idézet:
Eredetileg azopi írta:
Vedd már észre, hogy az nVidia már nemcsak gamer területen, hanem a vállalati OEM piacon és a PC-s 3D-s munkaállomások terén is piacvezető.[/quote]
nézz körbe mielőtt valótlan állítasz. Még nem piacvezető az nVidia OEM piacon és nem is lesz. Ha mutatsz nekem hivatalos elemzést, hogy ők, akkor elhiszem.
------------------
rev
rev@heaventourist.jatekok.hu
G800 - nem is volt, nem is lesz?
#101 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 20:35
#102 Guest_LedZep_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 22:00

Olvasd el légyszíves figyelmesen amit írtam.
Ugyan, abból kiderül, de nekem egy MATROX G400DH16MB-s fantasztikusan hasznos Videokártyám van, ami a napi munkámban csodálatos seítséget nyújt. A MAGXJ810-es pedig egy 19(tizenkilenc!) COLOS Monitor. Ez a kettő (meg még két 15 Colos) együtt nekem megteszi és nem is fogom lecserélni még egy jó ideig!!!
Mit mondtam a Matrox Fanokról?

Mivel én is egy G400 fanatikus vagyok, nem értem mi a problémád.
Talán összekeversz az RLacival...Egy 17-es Monitort meg minek széthajtani 1280-as felbontás feletti régiókban?
Keep Cool
LedZep
#104 Guest_belohin_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 22:44
idézet:
Eredetileg Atko írta:
Ott a pont.[/quote]
Kicsit hadd kajánkodjak itt.Ugye tudjuk,hogy a Matrox tucatnyi mérnökét nyúlta le az nVidia úgy másfél éve. Nem lehet, hogy mégis megjelent a G800, csak az lett a neve, hogy Geforce 3 ?
![]()
![]()
Összeesküvés-elmélet rulez.![]()
#105 Guest_tRebroN_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 23:24
Csupán egy észrevétel (hmm.. inkább teszt) mindenkinek és legfőképpen a matrox usereknek.
Baráti körben teszteltünk ati radeont, matrox g400-at és geforce-ot. Monitorok: 17" Smile, Lg studioworks 44i, eizo flexscan f56, mag xj 810, eizo t563 (asszem), és 15' dtk típust nem tudom, belinea 103020. Tudom nem valami ultra-giga-csiga-biga monitorok de a célnak megfelelnek. WELL..
Egyik kártya sem mutatott nagy eltérést megjelenítésben (szándékosan nem írok 2d ill. 3d-t). Gyakorlatilag ha teljesen korrekt és igaz akarok lenni azt kell hogy mondjam hogy látható különbség nincsen (persze ez betudható annak hogy szemüvegem van bár ez ugye négy szem). A kártyák felett magánvélemény alapján döntöttünk tehát semmi nvdia meg matrox fun a csapatban (egyébként hét emberről beszélek + a házinéni) és egyöntetüen a vélemény az volt hogy semmi látható vagy inkább SZEMMEL FOGHATÓ különbség nincs a kártyák képe közt. A tesztek asztalon(win desktop a gyengébbek kedvéért) q3a-ban , acdsee-ben egy nagy felbontású kép és age of empires játék + 3d videó valami köcsögöt forgatott középen azt széttört) a felbontások 800*600 és 1024*768 16 és 32 bit egyaránt ill 17'' vagy e-fölött 1280*1024 asszem már ami támogatta vagy bírta. Persze a kártyák monitoronként cserélve voltak tehát a vga kártya érinkezőiről levált szemcséket nem győztük porszívózni !!!
Várom az észrevételeket !!
[Ezt a hozzászólást tRebroN szerkesztette (2001. Március 30.).]
#106 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 23:28
idézet:
Eredetileg belohin írta:
Kicsit hadd kajánkodjak itt.Ugye tudjuk,hogy a Matrox tucatnyi mérnökét nyúlta le az nVidia úgy másfél éve. Nem lehet, hogy mégis megjelent a G800, csak az lett a neve, hogy Geforce 3 ?
