HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#1961 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 09:36

műszerből én ezzel dolgozok:
agendaage ~12e
Kép

Tud szakadást, ércserét, zárlatot, lehet léptetni egyesével így mindkét végén látszik ki-hova van bekötve.  Koax nincs rajta. Telefon/isdn -re is használható.
Van azért hátránya, pl. barna-barnafehéret felcseréled - jó crossnak jelzi a kábelt, persze tudhatod, hogy ott biztosan nem cross kábel van, egyesével lépteteve egyből kijön a bibi.
Eredménynek megfeleően csipog, így gyorsan használható. 12V-os kicsi elem kell bele, sajna ezt eszi rendesen.  - persze, mert csipog a táskámban is  :D 

#1962 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 11:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 9:08

Ezért kell a tapasztaltra hallgatni, fogóból Truper, csavarnyúzókészletből Felo, bitekből FeloBosch... Most néztem, hogy a Bosch fejem és a PH2-es Felo csavarhúzóm máig bírja, aztán most lett 6 éves. Azt nálam sejthetitek, hogy hány gépet tolt össze.

Külön bitkészletből alkalmi jelleggel nagyon jó a KStools cucc, de csavarhúzója alig 10 komplett gépig van hitelesítve, akkor már kopik.

Utálom ha valami nem áll kézre, vagy elkopik, de legdrágábbal is be lehet szopni simán.

Mondasz beszerzési forrást?
Volt 1 bosch-os cég a szomszédban, vettem tőlük pár dolgot (bit,csavarhúzó) de ultragagyi volt az árához képest, simán vissza is vették :)

#1963 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 13. 12:38

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 11:38

Mondasz beszerzési forrást?
Volt 1 bosch-os cég a szomszédban, vettem tőlük pár dolgot (bit,csavarhúzó) de ultragagyi volt az árához képest, simán vissza is vették :)

Róbert Károly / Csata utca sarka, ÖMV benzinkúttal szemben, Nagy és Nagy csavar/kötőelem/szerszám... Lassan meg mehetek a jutalákomért, de tényleg van ott mindenféle cucc, ívhegesztőtől a mobiltelefonszerelő műszerészkészletekig.
Make love not Wor.

#1964 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 18:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 12:38

Róbert Károly / Csata utca sarka, ÖMV benzinkúttal szemben, Nagy és Nagy csavar/kötőelem/szerszám... Lassan meg mehetek a jutalákomért, de tényleg van ott mindenféle cucc, ívhegesztőtől a mobiltelefonszerelő műszerészkészletekig.

Kösz, a héten megnézem. :respect:

#1965 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 22:47

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 18:39

Kösz, a héten megnézem. :respect:

Ha kell, akkor összeírom, hogy nekem mim van, vagy ha Csepelen jársz, akkor végiglesheted, aztán még egy sört is adok. Köcsög Trupernek fasza spanyol nyelvű weboldala van, alig igazodok ki rajta, de Felo meg KSToolsból tudok linkelni rendesen, képpel/árral.
Make love not Wor.

#1966 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:11

Sziasztok!
Kellene egy ki segítség. Van egy 7 gépes kis irodai hálózatunk, a következő elemekkel:
• Planet XRT 401-C Broadband router (4 portos)
• Planet FN 803 Fast Ethernet HUB (4 portos)
• Dialcom ADSL Modem

A 7 gép WinXp Proffal van hálóba kötve, fix IP-címekkel. A gond az, hogy a hálózat viszonylag lassú nem túl stabil. Gondlotam, hogy a 2 külön router+hub helyett jó lenne egy 8 portos router, de ilyet nem találtam. Sajnos rendszergazdánk nincs, így autodidakta módon ügyködünk.
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#1967 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:14

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 9:11

Sziasztok!
Kellene egy ki segítség. Van egy 7 gépes kis irodai hálózatunk, a következő elemekkel:
•    Planet XRT 401-C Broadband router (4 portos)
•    Planet FN 803 Fast Ethernet HUB (4 portos)
•    Dialcom ADSL Modem

A 7 gép WinXp Proffal van hálóba kötve, fix IP-címekkel. A gond az, hogy a hálózat viszonylag lassú nem túl stabil. Gondlotam, hogy a 2 külön router+hub helyett jó lenne egy 8 portos router, de ilyet nem találtam. Sajnos rendszergazdánk nincs, így autodidakta módon ügyködünk.

Mit jelent az, hogy viszonylag lassú, és nem stabil?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1968 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:22

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 9:11

Sajnos rendszergazdánk nincs, így autodidakta módon ügyködünk.

Be kell szerezni egyet :-)

Mi az a "lassú"? Lassú a fileátvitel, ha rákattintasz egy gépre, akkor lassan nyílnak meg a mappák, de utána gyorsan megy minden?

