HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#281 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:59

Ha rajtad mult volna rendszergazdak gyongye, nem valtozott volna semmi. Szerencsere nem rajtad mult.

Krinyo

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy én kapcsoltam ki, vagy be a tiltást?
Meglepődnél? Utálnál? Elmondanál véreskezű népgyalázónak? Rámsütnéd, hogy árgus szemekkel nézem az ICMP forgalmadat és ha nekem nem tetszik valami, kitiltlak?

Nőjj már fel kérlek.

#282 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:12

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:01

Tovabbra is tartom, hogy nem allitottam valotlan dolgokat es a kovetkezmenyei kulonosen jok lettek.

No comment.

#283 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:01

Tovabbra is tartom, hogy nem allitottam valotlan dolgokat

:lol:

bár inkább  :rolleyes:

Szerkesztette: szeder 2005. 03. 23. 12:13 -kor

#284 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:13

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:03

Sajnos ebben igazad van. Németország egy közel ötvenmilliós, jóléti állam, mi pedig alig vagyunk 10 millióan és ráadásul hozzájuk képest erősen le is vagyunk csúszva.

Nem ugyanaz a piac, itt potenciálisan van legfeljebb 1 millió internet felhasználó, ott mondjuk 30. Érzed a különbséget? :)

Ja ez olyan, mintha más ize lenne itthon  a Cocacolának mint kint...
Ugyanaz a cég adja ugyanazt a szolgáltatást.

De ebben nem akarnék többet vitatkozni, mert felesleges...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#285 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:16

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:12

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy én kapcsoltam ki, vagy be a tiltást?

Akkor nem csodálnám hogy ennyire véded őket... Persze csak feltételesen... :cool:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#286 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:17

Idézet: shabba - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:03

Érdekes he te milyen maximalista tudsz lenni, hogy még a kákán is csomót keresed és mástól elvárod hogy az okok-okozatának az okozatátát is megvizsgálja mert csak úgy lehet a teljes igazságot felvázolni akkor saját magadtól miért nem követeled meg hogy amit leírsz annak legalább minimálisan utánanézz? Te nyugodtan írhatsz marhaságokat azzal nincs semmi baj? Ha már ilyen maximalista vagy mielőtt beírod ezt a hozzászólást igazán utána nézhettél volna annak mit is írsz. Pl. No.-ben két tételből áll össze az ADSL díj, szóval az a 30 euro az csak az egyik díjétetel kell még mellé venni egy T-DSL 1000-est is a telcotól 17 euroért mert a nélkül nem lesz fizikai kapcsolatod amin az internetelőfizetésed használni is tudnád. Mellesleg Suxinál nem 9900 a flatrate 1mbps-es kapcsolódás annyiba a light került 2éves hűség mellett 3GB korláttal, az pedig nem nevezhető flatratenek. A korlátlan csomag 2 év rabsággal 11900, 1 év rabsággal 12900.

Persze én most ugyanúgy kukacoskodok ahogy te teszed már lapok óta.

Peace.

Korrekt, köszönöm szépen a kiigazítást.

Nem ismerem sem az Axelero, sem a T-Online termékeit. Elég megtévesztő az Axelerós ADSL oldal, csak a "megismerem" gomb után tudhatom meg, hogy az a 9900 valójában nem is annyi és nem is úgy :)

Én azért kukacoskodok, mert itt egy sokak által látott cikkről volt szó, amely tényeket közölt. Az, hogy megnézem egy perc alatt, hogy melyik ISP-nél mennyibe kerül valami azért nem ez a kategória...

De egyetértek veled, megkövetem magam.

Szerkesztette: bra 2005. 03. 23. 12:18 -kor

#287 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:18

Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:13

Ja ez olyan, mintha más ize lenne itthon  a Cocacolának mint kint...
Ugyanaz a cég adja ugyanazt a szolgáltatást.

De ebben nem akarnék többet vitatkozni, mert felesleges...