Összeesküvés-elmélet rulez.[/quote]
bár viccnek jó, de NEM. értsétek már meghigyjetek Atkonak, ő jó ember
------------------
rev
rev@heaventourist.jatekok.hu
#107 Guest_Enolagay_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 00:03
#108 Guest_azopi_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 01:49
idézet:
Eredetileg belohin írta:
Ezt rengeteget hallom, de csak errefelé. A munkámhoz tartozik, hogy erőteljes mennyiségben olvasgatok válallati elemzéseket. Többek közt az nVidiáét is. És semmi nem támasztja alá a piacvezetőségét. Lehet, hogy másként használjátok a fogalmat, de az időszakonkénti 2-3%-os differencia még nem jelenti a piacvezetést.[/quote]
Nekem is a munkámhoz tartozik az elemzések és tanulmányok olvasgatása. Akkor álljon itt néhány link, bár elég röhejesek kezdtek lenni. Esküszöm, a régi 3dfx-fanatikusokon is túltesztek. Még ők sem mentek el odáig, hogy a száraz tényeket megkérdőjelezzék.
[url="http://"http://news.cnet.com/news/0-1006-200-3607766.html"]http://news.cnet.com...00-3607766.html[/url]
[url="http://"http://www.investorlinks.com/commentaries/momentum/00-09/000926-iionline-analysis.html"]http://www.investorl...e-analysis.html[/url]
[url="http://"http://www.us.deloitte.com/fast500/index.shtm#"]http://www.us.deloit...500/index.shtm#[/url]
[url="http://"http://www.deskeng.com/articles/00/Nov/feature/main.htm"]http://www.deskeng.c...eature/main.htm[/url]
Egyelőre ennyit, jó olvasgatást! Bár gondolom a Mercury Researchöt is egy elvakult nVidia fansite-nak minősíted, aki nem átallotta azt hazudni, hogy 00Q3-ban az nVidia részesedése 48%-ra nőtt az előző év 20 %-ához képest, az ATI-é pedig 39-ről 34-re esett, de így is együtt a teljes piac 82%-át adták.
Vagy a Deloitte&Touche-t, aki az USA 10. leggyorsabban növekvő vállalatának merte nevezni az nVidia-t (A leggyorsabban növekvő hardvercégnek) Összeesküvés!
Hmmm, ez az Apple pedig azt hazudja, hogy GF2MX-eket szerel ezentúl alapból a G4-esekbe. Nahát!
Egyébként nem értem a Matrox-faneket. Hogy lehet ekkora elánnal várni egy olyan termékre, ami sose volt bejelentve, tehát még a vaporware kategóriába sem sorolható, valószínűleg sose fog megjelenni, egy olyan cégtől, aki szegény mindent megpróbál megtenni, hogy lehűtse a túlfűtött várakozásokat...
Esküszöm a Matrox-hívő tömegek okozzák a legnagyobb kárt szeretett cégüknek, mert majd a vállalati vásárlóik is berágnak rájuk, amiért ennyit csúszik az új termékükkel.Pedig szegények be se jelentettek semmit, csak a netes fansite-ok hype-olják agyon a dolgot immár másfél éve a G800-ra várva.
idézet:
Eredetileg belohin írta:
De itt nem az nVidia a téma, hanem a Matrox.
Mondjuk érdekes, hogy az Nvidia fan topicokban miért nincs ennyi fake. Ha meg megszólal valaki, hogy Matrox, azonnal jön valaki és megmagyarázza, hogy de az nVidia a király. Most tényleg ennyire zavarja őket a Matrox léte? Mert akkor tudhat valamit.[/quote]
1. Nem vagyok semmiféle "fan". Nem is értem igazán a dolgot, amit itt a neten egyesek bizonyos gyártók körül művelnek. Kissé gyerekesnek tartom a dolgot, még akkor sem tarom elfogadhatónak az ilyen csápolást, ha az illetőnek esetleg részvényei vannak az adott cégben. De ugye ez a Matrox-nál ki van zárva.
