondot okozni a belső hálón.
Rednek abban igaza van, h a qos, ha csak az egyik oldalon van, az félmegoldás. Egyébként egy picit rosszul gondolkodsz, mert nem az a lényeg, hogy a töltögetés ne zabálja fel a sávot, inkább az, hogy a töltögetős csomagok szépen kushadjanak a sorban, ha valami interaktív forgalom van, vagyis azok a csomik kerüljenek szépen előre. A baj azzal h a szolgáltató nem qosezik neked az, hogy megette a fene az egészet, h nála viszont várni kell ezen csomagoknak... Ezért azt szoktuk csinálni, hogy elve nem hagyjuk, h a kapcsolat teljes sávja kihasználásra kerüljön, hanem kicsit kevesebbet engedünk max (~80-85%). Ezzel elérjük, hogy ne legyen torlódás visszafele, igaz, h némi sebességgel fizetünk érte.
Keress wondershapert, és szabd át jó alaposan. Kemény menet lesz
Azt viszont hadd kérdezzem már meg, h ha van 2 rendszergazda srác egy ~10 fős cégben, akkor mi a franckarikért nem dolgoznak egy kicsit?

Súgó
A téma zárva.