HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#361 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:35

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:15

En azert a helyukben utananeztem volna, hogy megis mi a fene van azon az IP cimen amit letiltok...

Samott

Attol meg, hogy tudja, a hiba letezni fog! Vagy miutan rajon, hogy a halozati problemat egy cfos nevu program okozza, gondolod h szettarja a karjat, hogy "A, igy mindjart mas, igy mar nyugodtan dosolhatja a routerunket?" Hatpersze.

=G=

#362 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:37

Idézet

De ez egy informatikai portál, vagy nem? Alapvetően feltételezné az ember, hogy a minimális hozzáértés és az objektív szemléletmód megvan.

Semmi gond sincs ezekkel bra, csak tudod nem en irtam a programot, nem axelero halozaton ulok es csak az elkeseredett forumozok es ismerosok beszamoloira tudok hagyatkozni, mivel szeretett szolgaltatod nem tud valaszolni az alapveto kerdesekre. Ezt nem vagy kepes felfogni... ettol kezdve nem erdekel, hogy te mindent tudsz, sehol sem voltal amikor ez az egesz kipattant. Utolag jossz ide mindent es mindenkit fikazni, ezt igen konnyu.

Masok inkabb megkoszontek, pedig nem volt mit.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#363 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:38

Idézet: Black-Out - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:34

De..:)

Te, ha mar elofordultal itt mas nickel akkor Krinyo hamar megtalal... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#364 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:39

Idézet: Josephus - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:18

Jo akkor ez egyertelmu, enis ezt csinaltam volna matav helyeben. Gondolom FOS-ek mar dolgoznak a patchen :)

Hagyjuk máár. Csak a matávnak van olyan modern rendszere, amiben az aljas cFos károkat okoz.

Mint azt bra írta, biztos lett volna más megoldás is, csak az bonyolultabb lett volna. Minek is izzadjanak vele párezer mezei user miatt, akiknek szüksége van a cFos-ra.

Az meg hogy a matáv visszavont az IP tiltást, azt jelenti, hogy vagy találtak más megoldást a dologra, vagy egyszerűen nem akkora a gáz, h tiltani kéne.
És egy ilyen jogosultságokkal rendelkező rendszergazdának igenis mérlegelnie kell az ügyfelek érdekeit is. Legtöbbjük tán nem fogja fel, de tőlük kapja a fizetést. És mérlegelt is. Rosszul. A matáv bizonyítja.

És hogy cFos-ék majd dolgoznak a patch-en a matáv miatt. Brruuuuuhhaahhaaa! Mi lesz a neve: matav-patch :nevet2:  ?
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#365 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:43

Idézet: Gaab - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:35

Attol meg, hogy tudja, a hiba letezni fog! Vagy miutan rajon, hogy a halozati problemat egy cfos nevu program okozza, gondolod h szettarja a karjat, hogy "A, igy mindjart mas, igy mar nyugodtan dosolhatja a routerunket?" Hatpersze.

=G=

Ketfelekeppen lehet cselekedni: esznelkul letiltok, vagy megkeresem mi okozza a hibat... az elobbit ganyolasnak az utobbit megoldasnak hivjak. Felvehettek volna a kapcsolatot a programot keszito ceggel es kozosen kereshettek volna megoldast... ha a ceg komolyan veszi amit csinal biztos talaltak volna kompromisszumot (a progi is mukodik, az oldal is elerheto, es a routerek sem omlanak ossze). De nem, nekik erobol kellett intezkedni...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#366 Felhasználó inaktív   Black-Out 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:43

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 16:38

Te, ha mar elofordultal itt mas nickel akkor Krinyo hamar megtalal... :)

Samott

És megesz?:) Voltam PuB nicken valaha rég, csak most valahogy nemjó már a jelszavam és már nemtudom milyen mail lett beállítva emlékeztetőnek, egyszerűbb volt újra regisztrálni:)

#367 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:47

Idézet: Black-Out - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:43

És megesz?:)

:hungry:

Egyszerubb lett volna dobni egy mailt. :D

:eat: 

Krinyo

#368 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:49

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:15

En azert a helyukben utananeztem volna, hogy megis mi a fene van azon az IP cimen amit letiltok...

Samott

Jó mondjuk utana nezel. És akkor milesz? A hálózatodat az oda meno forgalom veszelyezteti, hurra. Ettol meg a letiltasat meg kell lepned.