2. Arról sem magyaráztam, hogy az nVidia lenne a király. (Nem is értek vele egyet)
Egyszerűen annyit állítottam, piacvezető, igen gyorsan növekedik, és újabbnál újabb területekre tör be. Ezek tények, lehet őket nem szeretni, de ez van.
3. Azért kerül álatalában a Matrox topicokban elő más gyártók (ATI, nVidia, stb...) témája, mert a Matrox-hívők hajlamosak arra, hogy elrugaszkodjanak egy kissé a valóságtól, és ilyenkor néhány hidegfejű technokrata, mint pl. én, hajlamos lehűteni a kedélyeket.
[Ezt a hozzászólást azopi szerkesztette (2001. Március 30.).]
#109 Guest_azopi_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 01:56
idézet:
Eredetileg rev írta:
nézz körbe mielőtt valótlan állítasz. Még nem piacvezető az nVidia OEM piacon és nem is lesz. Ha mutatsz nekem hivatalos elemzést, hogy ők, akkor elhiszem.
[/quote]
Te meg tájékozódj, mielőtt vádaskodsz! Egyébként hivatalos elemzéshez is hozzáférhetek, de valószínűleg repülnék a munkahelyemről, ha bevágnám ide az egészet, legyen elég a c|net fentebb belinkelt tudósítása a Mercury Research tanulmányáról 2000 Q3-ról. Hamarosan jön a Q4 is.
#110 Guest_azopi_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 02:24
Ezen is érdemes elgondolkozni.
#111 Guest_bomlat_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 08:14
Szerintem pedig a fél éves termékciklus egy nagy porhintés.A gf2 (quadro,mx,pro stb.)csak sebességben(2texel/pixel+órajel)különbözik a gf256-tól(legalábbis az általam nézett caps-ok ezt bizonyitják).Valahogy igy nézhetett ki a tnt1-2 páros is :a második már a sebességre van optimlizálva,illetve az olcsóbb gyártásra.
Egy nvidiás fazon szavai:"az elkövetkező két évben a gf2mx lesz a kenyerünk és vajunk".Vagyis a cégeknél(intel , nvidia,amd stb.)bevett gyakorlat hogy a high-end chippekből lesznek a low endek(de pl. autóiparban is).Itt a fejlesztések leállitásával a cég termékpalettája szép lassan kifogy.pl.a g450 ára egy bizonyos határ alá nem mehet , és már az árából egy radeont lehet venni.Ha a matrox pedig nem hozza ki időben a high end cipjét,akkor nem lessz miből fél vé mulva low endet késziteni,és a high end cucca egy középkategoriás cucc tudásával fog birni.Egyébként nekem egy matrox cucc nagyon tetszene mint pl.pci-os dvd decoder ,tv kimenettel és mpeg2 encoderrel(vivo tvzéshez).Ilyen stratégiával nem keverednének bele egy olyan harcba , amiben nem lehetnek gyöztesek.
Lehet hogy nem lett elég kerek ami itt kijött , de majd iszok egy kávét és du újra átnézem.
#112 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 08:31
idézet:
Eredetileg Ytse írta:
INFO: A saját hozzászólásaidat át tudod szerkeszteni, úgyhogy Carmack nevét is kijavíthattad volna.[/quote]
Köszi, igazad van! Eh... megszoktam már, hogy ez máshol nem működött!
------------------
Papin
#113 Guest_[Chris]_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 09:56
Egyedul lennek?
#114 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 10:10
idézet:
Eredetileg Atko írta:
Na és hány ember használja napi xx órában a gépét komoly munkára, aminek semmi köze sincs a 3D-hez? Vagy hány ember játszik egyáltalán nem 3D-s játékokat? Sokan... Sőt rengetegen! Ezekhez minek gigatexel shader?!? Fölösleges. Ha ezt megértitek, akkor minden megvilágosul előttetek...