Én sem, mert nem értek hozzá :)

#288 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:20

Ezek a fránya tények igy változnak... :rolleyes:  :rolleyes:  :p  :p

#289 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:22

Idézet: Adept - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:16

Akkor nem csodálnám hogy ennyire véded őket... Persze csak feltételesen... :cool:

Korrekt következtetés  :respect:

De én nem védem őket. Én azt a hálózatost védem, aki bekapcsolta a szűrést, mert szerintem korrektül járt el. Neki az a feladata, hogy a hálózat működőképességét megóvja. Ezt tette.

Illetve nem értek egyet a megjelent cikkel.

#290 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:26

Senki sem mondta hogy kotelezo. Kozben befutott az Axelero valasza is, kiegeszitettuk a hirt azzal is, nem kommentalnam.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#291 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:39

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:22

Korrekt következtetés  :respect:

De én nem védem őket. Én azt a hálózatost védem, aki bekapcsolta a szűrést, mert szerintem korrektül járt el. Neki az a feladata, hogy a hálózat működőképességét megóvja. Ezt tette.

Illetve nem értek egyet a megjelent cikkel.

Nem is a végrehajtot okoljuk, hanem a döntéshozokat.

#292 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:43

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:05

De. Ha nagyon akarod, fél percen belül meg tudsz bénítani szinte mindent. Csak felkészültség és elszántság kérdése. Épp ezért olyan fontos, hogy időben reagáljanak az ilyen támadásokra.
A Matáv ezt tette. Az ő szempontjából ez nem volt semmivel sem másabb, mint a többi támadás. Ez most éppen az ő routerük ellen irányult, amely majd félmillió ügyfelet szolgál ki.

Hú, én nem értek úgy a dologhoz mint Te..
De sztem ami történt, az az, h a matávnál egy balfasz rendszergarázda önhatalmúlag túlreagálta a dolgot. Szted a cFosSpeed egy szemét, ami megbénítja a matáv rendszerét? Hát ha nem következtetted volna ki, elmondom, hogy lehet, h nálunk 5 ezren használják a cFos-t, de valszeg világyszerte százezrek. És nem hallottunk róla, h más ISP-t megbénított volna.. :rolleyes:
Talán a matávnak a saját rendszerében kéne garázdálkodnia és nem a felhasználókat megszivatnia minde vélt vagy valós vészhelyzetben.
Hol lenne már joguk önhatalmúlag tiltogatni? Ha holnap egy matávos főökör kitalálja, h a HWSW fórumok forgalma veszélyezteti a rendszerük stabilitását, akkor letiltja és kész? :eek:

Szted ügyesen reagált a matáv a súlyos vészhelyzetre? Talán az ügyfelek panaszaira kéne így reagálni..
Még egy viszonylag nagy port felverő cikkre sem képesek időben reagálni.

Beperelés? Hát ha valaki perelhetne, az a cFos. Vagy az a sok ügyfél aki Mo-on fizetett ezért a progiért. :D

Média? Utálom a szenzációhajhász médiát. Mostanság a tv-t is 3-4 naponta kapcsolom be pont emiatt.
De ez a cikk csak épphogy volt picit túlcímezve. Ez még nem a "híreket csinálunk" kategória.
És sajnos mint a mellékelt ábra mutatja, az ügyfelek panasza kevés. Kell az ilyesmi ahhoz, h lépjenek.
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#293 Felhasználó inaktív   gerijani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:47

Sziasztok!

Én csak pár hete akadtam rá véletlenün a progira és gondoltam kipróbálom, de telepítés végén -ha angol tudásom nem hagyott cserben- figyelmeztetett, hogy ez bizony plusz költségekkel járhat. Gondoltam, ha többet fizetek akkor már ennyi erővel nagyobb sávszélességre is előfizethetnék.A cél pedig pont az volt, hogy ne keljen tekintve, hogy ezeknél a vérszívó Monorneteseknél vagyok, akik már így is aranyárban mérik a biteket. Van esetleg vkinek tapasztalata ebből a halálzónából? Mennyivel többet kell fizetni -ha kell- és mennyit gyorsít?