#369 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:50

Idézet: Black-Out - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:43

És megesz?:) Voltam PuB nicken valaha rég, csak most valahogy nemjó már a jelszavam és már nemtudom milyen mail lett beállítva emlékeztetőnek, egyszerűbb volt újra regisztrálni:)

Ugy gondoltam, ha valaki a vitapartnerek kozul a "masodnick regisztracioja" trukkel elt akkor hamar megszivhatja... :)

Szerk: andrej: irtam mar azota mit tettem volna en.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 03. 23. 15:52 -kor

#370 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 15:57

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:49

Jó mondjuk utana nezel. És akkor milesz? A hálózatodat az oda meno forgalom veszelyezteti, hurra. Ettol meg a letiltasat meg kell lepned.

Nem a Te hálózatod, hanem többezer ügyfélé.

És ha helyzet van, lépni kell. Ezt már a Ravasz, az agy....-ban is megmondták.

Csak itt nem olyan volt a helyzet. Nem én mondom. Ezt maga a matáv bizonyította !!!, sokadszor mondom.  :(

#371 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:01

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:57

Nem a Te hálózatod, hanem többezer ügyfélé.

És ha helyzet van, lépni kell. Ezt már a Ravasz, az agy....-ban is megmondták.

Csak itt nem olyan volt a helyzet. Nem én mondom. Ezt maga a matáv bizonyította !!!, sokadszor mondom.  :(

De marhara az Én halozatom ha en vagyok az ISP, vagy az ISP rendszergazdaja (illetve a sok kozul az egyik). A felhasznaloim a szerzodesben foglaltak szerint hasznalhatjak azt, se jobban, se kevesbe. A halozati biztonsag, rendelkezesre allas pedig elsodleges, ami mindenek elé kell helyeződjön.

#372 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:02

Idézet: Gaab - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 15:07

Az a jo, hogy mar legalabb 3-szor, teljesen erthetoen elmagyaraztak nektek...

Mi van, vége a munkaidőnek a matávnál?  :D

Bocs, kár lett volna kihagyni  ;) .

Na lépek én is..

#373 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:05

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 16:01

De marhara az Én halozatom ha en vagyok az ISP, vagy az ISP rendszergazdaja (illetve a sok kozul az egyik). A felhasznaloim a szerzodesben foglaltak szerint hasznalhatjak azt, se jobban, se kevesbe. A halozati biztonsag, rendelkezesre allas pedig elsodleges, ami mindenek elé kell helyeződjön.

Már fáradok.
Akkor ha ez volt a helyes lépés, ugyan magyarázzátok már el miért vonták vissza.  :banghead:

Mert nem ez volt? Csak neem?

#374 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:08

"És hogy cFos-ék majd dolgoznak a patch-en a matáv miatt. Brruuuuuhhaahhaaa! Mi lesz a neve: matav-patch"

LOL ! :DDD

#375 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:08

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 16:05

Már fáradok.
Akkor ha ez volt a helyes lépés, ugyan magyarázzátok már el miért vonták vissza.  :banghead:

Mert nem ez volt? Csak neem?

Nagyon egyszerű, de a továbbiak előtt hangsúlyoznám hogy nincs közöm egyik multihoz sem, sőt nemszeretem őket.

Egy döntés lehet szakmai, műszaki, racionális vagy kényszerből és egyéb külső szempontok szerint meghozott. Ahogy Mr. Tüdős is mondta a közleményben szakmai döntés volt a korlát. A feloldás viszont antihőbörgéses döntés.

#376 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 14:32

De, en mar az elejen megertettem amit irtal, nem nekem van szemellenzom...

Krinyo

A hozzászólásaid nem azt mutatják, hogy megértetted. Beleértve a legutolsót is.

#377 Felhasználó inaktív   Gaab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:11

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 16:02

Mi van, vége a munkaidőnek a matávnál?  :D

Bocs, kár lett volna kihagyni  ;) .

Na lépek én is..