[/quote]
Nem mondtam, hogy a játékok a legfontosabbak, én arra akartam felhívni a figyelmet, hogy számolni kell vele! Az irodai munkákhoz éppen úgy nem fognak Matrox-ot venni (az ára miatt), ahogy más gamer kártyát se! Oda elég lesz az integrált kütyü, szóval amit nagy tételben megrendelnek irodai munkára, az nem a Matrox lesz. Jut eszembe, végre elértünk oda, hogy direkt nem éri meg kiölni az alap 3D-s tudást az irodai gépekbe szánt hw-ból sem, egyszerűen elég olcsó már így is...
Egyre több otthonban van már számítógép, s az általános használat miatt tuti hogy játszani is fognak rajta, tehát olyan vid.kártyát választanak, ami alkalmas rá. A Matrox az árához képest nem ideális választás nekik. A hardcore gamer cuccok pedig fél-egy év múlva szépen eljutnak a nekik jó árszintre. Az nVidia univerzális termékeket fejleszt (nem CSAK játékra használható, lásd Quadro), nyílván figyelembe veszi a gamereket is. Márpedig 3D fejlesztés leginkább a grafikusok és a játékok miatt kell. Sok emberrel találkozok, akik első gépvársárlásra adják fejüket, s úgy állnak hozzá, valami olcsó gép kéne, mert csak ismerkedni akar a témával, no meg játszani. Hát ez nem megy, a játékokhoz húzós hw kell. Tudom, vannak kis igényű játékok (pl. stratégia), de tuti, hogy a csávó akar egy jót autózni, vagy lövöldözni is (gyerek mindenhol akad), ehhez pedig már kell a kakaó. Szóval kompromisszumot kell kötni!
Eddig egyébként a Matrox is figyelembe vette a gamer piacot (is) a fejlesztéseknél, épp ezért mondom, hogy ha leáll a 3D-s fejlesztésekkel (nem kell versenyeznie, de egy átlagos szintet üssön meg), akkor piacot fog veszíteni! Lehet, hogy ezt senki nem állította? Már én is írok itt össze-vissza...
idézet:
Eredetileg Atko írta:
Nem értem azt a hozzáállást, hogy a kártyáknak a fejlesztési költségeit a gémereken lehet elverni... Az NVIDIÁnak a legnagyobb bevételei a TNT2 kategóiás chipek eladásából származik. Úgy látszik, hogy a GeForce bemutatása után másfél évvel még mindig nem ebből van nagy bevétele az NVIDIÁnak. Akkor hogy is van ez?
[/quote]
Már más is mondta, a hc gamer cuccok-ból sok bőrt le tudnak még húzni, volt egy rakat TNT variáns, most jön a Geforce kicsavarása az utolsó fillérig!
A Matrox a G200MMS-sel lehet, hogy mégis sokat keresnek, ezt nem tudom, mindenesetre nem sok konkurense van. Ha viszont ez komoly piac, akkor más is rá fog mozdulni, s az ezirányú fejlesztések nem fognak annyiba kerülni, mint a 3D-s örlőmalom.
Én bírom a Matrox-ot, de ügyesen kell lavírozniuk, mert egyre szűkűl az olló, a 2D-s fejlesztések szinte leálltak, a 3D-t pedig mindenki nyomatja... Tovább nem ragozom, már mindenki hozzátett valamit, én is csak ismételni tudnám (pl 2D-3D fontossága).
------------------
Papin
#115 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 10:22
idézet:
Eredetileg belohin írta:
Értem én azt, hogy amikor az ember folyamatosan gamer körökben mozog, mint az itt jelenlévők nagy része, azt tekinti etalonnak, ami ebben a körben jelentős. Csak hát ez nem túl nagy réteg. Autós hasonlattal élve ismét, nincs túl nagy profit a sportos autókon, hiába tetszenek annyiunknak.