Köszi

#294 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:52

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:43

Hú, én nem értek úgy a dologhoz mint Te..
De sztem ami történt, az az, h a matávnál egy balfasz rendszergarázda önhatalmúlag túlreagálta a dolgot. Szted a cFosSpeed egy szemét, ami megbénítja a matáv rendszerét? Hát ha nem következtetted volna ki, elmondom, hogy lehet, h nálunk 5 ezren használják a cFos-t, de valszeg világyszerte százezrek. És nem hallottunk róla, h más ISP-t megbénított volna.. :rolleyes:
Talán a matávnak a saját rendszerében kéne garázdálkodnia és nem a felhasználókat megszivatnia minde vélt vagy valós vészhelyzetben.
Hol lenne már joguk önhatalmúlag tiltogatni? Ha holnap egy matávos főökör kitalálja, h a HWSW fórumok forgalma veszélyezteti a rendszerük stabilitását, akkor letiltja és kész? :eek:

Szted ügyesen reagált a matáv a súlyos vészhelyzetre? Talán az ügyfelek panaszaira kéne így reagálni..
Még egy viszonylag nagy port felverő cikkre sem képesek időben reagálni.

Beperelés? Hát ha valaki perelhetne, az a cFos. Vagy az a sok ügyfél aki Mo-on fizetett ezért a progiért. :D

Média? Utálom a szenzációhajhász médiát. Mostanság a tv-t is 3-4 naponta kapcsolom be pont emiatt.
De ez a cikk csak épphogy volt picit túlcímezve. Ez még nem a "híreket csinálunk" kategória.
És sajnos mint a mellékelt ábra mutatja, az ügyfelek panasza kevés. Kell az ilyesmi ahhoz, h lépjenek.

Én sem azt írtam, hogy egy perc alatt összedöntöm neked a magyar internetet. Nekem ahhoz legalább fél év kéne. :)

Kérlek nézz utána hogy működik a program, csinálj traceroute-okat, olvasd végig a cisco.com-os doksikat és világosodj meg.

Ha ezek után is ez a véleményed, valamit félreértesz.

#295 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:10

Kivancsi leszek majd akkor milyen anyazas lesz itt ha doglodni kezd az a bizonyos matavos router mondjuk kimondottan amiatt amit mar bra is leirt, es a juzerek nem tudnak majd internetezni nehany oran keresztul :D . Akkor kit szidtok majd?
Masreszt igy elso olvasatra tenyleg brutalul hangzik hogy elerhetetlenne tett a szolgaltato egy bizonyos IP cimet, ezzel vegulis engem korlatoz egy elvileg korlatlan szolgaltatas hasznalata kozben.
Egyebkent kivancsi lennek hogy mas orszagokban hogyan oldjak/oldottak meg ezt a kerdest...
Szerintem egy ien szituban egyik fel felett sem lehet palcat torni.

#296 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:12

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:51

Na mint kiderült úgy pingel ez a szerencsétlen alkalmazás, hogy a TTL-t szándékosan alacsonyra veszi, így TTL exceeded üzenetek fognak visszapattanni arról a routerról, ahol ez a mező eléri a nullát.
Ezért mehetett néhányaknak, mert már a Matáv core routere előtt lejárt a csomag, így korábban visszapattant.

A cég webszerveréig így az el sem jut. Trükkös, de mivel Ciscóéknál az ICMP válaszok eléggé megterhelik a cuccot, elég halálos is az adott routerre nézve.

Effektíve egy ilyenért fel lehetne jelenteni a cfost, mivel ha sokan használják egy adott körzetből a programjukat és a csomagok TTL-je mindig ugyanott, ugyanannál a routernél jár le, az a router gyakorlatilag már pár ezer csomagtól meg fog tudni halni.

Ügyes, csak pár ezer, százezer embernél megbénítja a többiek forgalmát is...

Szerverhosztingban nem tudom miről teccik beszélni, az Interware a legnagyobb :)

Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy ha valakit megkérdezek, hogy hol a gépe, vagy hová vinné, rögtön az Interware jut eszébe és mást nem is tud mondani, de legalábbis csodálkozik és kérdez, ha megemlítem, hogy az IW-n kívül is van élet :)

Miutan olvasgatom itt a fejlemenyeket, most mar kivancsi vagyok mirol is van pl ebben a szovegben szo?:)
Valaki el tudna mondani egy laikusnak hogy mondjuk konrketan ebben a szovegben mirol van szo?:)

#297 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:13

Nézd, sajna nem értek értek ennyire a témához. Nekem a cisco-ról leginkább ez jut eszembe: Kép  :D

De az, ahogy a matáv most reagált, azt látszik igazolni, hogy enyhénszólva túlreagálták a cFosveszélyt.
Az pedig külön szomorú, hogy ehhez kellett a HWSW-s cikk és az egyik viszonteladójuk hathatós fellépése.
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#298 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:17

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:59

Ugye elolvastad az ÁSZF-et, mielőtt aláírtad, hogy megismerted annak tartalmát és elfogadod a benne foglaltakat?

Mutass nekem olyan szolgáltatót kérlek, amelyiknek az ÁSZF-jében nincs benne, hogy ha használhatatlanná teszem a teljes hálózatukat, vagy veszélyeztetem annak normális működését nem tilthatnak ki, vagy bonthatják fel velem a szerződést.

Megyek hozzájuk gépet elhelyezni a DDoS hálózatom számára és ha véletlenül lekorlátoznak, vagy kidobnak, miután szarrá döntöttem az egész magyar internetet, feljelentem őket, mert szerződést szegtek.

Emberek, ti nem gondolkoztok?

Nem, nem olvastam el az Axeleróét. Cserébe alá sem írtam. ;)

Másét igen.

Nem tudok ilyet mondani. De ha korlátlant hirdet meg, akkor szerintem elvárható, hogy alkalmazkodjon az előfizetői igényekhez. Vagy tévednék? :think:

#299 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:31

Idézet: Freddy - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:10

Kivancsi leszek majd akkor milyen anyazas lesz itt ha doglodni kezd az a bizonyos matavos router mondjuk kimondottan amiatt amit mar bra is leirt, es a juzerek nem tudnak majd internetezni nehany oran keresztul :D . Akkor kit szidtok majd?
Masreszt igy elso olvasatra tenyleg brutalul hangzik hogy elerhetetlenne tett a szolgaltato egy bizonyos IP cimet, ezzel vegulis engem korlatoz egy elvileg korlatlan szolgaltatas hasznalata kozben.
Egyebkent kivancsi lennek hogy mas orszagokban hogyan oldjak/oldottak meg ezt a kerdest...
Szerintem egy ien szituban egyik fel felett sem lehet palcat torni.

Nincs olyan, hogy korlátlan. Szerintem konkrétan ez a pont szerepel is az ÁSZF-ben, bár .doc-ban van (hahó illetékesek  :reklamacio:), így most nem fogom megnézni :)

De hidd el, hogy ezen a világon semmi sem korlátlan, csak a hülyeség.

#300 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:33

Nemtudom kellően válaszoltatok e már annak aki itt fikazta a cfos speedet.. de nemvolt kedvem végigolvasni ezt a 3 oldalnyi szöveget.. ami pár óra alatt keletkezett: annyit üzennék neki:
Fogjal egy dsl kapcsolatot és huzzál fel DC re a netlimitereddel együtt.. és akkor majd megnézed h mennyire is ultrafasza (egyrészt ha netlimiterrel upload limitelsz kivagnak mint macskát szarni, másrészt az újabb dc kliensek felismerik a netlimitert és a letöltéseket lenullázzák) nah akkor majd megtapasztalod hogy cfos speed nélkül mennyire fogja leterhelni a feltöltésed az egész netkapcsot.. aztán meg rakjál fel egy cfos 1.06 ot és próbáld meg még1x.. és majd mondhatod hogy "JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ" ..... (azért hoztam ezt a példát fel mert nekem igencsak a DC hez szükséges a cfos speed.. tehát igencsak van értelme használni)

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.