A nem stabil azt jelenti, hogy mondjuk fél napig pingelsz 1-1 gép közt, aztán sok szakadás van benne?
Make love not Wor.

#1969 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 09:31

A lassú azt hjelenti, hogy van , amikor kijelölök egy 20 megás file-t másolásra, elkezdi másolni, és kiírja, hogy hátralévő idő 28 perc. És látszik is , hogy valóban képes addig várni. A nem stabil meg azt, hogy az ilyen jelenségek nem folyamatosan, hanem szórványosan lépnek fel. Fordítsuk meg a kérdést: ti hogyan építenétek fel egy ilyen hálózatot, ha nincs külön dedikált szerver?
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#1970 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:06

Adott egy XP-s gép és egy win98-as gép + egy router (SMC7004VBR). Szeretném ha lenne mind a 2 gépen net + lássák egymást. Az Xp-s gépre feltettem a router progiját kitöltöttem a felhasználónevet jelszót átjárót. Az Xp-s gépen volt net de a 98-as gépen semmi.

Aztán fogtam a 98-as gépet kicseréltem egy Xp-s gépre. Tehát most van 2 Xp-s gép + egy router. Az egyik gépre itt is feltettem a router progit és a másik gépen próbáltam állítgatni de nem jött össze. (Tűzfalak ki van  voltak kapcsolva) Aztán

Kép

Ezt a részt kitöltöttem hátha így jó lesz IP címnek az egyik gépen a 192.168.2.2 adtam meg átjárónak meg a 192.168.2.1 a DNS kiszolgálónak pedig amit az axelerós lapon találtam. A másik gépen pedig annyi változtatással hogy az IP címhez 192.168.2.3 adtam. Nah ilyenkor net egyik gépen sincs. Amelyik gépre feltettem a router progit az látja magát a routert. A másik gépet hol látja hol nem látja kedvétől függ. Amelyiken nincs fent a routeres progi az meg össze vissza lát mindenkit hol csak a routert látja hol magát. A routeres gépet azt sohasem látja. Aztán próbáltam úgy is hogy tartományt létrehozni hátha úgy fog sikerülni de így sem megy. :(

Jah és DSL-em van váltakozó IP-vel.

Mit lehetne tenni hogy működjön? ha lehet inkább XP és win98-as gép között szeretném elsősorban kiépíteni a hálózatot. Jahh és a 98-as gépre feltettem azt a progit ami kezeli a szélessávú netet (Ez a neve: RASPPPoE)

Előre is köszi a segítséget  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#1971 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:47

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 8:31

A lassú azt hjelenti, hogy van , amikor kijelölök egy 20 megás file-t másolásra, elkezdi másolni, és kiírja, hogy hátralévő idő 28 perc. És látszik is , hogy valóban képes addig várni. A nem stabil meg azt, hogy az ilyen jelenségek nem folyamatosan, hanem szórványosan lépnek fel. Fordítsuk meg a kérdést: ti hogyan építenétek fel egy ilyen hálózatot, ha nincs külön dedikált szerver?

Ha adnak rá 5e forintot kell venni egy 8 portos switchet, arra rátenni a gépeket, és egy portra a routert. Innentől 100 Mbit/sec sebesség áll a gépek rendelkezésére, ha kihasználni nem bírják, akkor a gépeken is kell állítgatni, kábeleket ellenőrizni, de szerintem ez megoldja a gondot. Sejtésem szerint 100 mbites a router switch portja, a hub meg 10 mbites, és valamiért veszekednek.

#1972 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 10:57

Idézet: Hani - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 11:47

Ha adnak rá 5e forintot kell venni egy 8 portos switchet, arra rátenni a gépeket, és egy portra a routert. Innentől 100 Mbit/sec sebesség áll a gépek rendelkezésére, ha kihasználni nem bírják, akkor a gépeken is kell állítgatni, kábeleket ellenőrizni, de szerintem ez megoldja a gondot. Sejtésem szerint 100 mbites a router switch portja, a hub meg 10 mbites, és valamiért veszekednek.

csekkolom  :respect:

#1973 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:01

Idézet: Hani - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 11:47

Akkor a router és az ADSL modem is a 8 portos switchbe lenne bekötve?
Még jó hogy csak 6 gép van, így még van 2 üres port. :D

#1974 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:23

Az ADSL modemet nem a switchbe kell bekötni, hanem a router wan portjába!

#1975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:24

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 9:31

ti hogyan építenétek fel egy ilyen hálózatot, ha nincs külön dedikált szerver?

Kb. ugyanígy. Kérdéses a gépek kapacitása, kábelek minősége, megfelelő driverezés, de írtam, nézzél egy pingelést, hogy esetleg vesznek-e csomagok. Lehet a switch van kicsit megborulva, kicseréled, aztán menni fog tovább örökké.

Egyszerre túl sok dolgot ne változtass, mert abból csak kalamajka lesz, de nekem LinkSys routerbe dugott két gép meg ebbe dugott 5 portos SMC-be még 3 gép az teljesen jól megy.