[/quote]
Erre csak azt tudom mondani (maradjunk az autóknál), hogy bár a széria gépekből van a sok lóvé, mégis rengeteget költenek a formula 1-re, mert a hírnéven kívül az ott alkalmazott technológia szépen kifejti majd áldásos hatását a széria kocsiknál is. Az ott kidolgozott fejlesztések idővel elérhetővé, gazdaságosan használhatóvá válnak a hétköznapi autókban is.
Ha nem lenne meg ez a pénzelnyelő fejlesztői platform - mint amilyen a hardcore gamer piac is -, akkor sokkal lasabban menne a fejlődés. Aki mindig késve érkezik a piacra, mert nem volt hc fejlesztése, nincs ideje kifutnia a szériának, az bizony sokat veszít, nem lesz elég bevétele. Jól csinálja az nVidia, mert ki tudja használni minden szinten a hw-t, ahogy a TNT esetében is láttuk (először az is menő csodának számított)!
idézet:
Eredetileg belohin írta:
Szörnyű, hogy itt regényeket írunk. Ki fogja ezt elolvasni?[/quote]
Amíg regényekre regényekkel válaszolunk, feltételezhető, hogy elolvassuk a másik művét...
------------------
Papin
#116 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 10:26
idézet:
Eredetileg rev írta:
Még nem piacvezető az nVidia OEM piacon és nem is lesz. Ha mutatsz nekem hivatalos elemzést, hogy ők, akkor elhiszem.
[/quote]
Ez ügyben sajnos kár vitatkozni, azopi-nak igaza van. Szerintetek kinek van nagyobb részesedése az nVidia-nál? Az ATI-nak régen volt fölénye, de ez már a múlt...
Azért mi még szeretnénk reménykedni egy jó kis Matrox kártyában, ne tessék ezt elvenni tőlünk!Különben is, egy Matrox topic-ban nekünk ez jár!
(Mert megérdemeljük!)
------------------
Papin
#117 Guest_belohin_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 12:53
idézet:
Eredetileg Papin írta:
Erre csak azt tudom mondani (maradjunk az autóknál), hogy bár a széria gépekből van a sok lóvé, mégis rengeteget költenek a formula 1-re, mert a hírnéven kívül az ott alkalmazott technológia szépen kifejti majd áldásos hatását a széria kocsiknál is. Az ott kidolgozott fejlesztések idővel elérhetővé, gazdaságosan használhatóvá válnak a hétköznapi autókban is.
[/quote]
Ezt elismerem. Viszont te is elismerheted, hogy korántsem a forma 1-ben jelenlévő márkák viszik a piacot. Technológiában valóban jelent eredményt, de mindig csak a jövő technikájában. Hiába nyer meg a Ferrari ott mindent, az emberek nem fognak döngetni a Ferrariért. Vesznek inkább VW-t meg Citroent. Mert kényelmesebb, puhább az ülés, megbízható a technika.![]()
#118 Guest_bomlat_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 13:11
A videókártyáknál is ilyen lesz:a matrox előtt három út van , vagy felveszi a kesztyüt , és kockáztatja a totális csödöt(a videóeditor részleggel együtt),vagy lassan kivonul a piacról , vagy egy rétegigényt elégit ki jó áron (mint a roys),ez utobbi esetben szintén kevés embernek lesz a jövőben matroxa...
#119 Guest_Atko_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 17:44

Ennyi.
#120 Guest_MeLa`K_*
Elküldve: 2001. 03. 30. 19:07
LedZep: visszaolvastam....sorry...
17"-on nekem ugy tűnt hogy 1600x1200 az franko. Bár ez Flatronra értem, nem tudom milyen frissítés itt az általános. Én 72 felett tudom elviselni a képernyőt, bár ez már engedmény. 85 az már élvezhető. Mondjuk én szeretem ha mindennek van helye a képernyőn. Na byez...

Súgó
A téma zárva.