Ez tenyleg humoros volt, gratulalok hozza. Amugy ha ott dolgoznek, szamitana? Csak ezzel lehet visszavagni? :)

Egyebkent valoban rendszergazda vagyok, csak epp mashol. Ellenben igy nagyjabol tudom h mi a feladatuk. Te meg nem. Mellesleg meg csak nem is szimpatizalok se a matavval se az axeleroval kulonosebben, csak probaltam en is utalni arra, hogy esetleg megis lehetett oka annak, amit csinaltak. De hat itt beszelhet az ember, meg se hallgatjak, ha nem nyomja az osszeeskuves-elmeletet :)

=G=

#378 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:15

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 14:37

Semmi gond sincs ezekkel bra, csak tudod nem en irtam a programot, nem axelero halozaton ulok es csak az elkeseredett forumozok es ismerosok beszamoloira tudok hagyatkozni, mivel szeretett szolgaltatod nem tud valaszolni az alapveto kerdesekre. Ezt nem vagy kepes felfogni... ettol kezdve nem erdekel, hogy te mindent tudsz, sehol sem voltal amikor ez az egesz kipattant. Utolag jossz ide mindent es mindenkit fikazni, ezt igen konnyu.

Masok inkabb megkoszontek, pedig nem volt mit.

Krinyo

Még mindig nem érted, hogy miről beszélek. Nekem nem arról van szó, hogy feldobtátok a témát, hanem ahogyan. (lásd szenzációhajhászás, téves információk keywordok).

Az egész cikk (és a második is) úgy ahogy van félrevezető, és ahogy szokás mondani, még finom voltam.

Arról, hogy mit és hogy rontott el az ügyfélszolgálat nem tudok nyilatkozni, erről tényleg annak a vezetőjét kellene megkérdezni.

Utólag jövök fikázni... Nem tudom, de azt hiszem az egész topicban én írtam a legtöbb információt, a végére sikerült kitalálni mi történt, még mielőtt a Matáv/Axelero megírta.

Mindezt a fórumozók segítségével, akik végülis leírták, hogy működik a program és nem nekem kellett keresnem egy windowsos gépet, felraknom a programot és kipróbálnom, hogy megértsem, mi a hiba.

#379 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:19

Idézet

Mindezt a fórumozók segítségével, akik végülis leírták, hogy működik a program és nem nekem kellett keresnem egy windowsos gépet, felraknom a programot és kipróbálnom, hogy megértsem, mi a hiba.

Vegulis ez a munkad, vagy nem? Szep lenne, ha te sem vagnad mi lehet esetleg a problema... de ennek semmi koze ahhoz, ahogy a cikke(ke)t es az egeszet minosited.

Krinyo

#380 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:20

Idézet: wwww - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 14:39

Hagyjuk máár. Csak a matávnak van olyan modern rendszere, amiben az aljas cFos károkat okoz.

Mint azt bra írta, biztos lett volna más megoldás is, csak az bonyolultabb lett volna. Minek is izzadjanak vele párezer mezei user miatt, akiknek szüksége van a cFos-ra.

Az meg hogy a matáv visszavont az IP tiltást, azt jelenti, hogy vagy találtak más megoldást a dologra, vagy egyszerűen nem akkora a gáz, h tiltani kéne.
És egy ilyen jogosultságokkal rendelkező rendszergazdának igenis mérlegelnie kell az ügyfelek érdekeit is. Legtöbbjük tán nem fogja fel, de tőlük kapja a fizetést. És mérlegelt is. Rosszul. A matáv bizonyítja.

És hogy cFos-ék majd dolgoznak a patch-en a matáv miatt. Brruuuuuhhaahhaaa! Mi lesz a neve: matav-patch :nevet2:  ?

Nem igaz. Bármelyik szolgáltató rendszerét hazavágja a cfos, amennyiben teljesülnek a feltételek:
1. a cfos pingjei legnagyobb számban ugyanannál a routernél járnak le (ez a Matáv MPLS hálózata miatt van így, ami egyébként egy nagyszerű dolog (mármint az MPLS))
2. megfelelő számú user futtatja a cuccot

Hidd el, hogy bármelyik magyar (vagy külföldi) szolgáltató beszopná, ha kellően nagy számú user döngetné szerencsétlen routerüket.

A cfos nem a Matáv miatt fog dolgozni a patchen, ha felfogják, hogy mit írtam nekik, hanem azért, mert belátják, hogy a kliensük egy nem távvezérelhető DDoS program. Hidd el, hogy megfelelő szám felett bármelyik hálózat meg fog feküdni tőle, ha nem korlátozzák le.

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.