Viszont otthon most egyik kábelből lecsíptünk pár felesleges métert, meg rendesen meg lett dugózva, aztán átlag 150 kilobyter/sec mernnyiséggel gyorsabb lett az átvitel. Szóval még kicsiben is számít sokminden, lehet csak egy szar kábel van, vagy valami. Egyenként végignézni, pingelni, két gép közt direktben forgalmazni valamit, esetleges ipx/netbeui protokollokat kitörölni.
Make love not Wor.

#1976 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 11:26

Idézet: Steveke - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 10:06

Jahh és a 98-as gépre feltettem azt a progit ami kezeli a szélessávú netet (Ez a neve: RASPPPoE)

Ha routered van, akkor az kezeli a szélessávú netet, meg betárcsáz, meg minden, a rá dugott gépeket már lanos hálózatra kell konfigni...
Make love not Wor.

#1977 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:27

Skacok, szükségem van egy Ethereal-ra linux alá.

NEM grafikus kell.

Tehát valami konzol módú cucc, amivel képes vagyok megnézni, hogy ha van a hálón egy kütyü, jelen esetben egy SIP-es VoIP teló, akkor az most moccan, vagy nem ?

Sajna csak switch-em van, hub nyista, így aztán mellé állva nem tudok hallgatózni.

Itt az iptraf. Gyönyörű meg minden, kurvajó stb. csak éppen nem tudok neki beállítani olyan filtert, hogy 192.168.2.184 (a teló) ip-jéről MINDENT logoljon, ha az elfingja magát akkor is, és ha őrá finganak, akkor is .

Mit tegyek ?

tcpdum suxx, nekem nem szemetek kellenek amit nem tok kiértelmezni, hanem Ethereal szerű cucc, ami megmondja, hogy milyen ip hova néz milyen protokollal milyen porton, és mi az a "raw" nyers adatszelet, hogy is néz ki.

Tudtok ilyet, vagy baxhatom ? :(

:mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:
Om mani peme hung.

#1978 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:41

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 11:01

Akkor a router és az ADSL modem is a 8 portos switchbe lenne bekötve?
Még jó hogy csak 6 gép van, így még van 2 üres port. :D

Amit irogattak.

A kapcsolatod fizikailag:
- ADSL modem ez be a router wan portjaba
- a router egyik portja egy 8 portos 10/100 as switchbe felmeteres szereltet vegyel ehez.
- a gepeket be a switchbe

Gepeknel:
halozatok beallitasanal
- csak az IP protokolt hagyjad ben
- vedd ki a hitelesitest
- kapcsold ki az energia takarekos uzemmodot
nezd at a kabeleket nem e vannak megtaposva vagy egyeb durvabb kulserelmi nyom azt csereld ki.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1979 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:50

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:27

Skacok, szükségem van egy Ethereal-ra linux alá.

NEM grafikus kell.

Tehát valami konzol módú cucc, amivel képes vagyok megnézni, hogy ha van a hálón egy kütyü, jelen esetben egy SIP-es VoIP teló, akkor az most moccan, vagy nem ?

Sajna csak switch-em van, hub nyista, így aztán mellé állva nem tudok hallgatózni.

Itt az iptraf. Gyönyörű meg minden, kurvajó stb. csak éppen nem tudok neki beállítani olyan filtert, hogy 192.168.2.184 (a teló) ip-jéről MINDENT logoljon, ha az elfingja magát akkor is, és ha őrá finganak, akkor is .

Mit tegyek ?

tcpdum suxx, nekem nem szemetek kellenek amit nem tok kiértelmezni, hanem Ethereal szerű cucc, ami megmondja, hogy milyen ip hova néz milyen protokollal milyen porton, és mi az a "raw" nyers adatszelet, hogy is néz ki.

Tudtok ilyet, vagy baxhatom ? :(

:mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Az ethereal megeszi a tcpdump által kerhált dumpokat, ha odaadod neki, legalábbis emlékeim szerint ;) De tessék megtanulni dumpot olvasni :p

De tök mind1, mivel csinálsz dumpot, ugye odaérnek a csomagok???
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1980 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 12:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 12:50

Az ethereal megeszi a tcpdump által kerhált dumpokat, ha odaadod neki, legalábbis emlékeim szerint ;) De tessék megtanulni dumpot olvasni :p

De tök mind1, mivel csinálsz dumpot, ugye odaérnek a csomagok???

oda :)

Megkerültem a dolgot: a Windows-omra varázsoltam Cygwin segítségével a linuxos gépem gnome-session-jét. Meg a linuxos Ethereal-t. Kapja be ;)

:respect:

Ha lesz időm holnap, megnézem a dump-al, mit mond rá.

Egyelőre most boldogulok. Wáááh.. :)
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »